Únava, nestíhačky a stres

16. dec 2023

Citim nervozitu, mam pocit, ze den ma malo hodin. Mam xy veci naplanovanych na dnes a uz teraz nevladzem.

hylary
16. dec 2023

Daj sa do kľudu a nohy v teple. Ja nemám ani jeden darček ak ťa to ukľudní 💃

tululu
16. dec 2023

Nuz,je to tak.Den ma bud malo hodin alebo my privela planov.Kto vie? V kazdom pripade ty mas moznost a pravo ovplyvnit len jedno z toho, tak do toho 🙂

rebrambora
16. dec 2023

@hylary podla mna skôr vytoci 😄 nemat nakupene darceky nesuvisi s tym, co autorka pisala a ak ano, tak vam v dobrom zavidim.

madeincssr
16. dec 2023

Nie každý je "atómový človek" so šiestimi rukami a stíha neuveriteľné (alebo to aspoň tvrdí). Máš právo byť unavená, teraz sú všetci chorí, je veľa tmy, sychravo, bez slnka. Neumyté okná, trocha neporiadku alebo... ešte nikoho nezabilo. Urobíš inokedy, keď budeš mať elán a silu.

madeincssr
16. dec 2023

Objím, pritúľ na dlhšie niekoho blízkeho alebo niekto blízky nech si pritúli Teba. Obom stranám to urobí dobre a možno aj trošku dodá energiu.

sisaka
16. dec 2023

@madeincssr si už niekedy objímal človeka v depresii, alebo takého, čo má malo energie? Však to je ako vysávač, stačí pri takom pól hodiny posedieť a budeš sa na hovno cítiť aj ty.

autor
16. dec 2023

Nemam koho objat aktualne a citim sa aj chora, snad na mna nejde chripka

h2
16. dec 2023

A čo také máš naplánované? Napíš a ja ti na každé napíšem dobrý dôvod, prečo to robiť nemusíš. 😉

autor
16. dec 2023

@h2 ale ja musis, hold asi nevladzem...od prace doma az po pracu v zamestnani a pod.

h2
16. dec 2023

Keď si chorá, daj sa vypísať, tým sa zbavíš tej práce v zamestnaní.
Čo tam máš ďalej?

madeincssr
16. dec 2023

Musíme len zomrieť. V práci sa asi musí viac (ak si nemôžeš resp. nechceš dovoliť PN), ale doma sa na väčšinu teraz vykašli, zvlášť ak na teba niečo lezie. Oddýchni si, ľahni si, zavri oči, podriem, daj sa do pohodlného domáceho, pyžama, choď skôr spať. Aj jedlo si občas môžeš dať doviezť z rôznych "jedlových" webstránok. Buď na seba chvíľu dobrá, zhovievavá.

autor
16. dec 2023

@h2 nemozem sa dat vypisat. Dochadzku mame uzavretu a buduci tyzden mam dohodnute sluzobne cesty. Ja len dufam, ze to nie je covid, kedze som prisla do kontaktu s pozitivnym kolegom, inak stravim vianoce uplne sama...a co sa tyka prace, musim sa pripravovat uz teraz, takze je toho dost...stihla som piect, bola som na nakup, varila som, prala som, trochu upratovala, ale nestihla som uplne upratat, ani cvicit, nestihla som ani vsetko citat a studovat, len cast z toho a planovala som skocit na omsu a mozno aj na plavaren, namiesto toho ma boli hrdlo, hlava, idem si lahnut

monikkatt
16. dec 2023

Pozri, az tak vela toho nemas ked mas cas vypisovat na kona. Vypusti vsetko kde nejde o zivot a hod sa do kludu. Hlavne ked na teba nieco lezie.

autor
16. dec 2023

@madeincssr jest by som radsej nemala, chcela som si dat aspon dva, tri dni dietu, kedze posledne dni som to porusila, ale uz aj dnes som presla cez moj kaloricky limit

autor
16. dec 2023

@monikkatt vypisovat resp odpisat na konovi zaberie par minut...ale ano idem si oddychnut.

madeincssr
16. dec 2023

Si na seba extrémne prísna. Koncom roka a pred vianocami vynechaj obvyklé aktivity, nehladuj (nebudeš mať energiu), neupratuj do dokonalosti, najdôležitejšie je tvoje zdravie a aj psychická rovnováha. Urob si pohodlie a choď si ľahnúť. Spánok lieči a posilňuje teba aj tvoju imunitu.

h2
16. dec 2023

Fíha, ty si toho nakladáš neúmerne veľa a máš pocit, že sa zrúti svet, keď to nesplníš. Nechcem ťa strašiť, ale kovidu je teraz hrozne veľa, ja som sa z neho práve dostala, aj môj muž už ako-tak a ešte syn je chorý. Okrem toho poznám xy ľudí, čo ho práve majú. Ak si bola s pozitívnym človekom, tak šanca, že to máš, je veľmi vysoká. Takže, dochádzka - nedochádzka, keď budeš chorá, tak skrátka nikam nepôjdeš. Vieš, ako sa hovorí: Nenahraditeľných sú plné cintoríny.
A také veci, ako omša, či plaváreň, proste nie sú nevyhnutnosť. Keď nestíhaš, nevládzeš a si chorá, tak by som sa nezaoberala ničím, čo nie je životne dôležité.

marca12
16. dec 2023

Mnohi sa citime pod tlakom. Ja uz druhy,treti mesiac neviem,kde mi hlava stoji,co mame toho v robote tolko,ze chodim skor rano do prace a odchdzam neskoro vecer,robim aj doma. Az dnes som sa pustila do pecenia,musim to spravit dnes,v tyzdni uz nebudem mat cas. Do toho som ochorela. Buduci tyzden taky naval v robote,ze neviem ako to zvladnem. Ale uz mam v pazi. Vobec ma momentalne netrapi ani nemam pomyslenie na sviatky. Jedine na co sa tesim,ze vypnem a uz ako budeme mat doma je mi jedno. Absolutne ma nezaujima upratovanie. Upratujem pocas celeho roka,takze max.pozmyvat podlahy a utriet orach,to zvladnem. Zorad si priority,urci si,co je najdolezitejsie a ostatne vynechaj. Ja som necvicila 2 mesiace ani ma to netrapi. Najdem si energiu na cvicenie po novom roku. Teraz som rada,ze vobec este nejako fungujem.

rybkoava
16. dec 2023

Neviem či máte dieťa a muža. Ja mám no a momentálne som PN na rizikovom tehotenstve. Okná neumyte, koláče nenapečené... Do toho som sa ráno zobudila s príšernou bolesťou hlavy a ešte mám aj nádchu. Takže na niektoré veci sa môžem len pozerať a nieto ich ešte robiť. Jedine čo som urobila bol obed a periem. Hlavu hore, niektoré veci sa proste nestihnú. Hlavne aby sme boli zdraví.☺️

zuzanaete
16. dec 2023

Vyzera, ze za 1 den chces stitnut tak aktivity na tyzden. Treba trochu zvolnit. Vianoce budu aj pri troche spiny. A aj u nas sa uzatvara dochadzka skor, ale stale je tam moznost dodatocne nieco zmenit, ak treba. Ved ak by si napr. skoncila v nemocnici (neprajem), tak co urobia s dochadzkou?

renatka100
16. dec 2023

Aj ja som mala kopu naplanovaneho a lezim chora v posteli. Daj si magnezium a oddychuj 😏

liusa82
16. dec 2023

@hylary ani ja a žijem😀všetko vybavujem vždy týždeň pred vianocami🙂

hylary
16. dec 2023

@liusa82 ja som ich akurát nakúpila 😄

basska_b
16. dec 2023

Pozri si toto video Fero Joke 😄 o Vianociach

https://www.youtube.com/watch?v=Sb4mjlKflzg
luccija
16. dec 2023

Nič nemusíš oddýchni si budeš chorá a do práce by som nešla.Ked si bola s pozitívnym teraz to vylezis a nebudeš sama na Vianoce🙂ja ležím už 5 deň a už som rezignovala na vsetko

autor
16. dec 2023

@basska_b 😁to poznam, to je dobre

autor
16. dec 2023

@luccija musim si spravit test, este to nemam iste, ci som pozitivna...ale stretla dom ho aj bez ruska a potom ina kolegyna uz s ruskom nam oznamila, ze jej priatela kolega z kancelarie ma tiez covid, takze pre istotu spravim test...ale necitim sa ok...kolegyna zas odo mna z kanclu mesiac kaslala, ale ze na co bude pn, ze co by doma robila, tak chodila chora do prace...a stresujem aj kvoli robote, nevladzem a vsetko hadzu na poslednu chvilu...

nekonecna_katastrofa
16. dec 2023

Budem hnusná, ale prečo sa chceš chorá trepať medzi ľudí na omšu? Na plaváreň? Urob čo je najnutnejšie a vylož nohy.

autor
16. dec 2023

@nekonecna_katastrofa necitila som sa este poobede taka chora, teraz je to horsie....uz som vylozila...

nekonecna_katastrofa
16. dec 2023

Jasné, rozumiem. Zdravie je najdôležitejšie. Vytrieď si povinnosti na najnutnejšie a na zvyšok sa vykašli a oddychuj.