Susedia si kúpili psa za bytovku na dvor

7. sep 2024

Ahojte chcem sa poradiť, byvame v malej bytovke v meste, vedla nasej bytovky je dalsia taka ista a vzadu maju záhradky rozdelene ku bytom , proste akokeby dvor, terz si tam jedna rodina priniesla šteňa vlčiaka a vyzera to tak že uz ho tam chcu mat . Teraz ked uz je trochu vacsi, zacal večerami brechať a tu sa všetko ozýva , počuť to akokeby sme ho mali my na balkone. Domy su ovela dalej, tu su dookola len bytovky. Je to povolené? Mať psa za bytovkou? Ja mam male deti a vele ludi tuna v bytovkach tiez a to je mqaximalna neohladuplnost voci ostatnym ludom! Da sa s tym nieco robit ci nic?

simona20201309
7. sep 2024

Neviem to s istotou ale keď som si ja kupovala byť hľadala som presne tento typ s dvorom aby som mohla tam mat môjho vlčiaka. Neprešlo mi to, potrebovala som súhlas všetkých susedov. Lenže keď je to vedľajšia bytovka, tak možno ich súhlasy majú. Bohužiaľ stekanie psov je veľmi často neriesitelny problém nie len v bytovke. My sme bývali v byte a oproti v dome mali tiež otravného psa ktorý asi 10r stekal každú noc.
Dodnes nemám pochopenie pre majiteľov psov ktorí nedokážu toto korigovať.

autor
7. sep 2024

@simona20201309 ja nerozumiem ludom co toto dokazu, daju si psa za bytovku a neriesia ostatnych ci im to nevadi/ keby mali dom tak to neriesim ale tu vsade dookola bytovky a daju si psa jakeby vedeli ze nikdy brechať nebude… nepochopim a urcitw to len tqk nenecham toto

20erika07
7. sep 2024

Byvame v takej bytovke, sme v nej len traja, z toho jeden ma vlciaka v strede dvora vo voliere a druhy ma asi 6 maciek, volne sa pohybujúcich, vies si asi predstavit ako sa ten pes ide zblaznit ked sa mu premávaju pred volierou ,čistá katastrofa ,tiez som z toho na prášky, ale nikto im to nezakazal, uz tu boli vselijake organizacie aj mestski policajti kvoli psovi, no asi to zakazane nie je kedze sa nic neudialo .

anjelicek26
7. sep 2024

Tak ak ho tam ma, tak ma predpokladam suhlas ludi v bytovke. Pises, ze to nie je vasa, ale ta vedlajsia...

biibiana
7. sep 2024

Tak najlepšie urobíš, keď pôjdeš za susedmi a normálne, kľudným hlasom sa im pokúsis vysvetliť, že máš malé deti a ze vás to stekanie ich psa obťažuje, že to veľmi počuť a teda, že ich žiadas aby s tym nieco robili. A naozaj to brechanie vadí deťom? Alebo tebe ? 😀 Ja len z vlastnej skúsenosti... mám 3 deti a vôbec im.hluk z ulice nevadí, aj dnes ráno o 5:40 ma zobudil nejaký zabrechany pes..deti spali jak dreva 😀 Ale ja ti rozumiem, tiež by mi to vadilo aj keď psy milujem.

biba_18
7. sep 2024

@simona20201309 prečo chceš psa ktorý potrebuje dvor keď nemás dvor? 😮

vyrovnanaosoba
7. sep 2024

A keby ho mali dnu v byte a na balkóne napríklad? Šteňatá kým sa naučia, že nemajú brechať na všetko čo sa pohne, trvá to. A sú povahy, čo bude brechať aj na list. 😀

lalenka33
7. sep 2024

Bývam v bytovke na sídlisku a non stop počujem štekať psov. Na balkóne, pred činžákom, u susedov. Čo s tým chceš akože robiť? Ja mám psa, ktorý nešteká ani ked je sám doma. Moja suseda mala psa, ktorý štekal non stop bez prestávky aj do 2-3 v noci, keď nebol doma. Kúpila ešte jedného, štekali 2, ale tak, že sa sťažovalo celé sídlisko, strašne sa to ozývalo, hlavne v lete . Nepomohlo bytové družstvo, mestský úrad, ani úrad, ktorý rieši priestupky. My máme asi 10 metrov od panelákov takú domovú radovku a každý ma za domom malický pozemok a každý má naňom psa.

jaskolka
8. sep 2024

Keď som bývala ešte u rodičov, mali sme bytovku postavenú pri zastávbe rodinných domov.Tam mali v každom jednom dvore psa. Každý jeden pes brechal stále večer, a bolo to počuť neskutočne, keďže v tom čase neboli este v móde plastové okná. No a? Zvykli sme si.
Teraz bývam v dome, okolo všade majú psov, ktorí bresu. No a? Zvykli sme si, absolútne to nevadí.
Keď v tej bytovke majú dvorceky, a ľudom z tej bytovky to nevadí, ze je tam pes, myslím, ze ani tebe a deťom nič iné ako zvyknúť si, neostáva.

mogaa
8. sep 2024

Ak máte rozdelený priestor a vlčiak je na jeho priestore, tak sa s tým nedá urobiť nič....na záhradách mávajú ľudia bežne psov a nepotrebujú súhlas nikoho...jedine ak vlčiak bude v noci štekať ísť za susedom aby neštekal.....nech s ho zoberie trebárs domov, ale nech nešteká....

oblecenie99
8. sep 2024

Možno ten pozemok a záhradky majú v podielovom spoluvlastníctve a potreboval súhlas ostatných... (čo možno aj má).

modrykolibrik
8. sep 2024

Boze baby vi ste fakt bohove. Ako chces psovi zabranit stekat? Co mu prelepia papulu lepiacou paskou?
U nas dali psovi elektricky obojok. Ked stekal dostal ranu. Bol to strasny pohlad tak som ich nahlasila

0silvia0
8. sep 2024

Kazdopadne ten chudak pes za to nemoze, ze ho dovliekli tam kde ho dovliekli, je to pes, tak steka, tazko povedat, ako sa mu venuju. Cize vsetko rozhorcenie treba smerovat na majitela psa. Treba ist za majitelom psa, spytat sa, ci ten pes tu bude nastalo a ci psa planuju cvicit, lebo teba stekot rusi.
Mna osobne psy nerusia, u nas je takmer v kazdom dvore pes, niekto ma zas macky, sused skriekajuce papagaje a v potoku nam krkaju zaby.

marsmykkok
8. sep 2024

Tiež som to videla v jednej trojposchodovej starej tehlovej bytovke s dvorom kde na kraji pozemku bol v pletivovej záhrade taký stredný oriešok. No za plotom hlavná cesta, parkovali tam autá, chodili ľudia a štekal neustále. Je to iné ako na dedine kde pes aspoň v noci a skoro ráno má málo podnetov a nešteká toľko. Je to zlé pre psa čo je na malom priestore ďaleko od majiteľov čo sú zavretý v byte, zle pre susedov čo to musia počúvať. Pre toto ak budem kupovať byt tak nejaký vo veľkom paneláku bez vlastných dvorov, záhrad a tak. Tie malé bytovky za jedno berú skazu lebo 6 bytov sa na opravu neposkladá, za druhé každý má dvor a jednému na jeho časti vrieskaju deti, druhému pes, tretí do neskorej noci má ožran párty, štvrtý si tam pestuje a dá tam hnoj čo smrdí. Radšej kľud vo veľkom paneláku bez vlastných pozemkov.

silvike
8. sep 2024

Ale ved ludia mavaju psy nie len ze za bytovkou, ludia mavaju psy v bytovke v byte, vo svojej posteli. 🤪 Tak asi dovolene je. Ale teda ked ten pes nonstop narusa klud, je to na porazenie. Za mna je to des. Mna by asi piclo z tohi brechotu 🙄

simona20201309
8. sep 2024

@biba_18 prečo si vymýšľaš svoj príbeh o psovi ktorý už dávno nežije? Lebo modrý kôň? Mala som dvor a nakoniec pes išiel na dvor. Viac ta trápiť nemusi.

simona20201309
8. sep 2024

@modrykolibrik ako? Jednoducho. Výcvik. Pes ktorý brecha neustále a otravuje svoje okolie je nešťastný frustrovany a nevychovany pes

biba_18
8. sep 2024

@simona20201309 1. mňa to netrápi, mňa to zaujíma 2. že je mrtvy je nepodstatné pre vysvetlenie javu 3. spomenula si ho ty, dovtedy som o žiadnom psovi za bytovkou netušila…

dobryden
8. sep 2024

Pomohol by možno protistekaci obojok.Skus sa s majiteľom porozprávať,ak je chápavý tak to vyskúša.Obojok nie je drahá položka.

dobryden
8. sep 2024

@modrykolibrik Za co si ich nahlásila,elektrický obojok nie je protizakonny+to je slabe,u psov ktorí majú hrubsiu kožu a srsť dokonca nefunguje A za ďalšie nemuseli mu pustiť hneď výboj,stačí vybracia a pes zázrakom sklapne.A existuje aj protistekaci obojok,čiže ten nech si pánko zadovazi a bude kľud na sídlisku.

autor
8. sep 2024

Dakujem za odpovede. Uvidim, doniesli ho na zaciatku leta a dokonca tam mali dvoch, toho vlciakana este zlateho retrivera malickeho, ale toho uz nevidim , tak dufam ze aj ten vlcak pojde preč. Zatial neriešim nič, uvidime, vecer zvykne brechať ale potom do rana je kluď . Kym nebude besne štekať ked vyrastie ,ako niektore psy vedia , tak nebudem majtielov napominať.

katy1807
8. sep 2024

Existujú aj také búdky so zvukom nepríjemným pre psov .. neviem ako legálne to je neskúšala som to tiež sme si zvykli na psov v okolí

libusak
8. sep 2024

Je to pes, preto steka. Keby to bol kohut, tak by kikirikal. Maju svoj byt, svoj pozemok a svojho psa.
Mne stekot nevadi. Mna napr rusia deti ktore kricia vonku ked sa hraju.

autor
9. sep 2024

@libusak vy asi deti nemate co… radsej dieťa ako pes . Uz nevedia ludia co z rozkoše pre tych psov.

dobryden
9. sep 2024

Tak tak ,trafila si klinček po hlavičke.Ja dnes cakam pred panelákom a smrad z obstatych vchodových dveri, v tom teple to smrdi ako v opiciarni.Nechapem ako to mozu ostatni obyvatelia paneláku tolerovat.

libusak
10. sep 2024

Ano mam dieta. A dokonca ako sestra pracujem v nemocnici. Nie je nic krajsie ako ist z nocnej do nocnej nevyspata