Ahojte, konecne po 5 r som sa vyrozpravala otcovi a poradil mi, ze kym ju neodstrihnem pokoj mat nebudem. Zrazu sa zobudim, budem mat 50 a zila len medzi tym co mi hovori, kaze, nadava mi, diriguje ako mam vychovavat syna, komanduje, otravuje, vyvolava. Ze taka studena sprcha pomoze.
Najhorsie je, ze to chcem ale po poslednom incidente tam nechce chodit ani moj muz a uz vbc nie s nasim synom (15M). Povedal, ze sa za nu hanbi, ze nema sebakontrolu a neveri jej, ked je u nej nas syn.
Mne to pride krute uplne zarazit pristup ale ona nas naozaj nerespektuje (dava jest co nesmie, odopina za jazdy z autosedacky, nadava nam do sprostych pred nim, ze sme debilní a mnoho mnoho dalsich veci, ked je u nej zavola dake deti do 8 r a su pri nasom synovi ona si na dalsom poschodi umyva okna). Ma ho tam a nevenuje sa. Nechavala ho takto strazit deckam, ked mal 2 mesiace. Ale nejdem sa stazovat, len som unavena, vycerpana a tehotna, nemala by som sa citit na lieky. 😏
Ja som zažívala so svokrou peklo. Chcela nám pokaziť ešte aj svadbu. Nakoniec muž s ňou ukončil úplne kontakt a na svadbu ani nešla. Ona bola doslova závislá na mužovi, mňa brala ako sokyňu a žiarlila. Veď sama sa aj vyjadrila pred kamarátkou, že som žena čo jej ukradla syna. Už je to skoro rok čo sme ju ani nevideli, nepočuli a ten pokoj a kľud je niečo úžasné. Je to smutné, že zo života niekedy musíš odstrihnúť toxických ľudí a hlavne rodinu, ale ver mi, že za ten pokoj a krajší život to naozaj stojí.
Raz som čítala dobru vetu.. keď robíš niečo opakovane čo nefunguje, tak to treba zmeniť.. máš milión dôkazov o Tom že ti pri svokre nie je dobre, napriek tomu k nej chodíte a trpíte, nasierate sa.. z akého dôvodu?
nehnevaj sa, ale ak je schopná nechat 2mesacne dieta aby sa oňho staralo nejaké 8rocne, zatiaľ čo umyté okno je prednejšie ako bezpečnosť 2mesacneho dieťaťa….nikdy viac. keby sa mu niečo stane, 8rocne nevie ešte vyhodnotiť situáciu. koho by to bola potom vina? vyčítali by ste si to do konca života… tvoj muž ma pravdu. na to že máš 50, rozmýšľaš jak pubertiacka čo sa boji povedať rodicom že chce ist von…
No,ked sa sprava ako popisujes asi bude lepsie prerusit kontakty. Chapem,ze ti to pride krute voci nej, ved je to muzova mama, ale ona sama si neuvedomuje,ze sa k vam tiez sprava kruto svojim sposobom. A mozno aj uvedomuje a je jej to jedno. No treba ti takeho cloveka v zivote?
Raz sa tvojmu dieťaťu niečo stane ...ona bude vyrehotana a ty budeš ľutovať
Mne by to tiez bolo luto a nedokazala by som len tak odstrihnut sa, len by som obmedzila kontakt. Vsak nieje to matka, babka ktory by zanedbavala, nezaujimala sa alebo tyrala, ci? Mna by bolo velmi luto kedy mna raz tak deti odstrihli. Sice ja sa nestaram do druhych a hadam budem raz bezproblemova svokra ale ludia su hocijaky a pokial fakt vyslovene to nieje nutne obmedzit uplne, tak by som len obmedzila kontakt na par dni v roku na par hodin ..a nenechavat dieta same s nou ci v dome alebo aute. Podla mna si anineuvedomuje ze dieta ohrozuje.
Odstrihnúť toxického človeka určite pre svoje zdravie, dobro a dobro detí a rodiny či už je to mama, svokra, krstná.
Rozum sa mi zastavil preco tam stale chodis. Cakas kym ti dieta zacne tiez nadavat do debilov a sprostej???
nie je to tvoja matka, keď ju chce odstrihnúť jej syn, poslúchni ho. Načo je dieťaťu taká babka?
Prepac, ale je to tvoja chyba - naco tam chodis a davas dieta na strazenie a 2 mesacne? 1 incident Ti mal stacit na poucenie… Radsej si zaplat niekoho. Ked mas pocit, ze ju mas navstivit tak polhodka pod dohladom. Ona moze mat nejaku zacinajucu Dg alebo uz rozvinutu a nevidi dosah svojho konania. Aj tvoj muz uz povedal, ze je koniec, tak nebud sprosta aby si to raz nelutovala, ked sa nieco stane …. vela ludi nema babky na strazenie a zvladne to
@jaskolka nechodime. Byva 1.5 km od nas vyvolava cez svokra a inych clenov rodiny...
@zara1996 zavidim, manzel na to nema srdce az tak utat ale povedal jej, ze ak sa nezacne ku mne dobre spravat, pride onho...
@jana_eyre_2 ona je clovek, ze dnes jej poviem, ze sme koncili a zajtra vola svokor muzovi az zvezieme maleho 🤷♀️
@kristinka92 a hlavne chlapec co ma v riti vsetko a pomaly 100 kg by mu dal oriesok alebo cokolvek az neplace 🤦♀️
@alenkatt uz to tak citim, ze je pre mna ako ne0tijemna choroba a zoziera ma zvnutra
@beata_k nechodim, ona sa dovali k nam, ja som ticho a cumim do zeme...
@olimuc vravela som si, ze uz sa to snad nezopakuje... vzdy to zhodila na to pred rodinou, ze prezivam a som precitlivena...
Manžel jej ale milión x dohováral najprv, ale taký človek to nepochopí, nevidí a ešte si myslí, že my sme tí zlí. Ale u nás to bolo už tak zlé, že jediné východisko bolo zrušiť kontakt. A ver mi, že teraz máme s mužom pohodovejší život a hlavne meneeeej stresu a nervou.
Ja by som jej nič nevravela, proste by som sa neozvala, nedvihla a šla Max na nejaké sviatky..
Prečo ju pustite dnu ? Ona nepočúva vaše slová, vaše usmernenia a vy jej ešte aj dvere otvoríte ? Vystavuje vaše dieťa nebezpečiu a vy jej ho ešte aj odvezie ?
PS. Prosím ťa nepouzivaj "až ",
@zara1996 kiezby sa toho dozijem aj ja 😏
@jana_eyre_2 ja ale nechcem uz vbc ani sa tam ukazat, kopne si do mna pri kazdej prilezitosti
@cacianka manzel furt veril, ze bude normalna
Veď tak tam už nechoď. Ja som k nej dlho chodila so stresom, že čo zasa bude mať za problém. Mala som z nej úzkosti, nervy, potratila som, neustále nás kontrolovala, mňa doslova šikanovala. Najprv som k nej prestala chodiť ja, muž k nej chodil občas, ale stále to bolo zlé a robila naprieky tak nakoniec muž úplne skončil kontakt. Keby mám v tej dobe tento rozum tak už skorej by som s ňou skončila a neprivodila si také stresy. Nuž, hlavne, že konečne si s mužom žijeme tak ako my chceme a nemusím mať kvôli takej zlej osobe každý deň stres.
@cacianka presne, dosť som ustupovala ale zabúdala som na seba a nechcela som ja byť za tú akože zlú. Veľa som strpela pri nej, ale teraz už by nehrozilo niečo také. Čakala som, že keď jej muž dohovorí tak sa veci zmenia. Áno, zmenili, ale len na taký týždeň, potom znova ten istý kolotoč. Taký človek sa jednoducho nezmení nikdy.
@zara1996 pozri, ak sa zastanes sama seba, nepustis ju za svoje hranice, oslobodis sa.
Ja ku svokrovcom nechodím kvôli úplnej banalite oproti tvojej situacii. Prečo by som sa trepala niekde kde sa ku mne správali blbo, a zopár x hnusne. Stačilo.
Aj autorke:
Aj keď si mladá, určí si hranice, nauč sa svokre príhodne oponovať , ak je protivná, zabrzdiť ju už na prahu. Vysvetli rodine cez ktorých volá, že jej správanie presahuje hranice vašej ochoty znášať jej chrapunske správanie a ak jej dovolia volať z telefónov vám, tak zablokujte aj ich. Sú u vás vítaní, alebo radi sa stretnete, ale toxických ľudí eliminujete zo svojho života. Aj keby to bola mama či svokra.
Máš tam preklep alebo si naozaj taká nesvojprávna v 50 rokoch? Však tam decko nepustím keď nechcem a môže sa aj na hlavu postaviť. Bude vyvolávať a čo? Telefón sa dá nedvíhať aj položiť aj zablokovať. U seba doma si necháš rozkazovať? Nie je vhodný čas na návštevu dovidenia.
@zara1996 🍀🙏 verim, ze to zvladnem
A prečo tam chodíte? Prečo ta trápi, ze "zarazís prístup?"