Trápi ma vzťah s priateľom

21. dec 2023

Poslednou dobou to mám so vzťahmi strašne blbé .
Najviac ma trápi vzťah s priateľom. Ja mám 18 a on 19.Som s ním 3a pol roka . Už dlhšie som si začala uvedomovať nejaké veci čo mi na ňom vadia. Iba každý komu som sa zverila tak ma odbil alebo som dostala odpoveď typu " to je tvoj problém" . Môj priateľ mi príde strašne nevyspeli na 19 rokov . Stále zabúda . Milí si úplne základné veci ( napríklad miesto 100 povie 1000. ) Sú to úplne hovadiny. Ale po takej dobe to už začne človeka štvať. Alebo si nevie zapamätať meno spolužiakov s ktorými chodí do školy už 4 roky . Najviac ma štve keď začne mať reči typu citujem " kebyže sa rozideme ja nechcem nikoho iného , nechcem s niekým už zažiť tie hádky čo máme my ja už sa týrať nechcem " Ja vôbec neviem čo mu na to povedať. Vždy pozerám iba ako puk že čo to zase povedal . Vždy keď ho o niečo poprosím má výraz ako kebyže mu otravujem život . Neskôr má reči že však to robí kvôli mne aby som bola spokojná . Častokrát mení názor na veci podľa toho ako sa mu to hodí.
Neviem či som ja iba naozaj toxická alebo je niečo zle celkovo . Aký máte na to názor ?

anjelicek26
21. dec 2023

Vadna nie si, zacinas si uvedomovat, ze za ten cas si ty dozrela, posunula sa inam a vidis, ze ti povahovo a vnimanim sveta okolo seba nezapasoval. Ono to tak je, ked opadnu hormony a silna faza zamilovanosti, ze clovek zacne vnimat realitu objektivnejsie... to, ze ste spolu tak dlho neznamena, ze musite spolu ostat navzdy...vies si predstavit o 5 rokov svadbu, o desat rokov dieta, bude lepsi, sikovnejsi, vnimavejsi, veris, ze v tom vztahu dozreje a bude ti 100% vyhovovat. Uprimne zo skusenosti - chlapi sa vekom nemenia, ked tak k horsiemu...rozchody bolia, rozchody su tazke... ale si stastna? V tomto veku by si mala byt stastna.

autor
21. dec 2023

@anjelicek26 ja ani neviem či som šťastná . Nemám ani kamarátky. Ani dobre vzťahy s rodinou. Čo sa týka priateľa v iných smeroch je to naozaj super muž a aj partner . Ale toto ma začína štvať

anjelicek26
21. dec 2023

19 rocny chlapec prepac skutocne nedozrel na kvality muza a partnera... tym myslim stabilita v zivote, byvanie, starostlivost o vlastnu domacnost a rodinu, predpokladam, ze zijete este u rodicov, co varia, upratuju, riesia financie, nie? Ci uz byvate spolu, on pracuje, riesite to kazdodenne - kto umyje riad, kto uprace, kto navari, spolocny rozpocet atp.? To este len ukaze zrelost osobnosti, nie to, ako sa sprava na rande...ale tak mozno mam predsudky... to, ze nemas ine "kotvy" ako dobre rodinne vztahy a kamosky neni dobre, lebo sa vlastne upinas na neho ako na jedinu stalicu v zivote a bojis sa prakticky ostat sama aj ked vies, ze on asi ten pravy do zivota nebude...

autor
21. dec 2023

@anjelicek26 bývame sami v dome. On pracuje ja som doma . 🙂 a starám sa o to tu . Čo sa týka veci kto uprace atď atď. Tak varíme vacisnou spolu . A je to tak nejak kto sa prvý chytí. Keď mne sa nechce vysávať tak ja dám napríklad prať a on povysáva. :D rodinu mať nechceme . Ja deti mať nechcem a on ma do ničoho nútiť nechce ... A žiadne komentáre že názor sa ešte môže zmeniť.
Mám jednu kamarátku ale to je také že "kamarátsvo" není to niekto komu by som sa mohla zdôveriť ani sa nejak extra baviť keďže obydve máme úplne iné predstavy. 🤷

oli18
21. dec 2023

Si velmi mlada a uz si od puberty vo vztahu. To kedy si chces uzit veci, ktore patria k tvojmu veku? Ved ty si v 18tke uz putka domaca.
A co VS, praca a ine aktivity mladych? To si vsetko preskocila, aby ti to raz nechybalo.

stanulienkat
21. dec 2023

Ste obidvaja veľmi nevyzreti, už len podľa toho, čo píšeš. Prečo nepracuješ? V tvojom veku by si mala pracovať, cestovať, užívať... nečakaj, že takéto detské lásky dlho pretrvajú. Inak v 14tich začínať vzťahy- aj dosť skoro..

autor
21. dec 2023

@stanulienkat ja chodím do školy. Môj priateľ zastáva to že chlap by sa mal postarať o ženu . A prácu si momentálne nehľadám . 🙂 až po škole .

alickapusinka
21. dec 2023

Ste obaja nevyzretý ešte máš čas. Podľa mňa robota alebo brigáda je základ. Otázka ak sa odsťahuješ s čoho budeš žiť a za čo platiť byt/dom. Ak je bývanie tvoje aj tak ak odíde po rozchode ON s čoho to budeš platiť. Divne zmýšľanie prácu nehľadám až po škole. Mnoho študentov popri škole pracuje aj ženy mamičky čo majú deti robia si školy tak chodia do práce. Spoliehať sa na niekoho že chlap sa ma postarať o ženu je zastaralé. Teraz až vzťah skonči čo budeš bez peňazí robiť. Teraz hovoríš že deti nechceš neskôr budeš hovoriť ináč. Ak pracujú dvaja je to dobre ak spolu žijú a podieľajú sa na domácnosti. Ja by som mala strašne zlý pocit že nemám nič príjem že 0 a nechám všetko platiť priateľa. Nie len jeden nosí peniaze ak bývate v dome réžia domu teraz ak to je podnájom určite dosť platíte ak váš asi aj hypotéku teraz jedlo. Réžia domu výdavky a TY sa prizeráš ako ON zarobí a všetko miniete. Si strašne nevyzrela takto sa dospela žena dievča nechová. Dospeli ľudia a partneri si pomáhajú. Taká mi prídeš prízemná aspoň ak domov nedonesieš ani cent tak aspoň by som bola ticho a nemala priateľa len prines peniaze a robila si z neho posmech na MK. Vieš náhoda je blbec môže sa stať že mu niekto o tom môže povedať tak potom aby si neplakala. Mať také detské zmýšľanie že nepôjdem do práce pokiaľ neskončím školu je také divné. Predpokladám že je to stredná škola ak pôjdeš na vysokú zasa budeš mať výhovorky. Ak vzťah ukončite kam pôjdeš za čo to budeš platiť. A ešte sa sťažovať na priateľa na tvojom mieste by som bola ticho. Nemáš na výber ak si lenivá .A ešte niečo tvoj priateľ môže mať aj úraz chorobu dlhodobú PN zlomená noha nedajbože ostane na PN čo budete robiť. Budeš si hovoriť si chlap postaraj sa o mňa. Musíš v prvom rade poriadne dospieť.

vanilkovazmrzka
21. dec 2023

Si mlada, odid od neho.

alickapusinka
21. dec 2023

@vanilkovazmrzka žeby TY

vanilkovazmrzka
21. dec 2023

Co citam ostatne komentare, tak ty mas podla mna dost prazdny zivot. Si doma? V 18tich - to mas vobec aspon maturitu spravenu? Bez kamaratov, bez nejakych socialych vazieb? Bez zalub? A co robis cele dni? Nechces deti, ok. A co budes robit cely zivot? Zametat podlahu a varit obedy muzovi? Nie je to trochu malo? V prvom rade by si sa mala zamysliet nad sebou, svojou hodnotou a svojim zivotom. A potom si najst k sebe adekvatne naladeneho partnera.

autor
21. dec 2023

@vanilkovazmrzka už som písala že chodím do školy. 🙂 nikde som ani nepísala že nemám žiadne záľuby. Po strednej chcem ísť na vysokú. Deti pre mňa niesu zmysel života . :D

vanilkovazmrzka
21. dec 2023

Ok tak potom sa sustred na studium, este podla mna nie si v tej faze, ze sa musis usadit s aktualnym partnerom. Viem, ze to tak nevnimas, ale obaja ste este v podstate deti. Este mozno ked aj on bude studovat, a nejako sa vyvijat, mozno to bude lepsie aj medzi vami, ale je to 50:50. Proste nefixuj sa na to, ze s tymto chlapcom musis byt uz stale a znasat vsetko, co ti na nom prekaza.

zmrzlinka2021
21. dec 2023

Autorka,
neries frajera - si mladulinka. Ty mas najblizsich 5-6 rokov studovat, budovat si karieru, cestovat - nie robit domacu gazdinu a hrat sa na manzelku.
Tvoj praitel je este chalan, nechaj ho rast, dospievat, netlac na neho. Je prilis mlady na to, co ty ocakavas. Ty sa sustred na seba.

danica2711
21. dec 2023

toto nie je vzťah, začali ste si spolu ako deti, keď ste vôbec nevedeli, čo okrem sexu od seba očakávate. Až teraz sa vám začína trochu vyjasňovať v hlave, čo by ste vlastne od partnera chceli. Mám pocit, že to jeden u druhého nenájdete, asi treba hľadať inde a inak

martinmmartin
21. dec 2023

nema on nahodou aj pozitivny vztah k rekreacnym drogam ? To by mohlo co to povysvetlovat