Trápim sa pre ľudí

4. mar 2024

Nedávam ľudí okolo seba 😞. V práci ma každý rieši, ohovára, len sa dozvedám, čo kto o mne povedal. Mám chuť len kvôli tomu dať výpoveď. Nemám teraz ľahkú situáciu vo vzťahu a zároveň snažím sa byť k ľuďom milá, tak slušne odpoviem. Ale tak ma oberajú tí ľudia o pocit spokojnosti, prečo mi nedajú pokoj, len posudzujú, hodnotia a v rodine mám to isté, otázky typu, si už spokojná a vzápätí, to by malo byť tak a tak, takže inak, taký je zvyk. Každý len hodnotí koľko čo stálo a zdá sa im málo. Smutno mi je strašne. A vo vzťahu to mám teraz tahšie. Trápim sa už nejaký čas, lebo mám okolo seba, hlavne v práci zlých ľudí a nevyhnem sa a v blízkom okolí tiež je to ťažké. Skúšala som poradne, no nezmením tie posledné mesiace a strašne mi je ťažko. Tak som nerada posudzovaná inými alebo keď sa tvária, že ma berú ok a pridajú frázy ... všetku radosť mi to vzalo...

kapanek1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
4. mar 2024

@kapanek1 tak to sa nedá ani len porovnať ako kedysi ľudia nažívali , ako si pomáhali...
teraz každý zalezie , postaví 2 m plot od suseda ...

pralinka25
4. mar 2024

ja len tak pre info. preco ta trapia ludia ktori ti za to nestoja. nie kazdy ma mentalnu vybavu byt ludsky. nevies co je za tym aki su (to ich sice neospravedlnuje ale na druhej strane by si mozno pochopila ich motivaciu. ) prestan sa na to zameriavat. je to ich problem nie tvoj. zacni si vyberat ludi ktorymi sa obklopujes a ta povinna vypln ti moze byt u prdele. zvacsa ludia ktori sudia inych su presne ti ktori boli cely zivot sudeni a jednoducho to inak nevedia. ty bud ina. viem ze zaboli, zamrzi ale to nie je o tom kto si ty ale kto su oni. oni vidia len to v tebe cim su oni sami.
to ze ti niekto dava nevyziadane rady to sa tiez moc zmenit neda ale na druhej strane mas moznost jednym uchom do vnutra druhym von a medzi nevyziadanymi radami moze byt obcas aj dobra. dopraj ludom pocit ze pomahaju. mozno budu stastnejsi a stastnejsi ludia v tvojom okoli zas mozno urobia stastnu teba. niekedy stoji za to zniest trosku nepohodlia. ved taka rada ta nic nestoji. povedz dakujem za typ a chod si dalej po svojom. nemusis sa nou riadit. vsetci to zazivame. hlavne od starsich ludi. povznes sa na to. mozno maju vo svojom zivote len to. mozno ich tiez nikdy nikto nevypocul, nepochvalil, mozno sa tym trapia tiez a pretavilo sa to takto.
zivot ma naucil ze za kazdym zlym clovekom je len sklamany smutny uboleny clovek.
vezmi to z ineho konca. ty hovor o ludoch len dobre. casom sa ti to vrati. hraj hru a snaz sa najst na kazdom aspon jednu dobru vec. pochval ich. viem ze to znie sialene a odveci ale pomaha to.
ja som sa nikdy nezapajala do ohovaraciek. casom si ludia zvykli. ak sa o niekom bavime vacsinou sa snazim povedat nieco pozitivne aj ked mi to obcas nejde cez pusu. a cim dalej viac sa mi stava ze ludia sa k tomu pozitivnemu pridaju.
najdi si jednu dve spriaznene duse. to staci. kazdy clovek ta vie nieco naucit. aj ten najprotivnejsi.
neviem ake mas problemy vo vztahu ale po malickych krocikoch ich zacni riesit. nemusi sa vyriesit vsetko hned. existuje aspon jedna osoby pri ktorej sa citis dobre? vyhladaj ju.
vypoved nedavaj lebo okrem ludi budes mat aj financne problemy. ono totiz ludia su vsade rovnaki. vzdy v kolektive natrafis na vsetko.

a to s tym ze kedysi boli ludia ini. no neboli. mozno na dedine kde boli velke rodiny. ale vo vseobecnosti ludia az tak ini neboli. len zazivaju spomienkovy optimizmus. never tomu ze sa vsetci milovali nezistne si pomahali a zili jeden pre druheho. ludia vela robili, mali malo casu riesit tieto veci, mali toho dost.

myslim si ze si momentane v zacarovanej faze vyhoretia, sklamania, smutku. najdi si nieco co ta robi stastnou aj ked to nebudu ludia. ono to co vyzarujes sa ti istym sposobom aj vracia. tie frazy zas nie su taka katastrofa. co ta reane na tom tak mrzi. niekto to skratka mozno inak nevie.
pises malo a velmi vseobecne takze neviem ti dat uplne nejaku konstruktivnu radu. ale vzdy existuju sposoby.

viestta
4. mar 2024

Netrap sa tym co o tebe hovoria ludia, ktori pre teba nie su doleziti. O pokoj ta neoberaju ti ludia, ale oberas sa o neho sama tym, ze sa zaoberas tym co pre teba nie je podstatne. Podstatni su tvoji najblizsi a rodina, nie kolegyne klebetnice, susedy, ktore namaju na robote nic ine ako ohovarat. Zameraj sa na to aby si bola spokojna sama so sebou a to co si kto o tebe mysli neries. Tvoja radost musi zacat u tebe, ty sama sa musis mat rada, ty sama sa musis tesit sama so seba. To ostane nie je dolezite

marcellka32
4. mar 2024

Hej som vo veku, že mňa už nenasere nikto a nič...a nedajbože ľudia, ktori mi zato nestoja... prosím ťa netráp sa, ži tak ako ty chces a druhých do toho nic

autor
4. mar 2024

@viestta niekedy aj ta rodina je podobna...
@pralinka25 vyhybat sa ludom, ktorych mam v praci sa neda a niekedy to ich spravanie je ako sikana...citim sa ako pises, vyhoreta, smutna, sklamana

pralinka25
4. mar 2024

ludi okolo seba nezmenis ale mozes zmenit svoje vnimanie. jednoducho vzdy budu ludia ktorym nesedime a ktori su ini ako my. nemusis sa im vyhybat. naco. vyhnes sa jednemu stretnes druheho. navnimaj ich inak. skus najst kazdy den nieco pozitivne. aj ked sa ti to teraz zda nerealne ide to. zacni ich vnimat inak a casom aj oi budu inak vnimat teba. ludia citia. je to zacarovany kruh. idu ti na nervy ty ides na nervy im. (tym nechcem povedat ze ti nejdu na nervy pravom ale ty si ta co ten kruh musi zlomit)

pralinka25
4. mar 2024

este mozno nieco poradim. vybodni sa na chvilku na vsetkych ludi. mas nieco co mas rada? nieco co ta robi aspon na chvilu stastnou? ja ked som mala tazke obdobie minuly rok velmi mi pomahala hudba. ale cielene som si vyberala iba oblubenu. nepocuvala som radio. skratka som si dala sluchatka a vnimala aspon par minut hudbu. alebo ak mas rada knihy citaj. vela nieco pozitivne kludne aj romany alebo cokolvek. ked rada malujes rob to. najdi si cas na tieto veci. ak ta robi stastnou prechadzka prechadzaj sa. cokolvek male to je, rob to. pre seba. venuj cas sebe. najdi samu seba a potom mozes riesit ludi okolo seba. ty sa potrebujes dat do pohody.
vies ono nikto iny ta stastnou neurobi. musis to urobit ty sama. najst stastie a pohodu v sebe. viem ze sa to lahko hovori ale neradila by som ti keby som to nemala na sebe vyskusane.
mna napriklad ludia prestali sklamavat uplne pretoze som prestala cokolvek ocakavat. jednoducho ich beriem aki su. a ako som pisala kazdy clovek mi nieco da. ludia strasne vela vycitia. ak k nim mas odmietavy postoj (co je sice pochopitelne) tak ta budu odmietat aj oni. prijmi ich takych aki su, nemusia byt tvoji naj kamosi.

evelynmozagalega
5. mar 2024

Podľa mňa strašne riešiš druhých a čo si o tebe myslia, hovoria. Posudzujú ťa, lebo vidia, že to má na teba účinok. Keby vedeli, že to u teba ide jedným uchom dnu a druhým von, tak by ich to prestalo baviť. Veď si ži svoj život a ignoruj ostatných. Nechápem ako ťa toto môže rozhodiť. Zameraj sa iba na seba, svoje šťastie, svoju spokojnosť a vôbec nerieš druhých. Ja žijem v mojej šťastnej bubline, v mojom svete a ani najmenej ma netrápi, či niekto niečo o mne hovorí, posudzuje, vlastne ani neviem či sa vôbec niečo také deje, lebo ma to nezaujíma a je mi to jedno. Zbytočne strácaš čas a sama sa oberáš o radosť.

oli18
5. mar 2024

Asi ti ludia o tebe vela vedia. Ak nebudes o sukromi nikomu rozpravat, nebudu ho ludia riesit.

evelynmozagalega
5. mar 2024

@oli18 absolútne súhlasím. Súkromie si treba chrániť.

autor
5. mar 2024

@oli18 stacilo im povedat malo a jednej osobe kusok viac, vnimala som ju ako kamaratku a zacali ma riesit...a vypytovat sa potom uz priamo aj mna...a ano sukromie si treba chranit, vzdy som to robila, zial nepodarilo sa uplne a uz nic len odist do inej prace
nemam uplne stastne obdobie, ale snad coskoro bude

oli18
5. mar 2024

Máš ponaučenie do budúcna. Niektorí ľudia si našu dôveru nezaslúžia, len nemajú to, žiaľ, napísané na čele. Radšej píš tu, ak budeš niekedy potrebovať poradiť, tu ťa nik nepozná a mnohé baby tu majú dobré názory.

autor
5. mar 2024

@oli18 skor islo o to, ze som jej nieco o sebe povedala, zdoverila som sa o mojom vztahu a kazdeho to zaujima a uz nie len za chrbtom, uz pridu a chcu sa rozpravat. A to je len cast toho, velmi ma to unavuje.

pralinka25
5. mar 2024

tak ale mozno maju zaujem ti pomoct. vykecat sa. nemusi byt za tym hned nieco negativne.

autor
5. mar 2024

@pralinka25 nie, nemaju

autor
5. mar 2024

@pralinka25 a hlavne nemaju ma co riesit a starat sa do mna

pralinka25
5. mar 2024

a povedala si im to?