Svokrovci a deti

marcelka49
29. júl 2024

Dobrý deň, milé mamičky, poprosím o radu (mám i vlastnú hlavu, ale rada si nechám poradiť, ak ste mali podobný problém);) moji svokrovci o deti nejavia záujem, sú skor sebecky orientovaní a odkedy ma ich syn (môj muž) deti, som pre nich cudzia a zlá osoba, lebo podľa nich sa kvôli mne uz o nich nezaujíma🙈🙉 môj muž sa stará o našu rodinu, a preto im prestal okolo domu pomáhať, navyše presťahovali sme sa do iného mesta a máme svoje veci na starosti. Svokrovci sú aktívni, ak by nevládali, majú dosť peňazí zaplatiť robotníkom a pod. Pointa je tá, že teraz si zmysleli, že chú staršieho syna (6r) na prázdniny. Ja mám vnútorné nervy,len keď sa o nich bavíme. Pri poslednej návšteve som bola svedkom telefonátu, kedy svokra do telefónu hovorila o tom,že sme u nich (po 3mesiacoch), že je rada, že sme tam,aj nerada, ale radšej bude,keď už pôjdeme domov…o deti majú záujem 5-10min a potom sa im venujem ja. Som diplomatická a nekonfliktná, ak budú volať, čo im povedať, keď tam syna dať nechcem. Ak by som videla záujem zo strany môjho syna, tak by som svoje urazené ego dala preč. Ale nevidím…. Ďakjjem za rady;)

viestta
29. júl 2024

@marcelka49 vsak povedz ako to je. Vnucik ku vam nechce ist. Ked bude chciet ist, tak pojde.

mila23
29. júl 2024

Asi zalezi ci tam syn chce ist alebo nie..ak nie, tak by som ho nenutila..max. by som poslala muza so synom na 2-3 dni k nim a nech sa mu muz venuje a babka zabezpecuje stravu...nech si spravia oni dvaja program, max sa mozu stari rodicia pridat ak budu chciet - do ZOO, na ihrisko a pod.

zuzitko74
29. júl 2024

Nuž, dieťa nie je plyšáčik, s ktorým sa babka pohrá, keď bude mať náladu a keď ju omrzí, posadí ho do kúta. Ak tam dieťa netúži ísť, tak ho nenúť.

luccija
29. júl 2024

@marcelka49 ďakujeme, ale syn nechce ísť.Pojde, keď bude starší a bude chcieť...rataj s tým, že svokra ho hneď bude spovedať v telefóne prečo nechce ísť...druhé dieťa prečo nechce ešte je malé?

tanyan
29. júl 2024

Žiaľ, syn má už iný program...
Očividne je zbytočné púšťať sa s nimi do debát. Podstatné je, aby si mala rovnaké nastavenie s mužom a aby kvôli tomu nevznikli nejaké nezhody medzi vami.

danica2711
29. júl 2024

...ďakujeme, je to od vás veľmi milé, ale zatiaľ ešte nie, on najradšej spí doma, keď bude väčší a bude chcieť, možno sa dohodneme... zamietavé, ale zdvorilé, vlk nažratý, koza celá

marcelka49
autor
29. júl 2024

@luccija druhy ma 3…ale babka vinec nie je spolahliva, nechala by ho chodit sameho okolo domu…uz sme to zazili,ked mal rok…bola s nim chvilku,potom ho nechala a ked som sa spytala,kde je maly,ona ze neviem a bol na schodoch hore (len sa ucil chodit)

marcelka49
autor
29. júl 2024

@tanyan presne, v tom mame rovnake nazory🙏

marcelka49
autor
29. júl 2024

@mila23 mudro…asi to bude aj o mojom vnutornom pokoji,ze bude o syna postarane normalne🙂) babka sa mu venuje tak 15min,potom pracuje v pracovni (podnikatelka) a zapnu mu kazety…dedo ma problemy s nohami, ten len sedi a sedi