Ukázal pravú tvár, alebo len skúša moje hranice?

29. okt 2023

Môj partner prvé roky normálne fungoval v domácnosti. Síce neurobil sám od seba ale keď sme sa dohodli, tak sme si domáce prace podelili a porobili. Teraz ma ale úplne na háku. Keď vidí ze začínam upratovať tak povie, ze on si chce oddýchnuť a ze mám urobiť ja čo treba (asi ma pocit, že ja chodím do prace oddychovať). Takto to funguje už par mesiacov, keď je sám doma je schopný nechať celý den bordel. Ja väčšinou bordel z večera dávam dokopy ráno po zobudeni, takže keď večer prídem z prace, ide ma poraziť, keď vidím 4 poháre od kávy na stole a tak. Už som skúšala aj ze sa na to vykašlem, ani mu nedošlo, že sa o niečo ppkúšam, len mi povedal, ze keď som bola tri dni doma mohla som aspoň upratať (aj on bol doma). Ale to, ze všetky tri dni mal čo do huby lebo nákup a navarené sme mali, to si ani nevšimol, ani ho nenapadlo, ze by nieco mohol aj on pre nás urobiť. Neviem čo s tým, už som začala na neho tvrdšie, ale nechcem sa s ním hádať ako s osemročnym deckom, ktore nechce upratovat. Inak pred tým ako sme začali žiť spolu žil sám a síce nemal naleštenú domácnosť, základný poriadok udržiaval. Čo by ste robili?

sasa1310
29. okt 2023

ja prídem z práce a mám upratané a nakúpené. Čo by som robila ja? Rozlúčila sa

ninusa221
29. okt 2023

Mám niečo podobne… u nás fungujeme tak že sa ho opýtam chceš umývať riad alebo vykvaciš prádlo? On si vyberie ( kúpeľnú vždy ja upratujem ) a potom len oznamovaciu vetou pozmyvaj😀

dzulli1980
29. okt 2023

A to ešte nemáte deti ... ja mužovi oznámim, čo má urobiť, nevyjednávam s ním ... hádať sa kvôli tomu? ... to už vôbec nie ... neurobí? ... OK, párkrát som nenavarila, neoprala, lebo aj ja som si potrebovala oddýchnuť ... naučil sa.

januska12323
29. okt 2023

Nechaj ho v tom svinčíku a ty si nájdi vlastné čisté bývanie.

autor
29. okt 2023

@dzulli1980 toto musim urobiť, ale keď ja sa vždy zlutujem, som slaboch na toto

maranta_leuconeura
29. okt 2023

A preco to odpraces po nom? Ja muzovi poviem, uprac si prosim tie pohare /tiez si hromadi na stole od kavy/. Ked ich neda ani do umyvacky, neriesim, pustim aj bez toho, nema z coho potom pit 😀. Alebo mu poviem daj si do prania, ja som si uz dala, a potom prosim rovno pusti pracku. Ale moj teda na nic nepinda a ide to urobit, lebo vie, ze ked to neurobi, tak nebude mat urobene 🤷 Ked sa spravas ako nema sluzka, tak ta bude aj vninat ako sluzku.

olimuc
29. okt 2023

Chybaju podstatne fakty, koho je byvanie? Vsetko ostatne vam klape? Nie neskusa tvoje hranice, bud nema zaujem a je slaboch poslat ta volakam alebo potrebuje personal a ukazal svoju pravu tvar … 🤷🏻‍♀️raz sa das do pozicie sluzky, uz v nej ostanes

anna777115
29. okt 2023

Takto, je nastavený zo svojej prvotnej rodiny. Zrejme za neho bolo všetko robené alebo skrátka, neriešili bordel.Musiš, mu normálne povedať, ako si predstavuješ spoločné fungovanie v domácnosti a buď to bude rešpektovať a dodržiavať, alebo zbohom. Nech si nájde a zaplatí služobníctvo, ktoré mu bude obskakovať, okolo riti a keď nie, tak bude žiť v svinčiku.

vanilkovazmrzka
29. okt 2023

Asi by som mu to v provom rade povedala.

ella1234
29. okt 2023

Kiežby sme žili s ľuďmi ktorý majú rovnaku potrebu byť v poriadku a v čistote. Potom ma žena pocit že musí chlapa vychovávať ako dieťa.
Skus rozhovor, dohodnúť nejaky systém kedy sa co spraví, skusila by som minimalne také pravidlo že zješ niečo/vypijes kavu...rovno to spratat a ziadne odkladanie kade tade.
Najhorsie ked ti niekto robi este robotu navyše ze musíš po niekom niečo upratovať.
Napísať zoznam deň dopredu ze ahoj zajtra si doma a ja v robote tak toto treba kúpiť, ja chcem ist z roboty rovno domov.
Asi ked najskôr fungoval v upratanej domácnosti tak si potom zvykol ze veľa veci urobíš ty a na také sa ľahko zvyká.
Ako ja by som nechcela robiť chlapovi druhú mamu a učiť ho ze spinavy riad sa patrí umyť. Chod na to cestou ze muž sam príde na to ze to chce spraviť.
A este by som skusila také ze ked niečo zazracne spraví tak ho vychvalit do nebies aky je uzasny.. A mozno to nabudúce spravi znovu a sám z nicoho nic. A znovu ho treba vychvalit do nebies a nabuduce k tomu možno ešte niečo pridá.

83lenka83
29. okt 2023

Ty sa nad ním zlutuješ a on nad Tebou? Má ťa na háku. Treba to hneď nastaviť tak aby ste sa rovným dielom podieľali na prácach v domácnosti. Keď k tomu prídu aj deti budeš to mať všetko na hlave ty.

tenerifka
29. okt 2023

@ella1234
A este by som skusila také ze ked niečo zazracne spraví tak ho vychvalit do nebies aky je uzasny.. A mozno to nabudúce spravi znovu a sám z nicoho nic. A znovu ho treba vychvalit do nebies a nabuduce k tomu možno ešte niečo pridá.

To akoze fakt? To ako takemu psikovi, ktory necika po byte a strafi sa vonku?

ella1234
29. okt 2023

@tenerifka no ano uplne vážne. Ci sa chces tvarit ze chlap je rovnaky typ cloveka ako je žena?
Skus svojho chlapa niekedy za nieco pochváliť a uvidíš ako sa vam zlepší komunikácia. Ci ty chlapa nepochvalis lebo chvalis len psa? 👍

maranta_leuconeura
29. okt 2023

@ella1234 to akoze zena (autorka) uprace cely byt, nikto nic, ale keby jej muz nalozil aspon umyvacku, tak rovno oslavu mu treba chystat, nie? 🤣 No neviem, ved poprosim a podakujem, to musi dospelemu cloveku stacit. Nebudem okolo neho tancovat, aky je skvely, ze si dokazal odlozit po sebe tanier 😵‍💫

ella1234
29. okt 2023

@maranta_leuconeura vies co nech si z toho autorka vyberie co potrebuje a nie ty... Ja som nespominala nalozenie umyvacky, ani odkladanie taniera... K tomu som sa vyjadrila z úvode svojho prispevku ze takyto zaklad ohladom riadov musí byť. Takze nie nemusis si tu robit posmech ze za nalozenie umyvacky treba oslavu.
A mimochodom ak sa autorka rozpráva s partnerom aj osobne takto ako tu píše ze *mal co dat do huby" tak mozno by nebolo na škodu práve tu komunikáciu zlepšiť.

zmrzlinka2021
29. okt 2023

Autorka, ešte sa len otukavate a už sú vážne nezhody. Dobre si premysli, čo ďalej. Lebo v manželstve a pri deťoch to bude peklo

beata_k
29. okt 2023

Ale ved sama pises, ze ani predtym sam prstom nepohol. Tak nerozumiem, co ti je teraz cudne. Zial, musis mu stale hovorit co ma robit ako omerocnemu decku.

zanka777
29. okt 2023

@ella1234 ja s tebou plne súhlasím... Chlapi jednoducho potrebujú pochvalu (samozrejme aj ženy)nevravím že za všetko a vždy ale z času na čas ich pochváliť treba....je to málo ale naozaj tým žena dokáže dosť vecí u neho zmeniť...

bbshop
30. okt 2023

Ja tiež sa pripájam k súhlasu s pochvalou..ženy si veľmi naivne myslia, že muž rozmýšľa ako žena. Pritom muž rozmýšľa presne ako ten psík. Aj čo sa tyka tej hygieny a aj pochval a spôsobu komunikácie. Čím krutejsia je k nemu žena tým horšie sa oň správa. Čím krajšie sa s ním žena rozpráva tým viac sa muž snaží. Tiež som sa pozastavila nad vetou "mal čo dať do huby". Autorka, ak si taký chladny typ človeka, ktorý sa takto vyjadruje, tak on k tebe tak aj pristupuje. Ako k siláčke, ktorá zvládne všetko sama a jeho nepotrebuje. Trochu ženskosti by nezaskodilo a vľúdne slovo.

hugger
30. okt 2023

@bbshop @zanka777 @ella1234

Je úžasné, že aj v kontexte feminizmu, emancipácie a rovnoprávnosti dokážu ženy prispôsobiť komunikáciu tomu že sme odlišní. Toto je to za čo vás vaši muži milujú.

zanka777
30. okt 2023

@hugger 🙏🙏🙏🙏😊👌

bbshop
30. okt 2023

@hugger ďakujeme 😊❤️

rorino
30. okt 2023

Keď budeš vedieť,že má byť celý deň doma,nenavar,príď domov a opýtaj sa,čo fajne ti pripravil😉

marca12
30. okt 2023

@ella1234 suhlasim. Nemusi mu vystrojit oslavu ako tu poniektore ustipacne komentuju,ale aj ten chlap musi citit vdaku a musi sa citit uzitocny. Ked pocuva len same rozkazy,prikazy,ani mne by sa nechcelo nic robit. Ja mojho zabudam chvalit,lebo uz to beriem ako samozrejmost,ze sa podiela doma. Ale obcas mu poviem,ze mi dobre padlo,ze sme spravili spolocne alebo ked nieco sam urobi,poviem mu,ze ma to tesi.

lujza123
30. okt 2023

Keď sa s ním predtým dalo dohodnúť hoď s ním reč co sa stalo, prečo to zrazu nechal na teba.
Spýtaj sa ho ako si chce teda podeliť povinnosti či to budete robiť spolu alebo budete mať každý na zodpovednosti to svoje. Skratka ake sú jeho predstavy o fungovaní v domácnosti.

Hlavne nesmieš poľaviť a robit všetko za neho lebo skončíš ako tie nešťastnice co sem vypisujú že sú otrokyne domácnosti a chlap ich len využíva ako slúžku.

Tiez som za chválenie aj dakovanie, všetkých doma chválim, podľa mňa je to motivačne keď ti niekto pochváli jedlo alebo prejaví radosť z čistého bytu napríklad.

A tiez som pár krát v živote štrajkovala neznášam ked ma niekto využíva toto do vzťahu naozaj nepatrí.
Ja milujem zrkadlenie, to vzdy zaberie. Proste napodobnim toho druhého a ešte aj použijem presne tie iste frázy.
Ved to skús aj ty, nerob doma absolútne nic a ešte sa ho spýtaj co bude na večeru a že ponožky nemáš oprane.