Ahojte, potrebujem názor...
Som11 rokov vydatá za racionálneho manžela ktorý nás s deťmi veľmi lúbi (to cítim a vnímam). Som veľmi vďačná za neho, vedľa neho som vyrástla , zbavila sa detskych traum. Prvy krat som sa citla bezpecne prave s ni..
Podporuje ma vo všetkom, delíme sa o domáce práce, obaja pracujeme v oblasti ktora nás baví. Trávime primerane vela casu vo dvojici... na oko idealne manzelstvo.
Problém je, ze vasen nam uplne chyba z vztahu.. jednak je tradicny krestan, ktory ma zial problemy so sexualnym zivotom, velmi pomalicky sa v tomto posuvame.
Okrem toho ma tiez plno traum, ktorych sa nevie zbavit, resp ide to pomalsie.
Je aj malo romanticky, malo da dotyka, po case ked uz su deti velke, mi to chyba.
Okrem toho cele nase manzelstvo je o stereotypoch, je mi dobre ale laska vyprchava z oboch stran. Je mi jasne ze toto e bezna vec...
Spoznala som druheho muza, s ktorym mi je velmi dobre, absolutne mi zapasovala jeho osobnost...a navyse ktory je extremne pritazlivy a bojim sa ze mu nebudem vediet odolat. Je to vzajomne , mame to vsak vykomunikovane, vieme ze odist od deti a manzela by bolo extremne nezodpovedne.
Ako ho vyhnat z hlavy? Prejde to niekedy?
@anjelicek26 ano, tieto veci su mi jasne. Lenze ako sa mam dobre citit pocas spolocnych programov ked jednoducho myslim stale na ineho?
Uplne viem ze mam zastretu mysel, chcem skor vediet ci to prejde a kedy...
Chodime s manzelom vela sami, myslim ze v tomto problem nebude...
No contact s tym novym. Neverim, ze sa da odolat silnej chemii..jedine..ked chces pokazit zivot minimalne 3 ludom
Napiis mi správu, môžme si popisat. Vhupla som do niečoho podobného 😟
no same to asi len tak nevyprcha. moze to trvat aj dva roky a aj viac.
tak by si sa asi mohla zacat viac aktivne zaoberat tvojim povodnym vztahom. a dat si s muzom priamy a uprimny rozhovor. nie o tom ze ta niekto pritahuje ale o tom ako vas vztah vnimas ze mas pocit ze ked nieco neurobite spolocne ze vam to nevydrzi. skratka mal by vediet ze vam zvoni umieracik. bud sa preberie tiez alebo to nedate. ale zas necakaj ze vsetku pracu za vas spravi niekto. vy dvaja by ste na tom museli popracovat a ono sa to da len treba trochu chciet. ja viem ze ty mas teraz plnu hlavu niekoho ineho tak ani moc nechces ale skus porozmyslat.
A teraz sa spytaj sama seba... ci robíš to,co ti chyba od druheho. Urcite si taka bezchybna a bez traum? Nema ti co vytknut? Dostatocne sa ho cez den dotykas a prejavujes mu lasku sposobom,kt by najradsej? Na vztahu sa pracuje stale.. A vasen pride i odide. Su lepsie obdobia i tazsie.
@pralinka25 dik, toto mi pride napomocny prispevok. Manzel vie ze mi nieje dobre vo vztahu a snazime sa ale naozej je to tazke.
Keby nemame deti tak by sme to nedali. Ale chcem to dat, kvoli detom aj na ukor mojho nejakeho mozno momentalneho stastia.
Ale nebude to lahke...
@ivangeline pravda, urcite niesom dokonala...rozmyslam nad tym kazdy den, ale skusim sa manzela spytat tiez..
Je to presne tak ako písala anjelicek26. Kebyže spolu žijete a navyše s detmi, rýchlo by ta zamilovanosť prešla. S manželom to bolo tiež krásne ze? Je fakt pravda ze na vzťahu treba pracovať. Musíte sa snažiť obaja a vášeň príde. Píšem ti to z vlastnej skúsenosti. Sme manželia 12 rokov
Manžel spĺňa 80% Tvojich predstáv, kasanova možno 20%. Tak si to sama vypočítaj... 🤷
Možno by si po čase zistila, že keď to sexuálne napätie medzi Vami vyprchá, zistíš, že manžel nie je až taký zlý...
Držím palce!
@ankare hej, to je pravda, uplna. Cize co? Vyprcha to a bude znovu dobre?
@slavkajurko skusim sa posnazit... mam pocit ze som sa snazila vzdy a vzdy to malo aj odozvu ale teraz je to tazsie.
A s panom pritazlivym sa stretavas denne? Podla mna pri obmedzeni kontaktu sa s tym da nieco robit.
Manzel ta vyliecil z traum, tak ty ho mozes teraz na oplatku vyliecit z blokov zo sexualneho zivota, dlzis mu to.
@0silvia0 presne tak, je mi to jasne.
Dakujem za radu.
Nestretavam sa s nim denne.
@0silvia0 obmedzit kontakt je jedine riesenie aj preto aby nedoslo k niecomu co nechcem. To je tiez jasne
Ak sa s nim nestretavas denne, tak sa to da. Skus vsetku tu iskrivu energiu presmerovat k manzelovi. Mozno zazijete to, co ste este nezazili a znovuvzkriesite vas stereotypny vztah.
@0silvia0 dakujem Ti. Skusim vsetko mozne aj nemozne.
ako suvisi tradicny krestan a sexualny zivot, ked ste navyse manzelia??
@zuzuliennka1 ako ze ako ? 🙂) nerozumiem otazke. Tradicni krestania maju mat sex iba ak chcu dieta inak je to hriech. My uz deti nechceme. Takze takto nejako.
To velmi rychlo prejde ked ti da pan manzel platit polovicku hypoteky alebo nejakeho uveru alebo zistis, ze odrazu tie financie ledva by si vedela zadelit na deti, domacnost, deti by ti trucovali a noveho chlapa neprijali...alebo by ti len ukazal dvere a chod s holou fubou ako si prisla...toto je klasicke, "koze bolo dobre tak sa isla smykat na lad"...
@ankare
Baby prestante tu vypisovat tych 80 a 20 %,to je trapne a has been uz.
To platilo tak pät rokov dozadu..
Ziadny chlap nesplna 80 percent, ziadny.
@lubkavargova1 tak toto u mna neplati. Nemame hypoteku a zarabam dost.
@lubkavargova1 a to s detmi si uvedomujem. Som pisala ze kvoli nim to chcem zvladnut
@lubkavargova1
Tak ty si nejaka ostra,pocuvaj
Este stale slobodna?
Mam rada tvoje prispevku,ale v tomto mi prides malo empaticka.
Sorry
Ahoj, netrap sa tym.
Preber to s odbornikom,nie tu na konovi.
Ak chces,napis mi IP.
Vela kamosiek toto riesilo,mozem ta nasmerovat.
Klasika,stane sa aj v lepsich rodinach.
A jedna dobra rada zadarmo: manzelovi nic nehovor a s tym novym sa nevyspi.
@trdelnik234 ty si mila dakujem. Napisem ti.
@trdelnik234 to je pravda, ktorá platí stále, je nadčasová dokonca. 😁
Poznáš všetkých chlapov sveta, keď tvrdíš, že to nespĺňa žiadny chlap? 🤔 Pri mojom manželovi by som udala ešte vyššie číslo. 😜
.tvoj muź je pomyleny..neviem, akeho učenia sa drži, ale ani papež nekazal sexovat 2x za život...ked si čitaš kapitoly v Novom zakone, nič take tam zakazane nie je a v manželstve duplom
Takže vlastne on ta drži na sucho, aby " nehrešil" pritom ty strádaš a už maš myšlienky na iného
S takymto človekom by som manželstvo neuzavrela...ked nie v manželstve, tak kde si ma človek splnit sexuálne túžby?
No a potom to dopadne takto....
možno mimo otazka, on je 100% hetero?
Ak ma zaujem o sexualny život, mala by si odstraniť pričinu a vyvratiť mu jeho nazor, že sex v manželstve je hriech
@karolinakr vidis, presne 🙂 snazi sa s tym bojovat ale nieje to uplne lahke.
@karolinakr ako mu odstranim z hlavt tento nazor ked s tym vyrastal a zil 25 rokov?
Toto patri do tej kategorie, ze fantazia zastrie zdravy usudok... ked budes tomu extremne pritazlivemu muzovi prat spodky, riesit s nim vynasanie smeti a umyte zuby tvojich deti, to "vyprchanie" prijde zas...
Vztahy su o tom, ako sa k tomu clovek postavi a comu dovoli-nedovoli vyprchat.. skus popracovat na vztahu z manzelom, najdite si cas pre seba, chodte aspon dva krat mesacne niekde sami, zavolaj babysitterku...