Uštipačné poznámky

23. jún 2023

Svokrovcov. Ako by ste reagovali? Mám malé dieťa a ešte ho kojim a keď ma obima stále a chce byť len pri mne tak také sprosté poznámky majú .. maznáčik , mamin cicik ale nepovedia to pekne ale tak vysmechom akoby mi závideli . Nechápem to veď môžu byť len radi že sa starám dobre o ich vnuka ?

denkabemommy
23. jún 2023

Sa môžeš spýtať, že koho má byť, ak nie mamin 🙂. Možno sa zamyslia trošku

zuzanka.zuzu
23. jún 2023

nezávidia. len už zabudli

luccija
23. jún 2023

Závidia, že oni si tak asi deti nevychutnali vtedy bola o dosť ina starostlivost o deti.Moja svokra stále riešila pri každej návšteve či dcéra ešte spí s nami v spálni a dávala je rady, že je už veľká a má spať sama

syslik81
23. jún 2023

a kolko ma to dieta rokov? nauduce im len odpovedz ze ano je maznacik a ty si ho budes uzivat pokial mozes kedze rastu ychlo a jedneho dna to prestane tak ako sa to stalo u nich a xy dalsich matiek

dominikak4
23. jún 2023

Usmiala by som sa a povedala : "áno je môj maznáčik..." a dala dieťaťu ešte pusu. Ja si tiež mojkám deti a budem kým to budú samé akceptovať. Ku mne bola mama strašne chladná, nadaj Bože pomojkať ma pred ľuďmi a veľmi mi to chýbalo. Mantinely sú medzi nami dodnes. Len si pomojkaj detičky a komu sa nepáči nech nečumí.....Júúúj a kiež by sa mi darilo v kojení, hrdo by som kojila až do prirodzeného odstavenia, kľudne aj do dvoch rokov. Ja mám problém naopak v tom, že každé kojenie je boj medzi mnou a dcérkou, ja ponúkam a ona sa odťahuje a plače a neraz plačem po nezdarných pokusoch aj ja... Mne všetci hovoria, že sa mám na kojenie vykašľať, že ju trápim. Ja ignorujem všetky "múdre rady", materské mlieko je najlepšie čo jej môžem teraz dať (má 5 týždňov). Kašli na blbé poznámky, sú to tvoje deti. Buď tie reči odraz s úsmevom, alebo ich rovno vypúšťaj, akoby ani neboli vyslovené, prestane ich to baviť. A nech si matku usmerní tvoj muž.

andreatytler
23. jún 2023

Oni su radi ze sa staras, len su chora generacia. Mali studeny odchov. Nikto ich nepritulil a ked si prisli k rodicovi po objatie, ten ich odbil so slovami: "Nebud maznacik". A teraz to prenasaju na dalsiu generaciu a chcu aby boli deti vychovavane tak isto ako boli oni. Hlavne na chlapcov je tlacene aby boli tvrdy uz od najmensieho veku.
Povedala by som nieco take ze: "Chapem Vas, pre vas je objatie sposob ako rozmaznat dieta, ale to len preto, lebo ste objatia nikdy nedostavali a tak teraz podvedome nutite mna aby som deti neobjimala, ale ja to povazujem za nespravne a budem moje dieta objimat tak vela a tak casto ako budeme obaja chciet".
Urob im taku malu psychoanalyzu. Je mozne ze sa im otvoria oci, ale pravdepodobne ich to nastve a urazi a hadam s tym prestanu.

autor
23. jún 2023

@syslik81
Jeden ročik má

dominikak4
23. jún 2023

@andreatytler presneeee...tak mi bolo vždy povedané, že "nemaznaj sa". =D

autor
23. jún 2023

@luccija aj to som už počula nekocikujho lebo si zvykne 🤦

autor
23. jún 2023

Viem že ich nezmením , ale vždy keď sa teším tak akoby mi to chcelo pokaziť ja neviem či si namyslam 🙈bože nie nesuperim so svokrou 🤣🤣

oblecenie99
23. jún 2023

@andreatytler Alebo "chlapci neplačú" (adresovanú pre vtedy dvojročného vnuka ktorý spadol na odrázadle) 🤦

diewcatqoo
23. jún 2023

Aj moji svokrovci mali podobne poznamky a aj moji rodicia. Vzdy som im na to odpovedala, ze ano, je maznacik a mamin cecok. A ano, budem sa s nim maznat, dokedy bude chciet - je to moje dieta, lubime sa najviac na svete a uzivam si nesmierne tie chvile, ked sa chce so mnou pomaznat. A aj kojit ho budem dovtedy, kym uzname za vhodne my, nie kym si oni myslia, ze je to ok.

denkabemommy
23. jún 2023

@oblecenie99 toto použila aj moja svokra, s tým, že povedala chlapi, nie chlapci, na čo som jej odpovedala "chlapi neplačú, ale on je dieťa, nie chlap".. ja som si myslela, že ma v tej chvíli porazí a zle počujem 🤦‍♀️. Našťastie to už nikdy viac nepovedala (predomnou).

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzinka888
23. jún 2023

@andreatytler presne. Este dodam, svagrina mi vravi ze syna moc "mazulim". Ze ona chce vychovat " silneho chlapa a v tdn isty den sa stazuje, je ju jej muz nepostiska neda len tak pusu. Ona ocakava od manzela to, co synovi odopiera.🙈.

andreatytler
23. jún 2023

@oblecenie99 Este lepsie je: "Neplac ako baba".☹
Zabiju dve muchy jednou ranou. 1. Otupia city chlapca a 2. naucia ho pohrdat zenami
Boze, aka som rada ze sa toto meni a nase deti uz toto nemusia pocuvat. Teda musia od starkych, ale nie od nas.

andreatytler
23. jún 2023

@zuzinka888 na hlavu je to.
A si jej to aj tak vysvetlila?

andreatytler
23. jún 2023

@dominikak4 Mna chvalili ze aka som tvrda a pritom sa mama vkuse stazovala ze jej nic nepoviem, ze som ako partizan. A ja som sa za to zle citila ze som zla dcera a zly clovek.

zuzinka888
23. jún 2023

@andreatytler no ano, ale ona nechce aby bol jej " cicok", aby na nej vysel ako opica, co moj syn urcite bude a mala by som prestrihnut pupocnu snuru, a urcite bude zzenstely a budu ho sikanovat....🙉

andreatytler
23. jún 2023

@zuzinka888 Hej. ma to v hlave riadne naprogramovane. Stavim sa ze vsetky tie argumenty pocuvala od okolia ako dieta. Pouzivanie vulgarnych slov ako "cecok". prirovnavat ludi k opiciam. postrasit homosexualitou. To su vsetko ucinne praktiky aby clovek zmenil nazor a robil co oni radia.
Ale vysvetlila si je ze vychovava dalsieho tvrdeho chlapa, ktory nikdy nepostiska svoju zenu? Ci to uz bude problem niekoho ineho a nie jej.

0silvia0
23. jún 2023

Starsia generacia ma takyto debilny sposob komunikacie. Podrypovat, zosmiesnovat, vysmievat. Neber si to osobne, spytaj sa, ci ma byt maly susedov maznacik.

moonlight1210
23. jún 2023

Usmej sa a povedz: V osemnastich sa uz veru tulit nebude. To sa bude uz tulit k inej. Treba si to uzit, kym to je.

aurora33
23. jún 2023

Neriešila by som to. Vtedy bola iná doba. Môj ,,maznáčik” ma už 9 rokov a prvé čo urobí keď príde zo skoly je že sa obaja vystískame, ja mu poviem aká som rada že je doma, dám mu pusu na čelo a porozprávame sa. A hocikedy cez deň len tak dobehne že MAMIIII a objime ma. A ja som za to šťastná 🙂

maminkadeticiek
23. jún 2023

Povedala by som im,ze su mi tieto reci neprijemne a ak s tym neprestanu,mozete stretnutia pokojne obmedzit.

nelca0510
23. jún 2023

Veď ma rok...veď nebude sa hádam túliť k mame 18tke

zmrzlinka2021
23. jún 2023

@andreatytler
Mne sa nepaci, ze ich pomenuvavas ako "chora generacia". Treba si uvedomit, ze neraz su to ludia narodeni v povojnovom období a proste vtedy bol zivot drsny a velmi opvlyvnoval cele generacie. Si vezmi, najprv prvá svetová, potom druhá, medzitym x hospodárskych kríz (rozumej ze si vazne nemala co do ust), ludia museli neraz dret vo fabrikach, mali polia, zvery, mnohí aj kopec detí... kto kedy by sa s tebou tulil, maznal, rozvíjal ta, venoval by sa ti? Proste chceli svoje deti (mozno nedobrovolne) pripravovat na realny svet - chlapcov na to ze ked vypukne vojna, aby neplačkali emočne ale boli "drsní", dievčatá nato aby boli tiché, skromné držhuby, ktoré budú obsakovať chlapa a rodiť...
Tým, ze dnes máme neraz vysokú zivotnú úroven, vela vecí zautoatizovaných, vela mozností, prílezitosti, antikoncepciu atd... - toto vsetko ma aj mega vplyv na vztah rodica k dietatu.

zmrzlinka2021
23. jún 2023

@0silvia0 zial je to tak, za socíku chýbala primárna ludskost, brat ohlad na druhého človeka, byť k nemu citlivý... zaklad bol byť "v režime"

svetlonos
23. jún 2023

Jeden rok?? No su debilni! Povedz im, ze oni deti uz v roku plestili do jasli a nemali k mim vztah ako ty k tvojmu, je ich mindrak. A nech si ho laskavo riesia s psychologom a nie s zebou a malym. A ze nevychovavas armadu pre Hitlera ale svoje dieta lubis. Nevidisvovod mat dieta a chovat sa k nemu horie ako k psovi, ze na to si ho mat nechcela. A nech si poriesia napriek ich pokrocilemu veku svoju emocialnu nezrelost 🤪🤯
Som zvedava ako dlho by bi zduti. Taku hubovu by dostali, ze by nevedeli kde je sever!

andreatytler
23. jún 2023

@zmrzlinka2021 Ano mas pravdu. Mala som dat to chora do uvodzoviek, alebo zvolit iny vyraz, ktory by bol menej dehonestujuci. Ospravedlnujem sa ak som niekoho urazila.
Urcite to mali tazke generacia mojich starych rodicov co sa narodili pred vojnou ale generacia mojich rodicov (rocnik 1948-49) uz nedreli a nestradali (zase nevravim ze nemali tazsi zivot ako my). Ale podla mna tam nebola skutocna potreba vychovavat zo svojich deti tvrdasov. Robili to len preto ze boli tak nauceni. A vela ludi tak robi este aj dnes a pritom si ziju skvele. Chvalabohu ze sa to meni, presne ako si napisala ze sa meni vztah deti a rodicov, ale treba o tom viac hovorit a vysvetlovat a propagovat. Je to len pre dobro nas vsetkych.

zmrzlinka2021
23. jún 2023

@andreatytler Lenze tych "povojnovych" plodili a vychovavali ludia, co si presli tym brutal obdobim vojen.
A realne - ved vidime (ty asi nie, kedze zijes v zahranici myslim), ako 40 rokov socializmu sa prejavuje na starsich ludoch este aj teraz po 34 rokov demokracie!! Potrebuju a hladaju diktatora, ktory im urci mantinely a za to im zapcha usta "zradlom pre svine". Nevazia si slobodu, nechcu byt zodpovedni za svoje rozhodnutia, hladaju spolocnych nepriatelov... su agresivni... a stale aj po tolkych rokoch je takto znacna cast slovenskej populacie velmi vazne poznacena.

Ono podla mna to trva fakt niekolko desiatkov rokov, kym sa to ustali, ale zalezi to pravdaze aj od danej temy, a dalsich x faktorov.