Mamky, asi necakam pochopenie ani pochvalu, to vôbec, chcem sa len vyrozprávať, lebo mi je cely večer smutno. Cely život sa snažím byt pozitívna, pomáhať druhým, kto ma zlu náladu, tak sa snažím aby som im ju zlepšila, proste keď vidím, že je človek 10 rokov negatívny a umrmlany, tak nedala som sa na jeho cestu ale snažila som sa ho ovlyvnit na pozitivizmus. Dnes na mna prišiel totálny “kolaps” kedy odrazu nechcem a nevladzem druhých len ťahať z tej posranej nálady. Normálne neviem, či sa prestať stretávať s takými ľudmi, no zas, v rodine ich je veľa z priatelovej strany alebo čo robiť. Nemám chuť sa s nimi absolútne stretávať, nemám chuť absolútne na nič. Dakujem za prečítanie pomohlo mi to vyrozprávanie
@beata_k áno, ale 10 rokov počúvať len ako je život nanic, všetko je dookola čierne, každý je nanic. No…. Chápeš
Ano, chapem. Ale zial, ine to nebude ak je to rodina. Musis sa naucit s tym pracovat. Nepripustat si k srdcu lebo sa znicis. To by nemohli psychologovia ani existovat kolko sa napocuvaju. Iste na to su nejake techniky.
Veď sa od nich odstrihni 🤷♀️ nech majú život nanič. Je to ich život. Ty sa venuj tomu svojmu. Vidíš, kam si to dopracovala. Nie si spasiteľ sveta. Vycucali ta z energie a dostali do bodu, že tvoj život je nanič. Toto chceš? Asi nie.
Vypočuj si, alebo prečítaj:
https://www.youtube.com/watch?v=VkyjlrNObPYNormálne zakroč. Povedz osobe, že si ju počúvala 10rokov a ak nemá záujem niečo zmeniť, tak nech Ťa neobťažuje.
trpiet spasitelskym syndromom nikam nevedie, len ta to emocne vycerpa az znici. Nie si zodpovedna za cudzie zivoty a nestastia. Vacsina ludi, co sa stale na nieco stazuje nechce so svojimi zivotmi nic urobit. A ked oni nevedia, ty s tym nespravis nic.
Toto je ako samaritánsky komplex - cítiš neustále potrebu všetkých zachraňovať, pomáhať im. Stačilo. S negatívnymi ľuďmi sa stretávaj čo najmenej, nech si žijú svoje nešťastné životy, zvládnu to aj bez teba. Sústreď sa na seba aby si ty bola šťastná. Títo negativisti z teba vysali všetku energiu a teraz si prázdna...
Ahoj, tiez som sa snazila udrziavat dobre vztahy, dobru naladu atd. Ale tym sa na mna lepili ludia, ktori stale na nieco frflali. Teraz mi to pride tak, ze ich doslova pritahovala moja povaha a nalada a mali chut mi dokazat, ako je vsetko naprd.
Ale prisla som na to, ze pre tychto ludi je negativita ich zivotnou energiou. Keby nemali negativitu v sebe, boli by apaticki, nemali by zo zivota nic. Pre nich je negativita rovnakym zivotnym hybatelom ako pre teba napr.pozitivita. nie su schopni nic pochvalit, ocenit, nevedia sa radovat s druhymi, nevedia uprimne priat, nie su spokojni, vdacni za nic. Aby neboli len zivymi mrtvolami, tak aspon frflu - aby vobec zili.
Pokial s nimi nezijes v domacnosti alebo nesedis na jednom pracovisku, eliminuj kontakt.
Tu sama vidis, ze po 10 rokoch sa to nezlepsilo.
Mala som strasne negativnu ufrflanu ukricanu spoluziacku, mala uz aj deti, bola vulgarna,hruba, stale zle naladena.
Ona sa obratila, stala sa krestankou a zacala byt za vsetko v zivote vdacna, zacala byt uprimne priatelska k ludom, uplny obrat, je z nej iny clovek.keby som ju nepoznala predtym, neuverila by som, ze bola taka negativna. Ale ona je asi jedina, koho poznam, ze sa tak zmenil.
Ale ty to robit nemusis. Je to o povahe a pristupu k zivotu. Ak niekto sa rad utapa v zivote co je na💩 tak ho v tom nechaj. Lebo ho neprerobis na pozitivnu osobu. Taky clovek zmeni hodnoty a pohlad na svet iba vtedy ked ho zivot nakope v podobe tazkej choroby ... . A niekoho ani vtedy nie. Ty ich nezmenis a seba uberas o zvoju energiu a radost zo zitia. Niekto je proste rad v ulohe obete ktorej vsetci ublizuju- od vlady, slolocnosti, kolegov deti, pocasia, vzduchu......potrebuju psychiatra, nie obet(teba) ktoru vycicaju zo zivota.
su to toxicki ludia, ich nazor , ani postoje nicim nezmenis...odstrihnut sa od stretavania sa, ci od takych rozhovorov...aj ty si len clovek...dopraj im nech vidia svet po svojom...ty to vidis inak...a nezatazuj sa tym...
Musíš si uvedomiť že ty nie si zodpovedná za vyriešenie problémov iných. Najlepšia taktika na sťažovateľa je povedať mu že to má naozaj ťažké a ak by bolo niečo s čím by si mohla pomôcť tak sa môže na teba obrátiť. Oni nechcú počuť riešenia a rady od teba. To ich vôbec nezaujíma. Na to ti dajú milión dôvodov prečo to tak nejde. Oni chcú byť trpitelia ktorých každý ľutuje.
Ja už som od pesimistu aj dostala vynadané, že mám na všetko pozitívny pohľad. My im tiež ideme na nervy tou večnou pozitivitou.
Ja Ťa absolutne chapem. Ked je niekto negativny a Ty sa ho snažis rozveseliť ,tak je ešte "šanca" že Teba označi za jednoduchu, nenaročnu, nebodaj nezodpovednu (že zlahčuješ)..... a včera som počula celkom dobru vetu: ak je niekto chladný,negativny (a Ty s nim žiješ) ,tak sa Ti može stať že sa časom postupne začneš pod jeho vplyvom menit tiež na negativnu. Je to veľmi ťažke sa vedieť obrniť tak aby si chranila samu seba niekedy,zvlašť ked je to blizky človek. Ja som to tak urobila s vlastnym otcom (hypochonder). Vkuse stažnosti, ked mala byť operacia ,že čo on bude preboha robiť : vravim pozri sa , bud to v zdraví prežiješ, alebo umreš ,ale to už sa nedozvieš. Tak načo sa dopredu nad tym krenkuješ? povedala som mu to s usmevom na tvari. Bolo to cynicke, ale musela som to vlastnemu otcovi povedať ,lebo mna aj mamu skoro na psychiatriu uz priviedol. Že ako sorry,niekto sa dopredu boji,že vlastne umrie? Treba polutovať, pomocť, ale keď je toho veľa, nenechať sa vysavať z energie a fakt "buchnuť dverami".
Prestaň byť matkou Terezou pre všetkých, ži si svoj život, usmievaj sa a možno ich tým svojim postojom ovplyvnis a začnú sa na život pozerat inými očami aj oni 👍
treba si najskor uvedomit, ze nie si dvorny bavic a pomocnik...a vobec sa nemusis premahat... a ked sa tu ich nalada nepaci a je to to iste dookola tak treba slusne polozit otazku, ci je nieco aj pozitivne v tom ich zivote, ako napr. ze zdravie, strecha nad hlavou a tak a garantujem ti, ze pred tebou uz nebudu hrat zdochnutych chribakov lebo budu vediet, ze u teba nepochodia
Zlatko,nikto ťa nepoveril ťahať niekoho zo svojej negativity. Vieš že to dokáže len Boh? Tvojim prispením je byť stále svoja, ukazovať láskavú tvár, byť pozitívna a tým prispejes najviac k dvihnutiu pozitivity vo svojom okolí. Nestrať ducha láskavosti,ale nenechaj sa zatiahnuť do negatívnych reči, nerieš ich. Hovorí sa že reči idú ale skutky priťahujú. Ak cítiš že ťa prusery druhých sťahujú dole, slušne sa ospravedlň a vzdiaľ sa.
Nemusis ich z toho tahat. Obcas je viac si niekoho len vypocut. 😉