Mam novu kolegynu, velmi rychlo sme sa skamaratili a beriem ju aj ako kamaratku. Ona ma 2 male deti 5 a 8 rokov maju. Planuje ma s detmi zoznamit. Tesim sa na to. A tak rozmyslam, ci mam jej deti rovno ucit, ze mi kludne mozu tykat. Ja nemam deti, tak neviem ako to chodi. Vam deti kamaratok tykaju?
Toto je úplne na tebe, ak ti to bude príjemnejšie, tak ich tak kľudne nauč. Mne dcérine také lepšie kamošky, ktoré ku nám chodia ja domov, tykajú, majú 12-16 r. Ostatní jej spolužiaci mi vykajú.
Spoluziaci ( jeho oblubeny kamosi)mojho syna mi netykaju ale deti mojich kamosiek mi tykaju , ani nechcem aby mi vykali. Naco
Keď boli menšie, vykali mi. Keď boli už mladé ženy, začali mi týkať. Keď to bola kamarátka dcéry tak mi vykali, ja som bola dospelá a zodpovedná za nich. Keď už boli z časti aj moje kamarátky, pýtali si rady, vedeli sme sa porozprávať a nebolo to len o tom, že ich strážim, tak mi tykali už.
Každý mi týka, my celkovo v rodine si všetci týkame svokrovci každý. Deti kamošiek, každý mi týka bez problémov.
Áno, vždy od všetkých deti chcem aby mi tykali.. nie som pani učiteľka, ale kamarátka aj ich nie len kamošky..
tak to je na tebe, mne deti mojich kamošiek normálne tykajú, takisto moja dcéra im... neviem, ja sa necítim na to, aby mi vykali 😀
Pravdaze, deti kamaratok mi tykaju a neznasam ani ked mi sice tykaju, ale musia hovorit “teta”, moja dcera moje kamosky vola len menom- aj tu ktorej deti mne hovoria teta (svojej krstnej tiez hovori menom a tyka, ale zasa bola tu nedavno tema a este stale existuju ludia, co vykaju aj svojim rodicom ci starkym, takze je to individualne). Neviem si to inak ani predstavit, to nie su cudzie deti pre mna. Je ine, ked ide o spoluziakov niekoho dietata, ale kamoskine deti za mna tykat.
deti mojich kamosiek aj dcérine kamošky mi tykajú ( v škole tykajú aj triednej , sú na prvom stupni), ja na tykaní nevidím nič zlé... a je mi bližšie ako vykanie
Ako ktoré, ja to nechávam na rodičov, každý to má zaužívané inak. Tykanie nenavrhujem. Ale teda poznám tie deti od bábätka.
Máš ty preferenciu? Ja osobne teda nejako si nepotrpím na tykačkách a nenavrhujem to každému koho vidím. Ja by som to nechala na deti, ak by mi vykali, nevadí mi to, ak by tykali kašlem na to tiež, nech ich kamoška nemusí stále opravovať a upozorňovať. Ale osobne som pri deťoch skôr za vykanie. Potom ked sú už na prahu dospelosti by som bud navrhla tykanie a tykali by sme si navzájom alebo ak by sme nemali žiaden vzťah-s deťmi, tak by som im ja začala vykať. Lebo nemám rada ani to, ak dospelému niekto tyká a on mi vyká len preto, že v detstve to tak mali.
Kamaráti mojich detí mi tykajú a hovoria menom. Spolužiaci väčšinou vykaju (ak vedia).
Ako ktoré. Záleží, ako dlho sa poznáme, ako často sa stretávame a aký blízky vzťah máme.
Ano, tykaju mi deti kamosiek. Tiez aj moje decka tykaju im.
Všetci si tykame a aj keď mám deti ešte malé, nebudem od ich kamarátov chcieť vykanie. A už vôbec žiadne teta. Proste krstné meno a týkať.
Svoje deti učím vykať.
Že im niektorí z blízkej rodiny navrhnú sami tykanie-ok.
Mne tykanie nevadí u malých detí,či deti do cca 10-12r,ale neskôr už predpokladám vykanie.
Nevidím dôvod,aby mi deti všetkých známych mali tykať.
A priznám,že je to aj divné,keď mi dvaja 15-17r chalani známej týkajú a na diaľku zdravia aaaahoj, akože prečo?
Deti kolegýň mi tykajú pretože medzi sebou máme aj kamarátsky vzťah mimo pracoviska.
Poznám ich od svojich 21 rokov, takže žiadna teta som počuť nechcela.
Ja som kolegyniam mojej mami vykala.
Vykanie v rodine čo sa tu spomína.U nás sa nevyká nikomu z blízkej rodiny.Vykám pokiaľ sa jedná o mamu krstného napríklad, ale nie priamej rodine.
Iba deti dlhorocnych dobrych kamaratiek. Inak nie.
Tykajú mi všetci kamaráti mojich deti
Ano tykaju.
Ja deti kamošiek automaticky usmerňujem, aby mi tykali.
Nieee. Cudzie deti ma vykajú