Susedka ma ponižuje

1. jan 2024

Zdravim mamičky prosim poraďte mi už nevládzem😭 stále ma ponižuje susedka ktorá ma o dva mesiace staršie dieta.Ze moje dieta nič nevie že je dement.Moje dieta rado pozerá rozprávky to ide u nás stále rozprávam na neho stále zahrá sa ma rok a pól som z toho zúfalá aj mama mi povie že vava.Uz som si aj poplakala ako ma stále ponižuje suseda že nič moje dieťa nevie nepovedala mi to osobne ale počujem ju keďže býva nadomnou.Ja už neviem ako naučiť aby moje dieťa rozprávalo nechce ani mi žuť potravu hneď ho napína tak mixujem aj natom sa smeje

domka222
1. jan 2024

Ako suseda vie,že tvoje dieťa nič nevie? Ale v roku a pol mixovať jedlo... Skúsila si mu aj pučiť, aby si postupne zvyklo na inú konzistenciu? To že nerozpráva z toho by som ešte tragédiu nerobila. Možno obmedziť trochu rozprávky, viac sa hrať, rozprávať, čítať

patka06
1. jan 2024

Dieťa rok a pol nepotrebuje pozerať rozprávky a už vôbec nie stále. Televízor by som mu nepúšťala vôbec.
Miesto toho by som sa s ním hrala, čítala knižky, ukazovala obrázky a veľa rozprávala.
Postupne sa rozrozpráva,
Jedlo maximálne trochu roztlačiť vidličkou alebo nechať kúsky, ktoré si vie dať samé do úst.

kacena4
1. jan 2024

to ze nerozprava má súvis s oromotirikou. kym sa nenauci prehltat a zut jedlo tazko sa nauci rozpravat. suvidi to medzi sebou. a vsetko je o tvojom nastaveni ci susedine reci prijmes ako ohovaranie, alebo len keci susedy ...

slniecko174
1. jan 2024

neries susedku, si mamina stoj si za svojim dietatkom, ty si ho poznas najlepsie. Porad sa s pediatrickou a uvidis co Ti ona na to povie. Mam dvojicky, do ich troch narodenin som sa tiez napocuvala kadejakych komentarov, ake su lenive, a to uz by mali vediet a to. Nestvornozkovali mi, neplazili sa, dlho sa nevedeli otocit, rozpravat vedeli az neskor a dnes su z nich 13 rocne slecny najsikovnejsie v triede.Pediatricka mi povedala, ze je to ok, tak som jej doverovala.

jazula
1. jan 2024

Ak chceš, aby bolo aktívnejšie v prejave, obmedz pasívnu zábavu = televízor. Ono im to úplne obmedzí potrebu robiť niečo iné. Videla som na mojej dcérke a to som ju v telke veľmi limitovala do 2r. Keď napr v chorobe pozerá viac rozprávok, správa sa ako závislák a po vypnutí hodnú chvíľu nevie, čo so sebou 🤷‍♀️. Až po čase sa začne zasa hrať s hračkami, aj si rozprávať a spievať. Takže vypnite telku a max 1 rozprávka za deň.
Čo sa týka susedy, ber to tak, že posmechom si kompenzuje nejaké svoje mindráky, kašli na ňu.

veronikaszabova
1. jan 2024

Vypni telku a venuj sa mu.
Nemixuj, popuc

luccija
1. jan 2024

Načo rok aj pol staré dieťa pozerá rozprávky?veľa si čítajte ukazuj mu obrázky. Každé dieťa je iné a iné kedy sa mu rozviaze jazyk.Ked mu ukážeš v knižke zviera, auto ukáže prstom kde je?

13uzivatelka11
1. jan 2024

Ale dieťa sa rozprávať z televízora nenauči.. Ona potrebuje vidieť ako otváras ústa..

autor
1. jan 2024

@domka222 lebo len načúva nás celý deň je to taký človek

domka222
1. jan 2024

Nerozumiem, ako načúva? Čo má ucho celý deň na tvojich dverách?

autor
1. jan 2024

@luccija Ano to ukáže Som už na dne z tej susedy stále ohovára už sa bojím aj niečo malej povedať aby sa nesmiala

autor
1. jan 2024

@domka222 no na stene

autor
1. jan 2024

@veronikaszabova vyskúšam dnes zemiaky popucat len aby ju nenapinalo to robieva

nelca0510
1. jan 2024

Vypni telku,čítaj mu. Hraj sa s ním. Popuc jedlo,nemixuj. A často choď von,nech Vás tá suseda nepocuje.

domka222
1. jan 2024

Ale tak to neverím, že pri tak malom dieťati má čas načúvať niekoho iného s uchom na stene. Sa nečudujem, že ťa ohovára, keď sa jej bojíš. Treba jej rázne vysvetliť nech sa do vás nestará

patka06
1. jan 2024

Autorka: Ako zje napr, chlieb, pečivo, ovocie? Tam nemá problém zo žuvaním?

autor
1. jan 2024

@domka222 ma ešte dospelé deti tak ma kedy myslím si že ma nejakú chorobu

autor
1. jan 2024

@patka06 nie pečivo spapa

patka06
1. jan 2024

V tom prípade, by som úplne prestala mixovať, myslím, že je to len o zvyku, že jej vyhovuje nežuvať. Pretože ak zje pečivo, žuvať vie.

prasiatko30
1. jan 2024

Toto je ftip ? To naozaj za 1. Ta zaujima co hovori suseda a dokonca ju pocujes co hovori ked je vo svojom byte a za 2. Naozaj mas 1,5r dieta cely den na telke ??? Povedz mi, ze sa nudis lebo su prazdniny a ty nechodis lyzovat a ja to pochopim

zuzana76
1. jan 2024

pochybujem, ze suseda nieco pocuje a stale pocuva a sleduje ta, podla mna trpis stihomamom ty

diewcatqoo
1. jan 2024

Nie si tak trochu paranoidna? Urcite susedka cele dni sedi nalepena na stene a pocuva, aby mohla tvoje dieta ohovorit. Vacsine ludom je tvoje dieta uplne ukradnute. A keby to aj nahodou bola pravda, moze ti byt uplne u prdele, co si o tebe mysli nejaka krava.
Btw, pustat cele dni 1,5 rocnemu dietatu v telke rozpravky nie je ta najlepsia cesta. Chapem, ze to ma rado, ale napr. moje dieta ma rado aj gumove medvediky a cokoladu a nedavam mu ich od rana do vecera.

zuzana76
1. jan 2024

na akej stene ma ucho, ked byva nad vami?

zuzana76
1. jan 2024

vyhladaj psychiatra, radsej skor ko neskoro

dadka1997
1. jan 2024

Dieťaťu sa treba venovať, rozprávať sa s ním, tie rozpravky teda nebudu spravnym riesením .. a rok a pol rocne dieta by už malo mat normalnu tuhu stravu, nikdy som stravu nemixovala vzdy som iba pučila vydličkou ..

A prides mi trochu paranoidna, ako vies co suseda hovori o tebe? Rozpravali ste sa ? Neverim ze by sueseda 24/7 sedela za dverami a načúvala čo robis

lukbe
1. jan 2024

Ako tu už skoro všetky píšu- televízor pustiť, len ak v izbe nie je dieťa. Netreba mu takéto veci. Hrať sa s ním, komentovať, dávať mu riadnu stravu, neriesit susedu, nestykat sa s ňou. Venovať sa malej, rozprávať začne postupne, niektoré skôr, niektoré neskôr, ale riadnu stravu na malé kúsky, nemixovanu, by už mala.

jana1342
1. jan 2024

Úprimne Ti poviem , že názor nejakej susedy má byť úplne na konci tvojich hodnôt...ja s mojou povahou by som ju už dávno poslala pekne kam sa patrí ...každý nech si hľadí svojho...s tou telkou celý deň to nie je dobre, jasné keď mama potrebuje niečo urobiť aj to pomôže kus sa dieťa prebavi,....choďte von...hrajte sa,čítajte ,tancujte ,bláznite sa,...suseda so svojím životom asi až tak vysporiadana nie je,keďže rieši ten tvoj ....tieto tipy ľudí nemám rada,čo sa druhým miešajú do životov.

jana1342
1. jan 2024

Čo sa týka jedenia,je to tvoje dieťa ty vies najlepšie čo má rád a ako to má rád....skúšaj nové veci ..dieťa rastie a chute sa menia....všetko bude dobré neboj🙂

miadi
1. jan 2024

Toto nemoze byt realne. Suseda vas Podla teba pocuje cez steny z vrchu cez zapnutu tv a Ty sa bojis dietatu nieco povedat? Aby sa suseda nesmiala ? Toto nemoze jedna kompletna osoba napisat. A tv cely den pre 1.5r ??? Ved take male deti ani tv dlhsie ako 5minut nebavi . Jedine ze by bolo zanedbane a nic ine Nebolo ponuknute. A ked aj naberies odvahu popri tv nieco povedat to dieta ta nevnima. Staci vypnut tv . A rozpravat o vsetkom co sa deje co mas v ruke co robis atd.

domka222
1. jan 2024

A ešte mi povedz,ako vieš, že počúva cez steny? Či sú to len tvoje paranoidné predstavy? Podľa toho ako píšeš mám pocit,že problém je na tvojej strane. Či už s tvojim správaním,ale aj vo výchove