Svokra je na nás závislá

8. dec 2024

Musím sa vyrozprávať lebo ma už picne, svokrovci bývajú 300km od nas , narodil sa nám synček ich prvý vnuk (má 4 mesiace) do toho aj muž je jedináčik , ona nemá žiadny život žiadne hobby žiadne záľuby nikam nechodia len doma sedia cely ich život je len syn a vnuk , tým pádom nás vkuse otravujú stále by len volala videohovor a tie jej názory a tón hlasu ako rozpráva s malým nevladzem to počúvať je to neskutočne otravne , a stále by chodili k nám na celé vikendy aj keď bývame v menšom 3 izbovom byte s malým bábätkom , oni chcú chodiť každé 2 mesiace na 3 dni , príde mi to často nie som zvyknutá mat narušené súkromie v malom byte s malým dieťaťom , ako toto vyriešiť aby chodili kúsok menej napríklad každé 3 mesiace ? Och .. Nonstop chce volať a hodinové videohovory a keby ste počuli čo rozpráva a ako rozpráva tak by ste ma pochopili že mám nervy aj takto na dialku. Som už na dne s nervami kvôli nej od kedy som otehotnela mám peklo zo života je to otravné hrozne , pýtať sa každý deň ešte aj kedy kakal ako kakal a koľko kakal to len taký maly príklad , ako vyriešiť hlavne tie návštevy aby tu neboli natrepaní každé 2 mesiace ?

maciatkoe
8. dec 2024

Urob si v prvom rade poriadok s muzom. On je zodpovedny, za to, ako casto sa k vam nasackuje svokra. A tiez on je zodpovedny za to, ako casto dovoli aby ste mali videohovor.

autor
8. dec 2024

@maciatkoe a ako mu povedať aby chodili menej ? Keď oni sa spýtajú či môžu a on nevie povedať matke že nie

abbey1
8. dec 2024

Návšteva vlastného dieťaťa raz za 2 mesiace mi skutočne nepríde prehnané. Ak ti vadí, že sú vždy u vás, striedajte sa. Raz oni k vám, raz vy k nim.
K tým videohivorom. Skrat ich. Hodina je pri tak malom dieťati ozaj veľa. Pripadne nech s nimi bola muž. Tomu daj na tu hodinu malého a ty máš hodinu voľnú. A nech muž vysvetľuje, ako malý kakal. 🙂.
Tón hlasu? Toto by som ozaj pre dýchala a neriešila. Nerobila by som zbytočné drámy o nepodstatných veciach. Peklo v živote vyzerá úplne inak než svokra 300km ďaleko.

kaca222
8. dec 2024

Mne osobne sa návšteva raz za 2 mesiace nezdá nejaká pričastá. Obzvlášť, keď je dieťatko takto malé, veď za tie dva mesiace je to úplne iný človek. Doprajte im a vezmite to práve ako pomoc, dajte im malého do kočíka, do izbičky, v kľude si poupratujte, oddýchnite, choďte za kamoškou ;) telefonáty by vadili aj mne, to nech si telefonuje syn s mamou a vy choďte do inej izby, nech to nemusíte počúvať 😀

autor
8. dec 2024

@abbey1 keby tá návšteva bola max na 1 noc poviem okej kľudne každé 2 mesiace ale na 3 dni v 3 izb byte a s malým bábom je to otravne

martinka13
8. dec 2024

Fuha ja si neviem predstaviť, že by som sa s rodičmi videla raz za 2 mesiace. No a keď sa už trepu 300km tak asi sa nezvrtnu na päte a hneď domov. Chápem, aj mne by vadilo, keby u nás svokrovci nejako dlho bývajú, hlavne, keď máte malý byt. Tiež by som povedala, aby ste návštevy striedali. A nečuduj sa, že sa ich život teraz točí okolo ich jediného vnúčaťa. Čoskoro možno príde čas, že ich ešte rada u vás privítaš, keď bude treba varovať dieťa....

marcellka32
8. dec 2024

Zmeniť na 1 videohovor denne, slovom jeden ! Za ten 1 deň sa nič nestane, ak sa budú snažiť dovolať viac, nedvihat mobil (potom povedať máme iný program, boli sme vonku, malý spal, boli sme na návšteve....)

cyberk
8. dec 2024

Ked chcu prist, tak sup do hotela, chvilku u vas na kavu a sup von a manzel s nimi 🙂 ked chcu volat, tak manzel nech vola a stara sa o dieta a ty mas klud 🙂 vyriesene

abbey1
8. dec 2024

Otravné pre teba. Si tak nastavená. Oni nie. Je to ich syn, vnúča. Teraz ako už matka by si mohla skúsiť trošku pochopenia. Materinský cit je rovnaký, či má dieťa 4 mesiace, či 40 rokov.
Keď sú i vás. Naplánujte si ty sama a aj s mužom rôzne aktivity a využi, že ma dieťa opateru. Väčšie upratovanie doma, káva s kamarátkou, veľký nákup, kino, športovú aktivitu. Pripadne výlet všetci spolu. Nemusíte všetci 5 naraz spolu sedieť v byte. Posli ich 3krat denne kocikovat, popros svokru nech navarí, choďte na obed niekam.

pribinak
8. dec 2024

Fuuuu ty si nepríjemná…..majú vnuka a dovolia si prísť na víkend 😳😳😳😳😳

maranco
8. dec 2024

K videohovoru zavolaj manžela, nech sa porozpráva s mamou a po pár minútach mu nechaj syna a ty máš "voľno" môžu vykecávať aj 2 hodiny.

lenka567899
8. dec 2024

Dufam že aj ty budes mat takú nevestu ako si ty..

bielasovicka
8. dec 2024

A tvoja mama ako často chodí alebo volá?

januska12323
8. dec 2024

Takú otravu nevestu som tu dávno nevidela. Všetko sa dá vykomunikovať, na to ti narástli ústa. 3 dni raz za dva mesiace nie sú vôbec veľa, skráť to na dva ak nevieš 3 vydržať. Rovnako hovory, načo hodinu? Dohodni termín kedy ti to vyhovuje, ideálne aby bol aj muž doma a nech si volajú.

biba_18
8. dec 2024

nie si povinná s ňou denne telefonovať. nie že hodinu, ani 10 minút by odo mňa nedostala… tak ako píšu kočky - nech s ňou plká manžel… a keď prestaneš mať pocit, že ťa denne otravuje tak aj tie návštevy ťa budú otravovať menej…

earlgrey
8. dec 2024

A kto to bráni ten videohovor zrušiť? resp. nereagovať? ja veľakrát zruším hovor otcovi mojej dcéry, alebo jednoducho nechám mobil zvoniť, lebo mám iné povinnosti ako sedieť na telefóne...alebo mu napíšem, že zavolám neskôr lebo teraz robíme to a to..

0silvia0
8. dec 2024

Ked ta svokra irituje, ty nemusis byt pritomna pri videohovore. Akoze hovienkove temy by asi aj mne liezli na nervy. Poloz telefon k malemu a k muzovi a ty si chod na hodinku oddychnut.

natall113
8. dec 2024

Návštevy by som neriešila, nieje to tak veľa a tie tri dni vydržiš. Čo sa týka hovorov, volala by som max. polhodinu, tiež nemám rada tieto otázky do detailov a nemusíš na to odpovedať.
Čo sa týka tónu hlasu a reči, ja som zas toto zarazila hneď, svokra je schopná sa aj so štvorročným rozprávať v štýle "ňo čo ťy môj milášik mališky" ja to nenávidím a taktiež ona nepoužíva normálne slová alebo normálne zdrobneniny ale slová ako "babalucko, haluštinky" takže som ju poprosila o obmedzenie

ivik4
8. dec 2024

Skratit navstevu na 1noc , moze to byt fajn kompromis.
Nezabudaj, aj ty raz mozno budes svokra a babka

rachel36a
8. dec 2024

Raz za dva mesiace navsteva rodičov mi nepríde prehnane...telefonaty by som skratila na 10 minut a hotovo

dadka1997
8. dec 2024

V prvom rade sa ma muz pytat teba, ci ti to vyhovuje alebo nie .. ak niekoho nechcem jednoducho nepride a basta

slavomira236
8. dec 2024

Tak raz za 2mesiace na 3dni predpikladam 2noci to nieje nejak casto. Idu 300 km ved nepridu na jeden den.videohovory by som obmedzila na raz 2krat tyzdenne 15 minut. A ked necjces volat ty nech vola muz. Dohodnut urcity cas den

pribinak
8. dec 2024

@dadka1997 ale rovnaký postoj potom treba zaujať aj k jej rodičom

Ja neviem, mam 14 ročného syna, toez jedináčik a asi mu začnem dávať citat tieto diskusie
Neviem si predstaviť že bude mat s partnerkou či manželkou dieťa a 3 izbový byt a ja budem chcieť prísť pozrieť vnúča a pošlú má do hotela….

Ale stavím sa, že svojim rodičom by to neurobia

patka06
8. dec 2024

Raz za 2 mesiace nie je často, ak chcú vidieť malé vnúča.
Máte malý byt, nech sa ubytujú niekde mimo /hotel, apartmán .../ k vám prídu na obed, na kávu, babätko môžu zobrať na prechádzky /
Videohovory obmedziť, skrátiť a volať keď je doma muž, daj mu syna, ty svokru pozdravíš a ideš si po svojom

anketkarka
8. dec 2024

Keď ohlásia návštevu, tak povedať, že potrebujete trocha zmenu a prídete vy na návštevu. Ostanete jednu noc a pôjdete domov. Svokra sa bude musieť starať o návštevu a vy odídete vtedy, keď už budete mať dosť. Isté sa poteší, keď odídete skôr a bude mať aj ona pokoj. Bude mať vnúča aj syna a Ty ,,trochu dovolenky".

autor
8. dec 2024

@pribinak ja by som určite nedala do hotela svokrovcov , aj keby sme žili v garsonke by som ich neposlala do hotela ….

zuza265
8. dec 2024

Ani mne nepride raz za 2 mesiace vela. Telefonaty chapem, ze ta vyzmykaju. Skusila by som len zredukovat telefonaty 🙂 ta navsteva je fajn a uvidis ako velmi moze o par mesiacov pomoct. Zatial ho boli pozriet kolko? 3x videli vnuca? To zas nie je vela. Myslim, ze nejaky vzajomny respekt by sa tu zisiel. Aj ty im na ich navstevy. A aj oni tebe na tie telefonaty🙂

nelili1978
8. dec 2024

Ach čo by som ja dala zato, keby prišla moja svokra alebo mama. Hlavne keď boli deti malé. Ale asi si tak nastavena z domu. Nie každý má rád návštevy...ťažko je radiť.

colsami
8. dec 2024

Tak do hotela svokrovcov neposles (nevidim na tom nic zle ak naozaj nemate na byte priestor), ale ohovarat na internete ich budes, aki su otravni a ze si dovolia prist az na 3 dni, raz za dva mesiace.

dadka1997
8. dec 2024

@pribinak no sak to jasna vec.. co plati pre jednu ma platit aj pre druhu stranu ..

Toto maju riesit medzi sebou manzelia, nie len tak si prist.. a telefonaty skratit alebo nech vola muz a nech si drzi maleho na rukach a ty si vyloz nohy ..