Ahojte, so svokrou neviem nájsť spoločnú reč. Akokoľvek sa snažím, všetko mi zhejtuje, no včera ma dostala, že som až plakala. Mám dcéru 22 ročnú z prvého manželstva, žije v BA kde študuje a tak sa ma dotýka akákoľvek krimi správa z BA.
Svokra povedala - nie mne - ona totižto nikdy nehovorí mne, ona hovorí o mne napr. manželovi. Tak povedala, že ona sa ani nečuduje tým úchylom, čo znásilňujú v BA študentky (akurát išla správa o študentke Soni), lebo veď si o to koledujú, aké chodia vyobliekané a vôbec čo majú čo robiť v noci na ulici. Veď každé slušné dievča v noci spí...... a veď priťahujú svojim minimálnym oblečením len dáky prúser. A že tak im treba. A tie matere že ako ich vychovali, keď ich dcéry takto fungujú.
Neviem ani čo na toto dodať. Ale fakt sa ma jej názor dotkol.
@valeva toto sa ta dotklo???? ved to je jedna primitivna zena, uplne pod uroven sa s nou co i len rozpravat na tuto temu..... ze vobec takuto hlupanu riesis 🤦♀️
A preco jej nepovies svoje?
@valeva V prvom rade sa treba naučiť nepripupšťať si absolútne konšpiračné a nevhodné názory a myšlienky druhých ľudí, dá sa na tom popracovať a vedieť toto v sebe nastaviť tak, že všetky negatívne informacie pojdu mimo teba… v druhom rade treba svokre dať najavo že ignoruješ jej bludy… tiež mám 24 a 21 ročnú dcéru v Bratislave..úplne chápem čo myslíš…s dcérou sa porozprávaj o jej bezpečnosti ,ale to je téma medzi tebou a dcérou..
Musí ti byt jasne že toto je jednoduchá až hlúpa osoba. Inteligentný človek niečo take zo seba nevypustí
Žiaľ. Obmedzila by som s ňou kontakt na nevyhnutne minimum.
@valeva tymto by moj obraz o mentalnej vybave danej tetky dokonany a viac by som sa nesnazila hladat spolocnu rec.
Keby si bola jej mentalna vybava, vratis jej to ked nabuduce okradnu dochodcu alebo zabiju, ale to by si sa znizila na jej uroven. Cize moja rada, fakt nechaj tak... s debilom nenajdes spolocnu rec nikdy
@valeva v prvom rade si neber všetko osobne....svokra má rovnaké právo na svoj názor ako ty....že je odlišný od tvojho, nie je jej problém....úprimne, keď vidím niektoré mladé dievčatá ako sa obliekajú a idú tak večer von, tak sa tiež nečudujem že sa im niečo také môže stať.....ale ak niekto natrafí na úchyla je asi jedno čo má oblečené ak si ju dotyčný vyhliadne....svokru nerieš...jedným uchom dnu, druhým von.....
@valeva nechapem dovodu preco si plakala a preco si beries jej slova tak k srdcu. Je uz na prvy pohlad jasne,ze je obmedzena v mysleni a kvoli slaboduchym sa neoplati trapit sa 🤔
@valeva Mas dospelu dceru, takze by si uz mala mat nejaky nadhlad. Jednoducho su ludia, ktori radi takto ustipacne reaguju a tych je najlepsie ignorovat, oni doslova cakaju, ze im to vratis a bude hadka, ked ich odignorujes, tak su sklamani.
A ry mas kolko rokov ze ta taketo reci starej baby vedi rozlutostit,?
@valeva tvoja svokra je sprosta chudera akoze prepac, ale mat takyto postoj k obetiam znasilnenia je absolutne obmedzene. Aj keby som sa presla hola po namesti, tak to nedava nikomu pravo ma znasilnit a ani to nebude moja chyba, na vine je vzdy utocnik/agresor nie obet 🙈
Neboj sa o dceru vobec to tu v BA nie je take krimi, ano stane sa nieco zle, ale stava sa to vsade.
Evidentne je to primitivna zena a toto povedala naschval akoze aka ty si matka 🙈 podla nej by asi zeny mali ostat doma pri plotni a posluchat muza, naco by mali studovat a zabavat sa alebo sa pekne obliect, to si koleduju o znasilnenie. Potom si svoj jed a nespokojnost musi vyloevat na nevestu hrdinka.
@valeva a načo jej teda hovoríš vetu? ved ju ignoruj..
@valeva fiha, ja by som teda vybuchla. Ci jej nie je blbe presuvat vinu na obet, namiesto odsudenia nasilnika. ze nech prehodnoti svoje moralne hodnoty.
Jednym uchom dnu, druhym von a mas svokru vyriesenu. Ved preco by ta jej reci mali trapit, ked tvoja dcera sa tak nesprava.
Ale uprimne, v jednom ma pravdu - niektore dievcata sa teda naozaj obliekaju velmi nevhodne a vyzyvavo a posobia, ako by boli “na love”. Cim samozrejme nechcem povedat ze si mozu za napadnutie, to je absolutne nepripustne, ale zase naco zbytocne provokovat. To je ako so zlodejmi - vsetci vieme, ze kradnut sa nema a je to odsudeniahodne, ale auto otvorene s klucikom v zapalovani si nenechame, vsak?
Keď tam nabudúce budeš, tak manželovi zakrič cez celú izbu, že starých ľudí nad 60 rokov by mali zatvárať do blázninca, lebo sú senilni a dementní, lebo naletia hociakemu šmejdovi. A už by ich nemali ani púšťať samých von, lebo majú zmýšľanie ako malé deti. Uvidíš ako svokra zareaguje.😁
@valeva
Je pravda, že úchylákov môže provokovať aj oblečenie. Nikomu to ale nedáva právo takto niekomu ublížiť. Netráp sa pre jej názor. Ona nechápe túto dobu.
No a čo jej na to povedal tvoj manžel? Lebo jedna vec je primitivizmus starých žien, vec druhá ako sa k tomu primitivizmu postaví jej syn.. môjho manžela by napríklad dosť naštvalo ak by toto počul hovoriť svoju mamu a povedal by jej svoje.. našťastie moja svokra nemá takéto ubohe nazory..
Baby ale ťažko sa povie svoje niekomu, kto vám nepovie veci do očí. Tiež mám takú svokru, povie pred mužom, pred deťmi, mne do očí nie (to je už ďalšia vec, že načo mi to potom povedia, ale aspoň viem). A čo spravím, keď sa s ňou potom stretnem, tak mám začať - minule ste povedali a ja mám iný názor? Keby povedala priamo mne, ozvem sa, ale vracať sa k blbym poznámkam asi nemá zmysel....
@tiezjedna predpokladám, že spolu sedia v obývačke a svokra to povie jemu, ale pred ňou
@valeva no keď ty máš 22 ročnú dcéru a svokra má 49 rokov, tak ste skoro rovesníčky, nie? Nie je tam generačný rozdiel. Zrejme si predstavovala pre syna nejakú inú nevestu, možno mladšiu, bezdetnu, netuším, len tak hádam. Asi má voči tebe nejaké výhrady, keď ma stále blbé poznámky.
Ja by som sa s ňou normálne niekedy porozprávala medzi 4 očami - že som si všimla, že podľa nej nie som ideálna nevesta, ale že syn sa rozhodol takto, máme sa radi, pomohlo by mi, keby ste mi rovno povedali, čo od mňa očakávate alebo čo vám vadí, lebo tie narážky sa už nedajú prehliadnuť. A uvidíš ako sa zatvári a čo povie.
Proste slušne a zvedavo sa spýtať a počúvať.
@valeva co ti poviem,moja svokra aj svagrina maju rovnaky nazor. Snazim sa nepocuvat a hlavne sa nad takymi sprostymi recami ani nepozastavovat. Obcas sa stane,ze ma zasiahnu taketo reci,ked mam den blbec a vela sa toho navala na cloveka. Vtedy im na to argumentujem a vysvetlim situaciu,ale to nema ziadny zmysel,oni si idu svoje. To len sebe ulavim,inak by ma asi kleplo od zlosti,keby som im nic nepovedala
Bože to je trúba 🙄