Ahojte, neprisla som sa stazovat, skor len uprimne vykecat a mozno vypocut iny nazor a mozno aj nechat ,, prefackat" Vami, ze ma trapi blbost...mam 11 rocnu dcerku z prveho manzelstva..a druhe dietatko ma 1,5 roka,ktore mam s druhym manzelom, s ktorym som 7 rokov..s jeho mamou mam pekny respektujuci vztah, sice ma poucuje, co sa malej tyka ( nekoj uz, teplejsie obliekaj atd. ) ale mne to nejako nevadi...vsak ja si vychovavam a aj tak bude po mojom...no manzel mi povedal, ze v lete mala blbe poznamky typu ,,ona by cudzie dieta vychovavat nedokazala..manzel mi len povedal ze sa ho to dotklo a + jeho teta (svokrina sestra) povedala ze nic proti mne nema ale ze si zasluzi zenu bez dietata z predosleho manzelstva..( oni dve su si vo vsetkom velmi podobne) ...v podstate sa ma to nijako nedotklo, s manzelom mame pekny vztah a aj on ma s mojou prvou dcerou...avsak comu nerozumiem je, ze svokra je ten isty pripad ako ja...moj manzel ma nevlastneho surodenca, svokra je taktiez druhykrat vydata a s druhym manzelom mala este dalsieho syna, mojho manzela..snad sa vysomarite...co si prosim Vas o tom myslite?
mozno to bol kompliment tvojmu a jej manzelovi.. ze dokazali vychovat 'cudzie' dieta..
Počkaj, ale ona vychovala obe deti svoje vlastné, tvoj muž má jedno cudzie, tam je ten rozdiel. Máte dobrý vzťah, nekaz si ho. Proste nie každý by zniesol robiť macochu/otčima.
Tak hovorila z nej vlastná skúsenosť. Aši sama vie, že to vobec nie je ľahké atd. Nemam skúsenosť , takze neviem posúdiť, ale je tu nie jedna téma, kolko problemov z toho moze byť.
Ako ja si tiež budem priať pre svoje deti rovnocenného partnera. Ale ako si vyberú, bude už koniec koncov ich vec.
A ja sama som si tiež doslovne cielene hľadala rovnocenného. Človek si ušetrí toľko starosti, že až.
Tak maju ho na piedestali zasluzil by si pannu Mariu / Kate Middleton/Meagan Markle v podstate ani tie nie su dost dobre a uz svojich princov krasonov nasli..,Mozno ta modra mimozemstanka z Avatar co neexistuje by bola Podla nich to co si zasluzi. Ale vadilo by ze je modra😂a tak mà teba a je stastny a ty aj deti ste happy . Takze kasli na take reci . Hlavne ze muz nezdiela tento ich nazor,
No tak mna by to zabolelo pocut ze nie som dost dobra pre nich. Namiesto takychto reci, by mala mat pre teba pochopenie, kedze bola v tvojej kozi.
Ja by som pockala par mesiacov, nech sa na to zabudne a potom pri kamaratskej chvilke by som sa jej opytala ako ju zobrala do rodiny jej svokra kedze tam prisla ako zena s dietatom. Podla mna ju zobrala zle a davala jej to najavo. A tvoja svokra to teraz prenasa na teba. Nedavno som videla film Crazy Rich Asian a bolo tam nieco podobne. Chlapec z miliardarskej rodiny si priviedol domov snubenicu z beznych pomerov a jeho mama ju chcela vystvat, lebo ona sama prisla do tej bohatej rodiny a ako chudbna a ta rodina jej vzdy dala najavo ze pre nich nebude nikdy dost dobra.
nemusel ti to vykecat, mal si to nechat pre seba a nemusela si to riesit teraz v hlave 🙂 aspon keby sa ta zastal a potom ti to povedal, takto neviem naco bolo dobre ti to vobec hovorit
@sheila121 ja by som napriklad nechcela chlapa, ktory uz ma dieta :D nemyslim si, ze su to zli ludia, ale nie su vhodni pre mna, to je vsetko.
@sheila121 ano chapem, ale preto by ich mal ,,upratat" on a nie jej to vesat na nos aby sa citila zle, pritom ona pise ze maju dobre vztahy, tak by sa mal snazit to tak udrzat.
Este by si mohla povedat svokre ze nastastie je jej syn po svojom otcovi a dokaze vychovavat cudzie dieta . Ze je fajn ked nie je v tomto po nej ked ona by to nedokazala. Aj ked je s tebou v klube zien co maju dve deti s dvomi roznymi chlapmi 😂uz sa to zamotava a muzovej tete odkaz ze jej švagor si tiez zasluzil bezdetnu ženu. Ale ze kazdy mà co si vyberie nie co si Podla inych zasluzi . Mohli by byt radi ze je stastny a nehladat vadu kde nie je .
Tak je pravda, ze ona cudzie dieta nevychovavala, a ak si to vie priznat tak ok. Priznam sa ze ani ja by som do toho nesla a ani by som nechcela aby moje dieta vychovaval niekto cudzi, ale nebola som a ani uz nebudem v takej situacii.
Smutne, ze ak si s manzelom 7 rokov mala svokra potrebu toto pred nim pretriasat. Mohla si to so sestrou povedat niekde mimo. Verim ze ta to mrzi.
Baby...ale ja som to teda absolutne necakala...svokra sa ku mne spravala lepsie ako vlastna mama...prislo to z nicoho nic a po 7 rokoch taketo veci zacala rozpravat...keby na zaciatku...fakt nepoviem nic...je to take prirodzene aj...ale ja som aj z jej spravania zacala citit ze by bola najradsej keby sme sa rozisli :( ktovie co sa jej v hlave udialo..moj manzel je velky introvert...a az teraz mi zacal o nej v negativnom svetle rozpravat, ze je zena viacerych tvari a podobne...vlastne prehodnocujem svoj prispevok a to, ze mi to nevadi...mne je az smutno :(
Tak ber na vedomie ze je to falosnica a zariad sa. Cize ziadny vrucny vztah, ale zacni jej vykecy brat s rezervou.
To sú tie svokry, čo majú dvojaký meter. Treba sa opýtať svokra, či mu nevadilo vychovávať cudzie dieťa. Respektíve keby mala ona dcéru s dieťaťom a druhýkrát by sa vydala, tiež by jej to nevadilo.
Hmmm je to sice smutne. Ano ako pises obzvlast ked ste spolu dlhsie nie pol roka ale… jedine manzel ju dokaze uistit ze mu na tebe aj na tvojej dvere zalezi. Ze je vasou sucastou a neberie ju ako cudziu.
Vobec to neries, nekaz si s tym vztah co mate, ber to len ako poznamku.
@denisah6 myslela som tak, ze svokra je moj pripad...ved aj moje dve deti su moje vlastne...a dakujem za nazory...pomohlo mi to..vsetkym
Ja ťa chápem, ale ona povedala, že by nedokázala vychovávať "cudzie" dieťa, pre teba sú obe vlastné, ale pre jej syna je jedno "cudzie".
Aj keď ak by som aj bola v takejto situácii snažila by som sa vyhýbať pojmu "cudzie", znie to tak nepekne.
Mne by svietila kontrolka, ze taketo hovori synovi, ked uz s nim žijem a mam s nim dieta, pricom aj ona mala dve deti od dvoch mužov. Pre mna by to bolo falošne. Ak by mu to hovorila, pocas nasho chodenia chapem ale ak mu to hovori teraz? Naco…. Akoze chce v nom vzbudiť pochybnosti?! Ako sa poznam, by som nasla nejaku vhodnú príležitosť a chcela si to vydiskutovať ale v klude. Lebo som tam nebola a nepoznam cely kontext ale mne by taketo poznamky v rodine vadili. Cize by som poprosila svokru a tetu aby sme sa o tom pozostávali, ze co sa vlastne stalo a preco taketo slova na fungujúcu rodinu.
@betulinka1 ano..presne ako pises..ja ju teda budem konfrontovat, len neviem kedy ...snad pride nejaka prilezitost vhodna kedy to na nu vybalim...a presne tak...teraz ked mame male dietatko...a ona s tym zacala...manzel sa ma samozrejme zastal...len mi o tom povedal az s odstupom casu
My mavame najlepsie rozhovory so svokrou, ked po obede umyvame a utierame riady, ked k nim prideme na navstevu. Vtedy vsetci zdrhnu aby nemuseli pomahat a ostaneme tam same. Ked sedíme pri kávičke v obyvacke, vtedy nam vzdy niekto skace do rozhovoru.
tak si treba davat na svokru pozor a nebyt k nej tak uplne otvorena a uprimna, ked je to zena viacerych tvari.. su taki ludia.. asi preto ti to aj muz povedal.. aby si si na nu davala pozor.. on ju ako matku pozna lepsie.. mozno ti to o nej nechcel hovorit hned na zaciatku a ociernovat ju pre tebou a upozornuje ta az teraz, ked sa svokra zacina vyfarbovat
@reanda ano presne tak to je...dakujem...no ale zamrzi kurnik...este som kazdemu vravela, ze som jedna z tych, co ma velke stastie na svokru :(
Mozno s tymi recmi zacala teraz pretoze si jej dala vnuca a ona nechce aby aby sa majetok jej syna rozdeloval medzi 2 deti, ale aby vsetko slo jej biologickemu vnucatu.
Ako sa svokra sprava k tvojej starsej dcere? Kupi jej darceky na vianoce, alebo ju ignoruje? Mozno bude robit rozdiely medzi detmi.
zamrzi, jasne, ale co narobis.. ja som bola tiez pre svokru na zaciatku anjel, potom z nicoho nic bosorka, od ktorej by mal syn dat rychlo ruky prec, potom zase anjel a tak dokola, niekedy clovek vobec netusi, z akej priciny zrazu otoci 😀 a co sa jej viri v hlave 🙂 .. uz som si zvykla, ze ju nemozem brat vobec vazne, vsetko s rezervou a hlavne sa vobec na nic pri nej nespoliehat.. nie je to nic moc, taky vztah, preto sa s nou ani nestretavam, ak nemusim..
V podstate nema zmysel ju konfrontovat. Ty si tam nebola vtedy ale tvoj muz by jej mal razne povedat ze si take kecy nepraje pocuvat ze on navzdycha o tom ako si jeho otec zasluzil bezdetnu zenu. A ze prave ona by mala mat viac pochopenia nie sudenie pre teba .ked nie je o nic lepsia ako ty.
mohol by na to tvoj manzel povedat ze je rad ze si ju jej manzel vzal aj ked ona bola v rovnakej situacii .