Vadí mi, že mal vzťah

16. feb 2024

Vadí mi, že mal priateľ predo mnou dlhodobý vzťah. Ja som bola roky sama a asi som dúfala, že stretnem niekoho podobne osamelého. Lenže som stretla jeho, čo sa rozišiel len chvíľu predo mnou. Vadilo mi to, ale napriek tomu som mu dala šancu. Viem, je to moja chyba, lenže to už späť nevrátim. A mne proste vadí, že s ňou má zážitky. Že s ňou prežil značnú časť života a tak. Nie je to závisť, ani nič také. Len mi to proste vadí a neviem to ani poriadne vysvetliť. On ju napr. sem-tam aj spomenie, aj keď vie, že mi to vadí, len si to asi v tej chvíli neuvedomí. Dokonca sú ešte stále aj v kontakte, ale ževraj o mne už vie. Myslíte, že keď s ním budem dlhšie, tak nejak zabudnem nato, že tam bola?

domka222
16. feb 2024

Mňa by skôr trápilo keby mal 100 krátkych vzťahov.

domkakvet
16. feb 2024

Je to divne, ze ju spomenie a este aj, ked vie, ze ti to vadi, skor na nu este nezabudol, opytaj sa na dovod rozchodu

charlottha
16. feb 2024

nepozeraj sa dozadu co zazil s nou, ale pozeraj na to co este len caka vsetko vas. a bud rada ze mal jeden a dlhodoby vztah ako xy kratkodobych ci len take na jednu noc. vies aj dovod rozchodu? pokial ju naozaj miloval, tak proste tomu nezabranis a ak sa navyse ona rozisla s nim. sme predsa ludia, budme ludski, tolerantni a chapavi.

melanta
16. feb 2024

Nezabudneš. Nie si totiž evidentne zrelá na vzťah. Aj iní ľudia sú dlho sami a neľutujú sa ako ty. Majú zážitky aj keď boli single. Nie je v poriadku ľutovať sa, že si bola dlho sama a čakať, že tvoj partner pred vzťahom s tebou nežil. Ak to nevieš zvládnuť sama, neboj a nehanbi sa vyhľadať pomoc. A že ju spomenul? Občas sa to proste stane, ak o niečom hovoríme, že sa z toho nedá vylúčiť nespomenúť niekoho. Ale zrelý vyrovnaný človek to nebude riešiť. Ty to riešiš lebo tebe vadí že nebol sám ako ty. Ty máš traumu z toho, že ty si nežila a on áno. A to nie je v poriadku. Ak to nespracuješ, nemáte budúcnosť. Takže ak ti záleží na vašom vzťahu, rieš to, ako sa prestať ľutovať a byť veselá pozitívna žena.

lucia13022023
16. feb 2024

Ja som tiež zástancom toho názoru, že by mi vadilo keby ma 100 krátkych vzťahov. To by som sa bála, že som len ďalší pokus/omyl.
Ale zas by mi vadilo keby ju spomenie, ak teda vie, že ti to vadí.

petamich
16. feb 2024

a preco by si mala zabudat, ze bola? 🤷‍♀️ ved je sucast jeho minulosti, ak boli spolu dlho tak aj znacnu cast jeho dospeleho zivota

ja som mala vazny vztah 7-rokov pred manzelom, no ako dost, nechcem na ex zabudnut, rovnako ako ho obcas spomeniem, nie preto, ze by mi chybal ale preto ze obcas proste na to pride rec, ked s manzelom riesime napr. kde sme boli na prvej dovolenke a s kym atd.

za mna absolutne nezrele z tvojej strany prepac

cookie29
16. feb 2024

No asi nie si v poriadku, neviem, aky vek mas, ale mna by skor znepokojovalo, keby nikoho nebol mal, alebo striedal zeny ako ponozky.

crazy_cat_lady
16. feb 2024

mne by skor blikala kontrolka, keby mal partner vela kratkodobych vztahov, podla toho co pises mi pride, ze nie si asi velmi pripravena na vztah a ani mi nepride, ze by si sa s tym casom vedela vyrovnat, aj ked tomu celkom nerozumiem, preco ti to vadi..

januska12323
16. feb 2024

Podľa mňa žiarliš na tie prvé zážitky s bývalou lebo teba nikto nikam nezobral a svoje prvé máš s ním ale on už nie.

selena_luna
16. feb 2024

Myslim ze by si mala navstivit psychologa a porozpravat sa s nim o svojich pocitoch, z coho pramenia, ako ich pochopit a ovladat. Nie v zlom, ale nie je to zdrave, ze ti vadi jeho byvaly vztah. Ludia ziju svoje zivoty a maju minulost, ktora ich formovala, treba to akceptovat, su svojpravne samostatne bytosti. Vidim v tom aj kusok snahy o manipulaciu partnera, snahu pretvorit ho na svoju predstavu. To ale tiez nie je spravne. Aby si mala zdravy vztah si to musis vyriesit v sebe a odbornik ta moze vyborne usmernit ako.

autor
16. feb 2024

@januska12323 nie. Mala som vzťahy aj on mal vzťahy. Ale ja som bola dlhšie sama a on išiel z jedného vzťahu do druhého. Podľa mňa len preto, aby nebol sám. Inak by s ňou neostával v kontakte.

sense
16. feb 2024

Véd zzaziitky môžete mať aj spolu.
Mne by skôr vadilo veľa krátkych vzťahov ako dlhodobý.
Nevraviac o tom ze keď ti to vadí nemala. Si vôbec do niečoho takého ist. A hľadať niekoho ako si ty

svetlonos
16. feb 2024

A co plánuješ po toku dostat alzhqumra ci demenciu aby si zabudla??
Ked ti hned vadilo a napriek tomu si sa rozhodla pre vztah s nim, dala si v skutocnosti sancu sebe - nie jemu! Pokial si mala vzdy take strestene predstavy stretnut osameleho, ktory predtym nevedel, co je vzťah , mala si takeho hladat. Si secka egoistka, ktora chce aby sa len okolo teba on tocil. On mal vsak zivot uz pred tebou, nie ako Adam s Evou! A este napíšeš ako si mu dala ty sancu 🙈
Tento vas vztah nebude ok a to vychadzam len z toho ako to ty cele beries. K navezovanou noveho vztahu po nedavnom rozchode sa vijadrovat nebudem. Vhodné akurat tak pokial by uz dlho pred rozchodom mali vztah v sebe ukonceny.
Ty skoc za nejakym odbornikom, sama koli sebe. Pretoze vzhladom na tvoje naladenie sa budes s problemami vo vztahoch stretavat pravidelne.

domka222
16. feb 2024

Teba to asi neprejde. Vadí ti,že mal dlhodobý vzťah, vadí ti,že ty si bola dlhšie sama. Zrejme by si si mala nájsť panica,čo mal kontakt max len so svojou rukou

sima234
16. feb 2024

Môj manžel bol predomnou zasnúbený. Dodnes sú v kontakte, moja svokra ju dodnes spomenie, aká bola super.

januska12323
16. feb 2024

Tak potom ti skôr vadí, že nevieš či ju nemá ešte stále rád a s tebou je len aby nebol sám? Rýchly nový vzťah by vadil aj mne a nešla by som do toho. Keď máš niekoho rád neprestaneš len kvôli rozchodu.

danica2711
16. feb 2024

prepáč, ale toto je smiešne. Každý človek má nejakú minulosť, to, že ty nemáš žiadnu vzťahovú minulosť, je tvoje špecifikum, nie som si istá, či sa dá zaradiť k pozitívam. Keď už nemáš skúsenosti, aspoň si niečo o vzťahoch prečítaj, pretože tvoje uvažovanie je akési choré. Buď sa zorientuj a spamätaj a ži svoj život s pohľadom do budúcnosti alebo pošli partnera do čerta a hľadaj si nepopísaný list, ktorý "začne žiť" až s tebou. Ale garantujem ti kopu nepríjemných prekvapení, pretože dospelí chlapi, ktorí nikdy nemali žiadny vzťah, nebývajú tak celkom v poriadku...

autor
16. feb 2024

@januska12323 presne

melanta
16. feb 2024

Mimochodom, keď budeš mať 50 a ostaneš sama, čo budeš robiť? Ak všetci chlapi v tvojom veku budú mať exmanželky a deti? My máme s mužom tesne pod 50, obaja máme exmanželov/ky, ja dospelé dieťa s vnúča, môj muž školopovinného syna. Čiže naši ex sú bežne v komunikácii, ja sa dokonca s mužovou ex bavím, pretože niekedy je jej syn u mňa/nás. Čo budeš robiť v zrelom veku, ak budú k dispozícii iba chlapi, ktorí nielenže majú minulé zážitky, ale dokonca kvôli deťom aj bežne komunikujú s ex? A je úplne nepodstatné, že teraz píšeš, že ty sa vlastne bojíš, že on ju má stále rád. Je s tebou, tak to buď prekonaj alebo to ukonči. Ak v tom vzťahu ostávaš, tak to toleruj.

cookie29
16. feb 2024

@autorka ale potom si to vyjasni sama v sebe... lebo tvoj uvodny prispevok hovori jasne:

"Vadí mi, že mal priateľ predo mnou dlhodobý vzťah"
a neskor pises:
"on išiel z jedného vzťahu do druhého. Podľa mňa len preto, aby nebol sám"

to su dve rozne veci. Prva je prepac ale nenormalna, druha je realna a aj mne by vadil chlap ktory skoci do vztahu bez toho, aby nemal vyrieseny a uzavrety ten predchadzajuci.

lavender94
16. feb 2024

Tak čo ti vlastne vadí? To, že mal vážny vzťah alebo to, že si skoro po rozchode našiel teba? Nie každý je taky, že po rozchode potrebuje byt rok single aby to predýchal. Ak tam tie city neboli už dlhšie, nepríde mi zas take divne, že išiel do vzťahu skôr. A to že s ňou ma zážitky a spomenie ju? No boli spolu nejakú časť života, to nejde len tak vymazať a tváriť sa, že sa to nestalo. Ja som pred mojim mužom mala jeden dlhší vzťah a aj keď bol ten človek prvotriedny kkt, občas v tej konverzácii jeho meno padne. Dokonca sme jedného času boli s ním aj susedia a normálne sme sa zdravili ako dvaja slušní dospeli ľudia. Ak si toto v sebe nevyriešiš, budeš to mať ťažké, lebo čím budeš staršia, tým budú mať tvoji potenciálni partneri viac zážitkov s iným človekom, možno aj deti a to už z toho života nevymažeš. Tváriť sa, že ten človek neexistoval a nebol súčasťou jeho života je dosť detinské.

hugger
16. feb 2024

Ten vzťah ho formoval na človeka ktorého máš rada. Bez toho vzťahu by to bol niekto iný.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
16. feb 2024

Je to jeho minulost, tak obcas sa stane, ze ju spomenie. Ci mas pocit, ze by mal podstupit lobotomiu? Ked sa s tym nevies vysporiadat, tak mu to povedz a rozid sa s nim. Alebo si konecne uvedom, ze kazdy ma minulost. On ju prezil s inou zenou. Jemu moze vadit, ze si bola dlho sama, to tiez o cloveku vela vypovie.

doriiis
16. feb 2024

A miesto toho,aby si si ty s ním spolu vytvárala pekne spomienky tak riešis minulost a hľadáš problém tam,kde nie je.My ženy sme fakt niekedy hlúpe

walentina7
16. feb 2024

Chápem ťa. Tiež by mi to vadilo.

stanielka17
16. feb 2024

Ked sa po dlhom vaznom vztahu hned dal dokopy s tebou a navyse stale mysli na ex a je s nou v kontakte, tiez by mi to vadilo. Kolko ste spolu? Tu baby hned rady hejtuju za vsetko, ale je jedna vec byt paranoidna a vyrabat si problem, kde nie je, a mat skutocny dovod si mysliet, ze si len porozchodova naplast.

barborachors
16. feb 2024

A ty si kde nechala sebavedomie?

margotka17
26. apr 2024

Nerieš čo bolo. Ries to čo je a čo bude. Tes sa z nového vztahu, spoločných chvíľ a možno už aj spoločnej dovolenky.