Svokra o nás klame. Ako reagovať?

25. dec 2023

Ahojte, každé vianoce a vlastne aj počas roka chodíme k svokrovcom na návštevu, svokra vždy volá celú rodinu aby sa mohla chváliť a toto je vec ktorá mi parádne lezie na nervy. Svokra sa hrá na babku roka a pritom pravda je niekde inde, napríklad dnes návšteva pochválila že dcéra má pekné šaty, svokra hneď to som ja kupovala (nekupovala) dcéra donesie nejakú hračku a to isté svokra hneď to má odo mňa (nemá) vadí mi to lebo dcére nekúpila od narodenia nič okrem jednej hračky na Vianoce, nič viac ale všetko čo má na sebe ale pri sebe tvrdí že je od nej, tvrdí že nám prispela na autosedačku, kočík, postieľku no proste na všetko čo je tiež úplny blud, hovorí ako mi musela ukazovať ako sa dieťa kúpe, ako robiť prikrm, že jej stále volám a pýtam rady ( nie, nepýtam nič som rada keď je ticho a nedáva mi žiadne rady) keď je tam návšteva tak stále len pod za babkou no poď poď a pritom keď tam nikto nieje tak ju dcéra nezaujíma ale ostatným tvrdí ako je s ňou stále na vychádzke chodia k nám na víkendy berú dcéru na ihrisko a podobne čisté bludy. Otázka znie, je to nepríjemne keď tam sedím a takto o nás hovorí ozvať sa? Alebo nechať všetkých nech si myslia aká je super babka a my sme úplne mimo? ( Tak nás pravidelne opisuje že sa musí o všetko starať ona)
To že nás potom rodina ohovára kade tade je nám už jedno, to svedčí o nich, ale skôr by ma zaujímalo ako by ste reagovali v takejto situácii že sedíte v jednej miestnosti a takto o vás klame.

lily246
25. dec 2023

Nechápem, prečo si sa neozvala normálne nahlas pred všetkými hneď prvýkrát, keď povedala nejaký blud?

miggy
25. dec 2023

Ja by som v takej situácii povedala - nie, tie šaty som kúpila v HMku v sobotu...alebo nie, túto hračku má od môjho brata. Raz, dvakrát, trikrát opravis a potom si dá pozor

matkav21
25. dec 2023

Určite by som sa ozvala. Jej klamstva by som v ziadnom pripade nekryla.

petamich
25. dec 2023

tiez by som sa ozvala 🙂 presne stylom ako je aj napisane vyssie - nie toto ma od Zuzky, hracku sme dostali, saty som jej kupila vcera

januska12323
25. dec 2023

Keď ste v jednej izbe tak sa ozvite.
To som ja kúpila - ale babka veď ste vtedy ani so mnou neboli keď si ich v obchode vybrala.

autor
25. dec 2023

Na to príde väčšinou odpoveď že jaaaj tak od nás má ide podobne alebo jaaj ja už ani neviem čo som jej kúpila toľko toho je
Keď povedala že má od nej podobne hovorím že neviem o žiadnych a ona hneď no si zabudla na toho toľko

autor
25. dec 2023

@miggy opravovala som ale stále sa to snaží otočiť aj muž hneď reagoval ale snaží sa aby sme aj tak vyšli my z toho ako tí blbý

petamich
25. dec 2023

tak nech si ju muz posadi a povie jej, ze toho mate plne zuby a ked neprestane, tak sa najblizsie postavi a pred vsetkymi povie, ze klame

gemerka17
25. dec 2023

Opravovať zakaždým a povedať pravdu ako tu. Čiže babka od narodenia ste jej nekúpili nič s výnimkou jednej hračky alebo babka neviem či máte aj inú vnučku ale táto naša dcéra od Vás nemá a netravite s ňou čas. Proste aj krutú pravdu pred všetkými. Kľudne nahlas povedať načo sa tu hrá a robí toto divadlo, či je rozdvojena osobnosť a potrebuje psychiatricku pomoc. To je proste toxický človek. Konaj lebo takto ti len doslova serie na hlavu. Nenechaj sa ak ti to prekáža. Každý si na teba dovolí len čo mu ty dovolíš.

liz_lemon
25. dec 2023

ona musi byt chora psychicky, nie? ved to je az absurdne, aby takto klamala, esteked ste aj vy pritomni, ked viete, aka je pravda

hellionka
25. dec 2023

To vážne toto si necháš? 🫣

heidi4
25. dec 2023

Prestala by som k nej nadobro chodit. 🙂

autor
25. dec 2023

@hellionka tak ozývame sa, aj boli pokusy o rozhovor ale nepomáha

heidi4
25. dec 2023

Takeho cloveka k zivotu nepotrebujete.
Uz by som k nej neprisla, pokial nezmeni svoje spravanie, aj prerusila s nou vsetky kontakty. Ale to som ja, radikalna, lebo nemienim pocuvat nikoho debilne reci.

miggy
25. dec 2023

Tak nech jej muž povie dôrazne, že tie jej klamstvá ovplyvňujú aj váš vzťah a že ak neprestane, tak obmedzite návštevy u nej na minimum.

mikadooo
25. dec 2023

Bŕŕŕ nepríjemná osoba. Určite by som skresala návštevy na minimum, ale čo sa týka chovania, asi by som sa poradila skôr s mužom - jej synom, že ako sa k tomu postavíme spoločne.

tykat
25. dec 2023

Na by som jej povedala "babka ved len jednu hracku si kupila, to sa lahko pamata"

Alebo "jaaaaj no jasne, nasa babka roka" a zasmiala by som sa.

h2
25. dec 2023

Ja by som sa celkom určite ozvala hneď, ako by prvýkrát povedala takéto klamstvo!

nika11103
25. dec 2023

@liz_lemon úplne presne toto mi napadlo a čudujem sa že nás nie je viac . Veď toto ak je pravda tak to je diagnóza a je to patologická klamárka a to treba liečiť , ja si skôr myslím že toto musí byt nervami prifarbené (nič proti autorka ) - ak je to naozaj pravda žiadne dohováranie nepomôže okamžite smer psychiatria lebo môže začať klamať aj v oveľa vážnejších veciach . Mne to proste naozaj nejde do hlavy

autor
25. dec 2023

@nika11103 nieje to prifarbene. Klame často ona sa snaží pôsobiť pred každým dokonalo, tvrdí že chodia na dovolenky k moru pritom sedia doma a podobné snaží sa byť vždy tá úžasná

lubkovaandrejka
25. dec 2023

Z toho co pises mi vyplyva,ze ma urcite nejaku diagnozu. Nasa babka si zacala takto vymyslat,ked jej prepukol Alzheimer.

dorothee
25. dec 2023

Mne to zavana nejakou psychickou poruchou..To nie je ani zdaleka len obycajne klamstvo..V ostatnych veciach,rozhovoroch atd sa sprava normalne?Klame iba ked sa jedna o vnucku?

autor
25. dec 2023

@lubkovaandrejka nemá ešte ani 60 rokov

@dorothee nie klame vždy keď sa snaží vyzerať dokonalo

miggy
25. dec 2023

A čo na to muž? Veď on musí vedieť, či bola taká stále ..

autor
25. dec 2023

@miggy povedal jej svoje aj o samote aj pred ostatnými, ona sa divi že sa nad tým rozčuľujeme šak že nám to neškodi a ona vyzerá dobre

cacianka
25. dec 2023

Ešte raz by som jej v súkromí povedala,že si neželame aby rozprávala takéto bludy a klamstvá inak všetkým povieme pravdu. Ale to musíte byť s mužom dohodnutí, jednotní a ťahať za 1 povraz .
A ak to nedodrží tak naozaj všetkým a to fakt všetkým povedať ako babka klame, a presne konkrétne pomenovať čo všetko zvelicuje a preháňa= klame .
Veď vám doslova sere na hlavu, robí z vás neschopných, chudákov bez vkusu, peňazí a rozumu.
✂️✂️✂️ Dokiaľ neprestane alebo sa nepôjde liečiť.
Syndróm baróna Prášila

lubkovaandrejka
26. dec 2023

Autorka, to od veku niekedy nezavisi. Poznala
Som aj 58r s AlZheimerom.

tilly
26. dec 2023

Ak takto klame, tak neboj, všetci vedia, že klame. Ja by som ju asi ani neopravovala, ale len zmurkla na druhú stranu a pokrutila hlavou, že to nie je pravda. Všetci už budú vedieť

lauricka
27. dec 2023

tak urcite to nema v hlave v poriadku. Rozhovor medzi 4 ocami, jej syn nech sa s nou porozprava, vas muz. Je to jeho mama. Ze ziadne klamstva nabuduce. Ale mozno je mimo a nebude s nou rec. Tak tam nabuduce ani nechodte, nebude mat sa cim predvadzat :D. To su take nasilu vztahy, niekedy az na ostaru.... ci?

hopsas
16. mar 2024

Akoze zas o čo tu ide? Že svokra prifarbuje a opisuje sa aká je skvelá? Ja by som sa len zasmiala nad tým a neriešila..stačí že viem ja a môj muž aká je pravda...a ak to ona potrebuje k svojmu životu...pre mňa za mna nech si fabuluje sú svokry čo robia oveľa horšie veci