Svokor a prezradenie darčekov

19. dec 2024

Povedali by ste nieco,alebo byt ticho?
Ja si vacsinou poviem to co na jazyku,ale poslednu dobu ma vytaca fakt ze svokor.
Robi naschval. Vzdy ked tam ideme zhadzuje moje deti. Napr 4r sa chvalil svokre ze viem to a to. Pochvalila ho. A on furt daco ma ,daku primitivnu poznamku,ze a co ked to vies ,to vie kazdy,ale ratat a pisat ani citat nevies. Tak vzdy odpovieme ,ze predsa ma 4r a do skoly sa chodi od 6r. Tak mi odpovedal, ze ani obrazok nevie nakreslit ,ze tam len carbe dake akoze auta a ze ked da dve kolesa ,ze mysli si ,ze je to auto. Akoze totalne ma vytaca.
No a k veci. Teraz naposledy prezradil detom ,ze co im kupili na vianoce. Este tak hlupo ,ze pridite si potom pre darceky ,mate nachystane. Starsí syn pozrel ,ze coooo ako to moze vediet ,ze maju nachystane,tak sa pytal ze co maju kde nachystane. Snazila som sa to zastavit,ale on ich zobral do izby a ukazal im darceky ,ze tuto je lego,tu je to a ono. Mam normalne chut s muzom sa nato vykaslat nech sa hra on s tym. Starsiemu sme potom doma vysvetlili ze teda Jezisko neni naozaj ale ze mensiemu nech to nerozprava.
Fakt uvazujeme tam neist po vianociach.

ivanakal
19. dec 2024

Moji svokrovci su podobni, a ja si vzdy poviem svoje. Preco by som mala byt ticho. Co sa tyka jeziska, mala si to detom vysvetlit tak, ze tam kde byvaju deti, nosi darceky Jezisko, a babka a dedko im darceky kupili lebo im chceli urobit radost.... nejako tak. Kazdopadne je to od neho svinstvo, ale ticho by som nebola.

maryetta
19. dec 2024

Nechcem urazit. Iba sa pri tomto citani zamyslam ci dement je odvodene od slova demencia....alebo teda opacne.

pribinak
19. dec 2024

Ja by som povedala mužovi nech sa razne porozpráva s otcom, lebo toto a toto má vytáča a ak sa to radikálne nezlepší tak obmedzíme navstevy

Napr to s tým Ježiškom by som riešila veľmi razne.

blancheporte
19. dec 2024

Matka Zem to je debil. Na entú.....manžel nech sa s ním porozpráva.

luccija
19. dec 2024

Koľko má dedo rokov?neznášam také rypajuce povahy čo nikdy nepochvali, ale este zhodi.Isiel by mi tiež na nervy, ale toto sú tie typy čo mu môžeš hovoriť čo chcela pôjde si svoje.Inak aj moja svokra riešila či dcéra už nie je stará na to, aby verila na Ježiška😉

autor
19. dec 2024

@ivanakal Najhorsie je ,ze ked nieco poviem,tak sa stazuje dcere jeho ,ze som si dovolila mu nieco povedat. A co je este horsie ,ze moje deti su neschopne,nic nevedia,nic v zivote nedokazu stale ich fakt zhadzuje atd. Ale jeho dcera co ma deti to su uspesne deti co vedia vyletiet aj na mesiac.
Muza to uz ani nebavi sa s nim natahovat. Ma naozaj svoj vek ,myslim svokor. Ano mal zle detstvo vraj,ale…
A ten mensi to dako neriesil no tak tomu som dalej doma nevysvetlovala. Cize pre neho jezisko zatial bude

melanta
19. dec 2024

Keď sa malému posmieval, že nevie čítať, na to si mala reagovať, že tvoje dieťa sa zmení a čítať písať sa naučí, ale on sa nezmení a stále bude blbý chuj.
Ak muž ani svokra s ním nevedia urobiť poriadky, volajte svokru k vám, bez svokra, k nim nechoďte. Všetko má hranice. Radšej žiadny dedko ako dedko chuj.

autor
19. dec 2024

@maryetta neviem asi aj jedno aj druhe 🫣
@luccija 85

dadka1997
19. dec 2024

Maš usta tak si ich otvor, pokym si neotvoriš ústa bude to pokračovat.. len ma zaujima co na to hovori muž ? Pride mu to v poriadku ?

autor
19. dec 2024

@melanta no ja som hovorila muzovi ze urobime zas to ze vezmeme babku na obed 25. Nebolo by to 1krat co sla len ona sama a on sedel doma. Lebo co on u nas bude robit

luccija
19. dec 2024

Tak už má svoj vek už začne byť protivny, neuvedomuje si súvislosti, že vnuka pripravil o prekvapenie a bude aj horšie😉na druhej strane sa tešil a išiel im ukazovať darčeky v tomto veku by som bola k nemu už zhovievavá fakt to už nemusí mať v hlave úplne v poriadku

autor
19. dec 2024

@dadka1997 no muz je celkom rad ,ze nemusi nic riesit uz s nim,ze byva uz vo svojom kedze v detstve bol tiez nie prilis oblubeny u neho. A robil mu celkom podobne veci,ze ho zhadzoval vsade kde sa dalo. Jeden raz mali aj vymenu nazorov prave pre toto ale nic sa nezmenilo. Dedo si ide svoje. A jeho zena -svokra sa snazi nerozculovat. Aj ked ho vzdy okrikne nech prestane,on odide prec a o 2minuty je nazad a znova to iste. Akoze nechodime tam casto len meniny narodky.

mariaa79
19. dec 2024

Nepomôže ani to ,že sa s ním syn porozpráva.Akurat sa to otočí proti tebe ,že je to tvoja robota,že si mu to kázala ty.Blbec ostane blbcom navždy.Mala by si mu ty povedať svoje a nech sa sťažuje kde chce.

autor
19. dec 2024

@luccija ano to iste si vela krat poviem aj ja,ze ma svoj vek,presiel si svoje,a kto vie co bude ked budem mat ja 85. Ale na druhej strane si hovorim ze nemusime vsetci trpiet lebo on nevie zavret usta.

simca06022011
19. dec 2024

Netreba tam chodit ked je takyto... a nech sa stazuje kde chce.

autor
19. dec 2024

@mariaa79 ano toto uz mam tiez zasebou,ze som zla a ze muz si zle vybral,ze zle dopadne,ze ho vyuzivam atd. No to je ina kapitola…

janinah
19. dec 2024

Je to hlupák..
A ak nie hlupák tak to robí naschvál a o to je to horšie.
Ťahajte babku k vám a on nech sa doma hra s tým legom sám.Len dement ukáže 4 r hračku a nedá mu ju hneď...

dadka1997
19. dec 2024

Ak je otec tak si musi deti zastat a postavit sa za ne aj nepriek tomu ze zazil v detstve nieco podobne.. potom sa neda povedat o nom ze je otec s velkym O, ale ze je taky isty ako ten jeho .. a ked to nevie on tak to sprav ty tak, aby to raz a navzdy skoncilo jednoducho a dosť!

autor
19. dec 2024

@dadka1997 ja nemam problem si povedat ani muz. Ale vela krat sme to preberali a povedali sme si ze to nebudeme rozbijat aby to nedopadlo tak ze budu na noze. Pripadne este aj muz so sestrou a ostatnou rodinou. Vacsinou uz sa aj deti strania,ze su s babkou niekde v izbe napr a on len pobehuje sem a tam po byte. Obcas je aj v pohode ze nic nerozprava a pozera telku. No niekedy fakt ako keby mu tuklo v hlave a zacne svoje…

autor
19. dec 2024

Len teda teraz ma ze totalne vytocil tym ze to podal takto tie darceky. A tak premyslam ze ci mu nieco poviem a nech si ich necha alebo co. Pred chalanmi som to dako nechcela riesit. Tak ze ci dodatocne nebude uz hovadina.

elenka.k
19. dec 2024

tak, ja by som tam už viac deti nezobrala, ani nepošla, nech si ide sám ich syn - ak im nevie dopovedať

elenka.k
19. dec 2024

a ak by došiel on k vám - nezabúdaj, to je už tvoj domov a tam mu môžeš povedať svoje, že si nepraješ také sprosté chovanie, je už veľký - dospelý , aby sa zamyslel...

autor
19. dec 2024

@elenka.k toho sa nebojim ,ze by prisiel on sam 😅 to on nikdy neurobil za tie roky co som s muzom.

elenka.k
19. dec 2024

tak , ak muž nevie povedať svojmu otcovi, tak sa skús porozprávať so svokrou, aby mu dohovorila, lebo inak neprídu / nebudú / vnúčatá ....

murko14
19. dec 2024

Ach jaj, no máš to so svokrom ťažké. Chudáci deti, nebudú mať na dedka žiadne pekné spomienky. Ja osobne by som to riešila tak,že by som k nám zavolala len svokru a k svokrovcom by som nechodila, ak by manžel nebol proti. Aj tak ste preňho najhorší, nech urobíte čokoľvek, nemáte čo stratiť. Neviem síce, prečo je k tvojmu manželovi, svojmu synovi taký, ale očividne to prenáša aj na vaše deti.
On to všetko na smrteľnej posteli bude veľmi trpko ľutovať (a možno ani nie). Nevravela by som mu už nič, absolútne, zbytočné plytvanie energie. Taký človek sa nikdy nezmení ani neprizná chybu. A s mužom držte pri sebe.

elenka.k
19. dec 2024

@murko14 presne,
takí zahundraní zlorečníci, podpichovači, je mi z nich zle ....

miadi
19. dec 2024

Tie darceky by som neriesila. Nepovedala by som ze Jezisko neexistuje Ved Jesus nie je o darcekoch. Ale ze vdaka nemu darceky davaju ludia ktory ich maju radi. U nas nosi darceky Santa ( svaty Mikulas). Aj rodica a rodina Lebo nie je podstatne vediet ktory ich nosi ale preco. No to zhadzovanie deti ze nevies ratat citat .,to je vacsi problem . Obranit ho treba ze tieto veci este vediet nemusi a ze zas vsetko primerane veku dedko si zas nevie dat nohy za ucho Lebo uz nema flexibilitu ako ma 4r dieta. A kopec inych veci nevie ktore dokaze len male dieta , povedat nech si darceky necha a hra sa snimi on sam . Su vianoce u vas teda len o darcekoch ? A pravdepodobne ich zohnala svokra ta k tomu ako pride ? Nema zmysel “ trestat” 85r dedka.

h2
19. dec 2024

Mala si deťom povedať, že Ježiško nosí len domov, darčeky od starých rodičov kupujú oni. Mala by som nervy na dedka. ešte viac na to, ako zhadzuje tvojho malého, keď sa chce pochváliť, než na to s tými darčekmi. 😠

dadka1997
19. dec 2024

Tak potom sa nesťažuj, treba aby aj ostatní videli ako sa dedo chová, ja by som taketo chovanie neakceptovala

ivkabojkasova
19. dec 2024

Bože, to je debil...