Trápenie sa vo vzťahu

mitterka123
16. júl 2023

Ahojte potrebujem poradiť, 2 roky mám priateľa všetko bolo v poriadku doteraz zamilovaní obaja aj priateľ bol ukážkový chlap naozaj som bola šťastná s ním, plánoval somnou dieťa spoločne bývanie a tak pekne, lenže začiatkom tohto roka sa zmenil neskutočne už nie je taký nežný milujúci muž ako predtým, otravuje ho že musí prísť ku mne, nechce ani na oslavy mojej rodiny chodiť, keď mu navrhnem spoločné bývanie tak má vysmeje, svadbu a deti nechce zrazu vraj si to rozmyslel, nemá záujem ani o spoločné výlety nič.. neviem čo mám robiť s ním?

tenerifka
16. júl 2023

@mitterka123 ale vies...

thereisabear
16. júl 2023

Rozísť sa. Načo sa ďalej trápiť, keď vidíš, že to nikam nevedie? Vzťah nám má dávať niečo pozitívne. Nie ste manželia ani nemáte spolu deti, aby si rozmýšľala nad záchranou.

viestta
16. júl 2023

S nim vobec nic. Rob nieco so sebou, napriklad sa sama seba spytaj, na co vlastne cakas?

martinkatinka
16. júl 2023

Tak sa mu neozyvaj, nic neplanuj, nikam ho nevolaj.
A kedze spolu nic nerobite, tak to je koniec vztahu.

marca12
16. júl 2023

@mitterka123 Nespravis s nim nic. Doteraz sa pretvaroval a teraz ti ukazuje pravu tvar. Nezi zo spomienok,ale zi v sucasnosti. Nevyhovuje ti,netreba stracat cas.

komplikovana
16. júl 2023

Vidis zmysel ostat vo vztahu, kde ten druhy nema zaujem? Naozaj nemusis cakat, kym pride za tebou. Rozhodnut sa mozes uz teraz a sama. Ocividne nema charakter,aby ti povedal, ze uz nechce s tebou byt. Tak zacal hrat taku debilnu hru. Myslis si, ze je normalne aby sa clovek, (ktory by ta mal milovat) vysmieval z toho, ked spomenies svatbu? Toto laska urcite nie je.
@mitterka123

sissy27
16. júl 2023

@marca12 nemusel sa pretvarovat, proste len zamilovanost pominula.
@mitterka123 ste na konci spolocnej cesty, nemiluje ta a cesty spat niet. Jedine rozumne riesenie je rozchod, nastastie nemate spolu deti, hypoteku ani psa, takze to nebude zlozite. Bolestive ano, ale to zvladnes. A aby si mala klud na dusi, tak mozes skusit rozhovor, povedat mu ako sa citis, ze vidis zmenu v jeho postoji k tebe a k vasmu vztahu a spytat sa ho, ako to vidi on. Mozno zvladne byt uprimny a povie ti pravdu, mozno bude z teba robit idiota, ze si to namyslas a nic sa nezmenilo…

domkakvet
16. júl 2023

@mitterka123 rozist sa s nim.

juliacenc
16. júl 2023

@mitterka123 dovidenia

luccija
16. júl 2023

@mitterka123 odpadla chémia nič sa nestalo.Co chces robiť no nič rozísť sa snáď nebudeš chlapa nútiť, aby Ťa mal rád?to je koniec nájdeš si lepšieho

marianarem
30. aug 2024

Suhlasim s prispevkami vyssie, ze psycholog. Znama po takomto vztahu isla na terapiu a to jej pomohlo. Zivot s takymto clovekom je trauma.
Vsetky reci tohto cloveka v skutocnosti nemaju s tebou nic spolocne. Vsetko to potapanie, vysmievanie, deptanie, to su prejavy jeho poruchy. Niekto ma poruchu, ze sa napriklad boji vychadzat z domu, niekto pre depresiu nedokaze vstat z postele a tvoj ex ponizuje svojich blizkych (bud si ista, ze to neminie ani tu novu partnerku, caka ju presne to iste). Vacsinou taketo spravanie vznikne tak, ze to ten clovek najprv sam zazije doma, alebo je nejako inak patologicky vychovany. Pouziva to preto, lebo nevie, ako sa normalne zachovat. Nedarenie sa s dietatom je tazke pre kazdeho. Ale normalny clovek vie reagovat aj v takej situacii - je proste normalne smutny alebo aj nastvaty, ale zaroven empaticky k partnerovi, vsetko toto berie do uvahy a hlada alternativy alebo prezije tie tazke pocity a zmieri sa s tym. Taky ako tvoj ex normalnu reakciu na podobne veci nikdy nevidel a pouzije jedine, co videl - citovu manipulaciu, natlak a ponizovanie.
Co je tragedia, ze aj vyroky choreho cloveka sa dokazu do cloveka vryt a ma potrebu dokazovat mu opak. Ale ked sa na to pozries tak, ze ozaj je chory a toto je jedine, co vie, tak sa mozno budes vediet od toho viac odosobnit.