Svokra - egoistka voči vnukovi

10. jan 2024

Doteraz nechápem ako môže byť jedna babka taka egoisticka voči vlastnému vnukovi. O našho maleho nemá absolútne žiadny záujem, iba o deti svojej dcéry a ešte o dieťa, ktoré ma mužova ex, nie s mojim mužom. Keďže ostali kamarátky, co mi je jedno, len ma zaráža ako jedna babka dokáže byť taká chladná voči vnukovi a ma radšej cudzie. Nie sme nejako na nože, skôr mi je z toho smutno lebo syn sa za ňou pýta a ona ani len nenapíše ako sa ma, ci je v poriadku. Skúšala som sa jej na to opýtať, ale bez odpovede. Je mi z toho zle. Tvári sa ako svätá a pobozna žena a pri tom nam už urobila toľko zákerných veci ale človek by to aj hodil za hlavu keby sa aspoň k tomu malému trochu ma.

pribinak
10. jan 2024

Otec dieťaťa to nijako nerieši? Nerozoberal situáciu s babkou?

Pozri, dieťa to zvládne aj bez babky. Časom pochopí a stratí aj ono záujem

domkakvet
10. jan 2024

Ja z tvojho textu citim aroganciu, neviem co ti spravila svokra, ale myslim, ze chyba bude aj na tvojej strane, tak skus to nesilit, bud mila a priatelska.

dzulli1980
10. jan 2024

Rozumiem Ti ... mňa moja svokra tiež neprijala, neprijala svoju vnučku, aj som sa jej opýtala, v čom je problém, jej odpoveď bola "v ničom" ... ja som to ďalej neriešila, prijala som to ako fakt ... vôbec sa o vnučku nezaujímala ... v čase, keď bola dcéra maličká, ja som nemala žiadne skúsenosti s deťmi (len tie teoretické z kníh) sa moja mama starala o môjho otca, ktorý umieral na rakovinu pankreasu, nemal mi kto pomôcť, prísť na chvíľku povarovať atď., môj muž ťahal dvanástky, denné, nočné ... svokra bola už na dôchodku, neprišla, nepomohla ... nebola to jej povinnosť, to mi je jasné, no mrzelo ma to ... pre môjho muža bola jeho matka bohyňa, aj mu rozumiem, bolo ich 5 detí, otec alkoholik, sama sa starala ... neviem ... nič nie je čierno-biele ...

autor
11. jan 2024

@domkakvet práve preto som sa jej pýtala v čom je problem, aby sme to vyriešili, opýtala som sa ci som niečo spravila povedala ja, alebo muž, co ju nahnevalo, lenže odpoveď žiadna.

suzy2508
11. jan 2024

Vôbec to nerieš. Ja som bola v podobnej situácii - o mňa a brata sa starí rodičia z otcovej strany prestali zaujímať v tom momente, ako sestra môjho otca porodila vnučky. Eventuálne to došlo do takého extrému, že len tie 2 boli stavané na piedestál, o nás sa prestali zaujímať, navštevovať. Po hádke otca s jeho rodičmi sa úplne uťali putá, jeden čas aspoň napísali na sviatok, ale len môjmu bratovi, mne nie, lebo veď to je jediný pokračovateľ priezviska. Aj takíto starí rodičia sú. Pokiaľ záujem nemá, ja by som sa jej nevnucovala. Keď si potrebovala pomoc v citlivom období po pôrode, vykašľala sa na teba. Ja by som sa k jej správala rovnako. Možno jej to na starosť dôjde, že prečo ku nej vnúča nechodí. Ale takýmto typom to obyčajne nedôjde nikdy. Ty sa netráp. Zvládne to bez babky. Načo by mu aj takáto bola..

michaellkaaa
11. jan 2024

Ak sa svokra volá Žofia, tak už to bude menom.

domkakvet
11. jan 2024

Su ludia, ktori nepovedia na rovinu co im vadi, tak ze ja odporucam to co som napisala.

lalu_sk111
13. jan 2024

takýchto prípadov je tak veľmi veľa... je to smutné ale keď počúvam príbehy mojich priateľov a ich skúsenosti, či starší alebo aj mladí... je to časté

emiw
17. jan 2024

@domkakvet aroganciu? A kde ju citite?? Ved je to prispevok, kde dotycna dala zo seba von emocie, je bezradna a ziada o radu a ja citam prispevok uz 3x a nikde tu arogamciu nebadam.
Ja skor mam dojem z niektorych zien (Vas zahrnajuc), ze maju potrebu rypnut, lebo bez toho asi nevedia fungovat, ci zacat svoj den.
Skor mi pridete arogantna vy!
Zena zenu by chapat mohla, nemyslite?
🙈

vevesh
17. jan 2024

Zaujimat sa o vnuca nie je povinnost🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️jednoducho treba to akceptovat tak, ako to je. Vztah silit nemozes a ani druhym ludom prikazovat, kde a s kym maju ci nemaju vztahy budovat- jedine, co mozes je, ze sama na vlastne stare kolena sa budes spravat inac k vlastnym vnucatam. Ono to tych ludi dobehne, ale uz bude neskoro....

autor
17. jan 2024

@emiw to je na tom smutne ze tu sa ženy nesnažia podporiť jedna druhú, pomôcť, poradiť, ale ešte si štuchnut do niekoho. Myslím ze matky by sa mali podporovat a nie hľadať na všetkom len zlo.

katka700
17. jan 2024

Bohužiaľ sú aj také babky, sebecké mrchy. Je to len môj názor, nemusíš s ním súhlasiť - je lepšie ak synovi s kľudom bez emócií povieš "babka nás nemá rada, ale nevadí budeme šťastní aj bez nej" Pravda povedana primeraným spôsobom je vždy lepšia ako klamstvo (že babka ta má rada) ktoré je v rozpore so skutočnosťou. Deti nie sú hlúpe, tie akože milostrdne lži spôsobujú len chaos a traumy.
Svokre narovinu povedz že keď sa o vnuka nezaujíma nech sa o 10 rokov nesťažuje že na ňu zvysoka kašle.

autor
17. jan 2024

@katka700 áno ja viem

emiw
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
emiw
20. jan 2024

Presne tak! Zasnem, ako poniektore vedia byt zlomyselne a musia este stuchnut do druhej, aby jej este pridali, a tym sa asi citili dolezitejsie.
Trosku empatie by mnohym neuskodila.
No nic, taketo typy komentov hodit za hlavu.
Sama sa viem vcitit do Vasej kože, nakolko mam podobny problem a veru, mozte sa aj na hlavu postavit, kotrmelce robit, aj tak s tym nic nespravite. Je to povahou, a ta sa proste nezmeni.
Ta moja, ked ku nam pride raz za 2 mesiace, tak tu sedi a nic, ani slovo sa neopyta, ako deti, ci mame nieco nove, ako sa nam dari, nic, nic a este raz nic. Len pletky, kto, kde, co a ako, co mna ani nezaujima, nakolko dotycnych ani nepoznam a aj keby, taketo veci ma nezaujimaju.
A tiez som jej neurobila nic, ani nik z nas. Jednoducho je taka povaha. Ja to viete ako volam? Salam parky 😅😅 Pride mi to uz vtipne, hoci to je na zaplakanie. Nuz, ale s tym nespravime nic. Povaha je povaha, a ta sa veru nemeni🤷🏼‍♀️☝️