Tykanie - vykanie susedom

7. sep 2023

Mám skoro40 a susedia maju tak ako moji rodičia .
Chcú aby som im týkala no mne to nejde , pre mňa sú akoby dosť starší 🙊ja sa cítim dosť mlado ešte..
Myslíte že to je v norme taký rozdiel mne sa to nepáči

viestta
7. sep 2023

Ked ti to navrhli sami, bolo by nezdvorile ak by si im netykala.

deti95060810
7. sep 2023

tu nejde ako sa cítiš...
ale susedia si chcú s tebou tykať lebo chcú aby ste boli ako kámoši..majú ´ta radi .

lili1313
7. sep 2023

Tak v tomto veku mas byť uz dostatocne zrela a sebavedoma na to, aby si take nieco v pohode prijala. Nie si dieta ale dospela zena.

anavixy
7. sep 2023

A akoze ked im budes tykat uz sa nebudes citit mlado? 😃 tak ked ti je to neprijemne tak to nerob, ale dovod je teda pre mna celkom zvlastny. Norma je to co starsi/vyssie postaveny clovek povazuje za normu, ked to im pride ok a sami to navrhli, tak nie je co riesit.

angela85
7. sep 2023

Ja mám podobný problém,mojej mami kamaráti aj môjho muza kamarati-zakaznici tiež chcú aby som im týkala,tak sa snažím,zo začiatku som to nevedela, vekový rozdiel 20-30 rokov,som sa vyhýbala osloveniu,ale časom som si na to zvykla,ale stále si pri Tom tykani pripadám zvláštne.

beronsche
7. sep 2023

Riesis blbosti, pride mi to trochu trapne. To, aka si stara, ani ako sa citis, s tymto predsa nesuvisi. Podla mna je to aj neslusne, odmietnut..

Napr. u nas v praci si vsetci tykame. Newcomers aj seniori, ci ma niekto 20+, ci 50+, co by si tu ty robila? 🤪

april171
7. sep 2023

Čo ti je na tom zvláštne vykať starším ľuďom. Toto nepochopím, ako s tým môže mať niekto problém. Áno, môže to byť spočiatku ťažšie prepnúť , ale zas sa z tej vykacej úcty nepoto.

deniseee
7. sep 2023

Ja som bola ako 18-rocna v jednom kurze s pani, ktora mala vyse 60 a tiez ma poziadala, aby som jej tykala. V tej chvili mi to nebolo ani prirodzene, ani prijemne a zaskocilo ma to, ale pani bola velmi mila a zvykla som si, i ked by som jej mohla byt vnuckou. Mimochodom - ak je ti divne tykat cloveku vo veku tvojich rodicov, ako sa citis, ked ti taky dvadsiatnik povie: Dobry den teta… mne je skor neprijemne prave toto pocut. Ja tiez kazdemu hovorim, aby mi tykal. Takze aj ked sa ti to teraz nepCi a je to nezvyk, po case si zvyknes a dobre bude.

vkatush
7. sep 2023

Ja som schizofrenik, sused vo veku našich mi tiež navrhol tykať a ja stále ako mi príde, raz tykám, raz vykám 😂 tiež si na to neviem zvyknúť.

simca06022011
7. sep 2023

ja som napr na to pri urcitych ludoch rovnako... ani len v partnerovej rodine si s niektorymi starsimi nedokazem tykat, aj ked uz sa to xy krat riesilo. Proste nie, nemam pri nich ani ten pocit nejakej priatelskosti/rodiny ani nicoho, vykam im stale. Ale teda co sa tyka susedov = vsetci co sa stretavame, si tykame, bez ohladu na vek. Ved sa odviaz trochu :D

avonladyba
7. sep 2023

Možno oni sa budú cítiť mladšie

mrva
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rachel36a
7. sep 2023

Uplne v pohode si tykam s ludmi o 30 rokov starsimi a naopak aj o 30 rokov mladsimi...nie je na tom nic nezdvorile...naopak, nezdvorile je to odmietnut, ak to ponukne starsi clovek

titla
8. sep 2023

Toto mi robilo problem tak v 20tke - zacat tykat o 30 rokov starsiemu cloveku, ktoreho nepoznam od detstva. Ale teraz, ked mam 37 mi to pride prirodzene. Predsa som uz vo veku, ked mam viac spolocnych tem/problemov s 50-60 rocnym clovekom ako 20tnikom. A teda sa rozhodne necitim stara.
Nemas skor problem so sebavedomim?