Svokra roztrúbila moje tehotenstvo

5. jún 2024

Ako by ste reagovali keby poviete svokre že ste tehotná a ona to v momente roztrubi? Som len v prvom trimestri(8tt) a chcela som to ešte držať v tajnosti aspoň do 4 mesiaca, ale už to vie jej sestra čo som sa dozvedela od nej,strašne som sklamaná keď som ju prosila nech sk to nechá pre seba a ona to hneď prvému človeku povie:(( a tak isto v robote, povedala som vedúcej že som tehotna(aj to kvôli nočným) a za deň už to vedela celý firma:( neviem vi len ja to tak mám ale bojím sa aby bolo všetko v poriadku keďže je to ešte veľmi skoro a ešte som nebola ani na ultrazvuku(idem až za 2 týždne), a možno som sa chcela len vyrozprávať lebo som z toho sklamaná:(

sisa_s
5. jún 2024

Ked si to chcela drzat v tajnosti, tak si to nemala povedat nikomu okrem manzela

evcagabi
5. jún 2024

Ja som to povedala az na zaciatku 4mesiaca najblizsim, v podstate aj v praci si to vravela zbytocne, lebo najskor to mas oznamit az ked mas tehotensku knizku a naj pisomne.

mk22
5. jún 2024

Načo si to svokre povedala?
Keď si chcela udržať v tajnosti, tak nehovorím nikomu.. A už vbc nie svokre.
Moja sa to dozvedela medzi poslednými..

veklipo
5. jún 2024

My sme sa 6r snažili o babo. Isli sme na IVF, podarilo sa. Celá šťastná volám svokre, ze bude babka. Ona len ze dúfa, ze to bude dievča (mala 2. synov). Keď sa dozvedela, ze to bude chlapec, bola veľmi sklamaná.
Myslím, ze svokry nevedia celkom vycítiť, ako sme na tom. Ale už je to tak. Iné nebudú.
Teš sa z bábätka.

autor
5. jún 2024

@evcagabi hej nechcela som to hovoriť ale jak naschval som schytala nocne tento mesiac a doktor mi neodporučil ich robiť a tak isto ani lekárka z orace(bola som na preventívne na nočnú prácu) a “potvrdenie” mi napísal iba na papier🤦🏻‍♀️a tehotenskú knižku mi dá až za tie dva týždne

autor
5. jún 2024

@veklipo mňa len mrzí to že keď vyslovene poviem že si neželám aby to niekto iný vedel , a ona to hneď vytrubi aj jej kamarátkam tak je to dosť nerešpektovanie z ich strany, neviem čo je na tom tak ťažké pochopiť:(.ďakujem krásne

ptvw
5. jún 2024

My keď sme to oznamovali mojej mame a svokre a dôrazne im hádam 10krat povedali, ze sme chceli len im povedať a prekvapit ich, tak sa stalo to, ze svokra si to pekne nechala pre seba ale o 2 dní mi písala priateľka syna maminej kamošky zo strednej ci som ozaj tehu, no co ti poviem, ze sa chcela pochváliť ze bude babka....nasrata som bola ako pes...ale ak by bolo druhé niekedy, mama sa to dozvie až po pôrode!

januska12323
5. jún 2024

No čo už stalo sa. Budeš vedieť, že nabudúce nemáš hovoriť nikomu.

autor
5. jún 2024

@ptvw toto nemyslite vážne🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ach jaj,už som aj ja poučena keď bude druhé tak povieme iba mojej rodine a nikomu inému,moja rodina to vie od samého začiatku a tiež to neroztrubuju ako sa im lubi🤦🏻‍♀️

ivana3111
5. jún 2024

Tiež mam takú skúsenosť dokonca s vlastnou mamou... povedala som jej, ze ďalšie tehotenstvo sa dozvie až po 15. Tyzdni keď vôbec...veľmi ma to tiež nahnevalo aké sú sebecké no.

katkaseiner
5. jún 2024

tiez som spravila tuto chybu .. povedala som svokre, (kedze som povedala mame, tak muz chcel ze bude fer povedat aj jeho mame, tak ok). No a ona mimo gratulacie hned ze aj svagrina bude mat (jej tiez slubovala ze nikomu nepovie)...
uz ma to preslo, ale vtedy mi to s tymi mojimi hormonami strasne zle padlo... proste bolo to prve, vytuzene a nemala som ani tolko prava aby som to ja mohla niekomu povedat...

zooeynka
5. jún 2024

Nevladala to drzat v tajnosti a musela to niekomu povedat, najlepsie vsetkym. Bud rada ze sa tesi.

anjelicek26
5. jún 2024

Proste na ludi nikdy nie je spolah, ze to nepovedia dalej, svokra sa tesi, chce sa podelit o radost, chapem hnev, zlost, ano je to prvy trimester, mas absolutne vo vsetkom pravdu. Takze do buducna - nic nehovor v tom citlivom obdobi, nechaj si to pre seba... lebo ako ty si mala potrebu sa o radostnu spravu podelit, ten isty pocit mala svokra, ked to rozpravala dalej...

hederamonstera
5. jún 2024

Chapem ta, kee chces povedz svokre, ze ta mrzi, ze to povedala ale tak co uz narobis. Neboj sa, nic sa babu nestane, nenechaj si tymto pokazit radost 🙂 si aspon poucena, ze komu mozes a nemozes verit

deti95060810
5. jún 2024

druhý krát budeš vedieť a podľa toho sa aj zariadiš...
najlepšie len manželovi ...

koniarova
5. jún 2024

Chápem ťa. Ale je to len a len tvoja chyba. Kto nič nevie, nič nepovie. Ale kašli už na to a teš sa z tehotenstva.

prirodalieci
5. jún 2024

ja som prve tehotenstvo nikomu okrem partnera nic nevravela, a to bol sok teda ked nastal potrat, zrazu sa to vsetci dozvedeli takym nepeknym sposobom

maranta_leuconeura
5. jún 2024

Nasa rodina je podobna a preto im nic, co by si nepovedala bezne susedom, nehovorime. Bohuzial, ale sami si za to mozu. My mame s muzom dohodu, ze budeme pripadne hovorit az ked sa to uz nebude dat ukryt (5.-6. mesiac?), skor nie. Tie si radi pustaju hubu na spacir a aj o sirokej rodine sa od nich dozvedame veci, ktore teda rozhodne mali ostat v tajnosti.
Mas poucenie. Cim menej vedia, tym menej roztrubia.

maranta_leuconeura
5. jún 2024

Inak svagrina oznamovala tehotenstvo hned sirovkej rodine uz ked si nasla dve ciarky a este to nemala ani potvrdene lekarom. Jednoducho, niektori ludia su taki, jednoduchsi.

domkakvet
5. jún 2024

Tak v praci si asi inu moznost kvoly nocnym nemala a od svokry sa to dalo ocakavat, neviem co je dovodom, ci ze sa moc tesia, alebo co, vek proste to hned vyblabocu, no budes uz vediet.

simca06022011
5. jún 2024

No vies, toto je taka info, ze to sa proste roztrubuje... ja som nestihla ani sa ukludnit po informacii, len som to chlapovi oznamila z mosta do prosta, a vtej sekunde uz vravel mamicke a ani domov sme autom nedosli, uz to vedela cela siroka rodina - jeho.. co tam po nejakom sukromi... Ja som bola z toho na prasky, lebo akurat som mala pripad znamej, a ta sa tesila ze tehu, cely svet hned vedel a nakoniec to nedopadlo dobre a vsetci len chodili a lutovali a stale ju otravovlai. To jej bolo este horsie. Uz len kvoli tomu by som to nehovorila...

kristinka92
5. jún 2024

@zooeynka to je pekne že sa tešila…. len ak by sa nieco náhodou stalo a o babatko by žena prišla, predsalen 1.trimester je taky, a zrazu jej niekto bude od samej radosti gratulovať k babatku??…zbytocna rana do srdca. práve pre takéto veci sa to oznamuje až neskôr.

mamaaja82
5. jún 2024

Pre toto moj muz povedal o synovi az v stvrtom mesiaci u neho roztrubuje otec vsetko vsetkym🤦🏻‍♀️

alexis617
5. jún 2024

Ja som tehotenstvá nepovedala nikomu len môj muž o tom vedel ani moje deti to nevedeli až v 4 mesiaci som im to povedala začiatok je vždy 50/50 buď to vynde alebo nie viem o čom ti píšem

nevenka
5. jún 2024

@maranta_leuconeura ale no, to si tiez mozem odpustit, aki jednoduchsi...🙄
Ja som napriklad prve povedala velmi skoro, babicke sme to oznamovali na kare, po pohrebe manzelovho starkeho, strasne v tom ziali sa potesila a hned mala "preco zit". A to bolo tyzden potom, ako som sa to dozvedela.
Ja som z tehotenstva napriklad nerobila tajnosti a ani necakala do ukoncenia 1.trimestra, stat sa moze vzdy...Sestra oznamila az v 13 tt., v 14 tt. o babatko prisli 😪. Neviem si predstavit, ze by som to ako sestra nevedela...
Ale zase, svokra aj mama vedia udrzat tajomstvo a neroztrubuju to siroko daleko, ale blizkej rodine, sestre, mame, sesternici, co mi je ako sestra, preco nie...ony so mnou zdielaju radosti, aj starosti.

nevenka
5. jún 2024

Tak potrat moze nastat aj neskor... Dokonca poznam zeny, co im dieta zomrelo par dni pred terminom. Neviem si predstavit, ze by to mama, sestra nevedela.
Teraz sme citili aj s manzelovym kolegom, tiez tak neskor prisli o babatko.
Ja som nazoru, ze tym ludom, ktori su rozumni a vedia udrzat tajomstvo a v pripade, ze sa nieco stane, by som s nimi mohla zdielat svoje bolestne pocity, tak tym to s kludom poviem aj hned po 2 ciarkach na teste.
Mne napriklad manzel pri poslednom dietati zobral moznost trosku ponatahovat svokrovcov, lebo sa dohadovali, ze ake pohlavie to bude, svokra bola presvedcena o dievcati, svokor o chlapcovi. On im to na moj vkus oznamil skoro a bezo mna, ale tak nebudem sa na neho hnevat kvoli tomu.

angel993
5. jún 2024

My sme prvé tehotenstvo tiež oznámili svokre v 8tt, o 2 dni som potratila. Aj napriek našej prosbe, aby si to nechala pre seba, to stihla roztrubit svojím kamarátkam. Vtedy sme bývali u nich, lebo sme prerábali svoje bývanie, a keď som sa vrátila z nemocnice hneď na dvore mi jej kamarátka začala hovoriť ako veľmi jej to je ľúto (nechápala som, lebo som fakt verila, že svokra si to nechá pre seba). Nemala som silu konfrontovať svokru, pýtal sa jej na to manžel, tak mu povedala, že preto im to povedala, aby sa za mňa modlili. Som síce veriaca ale toto ma tak sklamalo, že o ďalších tehotenstvach sme jej nepovedali. Dovtipila sa to sama, keď mi vykuklo bruško a často sme chodili do vedľajšieho mesta kde mám dr. Medzitým sme ešte o 2 detičky prišli, ale to nevie doteraz. Keď som totiž prišla o prvé, o ktorom vedeli, moja švagriná tým neskôr utešovala svoju kamarátku, ktorá potratila ( že sa to bežne stáva, že aj ja som potratila), vtedy stratila aj ona moju dôveru úplne. Jej kamarátka je totiž naša susedka a pre mňa je toto príliš intímne na to aby to vedeli všetci naokolo.
Teraz je tehotná švagriná, svokrina dcéra a tiež nechcela aby to svokra ďalej hovorila. Nepovedala to fakt nikomu, ani môjmu mužovi ani svokrovi. Takže to nebolo o tom, že sa teší, ale že nás absolútne nerešpektuje.

dorothee
5. jún 2024

Do buducna odporucam ak nechcete aby to vedelo cele okolie,nehovorit ani pohlavie a toboz nie meno 🤦🏻‍♀️ Ja som tak lutovala,ze som povedala ake meno chceme dat,to som si vypocula cely zvysok tehotenstva ake hrozne meno sme vybrali 🤦🏻‍♀️

kikuska_wedge
5. jún 2024

Chapem, ze ta to mrzi. Ale stalo sa. Svokra sa isto tesi, ze bude babka. Aj pre nu je to velka vec. Odpusti jej a teste sa spolu na babetko ❤

aliaray1
5. jún 2024

Ahoj, citis sklamanie a velku krivdu, stratila si v niektorych ludoch doveru. No ale vzala by som si z toho pre seba to najlepsie...ponaucenie. Teraz aspon vies, ze si pustaju hubu na spacir a nerespektuju tvoje zelanie. Nehnevaj sa na nich, lebo je to zbytocna energia, ich nezmenis. Co vies, ze nezmenis, nad tym sa netrap 🙏.

Je dobre mat aj takuto info a do buducna byt aj s inymi vecami pri nich velmi opatrna.
Moja svokra to vedela az v 8 mes, pri druhom tehotenstve 8 mes.kukali ako vyorani, no su to dedinske klebetnice, vedeli sme to uz pred pocatim a tiez som sa predtym sklamala. Manzel ma vtedy varoval, ten tiez toto nema rad a od tej skusenosti si drzime si sukromie...teda lepsie povedane uz aj ja, som to pochopila 😁

Drz sa, hlavu hore a nohy v teple 🤟