Potrebujem sa len vykecat. Vyslovene ma ubíja môj vzťah. Je to dlhy príbeh, ale pointa - u priateľa boli vždy na prvom mieste kamaráti. Najpr som to tolerovala skrz toho, že každý mame svoj život atd aj keď sa mi to nepáčilo. Nikdy som sa necítila dobre keď sa po nociach vláčil s partiou. My sme nechodili ani nechodíme nikam, žiadne výlety, dovolenky, večere, nič. To je drahé a pre neho zbytočné. Jeho život je o spaní aj cez prac. dni, práci a podniky, terasky s partiou. Nemá žiadne záľuby, nič. Vadí mi tak strašne veľa vecí, ale na druhej strane som tak strašne veľa do vzťahu obetovala, pomáhala mu a vlastne ma len využíval, že cítim takú až zlosť žeby som teraz len tak odišla. Po poslednej udalosti ani neviem tie jeho “výjazdy” zniesť. Normalne mám až panicky strach z toho kedy mi povie, ze niekam ide hoci je to aj niečo “normálnejsie”. Trochu sa aj zmenil, obmedzil niektoré veci, snažil sa, ale ja mám pocit že pre mňa je to už neskoro. Ublížil mi keď ho dva dni nebolo a potom prišiel s prosikom. Povedala som mu, že proste nechcem teraz nejakú dobu riešiť jeho kamarátov, nechcem chodit nikde k ním ani ja a kým sa to medzi nami neurovná a nezískam opäť nejakú istotu a dôveru k nemu chcem, aby sme sa venovali len sebe. Proste tak som to cítila. Nebyvame spolu, väčšinou cez víkend sa stretávame piatok - sobota. Ale to sú tie atraktívne dni kedy stále pípa mobil, niekto ma oslavu, kamosi su v bare atď. Ja ozaj nevladzem sa nadtym trápiť. Viem, že je to aj v mojej hlave ale proste som silne ovplyvnená tým uprednostnovaním kamosov. Vlastne aj keď som s ním, mám v hlave pocit žeby on bol radšej tam a len mu zaberam ten lukratívny čas … nechcem ho držať doma, ale vadí mi ze nemôže ísť s kamošmi na 2-3 hodinky na pivo, ale musia sa vkuse vláčiť ponociach po podradných podnikoch. Uráža ma to. Skúšala som podobrom ho poprosiť tak, nie on nebude pod papučou a obmedzovaný on mi povie, že proste keď príde domov s krvavou tvárou po záťahu nechce mat žiadne výčitky že niečo zle spravil. Už takto mal zlomeniny a 3 operácie .. Ma 29 ale argumentuje tým, že aj jeho otec skoro chodí takto s jeho (mladého) kamošmi tak prečo by nemohol on. Minuly týždeň mi oznámil, že teda sa nevidíme jeden deň lebo nemôže. Ide ku kamošom. Tak som mu povedala, že mne sa to nepáči, že som ho poprosila, aby teraz tam nechodil a cítim sa preto zle. Nepovedal nič a na druhý deň išiel, bavil sa somnou akoby som nič ani nepovedala a to ma teraz asi trápi najviac. Moje pocity, prosby sú absolútne nepodstatné. Ďakujem za prečítanie.
@nyusika klasika, pocit toho že nechcem byť sama …
Rozid sa s ním...takýto sa nikdy nezmení.Nahodou budete mať dieťa a bude sa správať tak isto vidíš, že aj jeho otec nedospel.Nelutuj roky čo si s ním iba Ta ťahá dole potrebuješ iného.Kedy máš chodiť na výlety, keď nie teraz?Nezmeni sa ani kvôli tebe a tým nerataj
To je chlap o nicom, na co ti je taky chlap.
Si si ista, ze toto ma vobec nejaky zmysel? Ty sa nazdavas, ze hodnotu ti prida len vztah? S hocikym, len nech je a aby si nebola sama? Ty nepoznas svoju hodnotu a sebeuctu si niekde stratila?
a čo si myslíš, že ti niekto poradí niečo iné ako odísť? Veď to hádam vieš aj sama
v 29. rokoch by sa už mohol správať trochu vyzretejšie, zodpovednejšie. Tiež si myslím, že je lepšie sa rozísť, on sa len tak nezmení. Budeš na neho čakať zbytočne ešte pár rokov, dovtedy si kľudne nájdeš iného, lepšieho.
no to vyzerá byť ideálny partner do života, Bože dievča zobuď sa a nestrácaj s ním čas...
@0silvia0 viem že nie, ale možno ma komentáre povzbudia v tom urobiť konečne nejaké rozhodnutie, možno mi pridajú aspoň trochu na tej stratenej sebaucte a hodnote.
Správa sa ako 16 ročné decko a ty vlastne tiež. Občas si napíšete, občas za tebou príde, občas ide na záťahy. Potom dolezie aby mu niekto pofukal bibinko a ide zase na záťah. On už nikdy nedospeje a ty ak máš troška rozumu necháš ho zabávať sa a ty pôjdeš inde.
Ukončiť, zbytočne sa trápiš, môj ex bol takýto, niektoré veci čo píšeš sú ako cez kopirák, my sme boli spolu 5 rokov, veľakrát som to chcela ukončiť, no vždy som sa dala ukecať lebo vo veľa veciach sa pri mne posunul a dozrel, tak som dúfala, že aj toto raz pochopí. Nestalo sa, včera to bolo 5 týždňov čo sme sa definitívne rozišli.
Keď chces premárniť svoj život tak si na dobrej ceste a pokračuj v tom, na konci bude jedna úbohá, nešťastná žena, ktorá si za to ale bude môcť sama. Škoda, že nechápeš, aká je sloboda krásna, koľko toho môžeš zažiť, vidieť, spoznať. A nikde nie je napísané, že už zostanes navždy sama keď ukončis tento vzťah.
Podľa teba si taká veľmi škaredá, že sa bojíš, že už zostaneš sama??
Nebyvate spolu,stretávate sa len cez víkendy ak náhodou nejde von s kamarátmi. Toto je vzťah? Koľko máš rokov? 16?
.Ak jeho otec robi to iste, ma vzor v nom a vobec nie je vhodny na vztah, ani manzelstvo. On sa nikdy nezmeni. Ma to v genoch. Rokmi sa to bude len zhorsovat. Alkoholik zatial prilezitostny, je otazkou casu, kedy regulerny. Zijdi z kratsej cesty.
Menit mozes len seba. Ak ho tlacis, aby prestal robit iste veci, ktore jemu vyhovuju, stavias sa v podstate do pozicie jeho matky - "toto smies, toto nie". Ktory dospely muz by chcel travit svoj volny cas s "mamou"? Vadi ti tak strasne vela veci, ale vo vztahu zortrvavas. Bojis sa samoty. Prevezmi zodpovednost za svoj zivot, vystup z pozicie obete. (on mi ublizuje, on ma vyuzil, on neurobil tak, ako som ho prosila) a urob rozhodnutie - zostanem vo vztahu, aj za cenu toho, aky je. Budem to respektovat. Nebudem ho chciet menit. Alebo 2.moznost - tento vztah ma nevyzivuje, nenaplna, ale ubija, pockam radsej na ineho muza s podobnym nastavenim, ako mam ja, aj za cenu toho, ze by som mala byt chvilku sama (cas mozem vyuzit pre sebarozvoj a popracovat na mojom sebavedomi a sebahodnote.) Vyber je na tebe.
Ahoj napíšem ti môj názor.
Na prvom mieste sú jeho kamaráti.....
Na druhom mieste je alkohol......
a na treťom si TY.....
Tak to bude stále, nezmení to...nechce a nemá dôvod.....
Nechaj ho žiť ako on chce....
TY máš inú cestu životom.... máš šancu ísť ďalej ....neobracaj sa......a za ním už vôbec nie....
Hovoris, ze nechces byt sama. Ale s nim mi pride, ze si osamela. Cele sa to zle cita. Nie je lepsie byt sama, ako byt osamela?
A sama predsa nebudes navzdy. Ja chapem, ze mas sebavedomie na bode mrazu, ale pri tomto chalanovi sa Ti asi nezdvihne.
Nie ste predsa manželia, zakaždým je cesta von. V tvojom prípade je to o to jednoduchšie, pretože nemáte absolútne žiadne záväzky. Ja osobne by som teda nasilu nezotrvávala v takomto vzťahu. Nohy na plecia a utekaj🙂 Máš na viac.
A co tak vziat rozhodnutie do vlastnych ruk a povedat, toto nechcem? Preco cakas az sa on rozhodne? Pises, ze si snim, lebo nechces byt sama. A kde je laska? Ze sa citis zle, mozes si za to sama. Mate rozdielne nazory na vztah, takze z toho tazko nieco budovat.
@komplikovana ak myslíš povedať mu priamo, že toto nechcem to som mu hovorila XYkrát. Ale keď mu poviem, že nechcem aby išiel tak ho obmedzujem. Ak mu poviem necítim sa dobre keď ideš, je mu to jedno … Máme rozdielne názory, ale sú iste tolerovateľné hranice aj pri takýchto veciach, a ja sa ich toleranciou extrémne trápim.
Celé zle .nestrácaj s ním čas..on ťa nemá rád
čím skôr to ukončíš, tým lepšie urobíš pre seba.
Je to taký typ chlapa ktorý sa nikdy nezmení a vzor má aj v otcovi .On v tom nič zlé nevidí lebo však i jeho otec chodí ,prečo by on nemohol .Otec nedozrel ,je to večný pubertiak tak ako i tvoj frajer .Ak s ním ostaneš ,bude sa to len stupňovať a tebe ostanú len oči pre plač .Si mladá ,máš život pred sebou ,nájdi si seriózneho muža a tohto nechaj kamošom .Ste obaja nešťastní ,ty sa ho snažíš vychovávať a hráš rolu matky a on sa nemieni podriaďovať a byť pod papučou.Nezhodnete sa na dôležitých veciach,nemá to význam .
Toto je len predlžovanie agónie, sama vieš, že s ním zostať nechceš. Sekni s tým raz a navždy, čím dlhšie to bude trvať, tým viac ťa bude v budúcnosti trápiť, koľko času si mu obetovala. Radšej byť sama, ako v takomto neperspektívnom vzťahu s človekom, ktorý si ťa neváži. V podstate sa oberáte o čas navzájom, on ho trávi radšej inde ako s tebou a ty si zaslúžiš niečo viac. Držím palce 😉
Nie, myslela som to inac. Toto nechcem = nebudem v takom vztahu, ktory nema buducnost. Preco sa dobrovolne trapis?
Už keď si nevážiš samu seba, tak popremyslaj nad tým, či by si v budúcnosti Vaše dieťa zaslúžilo takého vydareného otca, ktorému sú kamaráti a flakanie sa prednejšie ako rodina. Vieš čo, pokračuj v tomto ponižovani ďalej, rob zo seba chuderu a za nejaký čas tu potom píš ako si otehotnela s kretenom a nevieš čo ďalej. Spamätaj sa kým je čas a na pozadie mobilu vlož tapetu s heslom "pro jedno kviti, slunce nesviti!"
Jemine ten ťa už musel podviesť s polkou mesta. Dávno si mohla žiť iný lepší život s normálnym slušným a schopným mužom, ale veď kľudne premárni ďalšie roky a nezabudni si s ním narobiť deti a zničiť život aj im.
a co ta drzi pri takom ignorantovi ?