Ahojte, nikdy by som nepovedal,že si sem pôjdem po radu ale nemam nikoho nezávislého v mojom okolí.
S priateľku sme vyše roka, obaja bezdetni. Ale už po 30 takže už človek aj po tej rodine túži. No ide o to, že pre mňa je v podstate toto prvy vzťah v živote takže veľa vecí nových pre mňa. Priateľku veľmi ľúbim ale akosi nevládzem v poslednej dobe.
Zo začiatku bolo všetko fajn ale už dlhšiu dobu jej všetko vadí, vyčíta a je na Mna protivna, ako nekrici, ale stále ma s niečím problém a oduva sa doslova pre blbosti podľa mna a rozpráva sa s takym nepríjemným tónom hlasu. Napr. Naposledy jej aj vadilo ako som uložil nakup do košíka, a hneď na co mam hlavu keď ju neviem používať ako uložiť veci do kosika a takéto narážky na všetko keď niečo robíme spolu keď napr upratujeme atď... Ako viem o sebe ze nejsom najzrucnejsi ale nepotrebujem aby mi to stále niekto pripomínal. Doteraz to bolo len medzi nami ale za posledné dva týždne už ma takto pocastovala aj pred jej rodičmi,čo ma dosť zamrzelo,že nemohla niečo ísť robiť lebo mne nieco trvalo moc dlho a som jej zavadzal. Namiesto toho aby sa opýtala aspoň ci nechcem pomôcť keď mi to trvá racej ležala na gauči a pozerala do mobilu..A vždy sa opýtam ci s niečím nechce pomôcť a aj pomáham dokonca niektoré veci robím iba ja priateľka sa ich ani nechyti napr. Riad umyvam iba ja od kedy sa poznáme. Namiesto umytia lyžičky je schopná za pol dna vytiahnuť 5 lyziciek čistých a zaspinit. A keď ju na to upozornim tak sa oduje,že čo som na ňu hnusný.
A keď sa ja jej opýtam prečo ja na mňa hnusná tak, že ona není len chce aby som sa správal k nej pekne a aby som sa zlepšil v tom co mi nejde najlepšie.
Prakticky od kedy sme spolu sa nemozem ani svojmu hobby venovať a ani ísť občas von a pokecat, lebo hneď to otoci proti mne ze snu nechcem byť alebo sa chcem len ozrat s kamosmi. A pri tom keď sme spolu tak len pozerá do mobilu. A keď som jej to povedal,že sa mi to nepáči,že pozerá stále do mobilu tak jej odpoveď zvyknes si a znova oduta. Alebo keď poviem, že chcem si ísť von zacvičiť alebo sa prejsť tak odpoveď rob si to vtedy ked nejsme spolu a zduje sa. A keď ide ona von len mi to oznámi polhodinu pred tým a ide.
Zo začiatku sa aj ospravedlnila keď bola hnusná no teraz už vôbec už iba ja hovorím prepáč a niekedy mám pocit,že aj za to za co nemôžem. Iba občas povie ze si to uvedomuje aká je a že to che zmeniť, ale nieje to hneď.
Je toho oveľa viac ale už som toho napísal až až. Ak ste to až sem dočítali tak gratulujem.
By ma zaujímalo či to je bežné takéto správanie žien a ja to len moc prežívam. Alebo je niekde inde chyba.
keby mi syn dovedie domov takúto šepletu tak mu poviem že je macochista... žena úplne o ničom, dokonca aj bez slušného správania.
to ju ozaj tak moc ľúbiš že necháš zo seba robiť blbca? zavčasu sa spamätaj.
Zda sa, ze tie blikajuce kontrolky a red flagy potrebuju niekedy aj muzi 🤔.
Zodpovedz si, čo na nej lubis. To by celkom aj mňa zaujímalo. Som s mužom 5 rokov, vieme sa aj pohadat, aj sa vieme odut. Ale takéto hovadiny vždy prehadzujeme na srandu. Ak ona smie ist von a ty nie a telefón je viac ako ty, tak o com je to?
Neľúbi ta
@feeee11 v živote som svojmu mužovi nepovedala, že je na hlavu. Ani keď ma ako vytočil. Podľa mňa je to strašne dehonestujuce. A to "zvykneš si"...nuž na tvojom mieste by som jej povedala to isté. Idem sa venovať svojmu hobby a zvykneš si. Je aká je a keby to chcela zmeniť, tak tie pokusy o zmenu určite zaregistruješ. Si fakt odkázaný na takúto lemru premudrelu? Dúfam, že nie. Nie, nie je to bežné správanie ženy, ktorá si svojho muža váži.
skonč to, kým je čas
Už dávno mala byť tvoja ex.
@feeee11 nie je manipulátorka, iba krava. Kašli na ňu.
za mňa ťa má už chyteného a už nemá potrebu rozvijať vzťah proste vie že ju nikam nepošleš lebo ti záleži viac na nej ako jej na tebe
pohovor si s ňou .pokiaľ to nezaberie tak papa
Postav sa k dverám, smerom k východu, daj nohy na plecia a utejak! Nedodbr si život s touto prosím Ťa.
@feeee11 naozaj máte 30 plus? Pošli ju hľadať iného debila. Takto sa ľúbiaca partnerka nespráva. Ešte máš čas nájsť budúcu matku tvojich detí.
Ďakujem Vám za odpovede.
Co na nej ľúbim? Ako sa správa keď nieje zrovna protivna, a nehrá sa s mobilom. Ťažko sa to vysvetľuje pre mňa.
Veľmi ma posunula do predu ako človeka býval som taky tutko, flegmatik, nič som poriadne nedotishol do konca v tomto ma veľmi napr. Povzbudila a som za to rad. Proste cítil som od nej podporu a aj vtedy vedela pekne povedať slušne. A bez hádok a urážania sa,ale teraz už len oduvanie stále. Mame aj spoločné hoby ale aj tie keď sme robili spolu tak vždy sa pri tom za nejakú hovadinu na mňa odula. Ale ja som rad ze konečne aspoň na nejaké hoby nejsom sam.
Tu som len vypísal par veci ktoré neako nemá asi chuť zmeniť, ale boli aj veci ktoré sama zlepšila po tom co som ju upozornil ze mi niečo nevyhovuje ale to bolo v začiatkoch a skôr drobnosti.
Ako možno nesiem aj ja svoj podiel viny ze je to aké to je. Ale ja mam aspoň pocit ze sa snažím niečo s tým robiť ale od nej už ten pocit nemám.
Lemrou by som ju nenazval lebo je ona hlavná iniciátorka veľkého upratovania vždy a ja som ten zlý co neviem co mam ako robiť aj keď sa snažím tak to nerobím podľa jej predstav a dáva mi pocitit ze som neschopný podľa mňa. Skôr ma mrzí ten prístup od nej nezáujem keď robím niečo ja. Ze sa hrá na telefóne. Oproti tomu ze ja sa zaujímam vždy ci treba s niečím pomôcť.
A sex bolo to super ale už ani to moc nieje ono.
Nuž je čas sa posunúť ďalej, ostávate spolu len zo zvyku.
A hlavne pri tom spoločnom hoby v podstate výlety tak všetko som organizoval ja vymýšľal program,šoféroval atď. .. Len aby sme nesedeli doma a necumeli do mobilov Proste full servis a aj tak si vždy nasla niečo zaco sa odula. A to bolo cez leto tak sa to dalo teraz už ani tie výlety lebo zima, lebo prší, tak ešte viac taka ponorka.
@feeee11 pises ze tuzis po rodine tak bud rad ze sa toto ukazalo este skor nez by ste tu rodinu realne mali (niektori/e su taki profici ze jednoducho sa tvaria uplne dokonalo a normalne dokym nemas prave taky zavazok ako je dieta). Ked si toto uz teraz uvedomujes tak neplytvaj vzacnou energiou a casom do nej takito ludia sa fakt podla mna nemenia a ak aj ano tak zmeny su minimalne a nepostacujuce a nie su trvale
@feeee11 Kámo, ani ja nie som dokonalá, ani môj partner, ale toto, čo popisuješ, je úplne mimo. Partner má vedieť povedať partnerovi nesúhlas úplne empaticky a nie že sa ten druhý cíti ako debil...ako by ste komunikovali o ťažkých veciach?Ty sa nad ňou klasicky trápiš, pretože si empatický. Takéto indivíduá si cielene hľadajú empatických ľudí. To čo je za komunikáciu, že zvykneš si?Ti ju pridelil úrad alebo je to dohodnutý sobáš, že si musíš na niečo zvykať?Ste spolu rok a založil si tu diskusiu, čo by si mal lietať na zamilovanom obláčiku. Čiže u Teba vnútorne niečo kričí, že to nie je ok. Red flags everywhere. 👌🚩
@feeee11 Jaj vsak ty dakuj Bohu,ze nemate rodinu, teda aspon jedno dieta, Ty si koledujes, o to, ze ti uplne znici nervy, az tak ze bude z teba bezdomovec Pokym mas silu vyporiadajte sa,a odid. Ale nie fiftivne na dva dni , a potom sa vratis,Ty musis od nej definitivne odist, Postarala by sa o teba keby so ochorel ? Aj to by ti ako choremu stale
brblala a oduvala sa , Prosim ta , odid,pokym si este zdravi,inak to moze skoncit katastrofalne
Utec, kým sa sa dá. Toto je jedna vychcana vyuzivacna ženská.
Každý človek čo nám takto vstúpi do života by nás mal niečo naučiť, niekam posunúť, alebo my jeho.. sám píšeš že ťa v dobrom tento vzťah zmenil , čo je ozaj pekne niekam ťa to posunulo.. ale sám vidíš a určite aj cítiš že z jej strany to už nieje pekné, a keď cítiš že ťa ponižuje mal by si to ukončiť. Poďakuj jej za to pekne a nájdi si niekoho kto s tebou bude rád .. to čo na nej máš ešte rád je spoločné hoby a to že niekedy bola na teba aj milá a niekedy aj ten sex bol fajn.. ale drž sa toho čo je dnes a nie toho čo voľakedy bolo 🙂
@feeee11 uff. Utekaj pokiaľ môžeš..