Svokra chce, aby som ju oslovovala mama

4. máj 2024

Moja svokra sa po svadbe rozhodla, že ju mám oslovovať mama. No ja to nedokážem. Ani moju mamu neoslovujem takto, ale menom. Proste neni mi to príjemne a odmietam to robiť. Ona sa urazila, že veď sme teraz rodina a mám sa podľa toho správať, vraj som sa nemala hrnúť do svadby, keď neviem ako sa vydatá žena ma správať k rodine manžela.
Nechapte ma zle, je ju mám celkom rada, rešpektujeme sa, aj keď mame občas nejaký konflikt, nie je to vôbec zla svokra a som za ňu rada svojim spôsobom. Ale volat ju mama odmietam.

maca1984
4. máj 2024

Tak to nerob.
Ani ja svoju svokru nevolám mama. Mamu mám len jednu a tým to pre mňa "zhaslo".

pribinak
4. máj 2024

Mala som so svokrou veľmi dobrý vzťah, ale mama som jej nehovorila
Hovorila som najskôr menom a potom babka

Muž čo? Nevie povedať mama aby sa stiahla a netlacila ?

luxus10
4. máj 2024

MAMA JE LEN JEDNA, ked tak ju oslovuj krstnym menom...

sevrin
4. máj 2024

Mne to príde divné, mama je len jedna. A aj tú svoju väčšinou oslovujem menom, však aj ona ma vždy oslovuje menom, nepamätám si, že by ma niekedy oslovila, syn, synček, synátor - pravdupovediac by mi to prišlo dosť divné 😀
Ale keď si to žiada svokra... vsugeruj si, že "mama" je jej meno a keď jej to robí dobre, tak ju tak volaj.

guudy
4. máj 2024

Ja tiez svokrovcov volam krstnym menom, alebo babka a dedko. Bolo by divne pri rodinnych stretnutiach dve osoby oslovovat mama😅

personality
4. máj 2024

Volaj ju "Jankova, Jožkova, Filipkova... mama". 🤣

matullienka
4. máj 2024

Nikdy som svokrovcov nevolala mama a otec. Svokra to síce chcela ale ja som jej hneď povedala, že nie , že ja mám mamu a otca len po jednom a tak to aj zostane. Kým sme nemalo dieťa tak som buď neoslovovala alebo po mene. Keď sa nám narodila dcéra automaticky som začala babka, dedko

really8
4. máj 2024

Aj mne to svokra navrhla. V zivote som ju tak neoslovila. Po narodeni deti je to babka a problem vyrieseny.😁

blaazi
4. máj 2024

Aj u nas je taky zvyk. Mne to.bolo cudne. Ale moja vlastna mama trvala na tom, aby som svokre tak hovorila. Zvykla som si, ved je pravda, ze je to mama...mama mojho muza.

komplikovana
4. máj 2024

ale ty si si nevydavala preto, aby si svokru mohla oslovovat mama, ale preto aby si predovsetkym s manzelom vytvorila vlastnu rodinu. Nech je urazena, nutit na nemoze a ty jej nic vysvetlovat nemusis. Svokra bude osoba, ktora rada diriguje ostatnych co?

alickapusinka
4. máj 2024

ja by som zo žartu povedala ako vás môžem volať mama ak som si vzala vášho syna to ináč sme príbuzný. A ja mám svoju mamu mama je len jedna.

avanka
4. máj 2024

Tak keď svoju mamu nedokážeš osloviť mama,je to prinajmenšom čudné,ale nevidím,lebo neviem,čo je za tým.
Vysvetli jej to,skúste sa o Tom porozprávať ako 2 dospelé ženy .
Ja som vydatá 16 rokov,zajtra bude 17🙂.manzelovych rodičov volám mamina,tatino,tykam im,mám ich rada a sú to moji druhí rodičia.
Manžel je na tom rovnako,tyká, mojich rodičov volá mami,tati. Pre nás je to normálne a prirodzené. Máme pekné vzťahy a máme sa radi.

ahhola
4. máj 2024

Ked nas zat oslovil mojho muza menom, skoro mu vypadla salka z ruky, to keby mu povedal tato... asi sa sklati k zemi... Hlupa zena, tvoja svokra, sorry. Tieto veci sa nedaju dohodnut, vynutit, bud pridu spontanne, alebo nic. 😅
Napadla mi sutuacia, ze sa mladi rozvedu a nevesta oslovi exsvokru Dobry den, mama.... Vsak to chcela a casovo neohranicila, tak to ma.

deti95060810
4. máj 2024

moji rodičia tak oslovovali svoje svokry...
aj moja švagriná mojim rodičom - otec, mama.

basulaak
4. máj 2024

Tak ju tak nevolaj. Svokre nic ine neostane len s tym zit. Ja svoju tiez nevolam a nikdy nebudem, mamu mam jednu.

anita6666
4. máj 2024

Povedz tej cudzej tetke,že nech sa preberie zo sna,lebo možno si to, ani chudera nevšimla, ale rok 1930 je už za nami 😆 smutný fakt je,že ešte aj v roku 2024 je ešte niekto ochotný riešiť svadbu

rachel36a
4. máj 2024

Svokra mi to tiez navrhla, povedala som jej ze ja uz mamu mam. Musi to akceptovat. Volam ju menom.

maris5
4. máj 2024

Ja sa vyhybam akemukolvek osloveniu. Dari sa. 😉 odkedy su deti je to babka/starka.

januska12323
4. máj 2024

Nie je tvoja mama tak ju tak nebudeš oslovovať, viac by som nediskutovala.

matullienka
4. máj 2024

Inak pre váš pribuzenský vzťah je pomenovanie svokra a nevesta. Takže nabudúce kľudne s úsmevom dobrý deň drahá svokra aký ste mali deň

stanulienkat
4. máj 2024

Pani svokra nepostrehla, ze v kalendari je 21. storocie? Som myslela, ze uz ani na najzapadnutejsej dedine sa toto uz neriesi.

terry658
4. máj 2024

Ja svokru volám mama a nerobí mi to problém. Teraz je to už stará mama,lebo máme deti. Nikdy som to takto neprežívala. Je to prosto oslovenie, zvyk. Načo kaziť vzťahy takou blbosťou.

henka123123
4. máj 2024

Nehovor jej tak.nemusita ta to trapit.ci sa to jej paci alebo nie...ja mojich svokrovcov ak naaaaahodou stretnem tak oslovujem babka dedko..a ked neboli starymi rodicmi tak ujo a teta..

mimikarol
4. máj 2024

Akože sem tam z času načas by som to oslovenie použila, pre pokoj v rodine. Ale inak by som ju oslovovala neutrálne.

majlo1234
4. máj 2024

Moj muz si to tiez predstavoval tak, ze ju budem volat mama😀 volam ju menom,
Mne staci jedna mama ktora ma rozculuje, nepotrebujem dve

marca12
4. máj 2024

To uz je co za nazor? A celkovo nechapem,preco niekto oslovuje svokru mama. Mama je len jedna.

avanka
4. máj 2024

@anita6666 cudzej tetke? Preboha,veď to je mama syna, ktorého miluje 🤔
Som asi staromódna,keď tu čítam tie názory,ale dúfam, že ja budem mať raz normálne nevesty

janamoto78
4. máj 2024

@avanka prepáč, ale to, že niekto svokru nevolá mama, neznamená, že si ju neváži, alebo ju nemá rád.
@autorka, ja by som ju oslovovala svokra. Veď to je jej “titul”. Normálne mi nožík vo vačku otvára, keď počujem niektoré vtírky volať cudziu osobu mama..

deti95060810
4. máj 2024

@anita6666 cudzej tetke? troška sa kroť vo vyjadreniach...😉

drahomirrra
4. máj 2024

Mamu mam len jednu. Za mna je to po narodeni syna babka a babina. A hotovo, vec vybavena.