V hlave mám milión myšlienok a je mi z toho zle

3. júl 2023

Ahoj, mám pocit že mi asi praskne hlava. Nikdy som nemala nikoho komu by som rozprávala, posledné týždne mesiace sa deju veci a ja neviem čo s toľkými myslienkami. Týkajú sa partnerských vzťahov, ich porovnávanie v mojej hlave, vztah k sebe samej. Strašne veľa myšlienok mám v hlave až mi je z toho zle. Nie, nerozišla som sa s nikým a ani nie som na tom tak ze by som potrebovala psychológa. Len ja neviem ako sa z tých myšlienok vysomáriť. Všetko sa to týka vzťahov, mojich pocitov ake som mala vtedy aké mám teraz to ako každý ma zmenil a ake to je teraz keď sa s jedným z nich rozprávam, môj vztah k sebe, ako raz som rada za všetko a inokedy ľutujem…Strašný chaos. Skúšala som sa vypísať, ale ja neviem ani kde začať a ani si hneď na všetko nespomeniem a strašne veľa toho je. Ani nejdem nikomu o tom rozprávať, ja by som nevedela povedať všetko všetičko ja proste nedokážem si to tak “usporiadať” v hlave aj keby som to niekomu rozprávala, stratil by sa nevedela by som to povedať tak aby vedel všetko. Ako sa dostať z tohto von? Neni to že sa nudim venujem sa škole, blízkym hobby.. Len mám sko keby natlakovanu hlavu zo skúsenosti, zážitkov z môjho života a stále si za kazdym prehrávam niečo iné keď premyslam a beha mi tam jedna myšlienka cez druhu.

karolin99
3. júl 2023

Niesi sama ❤️ deje sa to poslednou dobou aj mne.

autor
4. júl 2023

@karolin99 a ako to zvládaš? Aspoň nie som sama čo sa topí v myšlienkach ❤️ Veľmi je to nepríjemne celé..

karolin99
4. júl 2023

Niekedy je to lepsie. Niekedy horsie. No stale mi chodia v hlave myšlienky, spomienky. Prehrávajú sa mi spomienky aj zle aj dobre. Stale na nieco myslim aj ked som “zaprataná” vecami okolo. Miestami mi uz mam pocit hlava exploduje. Ale podari sa mi niekedy vypnúť a nemyslieť na nic no je to málokedy. 😕

mirkava
4. júl 2023

@karolin99 nemyslieť na nič je nereálne. Treba zmeniť prostredie, dovolenka, víkendový pobyt, krátky výlet. Pripadne si ísť zasportovat. Mne pomáha kávička na terase a pozeranie na oblaky, hranie sa s mačkou, starostlivosť o kvietky, jazda autom... musí to byť niečo jednoduché, kde neriešis a nemusíš sa rozhodovať.

marianarem
4. júl 2023

Daj este sancu tomu pisaniu, ved nemusis vediet, kde zacat, zapisuj hocico, moze to byt uplny chaos, kludne aj kazda veta o inom. Idealne je pisat kazdy den. Alebo si zapal sviecku, hovor si pri nrj nahlas sama pre seba a predstav si, ako sa to v tom plameni straca. Alebo si sadni niekde v tecucej vode, zacni s nejakou myslienkou a po tom, co ju pootacas v hlave, ju pomyselne hod do tej vody a pozeraj ako plava prec. Alebo si vyhrad tak hodinu denne a venuj sa tym myslienkam intenzivne. Nerob nic ine, pusti si trebars relaxacnu hudbu a prehravaj si ich v hlave, poriadne si kazdu pootacaj zo vsetkych stran. Alebo este posledna vec, niekomu pomaha aj fyzicke upratovanie - davanie veci na miesto, umyvanie, zametanie, triedenie starych veci.

hankm
4. júl 2023

Co? To bola nejaka absurdna dada basen? Ty velmi dobre vies, v com je problem. Ty sa len bojis priznat si ten hlavny dovod sama pred sebou. Postav sa k zrkadku, a povedz ho sama sebe do oci.

vilma7
4. júl 2023

Začni stavať puzzle...ani nebudeš vedieť ako a odrazu budeš myslieť na nič!!!

katka700
4. júl 2023

Skús meditáciu, mozog si potrebuje oddýchnuť 😊

karolin99
4. júl 2023

@mirkava ano presne tak som myslela ze “nemyslieť na nic” ako ta jazda autom a tak ze sustredit sa len tu vec ktoru robim. Aj ked je to tazke ale v tych nikým prípadoch sa to da nemyslieť na nic ine vkvazi

autor
14. aug 2023

@hankm práveže tých dôvodov bolo viac, len som nevedela ktorý je hlavný. vlastne stále neviem

hankm
14. aug 2023

@autorka ocividne nezvladas bezny zivot. Zredukuj vsetky neelementarne cinnosti. Teda venuj sa iba 1-2 aktivitam. Pravdepodobne nevyhnutna je praca/skola alebo praca+skola a k tomu dajme tomu sport. Vsetko ostatne zo svojho zivota vyhod!!!!!!!!! Prestan sa stretavat s hrbou kamaratov a znamych, redukuj to max na rodicov/surodencov. Mas mnoho impulzov, nezvladas ich. Prestan chodit na soc siete. Nestretavaj sa s ludmi ktori ta zatazuju svojimi problemami. Prestan sa kontaktovat s muzmi, max si vyber jedneho na sex, ale bez sraciek okolo toho. Urob si bublinu, spracuj elementarne cinnosti a postupne pridavaj sekundarne.

derdia
14. aug 2023

Lenze toto je na psychologa, alebo mozno aj psychiatra. Pretoze su to obtazujuce myslienky, ktore ta rusia.
Mna takto rusili 5 rokov. Teraz uzivam Alventu, a mam kraaasne ticho v hlave, ktore milujem. Predtym mi neustale behali myslienky, z prava dolava a dokola strasne daco.