Ako to je keď sa narodí bábätko s návštevami , (najbližšia rodina) napríklad svokrovci , krstní rodičia,…
Oni majú zavolať nám a spýtať sa kedy môžu prísť alebo ich musíme pozvať my ako rodičia vtedy kedy budeme nato pripravení a cítiť sa na návštevy? Ako by to malo byt , je to ako narodeninova oslava že my musíme pozvať az potom prídu ?
treba ich pozvať keď sa budete na to cítiť po zdravotnej stránke a budete trochu s bábom zabehnutí. Mamu či svokru by som pozvala po týždni, ostatných po šestonedelí.
@gribka1 ide o to že by to bola návšteva aj s prespanim lebo bývame ďaleko od rodiny , nebude to návšteva na 1-2 hodiny ale na 1-2 noci 🫣🫣🫣
Inak ja sa nečudujem, že sa pýtaš, lebo niektorí rodinní príslušníci sú ako z Marsu 😂🙈 mali sme podobnú situáciu v rodine. Ja som napríklad dala vedieť len mojim najbližším, že sa nám narodilo bábo a tí to potom povedali aj vzdialenejšej rodine atď, aby som ja nemusela správy písať po pôrode/volať každému. Ale môjho manžela vzdialený príbuzný sa urazil, že mu nevolal a neoznamoval 😂 niektorí ľudia si fakt potrpia na blbosti ešte aj v takejto situácii
@3009 aj moja mama aj svokrovci bývajú od nás ďaleko , musia tu aj spať a nato naozaj neviem kedy budem pripravená 🤯🫢 (nemáme veľký dom ale malý byt)
Ja som mala pomoc z mojej rodiny aj s prespaním po dvoch týždňoch. Svokrovcov na prespanie až po viac ako mesiaci 🙂
@andrea2323 mna len zaujimalo ako to po správnosti je , či sa musí prvý ozvať ten čo chce bábo vidieť alebo musí pozvať čerstvá matka 😁
V našej rodine sme nikdy pri týchto veciach (narodení bábätka, oslavách, atď) neriešili čo sa ako má, proste to vždy prirodzene vyplynie z rozhovoru... veď hádam ste normálne v kontakte ohľadom toho ako sa cítiš, tak normálne povedz, že ešte sa necítiš na návštevu a hneď keď sa bude dať, ich zavoláte.. ak sa prví stihnú spýtať oni, povieš to isté... podľa mňa je úplne jedno kto s tým prvým začne... v tomto žiadne "po správnosti" podľa mňa neexistuje, ty poznáš vašu rodinu a vaše zvyklosti
To je v každej rodine iné, nie sú dané pravidlá, aspoň ja som o takých nepočula. Všetko vecou dohody.
@andrea2323 a neurazili sa svokrovci že tvoja strana bola oveľa skôr ako oni ? Ja sa aj toho bojím že svokra bude žiarliť na moju mamu keď príde skôr ako ona haha😁
@lindous mne by návštevy nevadili žiadne keby trvali hodinku-dve … mna hnevá to že sme bohužiaľ ďaleko od rodiny a všetci musia u nás stále aj prespávať a to sa mi asi páčiť už nebude
Nie je niekde blízko ubytovanie?
Vieš čo nehovorila nič, neviem čo si ale myslela, to je druhá vec 😂 ale vieš, po pôrode ešte môžeš krvácať, ja som si často vetrala rany, často si polonahá, skúšaš kojenie hocako.. tak mi bolo prirodzené mať svoju stranu rodiny predsa len, neviem si predstaviť, žeby prišli hneď aj so svokrom pozerať na mňa. Možno niečo takéto vysvetliť, že je to aj o trocha intímnej chvíli. Ale potom som už bola rada, že prišli, aby nám pomohli 🙂 tiež sme dost ďaleko takže tu viacero dní spali, svokra uvarila, poupratovala tak to som veľmi ocenila
však ked chcu byt dlhšie tak proste hotel, no a čo , niekde sa to tak robi
Tak nech prídu obe strany starých rodičov naraz a prespia v hoteli
Za mňa počas 600nedelia určite nie. Čo tak rezervovať im izbu na tú jednu noc?
@minenkak to je ťažko povedat, nevieme ako ďaleko bývajú 🙂 lebo ak napr 300km tak na jednu noc by sa to takto dalo a navštívia a pôjdu naspäť. Ale ak 1000km a budú minimálne tri štyri dni tak si neviem predstaviť oni dvaja dospelí a ešte ďalší štyria dospelí v malom byte počas dňa, isto keby už boli, tak by chceli byť s nimi všetci 🙂
@andrea2323 ahoj
Ako tam budete v malom byte .a čo by sa nedalo na otočku.veď vlaky chodia ,pohodlne sa dopravia, 2-3hod u vás a naspäť domov .to prečo takto nerobíte?
Alebo autom ,skoro ráno vyrazia a nejaké hodiny navštívia a poobede domov
Koľko je to km?
Mne sa dotrepala partnerova cast rodiny hned na druhy den ako sme boli doma, chceli full servis a este som bola ja najhorsia, ze mala akurat vtedy place 🤦♀️😅 myslim, ze pochopili moj znechuteny ksicht lebo odvtedy sa sami uz nepozvali a keby mam aj neviem ako velky dom, prespanie by som im nikdy nedovolila.
Moja mama u nas prespala asi po mesiaci lebo som potrebovala pomoc s malou - z hodiny na hodinu som dostala zapal prsnika s vysokou teplotou a partner mal akurat nocne tak som ju poziadala, ci by neprisla. Pri nej by mi nevadilo, keby pride aj castejsie
@andrea2323 prečo v byte
@minenkak tak myslím, že u nich 🙂 lebo keď už prídu tak poznám horlivých starých rodičov, že nebudú na hoteli sediet 😀
@andrea2323 však prídu na návštevu každý deň na hodinku, idem na prechádzku a starý rodičia si môžu spraviť výlet po okolí , prečo sedieť na hoteli
@andrea2323 a nebudú na hoteli sedieť
@minenkak to by bolo super ideal keby to tak bolo súhlasím 😊 len či by to tak aj skončilo a nemala autorka všetkých štyroch celý deň u seba 🙈 to už ona musí poznať svojich rodičov a svokrovcov
@andrea2323 treba zorganizovať,oznámiť, dohodnúť sa
Radsej sa s nimi dohodni, ze sa potom dohodnete ako sa budes citit lepsie. Aby sa ti tam nenatrepali. Este do maleho bytu 🙈🙈. Ze sa najprv trosku otukate alebo idealne by bolo najst si niekde hotel, kde by prespali. Akoze za mna prve 3 tyzdne som iba kojila a sedela. Hormony mi lietali hore dole. Ake dobre tehotenstvo som mala, tak mi to hormony vratili v 6 nedeli. Este aby som okolo niekoho behala, by som asi preplakala cele dni 🤣🤣🤣
Keby to bolo na mne, mame tiez 2i byt, tak iba na otocku. Moja strana to tak aj vie, ze pridu a vecer odidu, trasa Ba- Praha. Muzovi rodicia, seniori a "vidlaci" dojdu vlakom, aspon na 2 noci ked uz sa trepu autom - slova muza a tych by som najradsej do hotela poslala aspon na vecer... to mi ale zatial nepreslo 😃 tak to bolo tak, ze ich nasi vyzdvihli a potom aj hodili zase domov bez prespavacky, nejak koncom 6N.
Cakam druhe a to uz na hotel pojdu a nech ma maju radi.
Este mozu dojst kym budes v porodnici a s tvojim prepustanim im zamavas vreckovkou na rozlucku 😄 tak planujem pri druhom
Tiez byvame daleko od rodiny ale ked prisli pozret na babatko tak vzdy len na otocku. Vsetkym bolo jasne, ze neni vhodne sa nam tam nasackovat na niekolko dni ked mame doma cerstvo narodene babatko. A to mame velky dom. Pri inych prilezitostiach bezne chodia na noc 🤷🏼♀️
Nikde nie sú žiadne pravidlá. Takže bud môžete navrhnúť vy, alebo sa aj oni môžu zo slušnosti opýtať, kedy vás môžu prísť pozrieť. Koľko km ste od seba? Na spanie si môžu nájsť aj hotel.
V prvom rade je dôležité, ako to chcete vy. Ak sa oni neozvú, pozvete ich kedy chcete, naraz či zvlášť. Ak sa ozvú, poviete im ako to chcete vy a počkajú na pozvanie. A hlavne sa rozhodnite, až keď prejde aspoň týždeň. To už vám bude všetko oveľa jasnejšie.