Ťažký odchod z toxického vzťahu

8. aug 2024

Boli sme spolu dva roky. Jeden a pol roka bolo nadhernych posledny pol rok ako nocna mora, zazivala som psychicke tyranie. Toxicky vztah, v skratke z mojej strany snaha a laska, trpezlivost, zalezalo mi na nom a z jeho strany neustale len nejake problemy, ponizovanie, ironia a cynizmus. Mna to neskutocne nicilo a nevedela som odist. Konecne som ale tolko sil nazbierala a odisla z tohto vztahu no od vtedy je moj zivot hrozny. Nespim, nejem, citim sa hrozne. Neustale mi je do placu a neviem na to prestat mysliet pretoze ono to bol krasny vztah az na posledny pol rok. Planovali sme buducnost a to sa rozpadlo ako domcek z kariet. Je mi po psychickej stranke strasne zle. Boli ste niekedy v takej situacii? Co vam pomohlo?

anos18
8. aug 2024

Len čas

bessie12
8. aug 2024

Bola som v toxickom vzťahu. Bohužiaľ tam nič iné nepomôže, len čas.

autor
8. aug 2024

@bessie12 a tiez si mala take blbe pocity? Ze ti bolo hrozne psychicky? Ako keby odisiel kus z teba, take prazdno, zmysel zivota nikde.

lonely66
8. aug 2024

autorka, nájdi si dobrého psychológa, hoci súkromného a popros ho o sedenia aspoň 1-2x za mesiac, ak sa dá. ak je kvalitný, pomôže. odkiaľ si?

rozculena
8. aug 2024

mne sa uľavilo.ani nevieš ako....naozaj nechápem,čo ti môže chýbať....to týranie?

bessie12
8. aug 2024

Zo začiatku áno, ale potom to prešlo. Otvorila som si šampanské a oslávila, že som sa zbavila idiota. Keď chceš, tak mi môžeš napísať správu. Vyrozpravas sa a bude ti lahsie na duši.

deti95060810
8. aug 2024

zober si niečo na ukľudnenie - aspoň magnézium.
nič iné len čas ti pomôže...

astronaut321
8. aug 2024

@rozculena nemusí ísť priamo o týranie a väčšinou je chyba na oboch stranách, takže netreb robiť závery za nikoho. Muž sa nemá správať ako blbec a väčšinou sa to aj tak stane rovnako ako užien. Ide o to si vedieť sadnúť poorozprávať sa a vysvetliť jeden druhému ako sa vnímajú a čo je pre nich už strašné, pretože vzájomne nesúvisiac ako akú obrovskú lásku ide, do seba nevidíme. Ja som bol tiež cinický a hnusný a sám som si myslel už, že taký som, lebo mi to bolo vyčítané a potom som si uvedomil, že to bolo kvôli tomu, že som nebol vôbev rešpektovaný. Treba si tie veci vedieť vyjasniť, kým nie je neskoro. A.k.a. cinizmus a zatrpknutosť je na stupnici hriechov trochu inde ako bitka alebo psychické týranie. Vzťah je práve o tom, že sa má jeden snažiť porozumieť druhému bezohľadu na vec a keď Vám vzťahy nevychádzajú nie je chyba v nikom inom, ako v nás vzájomne.

rozculena
8. aug 2024

@astronaut321 za prvé,autorka píše o psychickom týraní,ja som si to nevymyslela a po druhé,neviem,prečo píšeš mne o svojich problémoch

astronaut321
8. aug 2024

Ježíš títo ľudia by nemali mať prístup na internet.

mfilkova
8. aug 2024

Pekný deň, ahoj, ak sa trápiš, priateľ sa venuje aj týmto témam formou etikoterapie. Ide aj do detstva. Kľudne pošlem kontakt, ak nevadí aj online 🙂