Po pol rocnej znamosti sme sa rozhodli nase priatelstvo ukoncit. No dnes som zistila, ze som tehotna. Ja neviem co teraz robit. Bola by som na dieta sama.
nebola by si prvá ani posledná,ktorá sama dieťa vychová,nie každému je tento dar dopriaty,mala by si to uvedomiť
@dijka123 Je to tretí tyzden od styku.
Niekedy je to tak lepšie...aj pre dieťa aj teba... zvládnuť sa dá všetko.. určite pomôžu aj rodičia, veľa vecí vieš kúpiť od ruky a tak dosť ušetriť (ak ide o finančnú stránku).. držím palce🙂
No podla mna by to mal vediet…je na nom ako sa zachova,ale sama si pri tom predsa nebola,tak mu to povedz…a dalej uvidite,ak spolu neviete zit,mozno sa o babo bude zaujimat,platit a pomahat…
aha no tak ved uvidis ako bude
mas moznosti, tressa sa len rozhodnut
ale kdesi hlboko uz aj tak vies, co spravis
Hlavne si musíš uvedomiť, že nikto nekráča v Tvojich topánkach, sama vieš, aké máš zázemie, finančné možnosti, či by si to zvládla, či nie ... ženy Ti tú budú radiť aj tak, aj tak ... určite by som to ex povedala, bol pri tom, predpokladám, že si ho neznásilnila ... to konečné rozhodnutie bude na Tebe ... osobne by som na interrupciu, pokiaľ by to nebola nejaká extrémna situácia napr. že ma znásilnili atď. a zostala som tehotná, nešla ... keby som dieťaťu nevedela zabezpečiť zázemie, dala by som ho na adopciu ... je mnoho párov, ktorí túžia mať deti a nemôžu a boli by milujúcimi rodičmi ...
Ahoj. Skús kontaktovať poradňu Alexis (alexisporadna.sk), dosť často sa stretávajú presne s takymito situáciami (rozpadnúť vztah a žena zistí tehotenstvo). Podporia ťa, poradia po všetkých stránkach (právne, psychologicky, ...)
Povedz mu to a potom sa rozhodni. Nepíšeš koľko máš rokov, kde bývaš, či pracuješ, či budeš vedieť uživiť dieťatko. Či ti má kto pomôcť atď.
Rob tak, aby si nikdy neľutovala svoje rozhodnutie. 🥰
Len ty jediná vieš, prečo ste sa rozhodli vzťah ukončiť, teda co to bolo jednostranne rozhodnutie alebo došlo reálne ku kompromisu. Len ty jediná vieš, či ten dôvod na rozchod bol natoľko vážny, že by ste to spolu ešte nemohli skúsiť. Len ty jediná vieš, či máš prostriedky, zázemie na výchovu dieťaťa a či chceš byť matkou. Či si to vieš predstaviť mi nepríde relevantné lebo mnohé predtým ako sa babo narodilo si to predstaviť nevedeli. Z toho co si napísala veľmi nieje jasne, ci ste boli po skole, pracujúci, samostatné bývajúci.... Každopádne nikdy nevieš, či nemôžete byť úžasní rodičia aj bez toho, aby ste nutné museli bývať spolu. Niekedy je to lepšie, ale to viete iby vy dvaja (alebo zistíte). Niekedy expartneri lepšie fungujú ako rodičia keď žijú svoj život ako samostatné jednotky. Niekedy žena chce dieťa a muža k životu nepotrebuje. Teda aspoň tak tvrdí a nájde toho, ktorého využije pre tento účel a on sa to niekedy nikdy nedozvie, alebo to roky trvá. Niekedy muž vzťah ukončí, keď zistí, že čaká dieťa a zahrnie ju domnienkami, že nieje jeho, lebo dieťa znamená zodpovednosť a to nielen po finančnej stránke. Žiadna z nás nevie, čo povie tvoj, keď mu to oznámis, či prevezme svoj diel zodpovednosti, alebo sa z nej bude chcieť vyzut, či ťa "pošle" na potrat, či testy otcovstva, alebo bude riešiť len to, či budete dieťa vychovávať v spoločnej domácnosti alebo ako samostatné jednotky. Skus kontaktovať poradňu alexis pomôžu ti odpovedať si na tieto i ďalšie otázky, ktoré ti teraz idú hlavou a ujasniť si veci.
Každopádne v tejto veci nemusíš byť vďaka poradni, rodine, priateľom ci otcovi dieťaťa sama. Každá z nás má určitý postoj k neplánovanemu tehotenstvu, mnohé z vlastnej skúsenosti ci z počutia, niektoré i pre ne naplnenú túžbu stať sa matkou.
Plánované ci neplánované už je to tak. Svojho času nám povedali, že keby sa rodili iba deti plánované tak nás je omnoho menej. Ale to ako to bude je na tebe a na tom, ako sa rozhodnes/rozhodnete. Su ženy, ktoré sa rozhodnú tehotenstvo ukončiť, sú také, ktoré sa rozhodni pre rozim utajené ho pôrodu a dieťa dajú na adopciu bez toho, žeby ho videli, sú dietky, ktoré končia v hniezde záchrany u niekde na úplne nevhodnom mieste bez šance prežiť.
Každopádne by som odporučila osloviť poradňu alexis, môžeš sa s nimi len porozprávať, pripadne ta usmernia ako ďalej. Právo vedieť, že môže byť otcom má, to je fakt, no mnohí o to vôbec nestoja a končí to súdnym spormi o otcovstvo i o výživné na matku dieťaťa i dieťa samotné.
Ale to je už ďalšia kapitola. Len ty vieš, aký vzťah či človek to bol, no každopádne šancu na život niekedy dostali aj deti, ktorých rodičia sa vôbec nepoznali a nemuselo to dopadnúť s nimi zle.....
@jajka71 ináč, to že by si to nikto nevedel predstaviť zostať sám s dieťaťom. Ja som odišla od bývalého muža po 13 ročnom manželstve k priateľovi, rok NATO som zostala tehotná ale s tým, že ak by mal byť čo i len najmenší dôvod na rozchod, budem sama s deťmi, nebudem sa nikomu prosikat, ani sa premáhať a trápiť len kvôli tomu, aby deti mali otca, ktorý série na ich mamu. Takže ja som si najprv utriedila myšlienky, až potom ľahla do postele 😁
Tu jedna dopadla takto : https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/nemilujem-manzela-2/
v kolkom si tyzdni