Dobrý deň ľudia mám jeden problém dúfam že dáte sem svoje vlastne názory na tento problém strašne túžim po bábätku no priateľ ešte nie pracuje aj on aj ja máme nejaké úvery kvôli tomu financie to chápem zkusim mu vysvetliť že už po tom túžim dlho… priateľ neni zlý je skvelý chlap ma aj pekný vzťah ku deťom milujem ho strašne len ma trápi táto vec toľkokrát sme sa kvôli tomuto pohádali lebo sme mali každý iný názor…. Čo si myslite baby ako predsvecit nebudem nič robiť za jeho chrbtom alebo niečo potrebujem vás nazor….
@martinmmartin ďakujem ale financie hrajú rolu to mu chápem nechcem ho stratiť nechcem ho nútiť to toho čo on dám nechce ani on ma nenútil nikdy do ničoho
@anastaziamudrucova ano hraju , ale financie su aj vybrny prostriedok na to aby jeden z partnerov nemusel ist s kartami von ze decko este (alebo vobec) fakt nechce.
Mat dieta sa da aj bez tip top financii ked po nom naozj tuzis, tisice ludi to zvladaju. A dalo by s dokonca argumentovat ze financie budu v pripade velmi skoreho tehotenstva uplne ok lebo po 20 rokoch ked sa dieta vystahuje si este v ekonomicky najlepsich rokoch
@anastaziamudrucova dieťa nie je hračka, keď ho niekto nechce nenúť ho, je to neskutočne veľká zodpovednosť a nie každý je na to pripravený v rovnakom veku, niekto na to nebude pripravený nikdy. Je to tvoj partner a nerozumiem, že s ním chceš mať dieťa, keď sa s ním nedokážeš otvorene porozprávať o všetkom bez hádok.
@anastaziamudrucova kolko mate obidvaja rokov a ako dlho ste spolu a kolko spolu byvate?
Ja som to takto mala s manželom, vtedy ešte priateľom, on sa nevedel rozkolísať, tak som mu povedala, že buď sa posunieme vo vzťahu ďalej a budeme mať deti, alebo budem mať deti s niekým iným. Ale ja som bola naozaj odhodlaná odísť, jednoducho mnou trieskali biologické hodiny, nechcela som čakať bohvie dokedy. Inak ho asi "neprinútiš". My sme nakoniec radi, že deti máme, keby sme vedeli to, čo vieme teraz, tak by sme mali deti oveľa skôr 🙂 Financie sú dôležité, ale vždy sa to dá zvládnuť, a dieťa dá životu iný rozmer. Lenže je to aj starosť a zodpovednosť, chlap by mal byť schopný to prijať a postaviť sa k tomu zodpovedne, že sa postará o rodinu. Keď nie je toho schopný.... 🙄
@muchacici nepísala by som tu, že vždy sa to dá finančne zvládnuť, lebo nie je to pravda. Autorka podľa písomného prejavu nebude z tých finančne a celkovo gramotnejších. Ešte k tomu píše "máme nejaké úvery", on dieťa ešte nechce, mne znie skôr ako adeptka na slobodnú mamičku s úvermi na krku predierajúcu sa po podnájmoch a plačúcu na koníku že nemajú s dieťaťom čo do úst.
Autorka, koľko zarábate? Ako dlho ste spolu? Koľko máte obaja rokov? Koľko máte našetrené? Kde bývate? Kto vás bude živiť keď budeš na MD a RD?
Dieťa nie je bábika na mojkanie, že chcem a chcem ale nemám preň vytvorené podmienky.
@anastaziamudrucova žiadne presviedčanie… lebo sa kľudne môže stať že zostaneš slobodná matka.
No moja švagriná bola s chlapíkom 8 rokov, ona chcela dieťa, on tiež furt odkladal, že ešte je čas, hento, tamto ... mala 36, on jej povedal, že dieťa nechce ... tieto veci si treba na rovinu povedať, žiadne tanečky okolo toho ... Tebe čas beží, nebudeš plodná navždy, on môže aj v 80-tke splodiť dieťa.
Ako dlho ste spolu, koľko máte rokov a koľko sú tie vaše úvery?
🤔… toto rozhodnutie sa týka “len” vás dvoch a nie MK… a “nútiť/presviečať” niekoho do niečoho, hmm už to zaváňa problémom… 😉
Čo znamená "máme nejaké úvery"?
@lily246 Áno, adeptka na slobodnú matku, to súhlasím, osobne by som neodporúčala plánovať dieťa iba s priateľom, ktorý to dieťa nechce. Ale stále si myslím, že pokiaľ sú dvaja, dá sa to dieťa uživiť, ale musia chcieť obaja a hlavne chlap za rodinu prebrať zodpovednosť. Aj slobodné matky, ale tie to majú ozaj veľmi ťažké, no dá sa to, pokiaľ je žena dravšia a životaschopnejšia
@anastaziamudrucova mala by si si uzrejmit to, či to dieťa naozaj chceš, alebo či to nie je len nejaká chvíľkova záležitosť z toho, že všetky baby okolo teba rodia a teba to napadlo že by si mohla aj ty. Keď aj ostane tak aj ja. Nemyslím to vôbec v zlom, skôr si to len dobre premysli. Ak dieťa naozaj chceš, máš pre neho zázemie, financie, lebo to nie je 5 korunová záležitosť, tak by si tento vzťah mala ukončiť, pretože ste každý nastavený inak. Možno to tak tvoj partner bude cítiť neskôr, možno o rok alebo o 10 rokov. Ale ak nie si ochotná čakať a zožiera tá čakanie, treba si nájsť človeka, s ktorým si nastavená na jednej vlne v takýchto veciach. A treba prijať to, že každý mame právo na vlastne rozhodnutie a pocity, ak to tak on necíti, ťažko ho dotoho budeš presviedčať. A ty pokial ideš takto po dieťati, tak ako píšem je čas rozlúčiť sa
@anastaziamudrucova pytas nazor, tak ti ho dam.
Dieta iba s manzelom, pri vysporiadanych financnych zalezitostiach, s uverom len takym, co utiahneme z jedneho platu ked zena zostane na MD.
Ratat s tym ze aj muz moze zostat PN, uraz, choroba atd, aby ste nemuseli pytat potom od ludi peniaze v style:
Mame 5 deti, ja som v zivote nepracovala a manzelovi zistili v 35 rakovinu pankreasu a nemame z coho zit.
Bohuzial realita.
Posobis naivnucko, ako dieta co pyta babiku.
@anastaziamudrucova je to dolezite rozhodnutie a dlhofoby zavazok.
Chybaju bam ingormacie o veku, ako dlho ste spolu financne zazemie. Dokazete poplatit tie uvery z jedneho platu?
No a este, planujete aj specatit vas zvazok?
Mám pocit, že si strašne mladá... Vek a dĺžka vzťahu zohráva v určitom veku podstatnú časť príbehu..
Dieťa majú dvaja ľudia. Otec a mama. Pýtať si návod niekoho tretieho ako niekoho presvedčiť mi príde veľmi nezrelé na to mať dieťa. To nie je vec, ale živý človek. Budete za neho zodpovení vy dvaja. Akonáhle jeden nechce, tak je to konečná. Vy sa musíte porozprávať medzi sebou, že kedy obaja budete pripravení na to dieťa. Po každej stránke. Nie len si dupať nohou ako malé dieťa, že chceš bábiku a chceš a chceš a chceš. Možno ocko zrelo porozmýšlal, keď povedal, že ešte nie. Ak je to len výhovorka, tak to aj tak nezistíš teraz, ale po čase.
@anastaziamudrucova nepises kolko mate rokov a ako dlho ste spolu, je to dolezita informacia, lebo ak mas 20 a ste spolu pol roka, tak ho chapem, ak mas 35 a ste spolu 5 rokov, tak v takom pripade to treba riesit.
@domkakvet tento rok budeme spolu 5 rokov ja mám 25 on 26 možno pre vás mladý vek ale predsa furt som túžila mať do 25 svoje prvé dieťa
ja ho chapem. Ja som do 29 nechcela deti a keby muz nechcel tak velmi, tak neviem neviem🙂 teraz by som ich nevymenila samozrejme za nic. A boli sme spolu 7 rokov predtym..
@anastaziamudrucova ale chápeš čo sa ti snažíme vysvetliť? Neodpovedala si na otázky týkajúce sa úverov (koľko, aké úvery, ich výška), kde bývate, koľko zarobíte, koľko ušetríte. Najprv sa zabezpečte, potom mysli na dieťa. Vek 25 a 26 je úplne v pohode, máte kopec času. Hlavne u 26 ročného chlapa by bolo veľmi výnimočné v dnešnej dobe ak by bol dostatočne vyzretý na dieťa a chcel by ho. Daj tomu 3 roky, zatiaľ makajte, splaťte úvery, zabezpečte si vlastné bývanie a potom majte dieťa. Aj on zatiaľ dozreje.
@anastaziamudrucova je to mlady vek, ale zasa nie az tak, ze by nebol na dieta, uz ste spolu aj dost dlho, ale dieta treba aj zabezpecit, treba byvanie a financie, tiez svadbu, porozpravajte sa ako by ste to chceli doriesit.
@anastaziamudrucova môj názor je čakať,dať mu čas a netlačit na neho.Par rokov som túžila po druhom dieťati manžel to ešte tak necítil, vždy mi povedal ,,raz,,budeme mať..ale ten čas prišiel, čakáme naše vytúžené druhé dieťatko...a veľmi sa tešíme ♥️dcéra je už veľká,budeme mať rozdiel takmer 14 rokov,nevadí ...všetko je tak ako má byť a určite to tak bude aj vo vašom prípade.. držím palce
Neexistuje Nikoho presviedcat o tom mat dieta. Bud to chces alebo nechces a cez to vlak nepojede . Predstav si ze on teba "presvedci" aby decko nebolo- nechas sa a budes tak stastna?
Do dietata sa este moze druhy partner ked tak akurat dotlacit a to je absolutna katastrofa kde budete v konecnom dosledku nestastny vsetci traja cely zivot.
Potrebujes rozhovor na jednej urovni- nech ma moznost naozaj povedat co si mysli aj ked tebe sa svet zruti, ale mas cas zacat znova a to je jedine riesenie. Je to tak lepsie ako hrat cely zivot divadielko
Este jedna poznamka:
Ked bude pri tom rozhovore rozpravat nieco akoze v neurcitej buducnosti, ked sa vyriesi hento tamto a este toto, dieta bude ale teraz este nie tak to znamena ze dieta nechce ale nechce ta zranit a nevie ako ti to povedat.