Caute mamicky!
Svokru mam vcelku rada, ale niekedy ma uz tie reci,ked sa vidime, štvú.
Malý ma rok a trištvrte. A ona veľmi rada komentuje, čo by mal robiť a on nerobí.
V prvom rade by už mal normalne rozpravať, jej deti od roka a pol hovotili samé a minule zase začala,že ako to,že taký velķy chalan stále nosí plienky,že jej deti boli od roka odplienkované. Že prečo nechodí na nočnik alebo redukciu,že mu mám kupiť slipy a nechať ho tak, bez plienky.
Na nocniku sediet nechce, skúšala som to x-krát, ani na redukcii. Keby ho nwchám bez plienky, pociká sa a je nu to fuk.
Ako jej to vysbetliť,že sa nebude správať podľa šablony? Či som ozaj neschopná,ze ho neviem odplienoovať?
Bože toto mám najradšej. TY si rob po svojom a jedným uchom dnu druhým von. Najlepšie sa odúča od plienky v lete chodí s holou riťou. Určite nie všetky deti sú rovnaké never. Blbosti svokra hovorí .Si normálne schopná mama nepochybuj o sebe Nemal už náhodou rátať do sto a vedieť vybrane slova katastrofa nechápem.
Nechaj jej ho na víkend, nech odučí 🤣 nie niee žartujem.
Nič, len trpezlivosť. Povedz, že všetko konzultuješ s pediatričkou, všetko ôk, nech sa uspokojí. A nech jej to povie aj tvoj muž!
@januska12323 to by neslo, lebo maly k nej nechce ani na ruky, keby tam spal, asi by krical do rana😅
@alickapusinka ja jej tiez hovorim,ze vyskusam v lete a ona,že čo tak neskoro, na čo čakať. Čo sa ma prechladit teraz...ach.. normálne si niekedy pripadám ako blbec.
@adrianap83 on jej už xkrát povedal, tak si ona dáva pozor, lebo ju dosť spucoval. Tak už ma poucuje, len keď on nie je v blízkosti.
Podľa mňa je ešte maličký, môže mať ešte peľušku, keď to tak zatiaľ necíti, že sa nekamaráti s nočníkom, iba by ste sa natrápili. Mne sa také komentovanie tiež nepáči, veď nech nás nechajú robiť po svojom 🤦♀️ veď ak ty chceš, môžeš to skúšať toto leto, ak nie, nechala by som to na ďalší rok. My sme skúšali okolo dvoch rokov v lete, ale to nám vôbec nešlo. No a o rok neskôr v lete bol odplienkovaný v priebehu troch dní, ľahko a bez stresov. Môžeš svokru ubezpečiť, že všetko skôr či neskôr príde, veď ešte nikto nešiel do školy, nebodaj práce 😃 neodplienkovaný, len potrebuje ten čas dozrieť do toho. Držím palce, si dobrá mamka
To aj moji rodičia večne komentujú niečo…už je veľká na plienky (prvý krát sme to skúšali v 2r a bolo to trápenie, nebola pripravená), takú veľkú ešte dojčíš (do 2r4m), nemá čo spať s tebou v posteli, nechaj ju aj vyplakať….zato prvú vec pri príchode jej nadšený dedo strčí do ruky lízatko v nejakom príšernom tvare 🤣.
Reči púšťam jedným uchom dnu, druhým von, keď sú moc otravní, tak im poviem ok, počula som a stačí, ďakujem. Rozmaznávať ich nechám, vzájomne sa ľúbia a veľa sa od nich aj naučí. “Svokru” uz nemám, veľmi náhle nám na jeseň odišla…ale áno, bola na tom vlastne podobne ako moji rodičia. Len v rečiach sa krotila, vedela, že sa má jej syn pri mne dobre 🙂.
Nic nerobis zle a chlapci nosia dlhsie plienku ako dievcata, odpovec jej iba, ze ano este nosi.
jedným uchom dnu druhým von .TY si mama TY najlepšie vieš čo tvoj syn potrebuje. Jasné dáš ho prechladiť a zvyšok budeš s ním chodiť po urologi lebo bude mať problémy. Nechápem toto.
Ja by som jej so silnou iróniou v hlase povedala, že ale ja nie som taká fantastická matka, ako ona a moje dieťa nie je také skvelé, ako boli jej deti.
@h2 Toto je dobry tip! Toto fungovalo na mojho 80rocneho dedka, ktory ma chcel poucit o tom, ako 8mesacne deti boli odplienkovane. Popritom tie deti boli v jasliach, videl ich tak 1 hodinu z dna a podla mna on ani nevedel, kolko mesiacov vlastne maju. Ja som mu povedala, ze to je uzasne, ze tak sikovne odplienkovali a tie jasle, tam tomu pani osetrovatelky urcite este napomahali bla bla, ze teraz su mamy na vsetko same a snazia sa, jak to ide, ale takato super statna institucia im uz nepomoze 🤣
Moja mama tak odplasila aj jehovistov. Povedala im, ze jej nemusia o Biblii hovorit, ze ona to pozna a ze oni su super uzasni, ze siria slovo Bozie medzi ludi tak obetavo a odisli s usmevmi od ucha k uchu 😃
Ak mala svokra svoje deti odplienkovane už v roku, to neexistuje ze tomu tie deti rozumeli, ze to robili vedome, ale jednoducho ich len tak vycepovala... Na toto jej nabudúce povedz, ze aj konik v cirkuse sa dá vycvičiť..
By som uz nemrhala energiou neustale vysvetlovat preco nieco robis inak, nieco spravis neskor, inym sposobom.... presla by som do strucnych odpovedí "do skoly uz pojde bez plienky" alebo "kym sa ození casu dost"....
Jasne, ročne bez plienok. Dôkaz ma? :D a ešte sa aj pýtali deti samé, však? :D ja by som na všetko povedala, že máme čas.. A viac by som to nekomentoval. A reči typu veľký chlapec... veľký chlapec je jej syn a nie 1,5r dieťa.. ale to nevysvetlis, niektoré ženy musia stále múdrovat. Môžeš jej na oplátku začať ty rozprávať zaručene typy a múdrosť do nej. Ale zase to neurobí dobrú klímu u vás. Tak ignorovala by som to.
Jedným uchom dnu a druhým von.
To že boli kedysi ročné deti bez plienky neznamenalo že boli odplienkovane. Pampers veľkosti 4 a 5 a vlastne žiadne pampersky neexistovali. Látkové plienky padali tak sa na to vykašlali a nechali ich bez plienky, však koberec vyschne a raz za rok sa vytepuje 🤮 Keď si bola na návšteve kde mali malé deti a nedali ti papuče tak si mala šťastie ak si odchádzala so suchými ponožkami. Len na to už svokra asi zabudla.
Nikdy nenut dieťa bez plienok,ja som počúvala inych a doteraz mi dcera zadrzuje kakanie a to ma uz 13 rokov
Ja nechápem baby, prečo to riešite..Mám skoro sto rokov a čudujem sa vám, že počúvate svokru... Ty si matka a ty rozhoduješ....hotovo! To nemáš ústa?
V prvom rade povedz svokre co by ona NEMALA robit a robi: komentovat a davat nevyziadane rady. V tomto vek je este skoro ucit aktivne na nocnik, ak o to nejavi zaujem. Ty si mama a vies najlepsie co je dobre pre tvoje dieta. Tak jej povedz,ze dakujes za tieto cenne rady,ale nie si 15 rocna,aby ti rozkazovala.
@basska_b 🤣🤣🤣 tak toto je top!
@mnamko Diky za zdielanie... ja ked poviem, ze je normalne aby dieta nosilo plienku do 3-4 rokov, tak ma vacsinou zozeru, ze uz od roka posadzaju dieta na nocnik... Drzim palce, my mame cosi menej, ale podobny problem
Autorka urcite vies,, ze do cca 6 rokov otrebuju deti zvladnut urcite schopnosti. Ale kazde si urobi svoju vlastnu skladacku a poradie v ktorom ide... takze ste uplne normalni. A svokra, nuz zalezi aka je a ake mate vztahy, ci je lepsie ignorovat, alebo vysvetlit ci obratit na humor. A mozno len objat a povedat svokricka mate uzasne vnuca a ak chcete pomoct, so vdacna podte ma naucit kolacik alebo nieco ine v com je dobra, dieta to zvladne aj samo ked bude jeho cas...
Ale prosim ťa , tieto žvásty o odplienkovaní v jednom roku … veď áno , skoro všetkým nám dali doku plienky v roku a nechali behať holých alebo v gaťkách , veď keď sme sa pocikala , im bolo jedno či operu ocikane gate alebo pocikanu látkovú plienku 😉 .
Kašli na to , jedným uchom dnu druhým von
Ponúkni ju nech ti ukáže ako na to.