Unavená zo vzťahu

26. okt 2024

Odhodlavam sa ukoncit 5 rocny vztah, ktory uz nefunguje. Nemame ziadne neprekonatelne rozdiely, ale skripe to uz 1-2 roky, stale nezhody, hadky, skaceme si do vlasov a bolo povedaneho uz vela zleho. Som z toho unavena a nemam uz silu znovu ustupovat a byt ta co sa snazi to zachranovat, aj ked hadky vyvolava neustale partner.
Co vas donutilo dokopat sa do toho posledneho kroku, ten posledny moment ked uz pretiekol pohar?
Nebije ma, nepije, nedroguje, nie je agresivny, nema inu ani nic podobne, len mame casto rozdielne nazory a mam pocit, ze mi vycita uz aj to ze dycham pomaly a mam rychlejsie. Uz nevladzem, chcem odist. Ale som si vedoma vzhladom k svojmu veku (38), ze to bola asi moja posledna sanca mat deti, ktoru som premrhala. Stale je vo mne kusok pochybnosti, aj ked to nefunguje ako ma, ze mozno budem lutovat ked odidem a velmi sa bojim samoty.

sisska96
26. okt 2024

Tak už aj to je divné že za 5 rokov ste sa nikam neposunuli vo vašom veku, ani svadba ani deti, neviem či spoločné bývanie máte, ale ak iba podnájom tak to je tiež nič moc

autor
26. okt 2024

@sisska96 praveze mame spolocnu hypoteku, byvali sme spolu od zaciatku. Z toho 3r v spolocnom byte.

zuzanka.zuzu
26. okt 2024

38 ešte nie je úplne posledná ale toho ďalšieho už nebudeš mať čas si riadne preklepnúť. kamoša z minulosti ktorý by išiel do spoločného dieťaťa nemáš? bez toho že by si s ním bola vo vzťahu (resp.dlhodobejšom vzťahu). na hypo aj byt kašli, to sa vyporiada, nad reálnym zabezpečením dieťaťa by som asi uvažovala ako prvé ak bábo chceš

zuzanita1609
26. okt 2024

Úprimne, radšej sama,ako v niečom čo ma "umára". Byť sama a pokojná v 38čke je to najlepšie,ako byť s niekým,s ktorým byť nepotrebuješ. Nemáte deti, odíď ,vždy lepšie,ako by malo k tebe trpieť aj dieťa. Šťastní rodičia, šťastní potomkovia. Veľa šťastia a síl,urobiť rozhodnutie 🍀.

autor
26. okt 2024

@zuzanka.zuzu uff, neviem si predstavit zamerne vychovavat dieta sama ako slobodna matka. Po detoch sice tuzim ale nie za kazdu cenu a nedala by som to ani finance, alebo ked ano tak by som pocitala kazdy cent.

autor
26. okt 2024

@zuzanita1609 dakujem za povzbudenie 🙂 keby som mala 20-28 tak by som uz bola davno prec. Ale 38 je uz taky prelomovy vek kedy to rozhodovanie sa nie je jednoduche. Predsa uz vela rovesnikov ma vystarano, deti chodia do skoly, polka hypo splatena a tak. A ja sa bojim vystupit z komfortnej zony a zacat zase od zaciatku 😢

janetinka27
26. okt 2024

Ahoj, rozpravali ste sa o moznom rozchode/obnoveni vztahu?
Myslim, ze v mnohych pripadoch je na skodu byvanie spolu od zaciatku, urobit si domov, z ktoreho sa tazko odchadza s clovekom, ktoreho este riadne nepoznam a neviem, ci s nim chcem budovat trvaly domov

vler
26. okt 2024

Toto co pises "skripe to uz 1-2 roky, stale nezhody, hadky, skaceme si do vlasov a bolo povedaneho uz vela zleho. Som z toho unavena a nemam uz silu znovu ustupovat a byt ta co sa snazi to zachranovat, aj ked hadky vyvolava neustale partner" nie je ani nahodou komfortna zona

eliska13
26. okt 2024

Treba to ukončiť a nečakať, lebo, ak chces deti tak si tu šancu pochovas úplne.Skoda zahodenych 5 r v takom veku.Nechcete ísť do poradne?

autor
26. okt 2024

@vler komfortna zona je pre mna uz vybudovany 3-rocny “domov” a rutina ktoru tu mame, vek a cele to ze sme vlastne po rokoch planovali deti a zrazu vsetko pada. Nemyslela som tou komfortnou zonou nas vztah, ten nie je ani zdaleka komfortny.

zuzanita1609
26. okt 2024

Vezmi si to tak, napríklad. Keď stroskotá manželstvo po 20rokoch. Tiež by sa dalo povedať,že už nie je šanca, začať odznova. 38 nie je vek,aby si už v živote "balila kufre". Niektoré ženy, muži až teraz začínajú reálne vnímať život. A úprimne, mať deti nie je to jediné šťastie v zivote. Úplne stačí,ak ten život budeš žiť s niekým,s kým ho chceš naozaj aj prežiť, dožiť. Si mladá, rozumná, zdravá baba,nikdy nie je neskoro zmeniť niečo, čo ťa ubíja.

autor
26. okt 2024

@janetinka27 ahoj, za ten cas co sa hadame uz bolo 2x tak, ze koncime. V podstate som si uz zacala hladat podnajom a vtedy sme to este dako dali dokopy, bolo nam luto to zahodit kvoli hlupym hadkam. Uz by to bolo tretikrat teraz a zaroven posledny, len sa toho velmi bojim.
Skusali sme poradnu, boli sme na 10tich sedeniach. Zial, teoria je pekna ale ked sa povadime tak vsetky rady psychologicky sa zahadne stratia. Nastupia neustale vycitky z priatelovej strany ktore za mna nie su opodstatnene. Hrozne prehana, prekruca, obvinuje ma. Ked sa snazim argumentovat ze to nie je tak ako si mysli tak si neda nic vyvsetlit, ma svoju pravdu, a skace dommna este viac, az mi rupnu nervy a odidem prec. Nase snahy o riesenie problemov vzdy skoncia rovnako.

sim10
26. okt 2024

Napíš ak chces správu

stanulienkat
26. okt 2024

Nepredlzuj agoniu. Mas krasny vek, babo este mozes mat s niekym. Z 5 rokov ti to nefunguje uz cez 2 roky. To je dost blba bilancia. Uz ste mali byt aspon rok od seba. Chod do toho.

cukroska
26. okt 2024

Podľa mňa pomôže len rozhovor či sa oplatí ešte o vzťah zabojovať ,alebo nie.Vo veľa prípadoch pomôže psychológ alebo manželská poradňa. Ste už akoby unavený vo vzťahu. Možno ponorka. Treba sa porozprávať a oživiť vzťah. Buď niekam vypadnúť za zážitkami ,alebo viac sa venovať každý aj tomu svojmu aby ste si boli vzácnejší. Ťažko povedať. Treba si položiť základnú otázku (obaja) či sa ešte naozaj ľúbite a chcete obaja ešte niečo urobiť za záchranu vzťahu. Proste prechodený vzťah,ktorí sa nikam neposúval.

deti95060810
26. okt 2024

38 je koniec sveta? ani v 50tke by som v blbom vzťahu nebola... a to vy nemáte ani spolu deti - nemáš načo čakať...
čím skôr odídeš, tým lepšie pre teba.

eliska13
26. okt 2024

Keď s ním zostaneš o 3 r mu budeš vyčítať, že kvôli nemu nemáš dieťa, rodinu.Vy si ľudsky nerozumiete vybudovať domácnosť môžeš s kýmkoľvek, ale vzťah, komunikáciu môžeš mať len s niekým s kým si rozumieš a spoločne plany do budúcnosti.Na čo sa s ním tešíš o rok, dva?

dharmasanata
26. okt 2024

🙂 ahoj, život sa ti môže ešte pekne otočiť a maš ešte nádej aj na mimčo. Je normálne rodiť aj po 40tke. Poradila by som ti ale zamraziť vajíčka.

autor
26. okt 2024

@cukroska uz sme asi obaja rezignovali nadobro, bolo veeela rozhovorov, ktore koncili dohodou ako sa nebudeme v pripade hadok spravat, partner ich nikdy nedodrzal. Slubili sme si, ze to nenechame prerastat do toho stavu, ze po hadke sa odmlcime na 5 dni, ale vzdy sa jeden prinuti do rozhovoru. Posledny rok som to bola stale ja, snazila som sa ten vztah zachranit, aby sme sa neodcudzili. Z jeho strany iba tvrde ego, vycitky, z minuty na minutu ked bolo vsetko super zmena nalady a uz len sypal ze takto dalej nevladze. Urobila som vela ustupkov, snazila sa byt mu oporou ked mal horsie dni (zdravie, praca), odmenou mi bola vacsinou fraza “nechaj ma teraz, som chory/unaveny”. Posledny mesiac uz pri hadkach kricim a nadavam, co sa mi v ziadnom vztahu predtym nestalo nech boli akokolvek zle. Ked to tu pisem, tak si uvedomujem ze to nema zmysel dalej silit.

joannita
26. okt 2024

Autorka, co ma vzdy donutulo dokopat to do posledneho kroku? Ked som prisla na neveru.
To bol posledny klinec do rakvy. Po rovnakych hadkach ako mate vy....
Ja som ale patrala, tiez nic nenasvedcovalo nevere, ale ked som zacala patrat, zrazu som prisla na to aky dobry herec bol. Teda boli, lebo 3x sa mi to stalo 🙂
Chlapi ked maju problemy vo vztahu, casto to riesia neverou.

yoxinka
26. okt 2024

Niektorí ľudia budú radšej trpieť v niečom, čo im je komfortné akoby mali začať žiť v novej neistote. Nerob túto chybu, lebo to raz budeš veľmi veľmi trpko ľutovať a vrátiť to nijako nepôjde.

autor
26. okt 2024

@joannita hovori sa nikdy nehovor nikdy, nie som uz naivne trdlo, neverou som si presla v 2 vztahoch. Tu mi to proste nesedi, sme stale spolu, telefon mi da kedykolvek do ruky ked potrebujem nieco odfotit. Pise si s kolegami, rodicmi, surodencami. Je v tomto zasadovy - od prveho dna mi hovoril, ze jedine co neznesie je nevera a mozem si byt ista, ze v zivote by nikdy nic neriesil kym je vo vztahu. Ja viem, reci, takych uz bolo. No naozaj tomu unho nic nenasvedcuje.

autor
26. okt 2024

@yoxinka ta neistota z noveho je to, co ma pri nom drzi. Je to fakt asi jedina vec. Ziadna velka laska ani krasne spolocne zazitky. Uz som mala 3-4 vsznejsie vztahy a vsetky katastrofa, tento aj ked je aky je bol z nich najlepsi. Preto sa mi tazko odchadza, uz fakt neverim ze na 6ty krat tam niekde vonku caka na mna normalny chlap.

dharmasanata
26. okt 2024

Pozri buď naberieš odvahu a budeš sama, toho sa veľa ľudí boji a pritom je to často krát úľava od tých všetkých hádok, alebo ďalej ži život ktorý ťa nerobí šťastnou.
Ja som radšej sama a mám pred 40tkou a tiež deti nemám aj keď som ich chcela..

yoxinka
26. okt 2024

Poznám ženu, ktorá si našla manžela v 55 rokoch. Ako ja chápem ten tvoj strach, ale stojí ti taký život za niečo??? To už fakt radšej sama ako hentaké čudo mať zakvačené pri sebe do konca života. Kamoškin otec trpel vo vzťahu do svojich 60 rokov. Potom šla žena do kúpeľov a doma ho už nenašla. A jediné, čo ľutuje, že to nespravil skôr.

cukroska
26. okt 2024

Tak po tom čo píšete, je naozaj najlepšie ísť od seba...bohužiaľ. Nie všetky vzťahy sa dajú zachrániť. A možno kdesi tam vonku na Vás čaká lepší. Čo si Vás bude vážiť, hýčkať a ľúbiť. A niekedy práve po dlhom vzťahu príde do cesty iný a nadobudne to tak rýchly spád,že ešte onedlho budete aj šťastne spolu kočíkovať. Veľmi Vám to prajem,pretože toto je pre oboch iba trápenie.

vikpen
27. okt 2024

Ostávaš s ním asi len kvôli tomu, že ťa biologické hodiny tlačia mať dieťa. Ale vieš si predstaviť mať dieťa v takomto vzťahu? Ver mi, že to čo prežívate teraz sa 100x znásobí po príchode dieťaťa. Viac stresu, menej času. Vzťah musí mať silný základ aby vydržal to čo prináša narodenie dieťaťa. Inak sa po čase aj tak rozpadne. A ak je to už teraz na rozpad.. vážne chces aby sa okrem teba trápilo aj dieťa? Nezúfaj, partnerova teta porodila v 50 😁 viem, toto je až moc ale má krásne zdravé 4 ročné dievčatko. A ty máš 38. Možno o rok stretneš skvelého chlapa, a okolo 40 otehotnieš - veľa žien má v 40 prvé dieťa.

meca
27. okt 2024

Napis mi

tykat
27. okt 2024

O com sa viete tolko hadat?
Vy uz na seba musite byt uplne alergicki.

mk1111111111
27. okt 2024

Ved to dieta nezachrani vas vztah. Budes na tom isto, ako slobodna matka, zatvorena v zacarovanom kruhu spolocnej hypo. Vztah vypchal