Ahojte dievčatá vedeli by ste mi pomôcť, aspoň radami či osobnou skúsenosťou. Tie ktoré máte tiež úzkostnú vzťahovú väzbu alebo máte o tom povedomie. Ako sa s tým vysporiadať? Vždy vrátane terajšku som si pritiahla do života mužov, ktorý ma len zneužívali a ja som sa na nich úzkostne naviazala a nedokázala to opustiť. Je mi strašne zle zo seba, zo svojho života. Priateľ mi hádže len odrobinky a ja sa bojím chcieť viac. Myslíte, že keby som začala na sebe pracovať, zmenil by sa i jeho postoj ku mne? Ďakujem.
určite treba na sebe pracovať. Ty nie si menej ako ktokoľvek iný na tomto svete. Ty môžeš od života žiadať oveľa viac ako ti dávkuje nejaký chlap. A ty chceš práve tohoto chlapa? Obávam sa, že tento si ťa vybral práve kvôli tvojej submisivite. Ak začneš byť sebavedomá, nebude ťa môcť ovládať a nebudeš pre neho zaujímavá. Ale je tu pre teba jedna dobrá správa, ak si začneš vážiť samu seba a nájdeš stratenú sebahodnotu, môže si ťa nájsť oveľa kvalitnejší chlap ako je tento, kvôli ktorému sa chceš zmeniť.
veď si ich začni riešiť u psychológa, ak si s tým nevieš sama poradiť. A čoho sa bojíš?
Strach je prirodzená emócia. Ak sa ho chceš naučiť zvládať, musíš začať robiť zmeny v živote. Stačí začať niečím malým. Skús si napríklad ako prvý krok naordinovať krátke prechádzky. Stačí pol hodina denne. Ale naozaj denne. Ak máš možnosť ísť niekde do parku, alebo do prírody, super. Prídeš tak na iné myšlienky. Potom sa skús naučiť povedať nie. Určite je niečo, čo ti vadí a chcela by si to zmeniť, ale nedokážeš povedať nie. Tak to vyskúšaj. Raz, dvakrát... Nezabudni sa potom odmeniť, zaslúžiš si to. Ono to je na dlhšie, ale keď vytrváš, tak si začneš postupne budovať sebavedomie a zmení sa ti život. A nehovor si preboha vopred, že to nezvládneš 😀
ale veď to nevadí, keď to nezvládneš opäť. Buď k sebe láskavá a dobrá a pochváľ sa, ako si sa dobre snažila a že nevadí, že si to nedala, skúsiš to opäť nabudúce. Kto k tebe má byť dobrý a láskavý, ak to nie si prioritne ty?
Čoho konkrétne sa týka to tvoje chcieť pre seba niečo dobré?
Máš nejakú blízku priateľku s ktorou sa môžeš porozprávať?
ak máš ppp, tak si to asi riešila už u psychiatra, psychológa. V prvom rade hľadaj vzťahovú väzbu v sebe, nerieš teraz chlapov. V prvom rade musí záležať tebe na sebe. Až keď toto dokážeš, potom hľadaj partnera. Koľko máš rokov?
No práveže v takýchto situáciach rozprávanie, podpora niekoho blízkeho a tiež tie drobné zmeny v živote ako som písal vyššie niekam vedú. 😉 Keď sa rozprávaš s priateľkou, tak nehovor len o partnerovi, ale o sebe. Porozprávaj jej o svojich pocitoch, skúste spolu prísť na to, kde to začalo, prečo máš pocit, že sa to nabaľuje. Potom môžete spolu preberať aj riešenia...
Keď si sa rozhodla napísať sem, tak asi nejakú motiváciu niečo zmeniť máš, nie? Čo keby si sa na začiatok sústredila na tento pocit? 😉
Cítila si úzkosť, ale preto si napísala sem, nie? Čo si očakávala od toho, že napíšeš? Tento pocit som mal na mysli.
aj máš momentálne nejakú liečbu nastavenú?
No vidíš... a zataľ tu máš celkom pekné odpovede, nie? A to musím povedať, že väčšina diskusií na takéto témy tu vyzerá oveľa horšie. Premýšľala si aspoň o tej prechádzke? Tá prechádzka bude mať pre teba zmysel aj v tom, že si ten čas vyhradíš len pre seba a svoje pocity. A pokús sa im porozumieť.
a kedy si bola naposledy šťastná? Tak skutočne šťastná...
Zvykla si často... prečo minulý čas?
Aj si pamätáš tú situáciu, čo ťa urobilo šťastnou ako dieťa?
napísala si, že by si chcela, aby si bola zdravá a aby ťa mal niekto rád. Čo robíš ty sama pre to, aby si bola zdravá a aby ťa mal niekto úprimne rád? Vieš, ono to samo nepríde, ty sama musíš začať niečo robiť. Nečakať, že teba príde niekto zachrániť a príde princ na bielom koni a odnesie ťa do krajiny šťastia a spokojnosti. Keď príde vzťahová toxická osoba, tak kroť svoje prejavy. Prikáž sama sebe, že sa hneď nenamotáš. A čo konkrétne ti vadí na sebe, čo robíš pre tú vzťahovú osobu? Aké máš kritériá na tú vzťahovú osobu?
Zacni si na yt pustat videa Jana Dvořáka, vela sa dozvies
odporúčam ti osloviť túto úžasnú osôbku https://www.melindabrnakova.sk/
@lindusss2016 @1angelika ďakujem.
Ano, ked zacnes ja sebe pracovat, zmeni sa vsetko.