Toxickí rodičia

16. jan 2024

Ahojte prosím nenadavajte mi idem sa len zveriť s niečím nakoľko už nevladzem a rozmýšľam nad zlými vecami, hneď takto na úvod poviem že som mladá maminka 2 ročnej dcérky. Nakoľko otec malej nás opustil keď bola malá ešte v perinke ostala som bývať u rodičov, moji rodičia nejsú tými najlepšími ľuďmi su veľmi toxický a jedine čo ich zaujíma su peniaze, nič iné sa okolo nich netočí. Keďže som otehotnela posledný ročník na strednej a pracovala som popri škole nemala som toľko odrobené aby som mala normálnu materskú, chcela som ísť niekoľko krát pracovať lebo mama celý život nepracuje živí ju otec, ale nej sa nechce byť doma s malou mala som veľa príležitosti na prácu a za pekne peniaze. Ona mi povedala nie ty si mama ty sa staraj, dobre to chápem len z materskej im dávam 250€ a moc mi nezostáva aby som si mohla niečo aj ušetriť lebo samozrejme prášok jedlo hygiena malá teraz chodíme na vyšetrenia lebo majú podozrenie na niečo u malej a tiež to málo nestojí. Mam priateľa ktorý sa nám snaží pomáhať, ale nakoľko je tu somnou tiež našim dáva 300€ takže platíme 550€ ako keby sme boli v prenajme, tak sme si povedali že by sme šli sami bývať lenže na byt na ktorý chceme ísť je drahší depozit a nakoľko dávame oby dvaja našim peniaze neni z čoho si našetriť. Tak sme poprosili rodičov či by nám nepomohli aspoň polku nám požičať, lenze oni nechcu vraj to su naše sračky a mame si našetriť, neviem čo mám uz robiť chceli by sme byt sami lebo stále sa mi stará do výchovy malá je úplne prehodená, a je strašne zlá. A uz svoje súkromie veď neni normálne aby sa mi niekto stále hrabal v skrini a neustále ma komandoval, snazim sa varím upratujem začala som piecť torty ale ešte to tak nevynáša, brala som aj lieky na nervy lebo boli obdobia keď som bola sama s malou a robili doslovne peklo na zemi a vlastne robili ho odmalička takže sa to podpísalo na mojej psychike. Koľko krát som sa snimi snažila komunikovať slušne ale snimi sa nedá jednoducho nie, stále začnú po mne vykrikovať a urážať ma proste som uz bezmocna a počítam že zachvíľku skončím na psychiatrii.

januska12323
16. jan 2024

Nič iné ako odchod nepomôže. Nájdite čo najlacnejší podnájom a choďte. Pripadne kamaráti, ďalšia rodina nepomôžu?

pribinak
16. jan 2024

Jednoducho nič iné ako postaviť sa na vlastne nohy Ti nepomôže.

melanta
16. jan 2024

Ja budem zlá, ale otehotnela si na strednej, otec dieťaťa ťa nechal a nájdeš si chlapa, ktorého si si nasťahovala do detskej izby, čiže opäť niekoho nie príliš schopného, ak miesto toho, aby riešil že budete sami, sa nasťahuje do tvojej detskej izby. Skús sa zamyslieť nad výberom mužov. Ale teda iné neostáva, on aj ty na brigády, na striedačku, nech za 2-3 mesiace máte na depozit a hotovo.

martul
16. jan 2024

Priateľ im dáva 300 eur, čo robí so zvyškom výplaty?

alickapusinka
16. jan 2024

Odid aj s priateľom hoci len do 1 izbového bytu.

pribinak
16. jan 2024

Priateľovi rodičia vám nepožícaju?

alickapusinka
16. jan 2024

@martul je to jej priateľ nie muž nemá sa jej čo spovedať.

simona20201309
16. jan 2024

Takže takto. Ty si vôbec neuvedomujes celú situáciu. Otehotnela si, neviem ci si si vôbec dokončila strednú školu, len VĎAKA tvojim rodičom nie si na ulici a dcéra v detskom domove. Mala by si im ruky nohy bozkávať že živia teba aj tvoju dcéru, lebo z rodičaku kúpiš tak akurát plienky a par veci na oblecenie.
Neviem ci je toto vymyslený príbeh, ale to vážne už u rodičoch bývaš s ďalším priateľom?
Celé toto co píšeš je prípad totálne nezodpovedneho dieťaťa a rodičov, ktorí musia byť z toho tiež zúfalí.
Našťastie ma dcérka už 2r. Daj ju do jaslí a nájdi si Normálnu prácu. Nezabudni v apríli podať žiadosť do štátnej MS!
A vy dvaja choďte hoci do garsónky, ale najvyšší čas začať sa správať zodpovedne.
A čo výživné od biologického otca?
Inak s tvojou mamou súhlasím, ty si matka tak sa staraj.

autor
16. jan 2024

Prosím kde sa môže tento príspevok vymazať ?

pimpa12
16. jan 2024

Jedna vec je ísť bývať mimo rodičov. Ale ešte je tu otázka, či je priateľ dostatočne spoľahlivý - aby ti po presťahovaní po pár mesiacoch nepovedal že odchádza a ty čo budeš potom robiť? Ako utiahnes nájom? Otec dieťaťa ti platí výživné? Ak áno aspoň to odkladaj bokom. Nasetrite si aspoň trochu kým sa odstahujete. A k tvojim rodičom no, ani ja by som nebola nadšená keby mi dcéra otehotnie na strednej. To, že sú na teba tvrdí ešte neznamená že sú v principe zlí. Zatiaľ si im ešte nejako extra nedokázala, že sa o seba vieš postarať.

simona20201309
16. jan 2024

@pribinak prečo by si mali požičiavať??? V žiadnom pripadne by som neodporúčala sa zadlzovat. Jedine ak hypotéku, ktorú im aj tak neschvalia

simona20201309
16. jan 2024

Nikde

autor
16. jan 2024

Toto čo tu píšete podaktoré je sila fakt

autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
16. jan 2024

Hnusne

vevebono
16. jan 2024

😂😂😂😂

martul
16. jan 2024

@alickapusinka nikde som nepovei, že musí. Ale zjavne spolu žijú u rodičov a chcú ísť bývať sami, tak by som predpokladala, že je to nie vedieť.

tanyan
16. jan 2024

V tejto situácii by som poľavila z nárokov na bývanie. Si tam zacyklená a musíš sa dostať z toho negatívneho kruhu. Urobila si síce chybu, ale vzhľadom na skutočnosť, že prispievaš finančne aj v domácnosti, tak rozumiem, že očakávaš lepšie vzťahy.
Aj keď tie posledné reakcie ma uviedli do pochybností...

simona20201309
16. jan 2024

Co im dávaš? 290e? Koľko máš rodičak? Véd by si nepokryla ani polovicu nájmu. To co im dávaš je almuzna nato, že živia teba aj dcéru. Dcéra rastie, potrebuje stále nové oblecenie, kvalitnú stravu, plienky, .... ako vidím, že tvoji rodicia niekde urobili chybu. Nie, oni nie sú toxicki, len vychovali nezodpovedne, rozmaznané drzé dievcatko

simona20201309
16. jan 2024

A nevdacne

januska12323
16. jan 2024

No daj ešte niečo, už sa rodičom vôbec nečudujem.

martul
16. jan 2024

No krásne. Už si sa vyznamenala. Normálne sa pýtame a snažíme sa ti pomôcť ako sa osamostatniť. Rodičom dávaš 250 eur. Tak sa osamostatniť a ži z tých 250 eur.

bluehorsee
16. jan 2024

Ahoj, ja by som ta chcela hlavne podporiť, že tvoja situacia JE riešiteľná. Len nezúfaj.
Ako prvé-dúfam, že si na súde požiadala o výživné na bábatko od biologického otca.. O to sa hádam nemusíme ani baviť.
Po druhé, píšeš, že tvoj aktuálny partner je zamestnaný. Zájdite do banky a požičajte si trebárs 4.000 eur na rozbeh, depozit, nejaké zariadenie.. To by mu mali dať ako nič.
Po tretie, ak by to z nejakého dôvodu nevyšlo, navštív vo svojom meste meststký úrad, tam ti poradia ako si požiadať o mestský najomny byt. Popozeraj na internete stránky mesta
A po štvrté. Pakuj sa čo najrýchlejšie od takých rodičov! Hanba im. No nech sa na mňa nehnevajú, ale zhrabnú 550 eur?!?!?! za to, že u nich býva vlastná dcéra a ty si musíš ešte aj kupovať prací prášok? Pochopila by som keby tie peniaze žiadali od priateľa, ale od teba?? Uff.
Ja byť tvojou mamou tak už dávno ti z tých peňazí našetrím a pomôžem sa postaviť na vlastné nohy.

pimpa12
16. jan 2024

Vyjadrujes sa ako posledná chudera. Hanba ti! Ak sa takto vyjadrujes aj pred svojím dieťaťom, je mi ho ľúto.

karolinakovac
16. jan 2024

@bluehorsee veľa mladých ľudí prispieva na domácnosť ak býva s rodičmi, nevidím dôvod, aby rodicia živili z vlastných peňazí deti. Práveže ešte deti by mali finančne pomôcť rodičom.

bluehorsee
16. jan 2024

A ešte ma napadlo, že od 2 rokov ti dcérku vezmú do jasličiek, takže môžeš íst do práce😊

crazy_cat_lady
16. jan 2024

a priatel pracuje? ked zaplati tych 300 eur tak uz mu nic neostane/nevie si nic usetrit? moznost je aj dat dieta do jasli a ist do prace, ale treba si zvazit, ci si pri dietati dokazes najst pracu, resp. ako platenu, aby si za jasle neplatila viac, ako zarobis 🙂

pribinak
16. jan 2024

@simona20201309 veď toto že hypo im neschvália
Jedine niekto požičať na depozit. Ale rodičia až takí toxicki nebudú, slečna ledva ukončila školu, ostala sama s dieťaťom a ešte si nakvartirovala aj frajera

Nechce sa mi veriť že chalan nevie odložiť na depozit

bluehorsee
16. jan 2024

@karolinakovac samozrejme o tom žiadnych pochýb, ale dcéra ma biedny rodičák z ktorého musí živiť hlavne dieťa. 250 je prehnaná suma. Veď si uvedom, že tým platí rodičom celé mesačné náklady na byt. Plus ďalších 300 jej priateľ. Mladí vlastne pokrývajú väčšinu nakladov na ich byt