Prosim vyjadrujte sa iba k teme. S priatelom sme skoro 2 roky s tym ze nedavno sme kupili dom. Mne pomali taha na 40 on je odomna o 4 roky mladsi. Je to uzasny muz, milujem ho a velmi mi na nom zalezi ale stve ma, ze sa stale nechce posunut dalej. On sa ohana tym, ze sa nam podaril kupit dom co je super. Na dome este treba dorobit nejake veci. Ked som mu povedala, ze by sme sa mohli zasnubit povedal, ze to planoval pocas kupy domu ale padlo to lebo bolo treba peniaze na ine. Teraz by chcel na vyrocie nasho vztahu ale pride mi to take vynutene kedze sme sa skrz to pohadali. Je pravda, ze moji skoro 80 rocny rodicia chcu vediet kedy sa uz kobecne vyjadri a skrz to vlastne vznikla hadka kde mi povedal, ze na neho strasne tlacim. Svadbu sme planovali buduci rok v oktobri lenze vyzera to tak, ze je to tiez v nedohlade. A co sa tyka dietata vyzera ze ziadbe tiez asi nebude. Som z toho psychicky zdeptana a ked vydyim svadobne saty ababatka iba placem. Viem, ze to bude ale kolko este budem musiet cakat?? Ja nemladnem ako on. Povedala som mu ze ak do 3 rokov nebude svadba potom to nema zmysel na co on sa nahneval. Chce ma za zenu ale stale nevie pochopit, ze ja uz mam svoje najlrpsie roky za sebou. Strasne mi robi zle na psychyku deticky a svadba.
Prosim neradte mi rozid sa s nim a preco si sa nevydala skor. Nemala som zrovna najlahsi zivot a po 7r. vztahu kde ma chlap len natahoval som odisla po tom co ma udrel.
Nemala som stastie na muzov a konecne mam pekneho, sikovneho, milujuceho muza ktory si ma aj chce zobrat.
On chce a tebou rodinu? Uvedomuje si koľko máš rokov, že už doho čakať nemôžeš?
Treba sa s ním rozoravat úplne otvorené
Mozno by si si aspon mohla ist zamrazit vajicka, nech mas viac moznosti. Ano, nemladnes, a ked o par rokov on bude chciet dieta, pre Teba uz moze byt neskoro.
Ako vy už nemáte veľmi čas, zober ho kz gynekológovi nech si od neho vypočuje že ak chcel robiť tanekcky že 100 rokov čakať na svadbu s potom na správnu konšteláciu hviezd na plodenie dieťaťa tak si mal hľadať 20 ročnú dievcinku
No nechceš,aby ti radili rozchod,ale je očividne,že nie je na 💯 percent presvedčený,že sa chce ženiť. Má kopu výhovoriek. Chlapi sa radšej pustia do plodenia,ako ženenia.
Ale ako čítam,ani do toho plodenia sau moc nechce. Tak tu ,,babo rád". Len úprimný rozhovor. Donútiť ho predsa nemôžeš.
Ja si myslim ze deti nechce a bude to tahat dovtedy kym ty uz nebudes moct. Lebo bud je fakt nechapavy, alebo vychcany. Kolko mas presne rokov? A ten dom ste kupovali spolocne? Myslim tym, ze je napisany aj na teba?
On chce svadbu, no nevie kedy, dieťa až po svadbe, lenže chlapec si evidentne neuvedomuje, že ty už nemáš 20 ani 30a riešiť prvé dieťa o rok, dva , tri. No chlapec je odvážny. Áno chlap môže mať dieťa aj v 50, 60 len to už zrejme nebude s tebou
Je mi ta ľúto,on možno chce teba,ale to dieťa nie,ak nie je úplný hlupák,tak niečo o biologických hodinách ženy vie a jednoducho sa s tým flaka,lebo čas hra proti tebe.Ved svadbu urobíte aj za mesiac,načo čakať dobud.oktobra....
Aj rodičov chápem,on zjavne nie...
Podľa mňa si ťa ani nezoberie ani deti s tebou mať nebude neverím. Už keby chcel vie koľko máš rokov pred časom ešte ak som bola úplne mlada bola som v takom vzťahu 2 roky vždy hovoril hej budú aj deti aj si ťa vezmem. Nič s toho sa nestálo a ON nemá ani deti ani ženu. Podľa mňa by si tento vzťah mala skončiť žiadna budúcnosť. Mám kamarátku ktorú tak muž naťahoval že hej zlato budú deti a ak mala najvyšší čas tak jej povedal že deti nechce. Ak mal kamarátkin muž niečo cez 50 tak sa s kamarátkou rozviedol našiel si inú mladú má s ňou 2 deti lebo s rozhodol že deti chce a však ONA už mala vysoký vek takže je bezdetná a sama. A ON má dve deti a je ženatý. Aj to sa môže stať.
Sadni si s nim v uprimnom rozhovore a zisti, ci naozaj uprimne chce deti. Pred casom tu jedna pisala, ako sa smazili 10 rokov, isla na umele a pred porodom sa chlap zdekoval ze nie je pripraveny.. aby to nebolo u vas podobne
Koľko máš, že ti pomaly ťahá na 40? Najvyšší čas začať pracovať na dieťati a nie ešte toto a tento....
No mne to príde že na neho veru tlačíš. Už len zle sa mi to čítalo, neviem si predstaviť aké to musí byť ťa počúvať. Prečo chceš tak strašne veľmi svadbu? My sme s mojim mužom žili 10 rokov bez svadby, ani jeden z nás to nepokladal za dôležité. Áno, nakoniec sme sa vzali keď sme čakali dieťa aby sme si zjednodušili život kvôli formalitám. Ale bolo mi to fuk či som vydatá alebo nie, veď to nie je podstatné. A čo sa týka dieťaťa, ved ste 2 roky spolu, to ste sa doteraz nerozprávali či chcete mať deti?
Povedal mi ze od prveho momentu vedel ze ma chce aj za zenu ale ze mam byt trpezliva ze pride ten cas ale nedokaze pochopit, ze pre mna ten cas konci. Mam 38, 7 r. Chcem byt proste vydata a nie byt slobodna panna. Gynekologicka mi chce spravit vysetrenia ci som vobec schopna mat dieta ale ze mam prist ked to budem mysliet vazne
Takze:
1. Ci na neho tlacis? ANO
2. Či z tvojej strany oprávnene? ÁNO
3. Podľa mna ste si mali férovo tieto veci vykomunikovat pred kúpou domu.
4. Každopádne, dom už máte, tak treba sa pohnúť ďalej. Plač nad svadobným šatami a babatkami teraz fakt nepomôže, hoci ti rozumiem.
5. Niekto vyššie poradil mrazenie vajíčok. Ale máš 40, to možno mrazis aj bezcennú mačku vo vreci (a nestojí to malo). Keď už tak embryi, kde aspoň viete, že máte 2,3,4 solídne pokusy. ALE zas keď sa partner oháňa nedostatkom financií tak fakt pochybujem, že by do tohto šiel a míňal “zbytočne” tisícky eur. A tiež podstupovať IVF len tak “pre prípad” , lebo on sa nevie rozhýbať, nie je bohviečo.
Suma sumárum:
1. bud nájdete urýchlený kompromis (dieťa zatiaľ bez svadby - kým sa podarí a narodí, môže to pri veľkom šťastí trvať rok/dva, takze žiadna zmena hneď dnes)
2. alebo počkáš na svadbu s vedomim, že bio dieťa potom nemusí už prísť (ľahko).
3. Alebo posledná možnosť, ktorú však rozoberať nechceš (a otázka “ake su alternatívy potom”).
My sme si vysvetlili, že dieťa je ten najväčší záväzok…je doživotný. Dom predáte, hypo vyplatíte, rozvediete sa…všetko sa dá zrušiť okrem dieťaťa. Takže ak je nám jasné, že chceme byť spolu, nie je na čo čakať. A tak máme dieťa aj bez svadby, rodila som pár mesiacov pred 40kou…medzitým aj byt máme spolu, možno sa časom aj k svadbe dostaneme (ja nechcem veľmi, tak túto tému neotváram).
@dzejny656 rozpravali sme sa chce uz dieta velmi po nom tuzi ale este neni podla neho ten spravny cas
Správny čas na dieťa nie je keď s tým človekom ostať nechceš, keď nemáš kde bývať, keď ti hrozí nezamestnanosť.
Ostatné sú len jeho výhovorky.
Správny čas na dieťa.To nie je nikdy aj keď máš všetko :D lebo vždy príde nejaké to ALE EŠTE...
A zase nemá 25 tak nech sa spamätá.
Uz som ho zacala ignorovat v posteli uvidime kedy sa zbada lebo aj co sa tyka sexu je to bieda. Mavame sex max 2-3x do mesiaca a vzdy musim za nim prist ja. Mna osobne to uz nebavi. Pripadam si ako lahka deva. On sa zas vyhovara, som unaveny z prace, boli ma hlava ( myslela som ze toto pouzivaju zeny), nechce sa mi. Dotykam sa ho iba ja. Bozky dostavam pred spanim apri odchode do prace. Pise mi od zaciatku pracovnej doby az kym nedojde domov, navari mi, uvari kavu. Obskakuje ma ako princeznu na to sa stazovat nemozem ale chyba mi aj taka jeho iniciativa. Obcas pride za mnou da mi bozk.naposledy sme mali sex minuly mesiac a uz 18 dni nic
Sorry, ale v 34 to ma mat uz v hlave utriedene a vediet,co od zivota chce. Taketo odsuvanie vsetkeho je divne. Isla by som na neho psychologicky, ze milacik, objednala som ta na spermiogram,ci mame cas cakat. Zaroven by som mu povedala, ze pojdete do centra a date si zamrazit embrya,nech mas istotu,ze dieta mat budes, nie ze mi utecies za mladsou,ked si zmyslis o par rokov mat deti. a vycislila by som mu kolko to bude stat, ked vsetko odsuva kvoli prachom (nech si nachysta par tisicok). Nie,ze ty mas ist k dr, zacni od neho. Strasne vela chlapov ma problemy so spermiami a nie je najmladsi bude to len horsie 😉
@nikushka8 problem je ze ma fobiu z doktorov. Dostal papier na spermiogram ale povedal, ze ho tam ho nedostanem. Ze naco tam ma ist ked sa este nesnazime?
On keby si ma vybrat medzi dietatom a smrtou lrn aby nemusel k doktorovi tak radsej umre.
Mne by nevadlilo ze si ma nechce vziat, ale pre mna to nie je podstatne velmi, ale to dieta, ak si rozhodnuta ze chces byt mamou treba to s nim razne riesit, to ze chce je sice pekne ale ze neni spravny cas to je uz fakt vyhovorka a vidim ze ani k lekarovi nechce ist sa dat pozret. Keby mas 30 budis ale vek nezastavis, a nemas nikde zaruku kolko vam to bude trvat splodit potomka.
No je to tazka situacia, lebo najst v dnesnej dobe normalmeho muza je celkom narocne a potom s novym muzom asi tiez nezacnes riesit ze podme rovno na dieta a ked uz mate dom tak chapem ze asi nechces hladat ineho, Drzim ti palce nech sa chlap spamata a splnia sa ti obe zelania!
Neviem ci Ti pomoze ho "ignorovat v posteli" ked ako sama hovoris, ze mu staci 2 razy do mesiaca a aj to musis iniciovat Ty.
To je take "riesenie" ze nijake. Obavam sa ze tu pomoze len otvoreny rozhovor. Chces, nechces, kedy. Skrz Tvoj vek....
Mrzi ma situacia, drzim palce.
autorka, no ale vyššie píšeš “ chce uz dieta velmi po nom tuzi ale este neni podla neho ten spravny cas”… tak asi to až taká pravda nebude, keď radšej umrie ako by urobil aspoň ten pidi krok (spermiogram).
Uprimne povedané nevidím to veľmi ružovo. Na bezdetných čo sa poznajú pomerne krátko to vyzerá taký chabý sexuálny život, tlačis na neho a úplne chápem prečo v 38. rokoch. Nejak ten vás konflikt zašiel daleko, keď teraz ste v štádiu trestať cez sex. To sa mi nezdá až taký harmonicky partnerský život a neviem, či by som sa tešila mať s nim záväzok v podobe nehnuteľnosti. Nevyzerá moc motivovaný. Ja by som mala radšej dieta sama s pomocou kliník v zahraničí. Nemáš na čo čakať, fakt. Po 37 ide plodnosť rapídne dole, nie tak menej postupne ako predtým. Takže teraz by som rozmýšľala v mesiacoch a konkrétne a nie teoreticky, ak teda dieta určite chceš mať.
So zmrazením vajíčok to bol dobrý nápad, ale to už tiež je trochu neskoro…
Ach, zas jeden obskakovac princezien, ale skutocne skutky ziadne 🥱
Nie je teply?
Takze som trafila klinec po hlavicke. Ak ta miluje, tak to pre teba spravi. To je to najmenej. Moj to pre mna spravil a to odpadava aj z odberu krvi a to sme mali 26,cize aj podla lekarov kopec casu. Dcera sa nam narodila az v 30tke. Centra su plne mladych. S dietatom by som uz necakala,no je otazne,ci s takym clovekom to dieta chces
V tvojom. Veku keď chceš o rúčku a dieťa by som. Nečakala... Nech sa vymackne ak áno presný dátum. Kedy. Správny čas na dieťa nie je nikdy a na manželstvo tiež netreba tisíce, vybavíte aj za polhodinu na matrike a oslavu spravíte keď bude vhodný čas.... Pretože on ma čas, ty nie
A všetko ostatné sú z jeho strany len výhovorky. Môj chlap keď chcel dieťa, šiel na Spermiogram sam od seba ešte predtým ako sme sa začali aktívne snažit pre istotu
Ukonči to a nájdi si niekoho, kto chce to, čo chceš aj ty. Ja som takéto sľuby a výhovorky počúvala 5 rokov, zbytočne som stratila čas. Dom sa predá, ale tebe roky, keď máš šancu byť mama nič nevráti. Nakoniec mu to aj tak neodpustíš, keď zistíš, že si čakala príliš dlho a už nebudeš môcť mať dieťa. Jeho "vhodný čas" totiž nemusí prísť nikdy.
Baby co sa tyka sexu my sme mavali casty sex skoro kazdy 2 den aj 5 x po sebe. Potom sa to ustalilo. On mi tvrdi, ze v lete az taku chut nema ako v zime.
A ja neviem ci nemam prederavit kondomy uz alebo co lrbo ja ho jednoducho nedonutim. Nie je spravny cas mozno az o rok alebo o 2 povedal
Už máš dosť rokov fakt netreba čakať keď chceš babatko. Chlapi sú v tomto hlúpy neuvedomujú si že máme dáke biologické hodiny. A to sa vám aj nemusí hneď babo podariť. Normálne mu to skús takto na rovinu povedať.