Svokrine poznámky ohľadom jedla

24. aug 2023

Zeny,viem,ze zase zacnete s tym,ze sa idem vyvrsovat nad svokru, ale najprv zacnem tym,ze je ozaj zlata zena a mam ju rada. Ide vsak o to,ze nechape,ze 18.m. dieta - jej vnuca ma alergiu na vajcia,soju,mlieko. Dost vysoke hodnoty. Minule vravi,ze ci moze dat malemu keks, pozeram zlozenie -orechy, vajcia,soj.lecitin, hovorim,ze v ziadnom pripade,ze by mohol dostat anafylakt.sok. Ona,ze dobre a potom sa malemu prihovara,ze "zli rodicia, oni sa napchavaju a tebe chudatku nedaju?" Manzel,ked to pocul sa nasral,ze co ma za reci, ze ci chce ist s deckom na pohotovost kvoli keksu. Ona,ze to tak nemysli,ze to len dietatu vravi,ze ono aj tak nerozumie... (Ha ha) ale ked sme tam, vzdy ms tieto poznamky, aki sme my zli, nedame a bla bla...uz vidim, ako raz pojde do skolky,budu ho nukat a povie,ze nemoze, ze rodicia su zli a take mu nedavaju...ako jej to vysvetlit, aby s tym prestala?

luccija
24. aug 2023

Povedať jej nech nemá poznámky ani vy ani dieťa nemôžete za to, že má intoleranciu.Dieta to nebude registrovať, keď sa nebude o tom rozpravat a lamentovať

lucia13022023
24. aug 2023

Pekne, slušne.
Svokra, viem ze to nemyslite zle, ale nezelame si aby ste to hovorili. Zatiaľ nerozumie, ale dieťa je vnímavé a ksd to bude často počuť, bude tomu rozumieť. Proste si to nezelame s mužom, ide o jeho zdravie. Nedávame mu tie sladkosti len tak pre nič za nič. Ďakujeme ze tomu chapete.

zuzap33
24. aug 2023

Poznam to velmi dobre... Starsie, mudre zeny. Vsetko videli, vsetko vedia...Ta moja stale hovori, ze uz 4 mesacnemu synovi pred 50 rokmi davala halusky s tvarohom a co? Jednoducho tvrdo a razne povedat nie. Moje dieta, moja vychova, moja zodpovednost za neho

simona92101
24. aug 2023

Mame s babkami rovnaky problem,obe deti ABKM+vaj.bielok,soja,hov.maso,starsia este kakao. Tiez musime pocuvat,ze ved tam je len troska cokolady a to jej neublizi, a podobne zvasty.
Pomohlo razne okriknutie,s tym ze ak toto budu robit tak deti neuvidia.najprv sa urazili,ved stara skola,ale nepolavila som.spisala som im,ako sme sa natrapili od narodenia,pobyty v nemocnici,lieky co nas stali,spec.vysetrenia,strava hlavne pre mladsiu ktorej mlieko stoji 80e(ak je bez predpisu)..tvaria sa ze chapu,ale stale som v strehu,a kontrolujem co zjedia

avonladyba
24. aug 2023

Zlá zlá babka rozpráva na rodičov, že sú zlí, už jej nabudúce neotvoríme dvere a nepustíme ju dnu. Ňuňu.

melanta
24. aug 2023

@avonladyba už niekoľkíí krát vidím takýto primitívny komentár od teba. Áno, babka je zlá, ak nevie pochopiť, že dieťa môže možno aj zomrieť, ak zje niečo, na čo má ťažkú alergiu. A namiesto pochopenia bude dieťaťu hovoriť, že jej rodičia sú zlí. Áno, toto je zlá babka, ak nechápe možné ohrozenie zdravie a možno aj života dieťaťa. Asi si nezažila dieťa, ktoré viac detstva strávilo v nemocnici, kým sa došlo na to, čo všetko nemôže jesť a piť, aby mohlo žiť bez bolestí.

h2
24. aug 2023

Začala by som naschvál pred ňou akože dieťaťu (v skutočnosti jej) hovoriť, že "Zlá babka! Chce ti dať zlý keksík, z ktorého ťa bude bolieť bruško!"

sasitimi17
24. aug 2023

@avonladyba inak si v pohode, hej? 😨

sense
24. aug 2023

@avonladyba ak má dieťa raz alergiu alebo intoleranciu treba to rešpektovať a je to jedno ci svokra alebo ktokoľvek iný. Pretože ak sa dietatu niečo stane, budú sa musieť starať oni a nie babka. Ale možno treba babke ukázať ake následky to môže mať a potom snáď pochopi

cacianka
24. aug 2023

@melanta
@sasitimi17
@sense baby vy ste nepochopili ? ona iba napísala, ako by mohli reagovať rodičia na nechápavú babku. presne tak ako spomína @h2.
volá sa to zrkadlenie, niekedy treba aj takéto ťahy skúsiť, ked nevieme čo zaberie na nechápavú babku. nejde o krik, ale podobné blbé reči, ktoré sa babke dostanú do uší a pod kožu.
aj opatrenia a spísanie čo všetko podstupili rodičia pre deti ako píše @simona92101 by mohlo zabrať

anjelicek26
24. aug 2023

Babke sa da aj pomoct.. dat jej zoznam keksov a blbin a jedla,co dieta moze a kludne nech kupi,ked Ho chce potesit. Mozno lepsie zacat s tejto strany. Ved nie je Problem ten Keks,Ale jeho zlozenie.

melanta
24. aug 2023

@cacianka viem, čo je zrkadlenie a áno, väčšinou má efekt. Ale pri tejto autorke si všímam viac rýpavých a hnusných komentárov, nemyslím si, že to myslela takto. Ak áno, tak sa jej ospravedlňujem.

kristinapetronela
24. aug 2023

Toto poznám ..choreeee reči čo viac k tomu napisat

kristinapetronela
24. aug 2023

A hlavne pokiaľ to nebude rešpektovať v žiadnom prípade k nej nemôže ísť sam😞

simona92101
24. aug 2023

@anjelicek26 u nas nepomohol ani zoznam...resp.ani nebol treba,myslim ze ked poviem ze nemoze ziadny keks kde je cokolada,mlieko,vajco a soja -co je v podstate v kazdom,a babka jej kupi snickers tycinku,a pritom v batozku ma vzdy z domu zabalene ovocne tycinky,ovocie alebo z domu napecenu babovku..a babka jej to neda..tak tam uz nepomoze nic

avonladyba
24. aug 2023

@melanta ja niečo komentujem k dieťaťu a jeho zdravotnému stavu? Komentovala som ako babke ukázať aké hlúposti ona rozpráva dieťaťu, tak podľa mňa toto je adekvátna odpoveď, aby sa uvedomila. Možno, ale pochybujem, lebo takéto staršie ženy je už takmer nemožné zmenit.

avonladyba
24. aug 2023

@sasitimi17 myslela som to tak ako @h2, áno som v pohode.

lucpro1
24. aug 2023

aj tak ako nechapem, este ak by to bolo v ramci nejakej tej zdravej stravy, tak oki nemusi s tym suhlasit, no ak to moze dietatu vazne ublizit, tak nerozumiem, ze si proste neda povedat

evkamotka
24. aug 2023

Kupte zopar sladkosti babke na ukazku a povedzte jej, ze tieto dieta moze, tie mu moze kupovat ak by chcela. Na ine ma silnu alergiu.

sasitimi17
24. aug 2023

@avonladyba vôbec to tak nevyznelo, ešte to ironické ňuňu tvoje za tým

kacena4
24. aug 2023

aj ja mam deti alergikov na potraviny, vzdy som to riesila tak, ze som doniesla svoje jedlo a dieťa jedlo to a vydrz svokra si musi zvyknut ze dieťa vsetko nemoze a ona ho chce rozmaznávať. u nas to pochopili az po niekoľkých mesiacoch a hlavne si nevztahuj na seba vsetko to co povie

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
24. aug 2023

Mala som doma dieta s pocetnymi alergiami a svokru zatazenu nie na vnuca, ale na rozdavanie sladkosti. Tak som nakupila po 1ks z tych, co mohla a odovzdala svokre s instrukciami, kde som to kupila. Potom kupovala uz iba tie. Dcera bola od utleho veku velmi rozumna, kazdemu kazala precitat zlozenie a az potom si sladkost vzala.

avonladyba
24. aug 2023

@sasitimi17 irónia pre svokru, a nie pre autorku.

avonladyba
24. aug 2023

@sasitimi17 Ňuňu akože uchlacholit svokru, tak ako svokra chlacholi ich, že to tak nemyslela v zlom, alebo malý to nechápe. Tak tiež povedať dieťaťu toto a svokre v štýle, veď to je len zábava.

simona92101
24. aug 2023

@kacena4 len kym si svokra zvykne tak moze dietatu aj ublizit..

autor
24. aug 2023

Odpisem takto hromadne. Ona na to povie,ze aj ona ma intoleranciu na mlieku a co sa stane? Ze maximalne ju prezenie. X-krat som jej povedala,ze intolerancia a alergia nie je to iste,ze pri alergii mozu nastat zivot ohrozujuce stavy. Inak to,co moze si vzdy prinesieme, vratane keksika ci chrumky. Len mne to pripada,ze ona mu chce dat nieco od nich, preto vytahuje kadeco, pricon nechape,ze mu tym moze len uskodit.

autor
24. aug 2023

Ja som pochopila aj ako to avonlady myslela, ze nastavit svokre zrkadlo. Nuz, asi nemam na vyber.

lsimo
24. aug 2023

Treba to riešiť hlavne hneď, neprehliadať to, lebo to bdue robiť stále a dieťa to začne registrovať a problém je na svete ani sa človek nenazdá.

simona92101
24. aug 2023

Tak ked jej nevadi ze sa poserie,to je jej problem.ale dieta takto trapit 😡mne moja starsia po 1 hlte mlieka tyzden plakala od bolesti,zadok vystipany do krvi od hnaciek,a to len preto ze pani ucitelka v skolke ju silou mocou nutila pit mlieko😡