Dobrý deň. Prišla som si po radu ako a či vôbec v tomto nejako postupovať, riešiť to alebo skratka len ignorovať.
V skratke. S bývalým mužom mám syna. On sa opäť oženil. O malého sa nezaujíma ale vie niekedy zavolať ako sa mame a podobne. A tam je ten problém. Jeho žena mi kvôli tomu strpčuje život, vypisuje mi vulgárne smsky, uráža mňa aj syna, a už začala aj s vyhrážkami že aj na mňa dôjde a že mi spraví zo života peklo. Môjho syna nazýva bastardom. Veľa krát som s tým ex konfrontovala, aj sľúbil že si to s ňou vybaví ale nič sa nezmenilo. Jej správy a hovory som ignorovala, chvíľu bol pokoj a potom opäť začala. Dokonca som ju aj zablokovala no ona si vždy nájde cestu. Takže moja otázka znie či s tým môžem niečo urobiť alebo zo skratka len ignorovať. Ďakujem za rady.
Ak si to ex nevie vyriešiť, informovala by som ju, že ešte jedna správa a budem okrem polície informovať aj jej zamestnávateľa. A ak by prišla jediná negatívna správa, zobrala by som všetky správy od nej a riešila to na polícii ako obťažovanie a rovnako tak by som jej v práci urobila hanbu.
@matullienka hodí hu cez poličku 🤣🤣
Nič v zlom len som si to predstavila 😆
suhlasim s vyssie napisanym, vsetky taketo spravy si odkladaj a pri najblizsej takejto "milej"textovke jej napis, ze ak neprestane, budes to riesit minimalne s policiou.. uvidis, ako rychlo sklapne
@lillien123 bože tento hlúpy autokorekt malo byť políciu 😂
@viestta ak na ňu iné neplatí, možno pomôže predstava toho, akú hanbu bude mať v práci pred kolegami. A úprimne, mne ako zamestnávateľovi ak by niekto povedal, že môj zamestnanec toto robí, zvážila by som jeho zotrvanie v pracovnom pomere, lebo určite to nie je psychicky zdravá žena.
vôbec ju nerieš, telefóny neber, alebo polož ak zavolá z nového čísla, SMSky rovno maž bez čítania, všetko rieš len s exmanželom
Mňa to zaujalo....dôvod prečo to robí? Si si istá,že len tak? 😉Sa mi proste nezdá. Tobôž,keď otec nejaví záujem o syna. Je to tak ako niekto písal,poznáme iba tvoj pohľad a to ťažko takto riešiť. Mne z toho vychádza,buď je to paranoidný ahysterka(úprimne si to nemyslím) ,alebo ty proste z nejakej pomsty(aj keď oprávnenej ) provokujes. Hmm,ťažko takto dávať rady. A policajti sa nejako neserkaju s manželskou nezhodami dvoch nasupenych sliepok a kohúta. By to mali denne na riešenie xy prípadov a o zamestnávateľovi ani nehovorím. Čo jeho do toho,čo sa deje u niekoho doma. Veď ako ženy,reálne,koľko nevier,hádok,závislosti a problémov majú rodinu,vlastne každá niečo rieši,kde druhá strana tvrdí jedno a prvá druhe,to fakt ma vedieť zamestnávateľ a nedajbože riešiť? 🤦
@bambicka a mňa by zaujímalo, že môj zamestnanec sa vyhráža dieťaťu. Chcela by som to s ním rozobrať, pretože dnes sa vyhráža dieťaťu a zajtra sa bude vyhrážať kolegovi, ktorý sa jej nebude páčiť. Toto, čo robí dotyčná nie je normálne. A rozhodne tomu nepomôže tváriť sa, že sa nič nedeje. Potom sa čudujeme, že existuje šikana, keď ju niektorí nechcú vidieť.
@maciatkolulu Ako si predstavujes tu provokaciu?
Ze autorka a jej syn existuju? Alebo alimenty?
Ked pise, ze ju zvykne blokovat, plus, ze ex ich kontaktuje len miminalne, kde tam vidis priestor pre provokaciu?
Napíšem ti ako by som postupovala ja. Pri najbližšej sms s vyhrážkou, by som preposlala sms svojmu exovi s tym, ze mu dávam poslednú šancu to s ňou vykomunikovať, aby s tym prestala. Ze ak sa to zopakuje, tak na ňu podam TO za vyhrážanie a podotknem, ze to myslím vážne.
A este by som sa ho opytala, či je debil a že či to jemu nevadí, ked sa niekto vyhráža jeho vlastnému dieťaťu.
@beronsche a viem ja? 🤣🤣🤣Nedá sa napísať exmanželovi,nedá sa mu volať,myslíš,že by sa tu s tým chválila? Alebo? Lebo to čo tu popisuje autorka mi príde častejšie ako to,že sa pán otec zaujíma o dieťa. Trochu prazvlastne.
@melanta kde píše,že sa vyhráža dieťaťu? To,že mu povie pankhart? Ale no tak. Zamestnávateľ nemá čo riešiť,iba rozhadzane ženské a ich hysterické výstupy. Píšem,že to by asi tristvrtka zamestnavatelov ok celom svete mala ja to speci oddelenie🤣
@melanta a ako by si zdovodnila ukoncenie PP? Mne ten tvoj napad pripomenul jednu absurditu, ktoru spominala moja mama. Na ROH sa stazovala manzelka, ze manzel spava s kolegynou a ziadala odborarov aby to riesili. No skus hadat ako to vyriesili? Nijak. Pretoze to je sukromna zalezitost zamestnanca (a to bolo za sociku, ked sa riesili kadejake kraviny)
@maciatkolulu neviem aký druh provokácie máte na mysli, no ja to nemám zapotreby. Mám svojho partnera s ktorým budeme mať onedlho dieťa a nemám potrebu ja vyvolávať alebo vypisovať ex a už vôbec niekoho z nich kontaktovať. 🙂
@viestta v tom , čase chodila delegácia ROH do domácnosti a tieto problémy riešili - viem to od starších kolegov. síce neviem ako to dopadlo, ale normálne boli na "koberčeku"
dokonca aj na mojom bývalom pôsobisku sa boli manželky sťažovať šéfovi, že majú doma problém s mm - alkohol, frajerky. Šéf dohovoril kolegom, ale asi nepomohlo, lebo už sú rozvedení.
@mamina123321 treba si zadovážiť nové číslo .. ale ja už by som dávno bola u policie
Nič by som nepísala a rovno išla podať TO. Pekne si ju predvolajú a tam sklapne, lebo to nebude čakať. Ty si len všetko archivuj, vytlač a dolož polícii.
Vypisuje ti kraviny exova aktualna zena. Ty zbadas od nej spravu napr. o 12.34 a 12.35 by to mal tvoj ex., jej chlap a nech si doma riesia, Ja by som to hned preposielala a neanalyzovala slabomyselny obsah. Alebo pise viber, whatsapp, neotvaram. 💪😀 Nazbiera sa ich 100,prebehnem a poslem 🤣😂😅
@mamina123321 nezdasa mi, ze by ti vypisovala len tak, ale dajme tomu, ze mas pravdu, tak ze oznam tvojmu ex, ze telefon mu nebudes dvyhat pokial to nevyriesi, aj tak nejavy zaujem.
@sashabb presne aj ja.
Už exa informovala aby si doma spravil poriadky, tak aké caviky, idem a podám
Aj keby to hneď nenaplnili skutkovú podstatu trestného činu, posunu to na priestupkové konanie, nejaká 30 e pokuta, a buď tej krave to zavre hubu, alebo vyhecuje a trestného konania sa dopustí a ma po chlebe.
Alebo by som spísala jej najstupidnejsie správy, a rozposlala po jej rodine, aká je to milá, láskavá a príjemná žena, ktorá obťažuje a uráža dieťa
@maciatkolulu veľmi jednoduchý dôvod, šla do vzťahu a čakala ze bude jediná, kým nezistila že dieťa jednoducho muž nevymaze zo svojho života, tak skúša inak. Zažila som to s novou partnerkou môjho ex.
@mamina123321 vyhrážky v akom smere? Upozornila by som ex manžela, že ak s tým jeho žena neprestane budeš to riešiť cez poličku. Keď sa ona aj o zem hodí vždy vás bude spájať z ex syn či sa jej to páči alebo nie