Ahojte žienky. Ani neviem čo sledujem tymto postom, možno sa len vyžalovat, pocut ine nazory. S manzelom sme spolu 4 roky, mame 2,5r dieta. Som momentalne v stave, ze mi moj muz lezie na nervy, rozculuje ma kazda malickost kt.urobi.. vnutorne ma to trapi ale neviem si pomoct. Myslim ze sa pod tento moj postoj podpisalo to, ze glorifikuje svoju rodinu, aj ked velakrat spriadali veci proti mne. X krat som s nim o tom hovorila, riesila to ze to nie je ok, dala dom do toho vela energie. A na nic to nebolo. Dostala som sa z toho do stavu vyhorenia. Nechute snazit sa. Cez pocity ze sa citim pre neho ako 10 koleso na voze ku pocitom, ze mi to uz je jedno.
Bolo vela situacii, kedy sa svojej rodiny zastaval ked na mna kydali, ohovarali ma, nerespektovali ma ako manzelku, matku.. vzdy ken mavol rukou, nepodrzal ma, nezastal sa ma.
Priklad - jeho matka a otec ma nepozdravia ked sa stretneme, musim ich ja 4x pozdravit aby na to zareagovali, on povie ze to nie je pravda, ze ma zdravia.
Jeho matka mi opakovane ked tam ideme na navstevu nachysta jedlo, na kt mam intoleranciu, aj ked o tom vie.. opakovane sa tvari ze ona zabudla.
Atd atd toto su len malickosti naschvalov.
@andreakotesova to by som svokre splnila jedno z jej zelani..
Jasne, ze by sa ta mal zastat, ale to, ze to s nim neustale rozoberas, ta obera o energiu. Ak ta svokrovci ignoruju, ignoruj aj ty ich, stretnutia obmedz na nevyhnutne minimum
Ked by si svokre splnila jedno z jej najvacsich zelani, tak to urob, kde je problem?
@elizabet173 stretavame sa tak raz mesacne ale muz im kazdy den vola cez facetime a aj vtedy vie cas vyuzit na blbe poznamky
Tak ignoruj, aj návštevy, aj blbé poznámky, aj telefonáty. Redpektuj, že je to jeho mama, babka a tým to haslo.
A muž je ináč normálny? Či nefunguje že aj v iných prípadoch? Mne sa toto zdá byť len taký malý problém, ktorý sa dá ľahko odstrániť. Ignoráciou, alebo by som sa usmievala a tvárila sa ako najšťastnejšia mama, žena na svete, naj ju rozdrapi. 🤭
Ja len nechapem, ak sa ta nikdy nikdy nezastaltak preco si v tomto vztahu pokracovala?
V poslednom case je tu ozaj vela tem, kde je zena brana ako nedobra pre chlapa... Nedavno tu pisala frajerka, ze jeho mama ju ohovara a on to ignoruje a to su spolub5 rokov.. Tak preco sa takym chmulom byt? Co sa nevie od rodiny odtrhnut a chranit novu rodinu co buduje?
@tosomja problem je, ze uz som sa viac x dopocula ze na mna rozprava aj hluposti pred dcerou.. co je za mna dost cez ciaru motat deti do tychto interpersonalnych vztahov..
@kitycat myslim ze bolo x situacii kedy som si vravela ze keby tu nie je dieta.. uz som prec.. je dobry otec.. nechcem male dieta odtrhat od otca alebo ho trapit striedavou staroslivostou a podobne.. len s tym aky je manzel to je uz horsie
Načo chodíš tam kde nie si vítaná? Bez ohľadu či by sa svokre splnilo prianie alebo nie, zrušila by som navstevy
Muž vola face-time? Zatvoriť sa do 2. izby nech ju nevidíš a nepočujes
Ak sa stretnete tak pozdrav 1x a nahlas. Viac nie. Ak tá neodzdravia tak to je ich hanba. Žiadne že zdravis 4x s robíš so seba cvičenu opicu
Chces tym povedat, ze km ste boli dvaja tak sa ta vzdy zastal, podporil ta a jeho rodina ta milovala?
Neboj sa, dcéra keď porastie tiež jej svoje povie. Aj keď jej bude rozprávať nezmysly, ty si jej vesmír.
Ja, keby som sa dopočula, ...tak pri najbližšej príležitosti sa jej spýtam, či má niečo proti mne, nech mi to povie do očí, nie mojej dcére, ktorá tomu ani nerozumie. A že aj ja si o nej myslím svoje, ale z úcty k mužovi ju rešpektujem. 🙈🤭
Problem je skor manzel ze nestoji na tvojej strane a neochrani ta. Svokra sa da odignorovat a mat “v pazi”.. ale ze muz sa nezastane svojej zeny a nepovie svojej matke ako sa ma ku nej spravat to je problem.
Treba naozaj prerušiť kontakt a keď sa muž opýta prečo, tak len sucho bez emocii odpovedať, že ste to už viackrát preberali a necitis žiadnu podporu z jeho strany
@kitycat ano kym sme boli my dvaja myslela som si aku na super rodinu.. brala som ich ako svojich.. vsetko sa zmenilo ked sa narodilo dieta a chcela nam svokra vsetko riadit diktovat a ja som sa vzoprela
@sapetka toto som mu x krat povedala.. ze ked je jeho matka aka je, to asi nezmenime.. ma svok vek.. aj by som sa nad tym len zasmiala a poohovarala ju s kamoskami pri kave.. ale jeho postoj, to uz je o inom.. s nim zijem a ocakavam podporu nie slepe prehliadanie
Lenže je to jeho matka. U svojich chyby viac prehliadaš a toleruješ. Vyžadovať aby sa rozhodol pre jednu stranu sa nemusí oplatiť.
@ckocka ako viete ze u svojich prehliadam? Vzdy som citlivo a objektivne riesila ked sa mi nieco nepacilo pri mojich rodicoch ohladom - rad vychovy dietata.. k muzovi sa spravaju ako ku vl.synovi
To nebolo o tebe ale o ňom, má to tak nastavené väčšina ľudí. Ak ty si dokonale objektívna, si v menšine.
@ckocka urcite by som nedovolila aby sa k nemu ako mojmu muzovi chovali bez respektu
@ckocka a ano je jeho matka ale ako jeho matka by sa mala ku mne ako ku zene a matke vnucata chovat slusne
Ženy vy ste s mužom ca. 6 mesiacov a hneď si urobíte decko a potom sa čudujete prečo nič neklape
Ja ti verím, lenže to si ty. Očakávať že sa všetci budú správať rovnako ako ty je naivné, asi už si nejaký čas na svete a vieš ako funguje.
@lenka567899 vidite ja poznam aj take co si urobili po 10r a rozviedli sa.. toto bola tema postu?
Mala a nechová. Čo iné s tým chceš robiť než ju ignorovať?
@ckocka mne nejde k svokru.. mne ide o to aby aspon on videl a reagoval na realne skutocnosti.. ona nech si robi co chce
On dobre vie že jeho mama nie je dokonalá, ale kvôli tomu ju nezavrhne. A muži všeobecne neradi riešia konflikty, ženské poťahovačky považujú za malicherné - v tom majú niekedy aj pravdu. Ak svojho partnera milujem, nechcem aby sa rozhádal so svojou rodinou. Nejako neviem ako by som si to ospravedlnila, to že ja nemám rada napr. jeho matku je predsa môj problém, do jeho citov to nezasahuje. A mám dostatok sebavedomia aby som svoju pozíciu obhájila sama.
@lenka567899 od veci komentár. ale totálne. s niekým môžeš byť aj 3 roky a nezistíš, s akým idiotom žiješ....
autorka: ako ťa tak čítam, akoby si písala o mne pred x rokmi... ja som si vydýchla až potom, čo som definitívne opustila otca svojho dieťaťa. tiež sa mnohým ako otec javil dokonalý, dcéra mala 0-6rokov, kým som to ako-tak udržiavala pokope. áno, ja. hoci on bol taký, aký je aj ten tvoj... pred cudzími (susedia napríklad) pôsobil ako dokonalý partner a otec. no....nebol. ani otec prakticky. to je ale iná téma.
faktom je, že nikdy sa ma nezastal pred jeho rodinou, nikdy mi nepodržal stranu... bolo toho mnoho. skončilo to tak, že keď mala dcéra 7, odsťahovala som sa. my sme ale neboli manželia. našťastie.
p.s. a reči typu: "je to jeho mama, musíš to rešpektovať" - mne osobne lezú krkom už dlhodobo. teda, posledných cca 5 rokov už nie, ale predtým takmer denne 😀
@panelacikova od veci komentár možno pre asociálov ktorí si robia decko po pár mesiacov znalosti
Aj mna by hnevalo ak by mala svokra na mna blbe poznamky a muz by sa ma nezastal. Nemusel by sa snazit mame dokazat ze nama pravdu. Stacilo by aby mamu jednoducho stopol, ze o tom nechce pocut. Nech si ona ma blbe poznamky pred svojimi kamoskami.
@lenka567899 myslím, že teraz si slovkom "asociál" urazila dosť veľa matiek, ktoré majú pekný vzťah a starajú sa o svoje dieťa, hoci ho počali možno naozaj do roka po zoznámení sa s chlapom. a nie, nie je to môj prípad. môj prípad je práve ten paradox. 3 roky spoznávania sa, z toho rok spolužitia a aj tak sa z neho vykľul chruňo až ku koncu tehotenstva...
no a práve paradoxne, čím dlhšie sme žili, tým viac držal papuľu pred materou.
Určite by som ku nim prestala chodiť na návštevy.