Ja neviem ci chcem poradit alebo sa len vyrozpravat.. mam pocit, ze s manzelom keby neriesime chod domacnosti a podobne veci tak sa nemame ani o com rozpravat.. ja som viac introvert ako extrovert. Vela premyslam, rada sa rozpravam, o hocicom. A mam pocit, ze moj manzel k zivotu potrebuje len klud aby ho nikto neotravoval, pozriet si mobil, zahrat xbox, najest sa, ist na trening.. ja aj ked sa chcem vecer v posteli rozpravat tak on len prekruca ocami, ze je unaveny a ide spat(ale to je casto len vyhovorka). Ako si to rekapitulujem, tak on sa velmi ani nezaujimal o mna do hlbky. Napriklad, ze ako som vyrastala, moja rodina, atd. Ked bola tato tema vzdy som ja zacala, a sama od seba zacala aj o sebe rozpravat, on len pocuval. Ziadne doplnujuce otazky. Chcem toho vela? Alebo to su vsetci chlapi taki?
O tom ako kto vyrastal sa bavi podla mna pred manzelstvom. Ak ho to nezaujimalo predtym, tak po svadbe sa toho vela nezmeni, mozno je zahladeny sam do seba...
@olivia_c ano jasne, ze pred manzelstvom. Ale ved vela veci ma napadne a ty si to ako mal/mala v detstve? Alebo podobne.. ked prisli nejake problemy s rodinou, tak on len neries. Ale ja neviem nieco neriesit ked ma to trapi, potrebujem sa aspon vyrozpravat z toho. Nie drzat to v sebe..
Ano, moja skusenost je, ze su muzi taki. Ale mne to nevadi, na pokec mam sestru a kamosky.
Očividne bol taký vždy, nie každý sa potrebuje vykecávať. Na takéto reči si nájdi kamošky.
Tak ja sa s mojim muzom vela rozpravam (pokial nam to cas dovoli, to je najvacsi problem), aj o tom, ako kto vyrastal, o skolskych casoch, pocitoch, o vsetkom. Je zaroven moj najlepsi priatel. Cize by som to nepausalizovala, ze vsetci muzi su taki. Zaroven ale rozumiem, ze mozno nejde tak o to detstvo, co ste niektore vypichli, skor o to, ze autorka potrebuje mat pocit toho obycajneho ludskeho zaujmu, nie, ze vlastneho manzela obtazuje, ked sa s nim chce rozpravat o inych ako prevadzkovych zalezitostiach
Asi mate malo spolocnych zazitkov mimo domacnosti. Zober ho na rande, spravte si iny spolocny program. Rozkecate sa potom lahsie.
Autorka, a bol manzel vzdy takyto? Pocas chodenia, prvych rokov manzelstva?
@elenita asi ano.. vies zalubenost, ruzove okuliare. A hlavne, dlhe roky sme fungovali tak, ze sme boli cez vikend spolu len. Lebo cez tyzden nebol ani doma.. a to ja som bola rada, ze sme spolu to mi stacilo.
@silviaa snazim sa aby sme mali viac spolocnych aktivit. Lenze on ma svoje treningy, zapasy, potom trenuje deti. A to mu zaberie vela casu, potom ked ma volno chce oddych..
Ako keby si o mne pisala. ;) a ano, teraz popri detoch je to jeden z nasich kamenov urazu, zacina mi to viac a viac vadit
@hederamonstera a ako to zvladas?
@hederamonstera a pred detmi to bolo ako?
Rovnako, ale rokmi mi to zacina vadit viac a viac, pomaly z jeho strany uz nie je o mna ziadny zaujem (okrem sexu), a teda ako to zvladam? Neviem, cakam kam to zajde, ale k tomu sa pridruzili aj ine veci ohladom deti a domacnosti a laska upada
Chlapa nikdy nebudú zaujímať rozhovory do hĺbky atď ..ako by si ženy priali.Oni to emocno majú úplne inak.Na toto mám kamarátky, mamu.Ale zase je rozdiel či vaše rozhovory sú len kto čo kúpi, čo spravili deti..su aj citlivejší chlapi zase nie sú všetci na jedno kopyto.No tak rozprávaj ty a buď sa pridá, alebo nie....dnes je chyba, že ľudia sa ani nepočúvajú, nepozerajú do očí žena rozpráva a chlap pozerá na mobile mail, alebo číta správy, pozerá TV.Robia sa 3 veci naraz.
@hederamonstera my rovnako doma, ale zas moj muz ma sere hlavne tym, ze aa dokaze vykecavat s kazdym, ale na nas doma uz cas neostava. A presne-vsetko okolp deti, doˇacnosti, same sracky, nemame na seba ziaden cas. Ja si stale vravim, ze treba vydrzat, kym deti podrastu, ale dovtedy neviem, do akeho stadia dojdeme. A ked mu to poviem, on aa vyjadri, zw sme v pohode😃
Moj je presne taky isty a ja, ako ty. Vacsina muzov je takych. To su muzi. Ini, ako zeny. Zvykla som si. Napriek tomu, ze ja rozpravam rada, velmi mi vadia zakecani muzi. Poznam takych a uz sme ich s mm preto odpisali. Nevies sa dostat k slovu, lebo jemu sa usta nezatvoria. A najlepsie od Adama a Evy. Toto teda nemusim.
@majlo1234 hej presne, s kamosmi vie nonstop tliachat a vela veci sa vlastne dozviem tak, ked su u nas a kecaju spolu. Tiez som zvedava, ake to bude o par rokov, lebo mne sa uz prestalo chciet snazit sa. Uz sa ho ani nepytam na nazor, lebo vzdy povie “neviem”, alebo zacnem o niecom rozpravat, kuka do mobilu a iba “mhm”. Nepotrebujem deep talky, to uz viem, ze on nema na nic nazor alebo chut sa zamyslat, ale ze uz sa nevieme o nicom porozpravat, mi vadi a chyba mi taka spriaznena dusa.
Treba si s ním sadnut a pokecať si. Ja sa s mojim môžem porozprávať o všetkom možnom ako s najlepšou kamoskou. Zas nie každý chlap je taký. A na začiatku vzťahu ste sa rozprávali viac ?
@hederamonstera mne to tiez chyba a furt sa zamyslam, ci bol tqky vzds. Ale zda sa mi, ze to prislo az detmi, predtym sme mali kopec casu na seba a aj sme ho vyuzivali. Teraz po veceroch uz si riesime kazdy svoje a cez den sa lwn prestriedame pri detoch😏 aj mne to chyba, dva krat tak, ked som vacsinou sama s detmi a citim sa osamelo
Máte už deti? Takých mužov je dosť veľa, našťastie existujú aj takí, čo radi rozprávajú, mám jedného doma. My sa rozprávame veľa aj do hĺbky. Mne to takto vyhovuje. No napríklad môj otec bol taký ako píšeš ty, jemu stačilo povedať občas dve vety. No len informácia pre teba, on sa nezmení. Takže ak to to nevyhovuje a nemáte ešte deti, možno sa aj zamyslieť, či takto chces prežiť zvyšok života.
Navrhni mu 10 minút denne, povedz že je to posledná záchrana, ak nechce ísť do manželskej poradne 😉. Spravte z toho pravidlo. Mobily preč, telku, pc vypnúť, sadnúť si oproti sebe a pobavíte sa ako sa máte / ako ste sa dnes mali. 5 minút jeden, 5 minút druhý. Začneš otázkou ty - ako si sa dnes mal? A potom on, ako si sa dnes mala? A ten druhý počúva, prípadne sa pýta doplňujúce otázky. Najskôr to bude nasilu, potom sa stane z toho zvyk, možno potiahnete čas, ani nebudete vedieť ako. Pozeranie na hodiny je zakázané. Dosť to pomáha. Ale nie v posteli, to už možno naozaj chce spať. Hneď ako zalezú deti a ešte pred mobilom/seriálom, atď. Prípadne si pravidlá upravte dodatočne sami, ale tak aby obom vyhovovali. Držím palec.
No tak asi bol vzdy taky, len si si to akosi zabudla vsimnut.