Toxická rodina

libi626
2. jún 2024

Ahojte, chcela by som sa zveriť s mojim problemom, ktorý nemám komu povedať
Mám 22 rokov, dostudovala som vysokú školu, zahlásila som na úrad. Teraz čakám ešte na promócie. Ide o to že celý môj život je pekné na prd, od mala je moja rodina proti mne, žijem s matkou ktorá za tie roky vystriedala veľa partnerov, ktorý má psychicky týrali( jeden aj sexuálne, o Tom matka nevie, neverila by) aj s matkou a sťahovali sme sa veľmi veľa x. Ide o to že som sa dostala do takej situácie že momentálne má priateľa ktorý je naozaj najhorší z nich všetkých, robí mi totálne peklo zo života, sleduje ma cez kamery, vyvoláva mi, smeje sa mi a pod. Raz chcel na mňa zavolať policajtov ani neviem preco. Auto ktoré má tak blokuje priateľovi auto a pod. Mám priateľa ktorý to nerieši ale že vobec ešte je s ním kamarát. Už som sa snim o Tom rozprávala.. stále iba výhovorky má. Cítim sa na všetko sama, mám strašnú traumu zo života, nechcem sa ani vydávať ani mať svoju rodinu. Neverím ani ľuďom. Problém je ten že chcem čo najrýchlejšie odísť ale môj priateľ mi vyčíta že nechce a podobne. Som z toho už zúfalá. Nemám sa na koho obrátiť naozaj. Čo by ste robili vy? Ďakujem

zmrzlinka2021
2. jún 2024

@libi626 prečo sa s takým frajerom nerozides?

Odsťahuje sa do sharovaneho bytu, začni pracovať, minimalizujú vzťah s matkou ale na začiatok a ešte dnes sa rozid s frajerom.

Nikto to za teba nevyriesi

tundra
2. jún 2024

Je mi luto,ze nemas v rodine oporu a zazemie.
Si dospela,vytvor si zivot podla svojich predstav a nikto ti v tom nemôze zabranit.Najdi si svoju cestu a odstrihni sa od vsetkeho negativneho.Prajem vela stastia a sil v novej etape zivota.

mili2016
2. jún 2024

@libi626 čo by som robila počkaj na promócie, zbaľ sa a odíď SAMA bez toho akože priateľa (už dávno by som ho kopla do riti) na začiatku to bude ťažké najlepšie keby si si našla prácu v zahraničí na začiatku ber čo príde kým sa postavíš na nohy. ,,Rodinu,, čo máš by som od seba úplne odstrihla. Toto by som urobila ja 🙂

januska12323
2. jún 2024

Už tu máš jednu diskusiu, koľko ich pridáš aby si zistila, že jediná možnosť je odísť a hľadať šťastie sama?

lukbe
2. jún 2024

@libi626 môžeš odísť aj hneď, promócie sú len formality, diplom ti dajú aj tak. Od takého akože priateľa by som utekala.

mane01
2. jún 2024

@libi626 rodinu si clovek nevybera, ale priatela ano, co ta viedlo k tomu, vybrat si takeho blba? Moja rada: kopni toho debila do riti, najdi si pracu, byvanie, na zaciatok sharovane a matku odstrihni. Na tvojom mieste by som riesila aj psychologa, je jasne, ze po tom, cim si si presla, nemas doveru k ludom. Potrebujes ju znova nadobudnut. Nie vsetci ludia su ako tvoj priatel a matka… zdrave vztahy prinasaju do zivota radost, oporu, stastie. Potrebujes sa ich naucit budovat, lebo si asi nemala dobry priklad. Drzim palce, zvladnes to, odputat sa od nich.

vanilkovazmrzka
2. jún 2024

Si dospela a svojpravna, ak ta niekto tyra nemozes ho udat?

S priatelom sa okamzite rozid, a zvaz ci nebudes chodit na nejaku terapiu lebo uz si zjavne padla do vzorca tvojej matky a vyberas si rovnako narusenych partnerov ako ona.

A co najskor z toho prostredia odid a radsej zi sama.

libi626
autor
2. jún 2024

Rada by som odišla ale viem že oni mi budú ničiť život aj tak. Dokonca ešte aj moja matka si robí zo mňa srandu, toho jej úžasného debil podporuje naozaj vo všetkom. Choré úplne a naozaj robí mi on úplne na priek zo všetkým. Ešte aj mojich starých rodičov postaviť proti mne.

pribinak
2. jún 2024

Odidi ďaleko a preč. O otrasného priateľa a otrasnej matky

Je na tebe či zostanes a budeš sa lem sťažovať alebo to celé zmenis (odides)

libi626
autor
2. jún 2024

A áno očividne potrebujem psychológa. Len smutne je že človek by bol spokojný a šťastný keby mu niekto celý život nerobil peklo.

veronicka88
2. jún 2024

Zmeň priateľa a najprv sa odstrihni a osamostatniť,ukľudní a daj psychicky po celom živote dokopy. Potom môžeš riešiť normálny zdravý vzťah a rodinu

tundra
2. jún 2024

@libi626 neboj,ked odides,tak funguje pravidlo:"Zide z oci,zide z mysle" potvrdia ti to vsetci,co ziju vonku.Dokonca tu bola na to tema,su ludia, ktorym to vadi...mne nie😉

olimuc
2. jún 2024

Si mlada a slobodna, tvoj frajer je idiot … zbal sa a odid … hoci aj za cenu, ze by si isla robit napr chyznu do AT … ale mas startovne a byvanie. Ked neodides ne prelomis ten kruh a dopadnes ako tvoja matka striedanim jedneho debila za druhym. Je to len na tebe. Princ, ktory by ta oslobodil nepride, iba filmy koncia happy endom. Psycholog Ti pomoze na chvilu ale ak nedas. Xy km medzi matku a spol a teba … je Ti to na …. Pol roka mozno zavolaju a budu pisat debiliny na soc media ale vsetko toto sa da stopnut … nikto sa nebude trepat 500-600 km aby robil zle. Ty budes mat cas dat sa dohromady a potom zacni so vztahmi

libi626
autor
2. jún 2024

Ďakujem. Nepoznáte aj nejaký spôsob ako by sa dalo spojiť so psychológom online?

libi626
autor
2. jún 2024

Dakujem krásne za rady.

svetlonos
2. jún 2024

@libi626
odid okamzite. Ak nevieš dosť dobré nj, chod do st robiť operku do rodiny. Mas bývanie, stravu, vreckové okolo 500-600€. Lepsia rodina zaplati aj kurz. Hladaj v mestách, kde je blizko možnosť ten kurz urobiť. Nestretla sa idealne so Slovákmi a hovor len nemecky.
Potom môžeš ísť do gastra, tam si zarobíš pekne, casom sa môžeš vrátiť na sk a sup niekde do korporatu, trebars.
Ale musíš pretrhnut kontakt. Vezmi si všetko potrebné z domu, od rodneho listu po vysvedčenia, handry sa vzdy dajú kúpiť.
Zmen číslo a hlavne nikomu nehovor kde si ani keby co bolo. Sociálne siete zrus, email tiez. Vytvor si nový. Číslo si vybav potom rovno v cudzine.
Oriatel je kkt ale niet divu pri tvojej minulosti. Pokial je chuj tvojej poroditelky schopny zmanipulovať babku dedka, sú rovnako drbnuty a chori na hlavu ako celá tvoja rodina.
Odid, zrus veskery kontakt, a časom aj psychologa poriesis. Zo začiatku bude pre teba raj už len to, že si od nich ďaleko, nebudú ta dodrbavat a ty konecne pocitis pokoj.
Necakaj zázrak, čoby bolo keby...
Bud odídeš alebo zle skončíš, a škoda by to bola.

libi626
autor
2. jún 2024

@svetlonos máte pravdu..

aalla
2. jún 2024

Hmmm, možno by bolo dobre vypočuť si aj druhú stranu ako ty posobíš na nich ,lebo je veľmi nepravdepodobné aby ťa naozaj tyrali absolutne všetci priatelia tvojej mamy . príde mi to cez čiarku ... Možno ty si tá vyrívačka problemov ,lebo je maximálne čudné že ty tu riešíš ako priatel tvoje mamy blokuje auto tvojmu priatelovi a pritom chlapy su v pohode a kamarátia sa ,tak ty na čo riešíš nejaké auto , ked im dvom to nevadí , načo vobec vyvolávaš takuto hádku ? ... poznám takýchto ludi čo sa sťažuju na všetkých okolo seba ,ale možno si to neni ty , ok . Tak sa odstahuj a uvidíš ako ti bude inde , pokial potom znova budeš mat pocit ako ti ubližuju všetci susedia a ludia ktorých zase spoznáš , tak vieš že máš problém ty .

rozculena
2. jún 2024

nechce sa mi veriť,že všetci priatelia tvojej matky ťa týrali......všetci absolútne všetci okolo teba,matka aj priateľ,sú zlí.........?? Iba ty si tá najlepšia?
Alebo že by nie?

libi626
autor
2. jún 2024

Ak moja matka má rada chlapov, ktorý sú prísny na dieťa a chlapov ktorý dieťaťu dajú facku z nijakého dôvodu a ona má z toho radosť tak asi nebude chýba vo mne. Aj keď človek raz taký že vyhľadáva spoločnosť dementov a dieťa pre to trpí asi nebudem hovoriť keď sa nevyznám. 🙂

rozculena
2. jún 2024

@libi626 píšeš o psychickom týraní,facky si nespomínala.

svetlonos
2. jún 2024

@rozculena
@aalla
mala som kolegyňu, učeníci. Dievca žilo na internáte, malo porucnika. Matka s frajerom používali dedske dlane ako popolníky, zakázali cigarety do ich dlaní. Mala vtedy 5 rokov. Ked zato deti plakali od bolesti, ešte ich aj zbili, ze nemajú revat...
Trpi epilepsiou, nie je celkom ôk a ma to vsetko na nu nasledky - klame, žije s priatelom, kde facka je dôkaz lasky.
Takže sú aj matky kurvy a nechajú svoje deti terorizovat. Na youtube je český podcast, kde riesia podobne prípady- zničené dedstva. Jeden som počúvala na 3 x a plakala ako mala. Hrozne veci sa deju. Takže autorke aj verím.

rozculena
2. jún 2024

@svetlonos autorka má dávno po 18tke,je plnoletá,stále sem len vypisuje a nič nerobí,dostala kopu rád.

libi626
autor
2. jún 2024

@rozculena sú rady ktoré pomôžu a potom rady typu takého ako píšete vy. Také ktoré dokážu písať iba ľudia sa nevyznajú. 🙂

rozculena
2. jún 2024

@libi626 ale ty si žiadnu radu nepýtaš.Ty si sa sem iba prišla zveriť so svojím problémom a opýtať sa,čo by sme my robili na tvojim mieste.A nepíšeš sem prvý krát.Myslím,že v tej prvej téme si dostala dosť odpovedí a rád.Nič si neurobila.

ktochytavzite
2. jún 2024

@libi626 No j osobne si myslim ,ze najhorsi je ten co ta sexualne zneuzival.Ty sa niekde zamestnaj a chod do podnajmu a svojho aktuaoneho priatela vyhod tiez.Ked nebudes mat podnajom tak skus nejaky privat so studentkami,zatial mozes kludne ak v tescu robit aby si mala na ten privat a jedlo.A hladaj si normalneho priatela.Tak sa mozes uplne odstriunut od mamy,popripde chod do zahranici robit.

betulinka1
2. jún 2024

@libi626 odisla by som robit do sveta a uz sa nikdy nevrátila, vymenila cislo a nasla dobreho chlapa, zalozila rodinu a na Sk by na mna cislo nikto nemal.

vierkainka
2. jún 2024

@libi626 vymyslená tema.Normalne zmyslajuca zena,ktora toto všetko zvládne a popritom vystuduje, nebude mat za priatela úbožiaka, ktorý drží s tyranom ked ju ponižuje,tyra a vysmieva sa jej.Moj názor,ze je toto len na rozprudenie debaty.

rozculena
2. jún 2024

@vierkainka už to tu raz bolo....