Telefonovanie s chlapom cez WA

17. júl 2024

Ahojte.
Zoznamila som sa s chlapom cez net a nechce so mnou volavat cez telwfon, ze lepsie cez WA

Urcige dovodom nie je spoplatnenie ale nieco ine.

Volania cez Wa sa nezobrazuju na nejakych vypisoch alebo co moze byt dovod?

Zda sa mi to take divne a chcme byt opatrna

Dakujem

lindous
17. júl 2024

Čo ti ja viem, ja tiež radšej volám cez whatsapp, v podstate so všetkými, aj mamu som naučila 😅 ani neviem prečo presne, už je to zvyk, aj keď mám neobmedzené volania… možno netreba hneď za tým hľadať niečo divné, ale však jeho číslo teda máš, tak mu zavolaj normálne alebo pošli SMS, že ako zareaguje, ak nejak vybuchne/zdžube ťa, tak je možné, že máš správny pocit… ešte mi napadá či nemá služobné číslo?

autor
17. júl 2024

@lindous je to cislo ktore pouziva zevraj aj pracovne

sissy27
17. júl 2024

Presne tak, hovory cez wa nie su vo vypisoch od operatora. Otazne je, ci by to bol problem pre zamestnavatela alebo pre manzelku… vzhladom k tomu, ze v dnesnej dobe maju firmy neobmedzene volania v ramci pausalov, naviac ak zamestnavatel suhlasil pouzivat telefon aj na sukromne ucely, tak to skor vidim na tu manzelku…

niekto2hy
17. júl 2024

A pri volani cez WA,moze mat aj videohovor..😎

autor
17. júl 2024

@sissy27 preeeesne tak …. Jedine mi nepasuje fakt ze u neho v byte urcite ziadna zena nebyvala

petamich
17. júl 2024

hm ked sa ho spytas asi ti neodpovie 🙂 ja by som mu proste skusila zavolat "normalne", ze co sa udeje

niekto2hy
17. júl 2024

@petamich Nemusi mat platne cislo - staci jedna registracia...

lindous
17. júl 2024

@sissy27 zamestnávateľovi to síce môže byť možno jedno, ale napríklad mne by asi jedno nebolo, že môže vidieť s kým si koľko vyvolavám, keby to tak mám... nehovorím, že za tým niečo nemôže byť, ale nepríde mi to ani tak strašne podozrivé a divné...ale zase to by nemal byť problém odkomunikovať, autorka, pýtala si sa na tovinu prečo a je aj niečo iné, čo v tebe vyvoláva pochybnosti?

petamich
17. júl 2024

@niekto2hy aj to bude zaujimavy poznatok 🙂 ked tvrdi, ze to je aj pracovne cislo

petamich
17. júl 2024

@lindous zamestnavatel predsa nema dovod riesit podrobny vypis, ked mas pracovny mobil aj na sukromne ucely (lebo ked raz mas neobmedzeny pasual tak je neobmedzeny), tak im je uplne jedno na ake cislo, ako casto a ako dlho volas (aj tak nevie kto to je)

lindous
17. júl 2024

@petamich to síce hej, ale neviem, jednoducho ako sa poznám by to bol môj blbý pocit 😅 a keďže ja WA preferujem tak či tak, tak by som vlastne ani neriešila ... ale zavolať normálne je určite fajn nápad...

petamich
17. júl 2024

@lindous ja napr. sukromny mobil ani nemam, mam neobmedzeny pausal a firemny telefon - by som zbytocne platila dalsi pausal a volam casto s mamou, s klientami, muzom (ten je nahodou kolega), no kto by to riesil :D ale chapem, ze to je asi aj o zvyku, mne ani nenapadlo sa nad tym zamyslat, lebo viem, ze nikoho to nezaujima, v praxi nikto za mnou nepride, ty ty dlho volas s cislom 0911011011 😀

zobaka
17. júl 2024

asi ma manzelku

anos18
17. júl 2024

A veď aj na WhatsApp vidieť zoznam hovorov

petamich
17. júl 2024

@anos18 ten vies zmazat a nik viac ho nenajde, kdezto ak ti niekto da spravit podrobny vypis hovorov od operatora tam neutajis nic

lneviemmeno
17. júl 2024

Napríklad môj manžel ma vo wa ešte staré číslo, ktore majú všetci jeho známi, kamoši (je ich stovky), niektorí zavolajú raz za mesiac, alebo menej a manžel nemá všetkých uložených. Vo wa môže používať teda aj číslo, ktoré fyzicky nemá v mobile. Čiže on má simkartu s iným číslom a na wa staré číslo, ktoré už nefunguje. A tiež používa to staré číslo cez wa so všetkými, nové na simkarte nikomu nedáva. Ked som sa ho pýtala na dôvod, tak že je takto zvyknutý a radšej volá/píše cez wa. Čiže môže byt aj tento dôvod 🤷🏻‍♀️

autor
17. júl 2024

@zobaka bude v tom bud manzelka alebo nieco ine co chcel zatajit

Ajked v byte som bola a po ziadnej zene anilen stopa

Volala som cez telefon a nwdvihal. Hned mi volal nasoat cez WA a ze cez telefon nie je dobre volat

rozculena
17. júl 2024

@petamich operátor ti nedá zoznam hovorov cudzieho čísla

petamich
17. júl 2024

@rozculena pise, ze to ma firemny telefon, cize tomu zamestnavatelovi ho poskytne (ak napr. zamestnavatel je jeho zena alebo maju spolocnu firmu 🥴 ale to uz vymyslam somariny)

rozculena
17. júl 2024

je to divné a trvala by som na vysvetlení,ak nie je úprimný pri takejto somarine,tak potom čo od neho čakať pri dôležitejších veciach

anos18
17. júl 2024

@petamich áno, to je pravda.

sissy27
18. júl 2024

@lindous pre mna by bol 🚩 keby vyslovene odmieta pouzivat klasicky telefon tak ako tu autorka pise, ze vyslovene ani nedvihne a nema na to ziadny normalny argument. Ved prichadzajuci hovor nie je ani v jeho vypise, tam naozaj nevidim dovod nedvihnut. A dalsia vec - nie kazdy ma neobmedzene data, nie vsade je dobre pokrytie na hovory cez internet, takze druhej strane to vyhovovat vobec nemusi.

jania023
18. júl 2024

Ja uz pomaly klasicke volania sni nepouzivam len watsapp. Neviem preco, nejak to tak vyslo. Nemam co skryvat cize tym to nieje. Mozno ani on to neriesi a watsapp je zadara a hovory mozno nie

dadka1997
18. júl 2024

Lebo je to zdarmo, urcite lepsie volat cez toto ako minat si kredit a je tam moznost vidiet sa

lindous
18. júl 2024

@sissy27 no to naozaj zvláštne je, preto som autorke hneď na začiatku hovorila, nech mu normalne zavolá a sleduje reakciu, že nezdvihne vôbec napísala až neskôr… a jasne, druhej strane to vyhovovať nemusí, vtedy sa dá prispôsobiť, ale autorka nepísala, že by mu niečo také povedala, všetko sú to veci, ktoré sa dajú normálne odkomunikovať…

oliolijanka
18. júl 2024

Nie je prave v zahranici, ked mu volas? Resp. nebyva blizko pri hraniciach?

Aj ja mam nekonecne minuty, ale zo a do zahranicia su nejako obmedzene. Ked som blizko hranic, naskakuje mi siet inej krajiny a za hovory by som platila.
Tiez pozor. Tie nekonecne hovory su tiez limitivane. Je to len napisane malym pismom. Ale je to 500 alebo 5000 minut(neviem, mozno niekto upresni).

A este. Ja vela telefonujem pracovne a viaceri podnikatelia ma ziadaju, aby som im volala cez WA, lebo nemaju dobry signal.
My to mame doma tiez tak. Moj operator ma u nas doma dobre pokrytie, ale ked ma niekto vola na firemny mobil, beham po zahrade ako cvok a chytam signal. Väcsinou navrhnem, ze zavolam cez WA alebo zo sukromneho mobilu.

katarinaba
18. júl 2024

Moj syn ma pausal od Radost. Ma datovy pausal, kde ma zakupene data. Ak chce volat alebo smskovat, tak si to bude musiet zaplatit. Preto ak je to co i len trosku mozne, tak vola cez WA. A ked pripocitam wifiny kade tade, tak nevidim dovod pouzivat klasicke hovory. Navyse vo WA su videohovory, emotikony, gify a neviem co este. Daju sa posielat fotky, videa.
Ak mas pocit, ze ti nieco taji, tak respektuj volania cez WA a zavolaj mu kedykolvek ti to napadne. Pokial nebude mat problem zdvihnut tvoj videohovor kdekolvek a kedykolvek, tak tam ziadny problem nie je. Ak sa bude vyhovarat aj ked budes podla jeho poziadaviek pouzivat WA, tak tam by mi uz svietilo svetielko.

katarinaba
18. júl 2024

* synovi to zaplatim ja, samozrejme, chcela som len poukazat na to, ze volania a SMS sa platia nad ramec pausalu. To len aby si niekto nemyslel, ze necham dieta platit si ucty 😀

ankare
18. júl 2024

Aj mne by uz blikala kontrolka.

vroni
18. júl 2024

Chodievame často do krajiny mimo eu, dávam do mobilu inú simku, WA zostava rovnaké, normálne to ukazuje správy a volania z cisla, ktoré je ulozene v telefóne, hoci momentálne vôbec je je aktivne. O hovoroch mi prídu správy, ale volať môžem len z tej karty,ktorá je v telefóne (čo je úplne iné číslo, v prípade dátovej karty aj vôbec žiadne). Takže to odôvodnenie môže byť aj v mieste pobytu. Nemusí ale môže.