Túžim sa vydať a mať dieťa

1. apr 2024

Tuzim vydat sa a mat dieta tak do roka, dvoch. S aktualnym priatelom to mozno nepojde, resp.ktovie kedy. Vela som premyslala nad tym, ci by to slo s niekym inym, novym, ci ostavat vo vztahu, ak by som mala cakat pridlho a je to pre mna dolezite. Viem di predstavit ten rozruch v rodine a v praci, ak by zrazu slo o ineho muza a vsetko by slo tak rychlo, ale ja uz nechcem cakat. Vazny vztah je pre mna akasy priorita. Aj moji rodicia sa vzali tak skoro po roku aj nieco a zije stastne...co by ste robili vy, sli si za svojou tuzbou? Nie su to biologicke hodiny, alebo mozno aj trochu...trapili by ste sa nad tym ako to vyzera, ze v pripade, ak by to neslo, uz by som necakala a hladala dalej a vydala sa tak rychlejsie. Jasne, moj je na prvom mieste, ale ak by mal predstavu posunut vztah do vazneho o desat rokov, nemalo by to vyznam cakat. Pacim sa muzom z okolia, vonku, aj v praci...laska je laska, ale po niecom tuzim, mozno to moja laska a i nevie, iba tusi...ale nevhcem ostavat v niecom co by malo byt dlhodobo nemenne, aj ked su city velmi silne a fakt neviem, co bude, iba si nieco zelam, po niecom tuzim...

mikasa_ackerman
1. apr 2024

Určite by som neskákala bezhlavo do vzťahu a nenechala sa od prvého čo sa nájde nabúchať. Potom to tak vyzerá, vyplakávacie príspevky tu, ako sa pokazil vzťah, keď si spravili decko po pár mesiacoch a nemali sa šancu normálne spoznať.

lindous
1. apr 2024

Z toho celého mi vyplýva, že s priateľom ste sa o tom vôbec nerozprávali a možno riešiš niečo, čo sa vôbec nemusí stať? neviem koľko máte rokov, ako dlho ste spolu a prečo máš pocit, že to nepôjde, ale to v prvom rade preber s ním, človek nechce tlačiť, naliehať, možno má svoje romantické predstavy, ale komunikovať svoje pocity a mať toto vydiskutované je úplne normálna vec… inak potrebu odísť zo stagnujúceho vzťahu chápem, len teda to nevidím tak ružovo s tým, že hneď si niekoho nájsť a zakladať rodinu, jedna vec je, že o teba muži majú záujem, druhá či si sadnete a či tak ľahko a rýchlo nájdeš niekoho, kto bude do toho tiež taký hrrr a zároveň to bude fungovať aj v ostatných smeroch… môže sa to stať a ísť prirodzene, ale aj nemusí a uponáhľať to by bolo len a len na škodu…

reanda
2. apr 2024

vydas sa a budes mat dieta.. len to, preboha, takto nepitvaj, lebo to uplne poseres 😀

ktochytavzite
2. apr 2024

A kolko
mas rokov ied sa tak nahlis?

majka99999
2. apr 2024

1. Kolko mate rokov?
2. Kolko ste spolu?
3. Aky je jeho nazor na vasu buducnost? Chce deti?

mogaa
2. apr 2024

porozprávaj sa s priateľom ako to ty cítiš....ono partnera až také ťažké nájsť nebude, otázkou ostáva aký bude🙂nad tým sa zamysli aby si následne nebedákala čo za otca si to dieťaťu vybrala🙂jednoznačne ale najskôr rozhovor s partnerom ako vidí váš vzťah on a kedy má on predstavu o dieťati.....jedna vec je ak sa otehotnenie pritrafí, iná ak žena zámerne otehotnie lebo ona chce.....

stvura
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
2. apr 2024

Z toho prveho prispevku vyzeras ako hodne nevyzreta, takze s vydajom a dietatom by si mala cakat, kym trochu nedospejes. Kolko mas rokov?

patus_2
2. apr 2024

Keď cítiš, že sa s partnerom neposuvate dopredu, dajte vážnu spoločnú reč a vysvetli mi čo cítiš. Neskáč hneď zo vzťahu do vzťahu. Ak sa aj rozhodnete, nechaj si chvíľu voľna. Nepíšeš koľko máš rokov, ale pokiaľ ta netlačí vek, tak kľudne zostaň sama aj dlhšie, aby si zbytočne neskončila do ďalšieho nevyhovujúceho vzťahu...

mladena
2. apr 2024

Tak to napíš do zoznamky 😀 Stavíme sa že sa nikto neozve? 🙂 Ale môžeš to aj zaobaliť akože "túžim mať sex" a vtedy sa ozvú 😇

petamich
2. apr 2024

aktualny partner je pre teba na prvom mieste ale ak sa objavi niekto, kto bude ochotny si ta zobrat skor a mat dieta tak ho bez mihnutia oka vymenis

🤷‍♀️ nechapem

pises, ze ta netlaci vek, cize je to nejaka tuzba tu a teraz, radsej sa porozpravaj s partnerom ako to vidi

jesenzima
2. apr 2024

Chudáci chlapi niekedy, keď na ženy prídu tieto prapodivné myšlienkové pochody. ....

jajana_2
2. apr 2024

Môj manžel na začiatku vzťahu povedal že sa nikdy nechce ženiť 😅 chápala som vtedy že to tak bral - v rodine komplikované vzťahy, rozvody a podobne... ale ľúbili sme sa, odkedy sme sa spoznali sme cítili že to bude dobré. Aj sme po asi 4 mesiacoch začali spolu bývať.. počkala som si 4 roky kým ma požiadal o ruku, zobrali sme a ďalší rok kým som otehotnela a teraz čakáme prvé bábo.
Môjho muža nikto do ničoho nikdy nedotlaci len tak, ale vedel že svadba je pre mňa ako pre veriacu dôležitá a tak to bolo dôležité aj prenho - jeho slová 🙂
Nepíšeš ako dlho ste spolu... Ja keď som čakala či si ma vôbec bude chcieť vziať niekedy trápilo ma to - no vedela som že bez neho žiť nechcem láska bola pre mňa dôležitejšia ako svadba...
A ani nepíšeš že či ste sa o tých deťoch rozprávali.. takéto rozhovory sú niekedy ťažké,, ale bez toho sa neposuniete a zbytočne ti tu bude ktokoľvek čokoľvek písať...
Každopádne ak niekoho ľúbim neviem si predstaviť len tak kvôli svadbe a dieťatu skočiť ku komukoľvek kto by bol ochotný to spraviť...

mk1111111111
2. apr 2024

Nie je Ti divne, ze by si ho kludne vymenila? Tak asi by bolo lepsie najst si niekoho ineho, ja by som nechcela partnera, co by ma len tak vynenil. Ak mi na niekom zalezi, porozpavame sa a az keby nemoglo prist k zhode, by sme s tazkym srdcom riesili rozchod. Ale Ty si ides na nejakej ruziej vlne a parner nech sa poruca do kytek

korylan
2. apr 2024

Tipujem vek okolo 20rokov. Je to veľmi nevyzrety postoj. Možno niekoho dotlacis do svadby rok od zoznamenia, ale veľmi veľká šanca, že nebudes šťastná,ani on.

dadka1997
2. apr 2024

Urcite sa nevidáš hneď, kam sa ponahlaš? Skor mi pride hlúpe od teba, ze by si bola schopná vymeniť sučasneho partnera, len preto, že sa chces vydat a mat dieťa? City su silne medzi vami .. a co je silnejsie ? Rozpravas sa o tom so súčasným partnerom? Kolko mate rokov? Ako sa k tomu stavia? A vlastne, vie vobec o tom ?

Ja mam pocit ze nevies co cches, a ak si myslis, ze po ukonceni vztahu si hned niekoho nájdeš si na omyle... nechapem, zeny ako vedia milovat muza a o mesiac mat dalsieho, to niee je laska, to nie je nič..

januska12323
2. apr 2024

1. Rozíď sa so súčasným, spravíš mu tým veľkú službu.
2. Dospej.
3. Zober si hocikoho kto o to bude stáť, aspoň budeš zamestnávať MK príspevkami.

rorino
2. apr 2024

Ide ti o to,aby si sa vydala,čo najrýchlejšie,lebo tvojim rodičom to tak vyšlo.To nie je záruka,že sa to tak podarí aj tebe.Ako ti tu už písali,si nevyzreta.V tomto období ak by si otehotnela,tak chudák chlap s dvomi deťmi na krku .A možno taký preplesk od života potrebuješ a hneď by si dozrela.

jaskolka
2. apr 2024

Nerozumiem, čiže aktuálny partner nechce dieťa, alebo ho chce až o 10 rokov? Koľko máš rokov ty?
Rozprávali ste sa o tom? Lebo píšeš tak neurčito, trocha čudne,je to láska, ale vlastne nič vážne, lebo vy si ho ihneď vymenila, keby prišiel niekto kto by ti okamžite na vliekol prsteň? Alebo máte len taky "prechodný" vzťah,nič vážne, len občasné stretnutia, ci ako?
On vie o tom, ako to vidíš a vnímaš ty?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slavka1988
2. apr 2024

Najskôr povedz partnerovi neviem ako dlho si s ním ,ale povedz mu,že už by si sa rada posunula ak ti povie že chce čas potom uvažuj či počkať alebo hľadať niekoho iného čo tiež neznamená že si ta hneď zoberie 🙂

viestta
2. apr 2024

Naozaj si myslis, ze svadbou a detmi naplnis "svoj ciel"? Hoc aj s nevhodnym chlapom, hlavne, ze nejaky sa najde co si ta bude ochotny vziat... Och toto zmyslanie

ahhola
2. apr 2024

@viestta zmysla dobre, nieco chce a tento jej to neda, lebo on to nechce. Ma aj ine moznosti, nie roky visiet na perach aktualnemu truhlikovi, aby jej v 35tke zahlasil, ze UŽ, uz sa mozu zacat snazit. Nech ho kopne do riti este dnes, najdu sa este aj prorodinni chlapi. 🍒

danica2711
2. apr 2024

čiže tvoj cieľ je čím skôr sa vydať (v podstate jedno, za koho) a mať deti (v podstate jedno, s kým)? No tak to je cieľ jak hovado... celkom mi je ľúto toho potenciálneho darcu obrúčky a spermií

evelynmozagalega
2. apr 2024

Ty sa nemôžeš porovnávať s rodičmi ani s nikým iným, to je iný príbeh, iná situácia. To, že im to vyšlo neznamená, že to vyjde aj tebe. Ak nie si so súčasným partnerom šťastná, tak sa rozíď, ak to tak cítiš. Ale nepoľuj na prvého muža v okolí, ktorý na teba bude milý len preto, aby si sa vydala do roka-dvoch. Takto to nefunguje, nevieš aký bude potenciálny nový partner. Nechaj si čas, kľudne buď aj bez partnera a uvidíš, len na to tak strašne netlač. Môže sa totiž stať, že nebudeš ani vydatá, ani matka a nebudeš mať ani partnera, takže kľud, máš na všetko dosť času.

reanda
2. apr 2024

nenechaj sa znechutit.. mat rodinu je dost dobry 'ciel' a aj dostatocny.. ak to tak citis, je to v poriadku.. a muz sa najde, taky, co to bude tak chciet tiez, len bud stale uprimna v tom, po com tuzis a nesnaz sa pretvarovat, aby si o tebe niekto nepomyslel, ze si len lovkyna obrucky a spermii.. nechces predsa nikoho k svadbe a rodine donutit, keby hej, tlacis do toho terajsieho partnera, nerozmyslas nad inym, ktory by to chcel tak, ako ty..

autor
2. apr 2024

sme zasnúbený, prekvapil ma sám, ani som mu to nespomínala, mám po 30tke. Nie som rodinne založený typ, ale nejaké dieťa by som chcela, aj normálny vzťah, mať muža manžela doma, viac ten život žiť. O deťoch sa bavíme od začiatku vzťahu. Ja som mu skôr povedala, že ja už sa na to necítim ani teraz, nie to ešte o desať rokov. Aj keď áno, dnes už prvorodičky dosahujú 40 rokov, nemusím byť ako ony. Nevládzem žiť už teraz, už som bola roky sama, už som to chcela inak.

janickacrazy
2. apr 2024

No tak kde je teda problém? Stačí nájsť nejaký termín na svadbu a môžete ísť nato. Alebo on nechce? Ani do dieťaťa sa mu nechce? Nejak som to úplne nepochopila.

domkakvet
2. apr 2024

Zalezi na dovode preco tvoj priatel este nechce.

modrykolibrik
2. apr 2024

@autor celkom som asi nepochopila. Ste zasnubeny, mas iba 30 rokov. Chces manzela a deti a v dalsom pises ze nie si rodinne zalozena. Naco chces mat iny vztah? Celkom nechapem tvoje myslienkove pochody.. ja ti poviem tak...fungovala som dlho vo vzztahu ktory ma nenaplnal. Hladala som muza ktoreho som chcela hned za manzela a mat deti. Som od teba o 7 rokov starsia ale nastastie sa ten muz nasiel. A tiez ideme do toho po hlave lenze pri nom viem a citim, ze je to ten ktoreho som hladala cely zivot. Ma skoro rovnaku povahu, je moje znamenie...kazdym dnom dakujem bohu, ze mi ho zoslal. Cakala som na neho skoro 17 rokov. Dokazes na neho tak dlho cakat?