Už rok prežívam totálnu psychickú žumpu s prepáčením. Mám v okolí človeka, ktorí mi robí zo života totálne peklo. Sused a ženin známy. Žiaľ, nemôžem ho odstrániť s môjho života a musím sa s ním denne stretať.
Je to provokatér a rád chodí do mňa rýpať. Mal som od neho istý čas pokoj, keď som mu to rozumne vysvetlil, že nech mi dá pokoj, on povedal že v pohode, ale on má očividne o koliesko menej a jeho život je postavený na vyrývaní.
Ide o to, že ja som si na neho vytvoril istý blok a má pár fráz, ktorý mi ma vie ukážkovo rozhodiť. Pár rokov som to neregistroval a hádzal za hlavu, ale posledný rok sa čosi stalo ako starnem a mne sa to v hlave začalo mlieť a len čakám a som v napätí, kde vykukne u mňa v dome na terase (to je jeho špecialita) a rýpne si. Začal som sa z toho postupne stresovať vnútorne, až som podľahol vlastnej psychike, ja ho len vidím a som ako paralyzovaný
aktívne športujem, ale to mi vôbec nepomáha, ja ho mám hlave 24h denne, aj v práci aj keď spím, nespávam vôbec, mám problémy posledný rok zo stresu s chrbtom, preháňa ma. Nedokážem vykonávať denné činnosti, v živote by ma nenapadlo, že mňa sa nejaký psychický problém bude týkať.
Volal som psychológom v okolí, všetci majú plno na min, dva mesiace,, do vtedy asi dostanem aj infarkt a na 99% mi nepomôže si myslím
Čo mám robiť ? ako prekonať vlastnú myseľ a ten stres ? ja si dávam tak pár mesiacov života takýmto tempom.
PS nejedná sa žiadne vulgarizmy z jeho strany, ale určité posmešky a prezývky. Jednu prezývku som mu dal ja, ale už som s tým prestal.
PS2 žene som o tom hovoril, ale jej celá pomoc je, že to mám hodiť za hlavu. Možno to vyznieva smiešne, ale vo mne sa to nabalilo ako snehová guľa za ten rok a drví ma to neskutočným spôsobom.
PS3 fyzicky to riešiť neviem, či je dobrý nápad, nakoľko on tam býva s celou jeho rodinou, bratmi, bratrancami a rodičmi, som tam na to v podstate celé sám
Cauko. Ja som psycholog a tiez mam takeho suseda. Ludia, ktori to nezaziju nepochopia. Jedina vec je bud sa odstahovat, alebo cakat kym sa odstahuje on.
@supermario a ako to riesis ty?
@lordbp ja by som sa pri nom tvarila otravene cely cas, ignorovala ho, ked sa nahodou u mna objavi, tvarila sa, ze nemam cas a odisla prec. Zjavne munto robi dobre, ze sa pride na tebe odbavit, tak mu len treba dat najavo, ze je ako trn v zadku a totalne ho znechutit. A zamykala by som branu, dvere, aby ku mne nechodil nepozvane.
h2: je to zenina blizka rodina a byva vedla, takze ako mam zakazat jej rodine tam behat ? je to presne ako pise supermario, neviete si predstavit ake to je peklo, zit v tom napati a strese a to aj ked nie som doma, to je uz na psychiatra toto co ja zazivam
Tak toto je ťažké. Ja som veľmi otvorený človek a vôbec nemám problém človeku povedať do očí, čo si myslím, čo má štve...atď. Ja by som som mu otvorene povedala, že nech mi dá svätý pokoj, že jeho prítomnosť mi nerobí dobre a nech sa mi viac neprihovara. Ak jeho bludy budú pokračovať, dohodni sa so ženou, že brána sa bude zamykať...na návštevu tam môže chodiť ona.
dodám, že obmedzil toto chovanie na minimum, dajme tomu raz za mesiac, čo je fakt máličko, ale ja som si v hlave ho nechal narásť do obludných rozmerov, keď sa čosi zomelie, tak ma rozhodí na tri týždne, tak mám kľud tak týždeň.
PS kedysi som mu to vracal, ale mňa to prestalo baviť, lebo to nikam neviedlo a presne v tento moment začali moje problémy s psychikou..
Ak dojdes do Blavy, vybavim ti sedenie u mojej mamy. Ta by ta vzala skor. Ale k veci. Ozaj s tym nieco musis robit, nutne. A ulavi sa ti potom. Pripisala by som to ze si z neho dostal fobiu, podla mna sa pokojne ozvi takym psychologom co robia online konzultacie. Ti ta snad vezmu skor. Alebo zavolaj na niektoru z tych zdarma liniek, ktore propaguju ked maju ludia psychicke tazkosti. Kup si Lavekan, kup si medovkovy caj a povinne zacni kazdy den na tom pracovat. Su aj rozne videa ale podla toho co pises potrebujes urychlene pomoc, uz vcera bolo neskoro. Nehnevaj sa za to na seba, nie si v tom sam, ludia maju vela vela psychicke problemy ale stastie je, ze sa a tym da nieco robit. Davaj si kazdy den magnezium, aj vyssiu davku, lebo stres spotrebuva strasne vela horcika.
7miriam77: vysvetlil som mu to, povedal, že v pohode, stačí povedať, mal som tri mesiace kľud, nedávno sa to zas zopakovalo, to ma tak rozhodilo, že už desať dní som nespal viac ako dve tri hodiny, normálne sa potím celý večer. to človek čo nezažije nepochopí
PS najlepší liek je vraj šport, toho robím fakt veľa, ale vôbec, ale vôbec mi to nepomáha, ja toho človeka mám aj pri športe non stop v hlave, presne ako tu bolo spomenuté, to je normálne fóbia... ešte aj v práci ho ako mám ako keby sedel predo mnou, a robím 40km ďaleko od neho. To je čosi príšerné a normálne sa hambím, že toto sa deje mne - chlapovi
A este ti poradim, musis dat svojim myslienkam na neho razne STOP . Je tazke sa ovladat, ludia maju nutkave myslienky. Ale tiez da sa to nacvicit. Musis sam svojej hlave rozkazat a pracovat na tom, dat stop tymto myslienkam na neho, vedome. Sam sebe povies stop. A oni sa este vynoria a ty zas das stop. A ides si pustit hudbu, niekomu zavolat, atd., aby si sa od toho odputal. Proste co ti poviem. Navrat k psychickemu zdraviu potrebuje nejaky cas a usilie. A mozno by ti k tomu pomohol na tyzden/dva Neurol co je na predpis, alebo vzdy ked to na teba pride. Ale je to navykove pri dlhodobom brani, takze s liekmi opatrne.
Ešte dodám, že na nehnuteľnosti som pracoval roky, všetko som si poctivo vybudoval sám, ručne. Takto to vidím, že z neho ochoriem a budem musieť nakoniec odísť od ženy aj detí skrz jedného paka.
Ale hovorím, problém ani tak možno už nie je v ňom, lebo to jeho chovanie je fakt už na úplnom minime, ale problém je skorej v tej hlave, že ho neviem z tade vytesniť..
šport nepomáha, dýchanie hlboké tiež nie, to by som musel dýchať 20h denne takto, lebo presne toľko hodín ho mám v hlave
@lordbp fuha, tak to je ťažký kaliber. Tu už asi treba naozaj odbornú pomoc. Ten chlap ťa normálne asi vycucal.... žiaľ, sú aj takí ľudia, čo sa dokážu druhému dostať pod kožu. Nezazila som, ale podľa tvojho opisu, to musí byť horror. Skús tie lieky, čo ti radia baby vyššie. Možno by bolo fajn zmeniť aspoň na týždeň vzduch, proste vypadnúť, aby si si vyčistil hlavu. Moc ti držím palce, lebo psychika je veľa krát horšie ako fyzická bolesť. Ale dáš to, určite to dáš 🍀🍀🍀
Ahoj, skús si pozrieť na YouTube videá od Martina Lajpríka, možno z nich niečo pomôže, je super...
Este raz. Potrebujes odbornika ihned. Ziadna hanba. Odbornik je to co ti pomoze. Ak by si si nahodou nesadol s prvym psychologom, najdes si dalsieho. Ked si v tejto faze, bez odbornika to nedas. A predpokladam ze to nechces mat horsie, takze ihned. Nie ze zavolas trom/piatim a ti nemaju volny termin, tak to nechas tak.
A tvoja zena sa k tomu ako stavia? Vie o tvojich pocitoch? Mala by to ona zastavit, ked je to jej pribuzny. Razne ho odrezat.
@yvanielka s liekmi neviem ako to je presne, ale antidepresiva kym zacnu ucinkovat trva aj tri tyzdne. Moze mu predpisat nieco take ako Neurol ci Lexaurin, to ucinkuje hned. Ale nie som dr v tych liekoch fakt neviem. Ale je mozne ze jedno bez druheho to nepojde. Neurol je dobry v tom, ze okrem toho ze upokoji, tak aj clovek spi. A v tomto pripade spanok extremne chyba.
Takze zhrniem to, Magnezium, psycholog, psychiater, lieky na spanie, videa, meditacie, pohyb neprestan. Pustaj si hudbu ktoru milujes, pustaj si filmy ktore milujes. Takze drzim palce a nenechaj to autor len pri vyplakavani. Rob s tym nieco
@lordbp ktoré sú tie frázy či prezývky čo hovorí?
A ísť tomu celom? neutekat pred problemom počuj my 2 nikdy kamoši nebudeme nevšímaj si ma a bude kľud?lebo takto to máš v hlave kedy čo povie, kedy ho uvidíš....raz som niekde čítala, že to,čo Ťa stresuje neodkladat nezakryvat si pred tým oči, ale zoči voči problému
Teraz si daj od obvodnej predpísať lieky na ukludnenie, keď si nevyspaty je problém ešte väčší a horší.
Dodám, že ta prezývka na mňa pôsobí alebo ju vnímam, ako keby mi povedal, že som k****. Lebo to je taký človek, šašo pre mňa. Pričom ja som toho dosiahol pomerne dosť v živote. A z jeho strany to beriem ako čistú provokáciu.
@lordbp ked si z neho takyto zdeptany, tak ho ignoruj. Povedz zene, nech s nim komunikuje ona a ty povedz, sorry, musim nieco dokoncit, nemam cas, necitim sa dobre, idem do obchodu,...
Ak si stihne rypnut, daj umely usmev a nekomunikuj, nic nevysvetluj, nic s nim neries, len sa vzdial s tym umelym usmevom alebo aj so zdvihnutym obocim, to je jedno, hlavne ignor.