Susedia nezdravia

zeldia
10. nov 2023

Tak som sa dnes rozčúlila. Idem do panelaku (13 poschodi cez sto bytov) napriek týmto čísla vstupná chodba je pomerne úzka stretnem najprv jedného potom druhého krásavca cca 35 r. Ani jeden ma nepozdravi tak pozdravím ja na tej úzkej chodbe skoro do seba vrazime ako taká chudera a ani jeden mi neodzdravi. Ďalší susedia iba muži tiez nic moc ja sa im debilom zdravím ako prva. To na budúce mám kopnúť do pištaly primitivi zdravte sa susedom 🙂

martina803
10. nov 2023

@zeldia nezdraviť prvá a hotovo

zeldia
autor
10. nov 2023

@martina803 rovno do neho narazím, ide tesne vedľa mňa mne je to trápne sa nepozdravit.

pribinak
10. nov 2023

Si slusna a oni hlúpi. Pozdraviť je slušnosť a odzdravit nutnosť
Pozri, buď zdrav ďalej a kašli na to či Tá odzdravia alebo nie, alebo prestaň a hrajte sa na nemých

syslik81
10. nov 2023

mozno ta nemaju radi alebo si im nesimpaticka.. nieje povinnost zdravit sa .. oni sa rozhodli nezdravit tak ich respektuj

dskjhfdlkdjhl
10. nov 2023

@zeldia Ked chces poucovat o slusnosti, musis zacat u seba😉

zeldia
autor
10. nov 2023

@zeldia nazov prispevku bol “pozdrav suseda” viac to vystihovalo čo som tým chcela povedať… ale tak to nič.

zeldia
autor
10. nov 2023

@syslik81 toto presne som chcela počuť. A ešte po nich aj idem… chúďatká male

zeldia
autor
10. nov 2023
petronelag
10. nov 2023

Teraz je to dosť rozšírení, že nezdravia, dokonca už aj v niektorých dedinách. Mne to neprekáža.

syslik81
10. nov 2023

@zeldia no ak si k nim taka ako tu tak sa im necudujem .. ja o tom,ze po nich ides nic nepisem a preco by mali byt chudatka-hold nie kazdy ta musi mat rad a zdravit ..zvykaj si tak to v zivote chodi

lugie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ptvw
10. nov 2023

Sama vravíš vyše 100 bytov možno tam šli kvôli anonymite a nechcú s nikým nič mat... Možno tam ani nebývajú, ved to je cca okolo 300 ľudí, zas ďalšia co sa potrebuje vnucovať, však si pre nich vzduch tak sa nevtieraj, proste keď prvýkrát neodzdravili tak načo ich zdravis toto nepochopím silou mocou zaujať pozornosť

zeldia
autor
10. nov 2023

@lugie toto zas rešpektujem dedo možno nepočuje, nechápe, berie lieky… ale títo pre mňa zasrani (aj id pubertakov to beriem ma slúchadla a svoje problémy) ale aby ma nepozdravil sused keď tam bývam 20r alebo títo noví no ja neviem.

diewcatqoo
10. nov 2023

Ako sorry, ale taktyto prispevok kvoli tomu, ze sa ti susedia nezdravia? Ty to teda riadne prezivas, ze ludi, ktori sa ti nezdravia, nazyvas debilmi a primitivmi. A este ak ide o panelak s tolkymi bytmi.. ved ti ludia mozno ani len netusia, ze si ich suseda.

ada12345
10. nov 2023

@syslik81 To vazne??? Zdravenie sa riadi sympatiami ci tym koho mam rada? Ked mi je niekto sympaticky ci ho mam rada, tak si s nim aj prehodim slovo-dve, pokecam. Ked mi niekto nie je sympaticky ci ho nemam rada, tak sa pozdravim/odzdravim a vybavene. Presne s takymto arogantnym pristupom ako mas ty smeruje cela nasa spolocnost do ... kelu. Zdravenie je slusnost a odzdravenie nutnost. To nie je nieco, co ja mam respektovat, lebo oni sa tak rozhodli. To oni su neslusni. Mas uplne pomylene hodnotove a eticke vnimanie.

zeldia
autor
10. nov 2023

@ptvw no lebo je to úzka chodba, niekto vylezie z vytahu tak pozdravím lebo je mi blbe chodit ako také tela.

liusa82
10. nov 2023

ja tiež ak idem k niekomu do bytovky tak zdravím iba toho koho odtial poznám.Rovnako aj tuto v dedine domy naokolo.Ale už dole v dedine ked som toho človeka nikdy v živote nevidela mám pozdraviť? mne zas to príde divné..zdraviť neznámych ludi..čiže zdravím iba ak poznám.Ale ak sa mi náhodou niekto pozdraví aj ked ho nepoznám tak to odzravím zase vždy

lugie
10. nov 2023

@zeldia tento zas veľmi dobre počuje len je ako telivo. Ale samozrejme že starší človek môže mať problém. To rešpektujem aj ja.
Ja zas s mladšími problém nemám, väčšinou sa pozdravia sami od seba. Ale inak pre mňa platí isté, či je mladý alebo starý, neodzdraví ma - už sa viac prvá nepozdravím

kitycat
10. nov 2023

@zeldia
@zeldia Si sexualne frustrovana, ze ta krasavci nezdravia?

barborachors
10. nov 2023

@zeldia zena prvá sa mužovi nezdravi. Muz sa ma prvy pozdraviť. Ak usta neotvoril, naco si ho zdravila. Mas to vediet a kašli na nejakeho mumaka, to je jeho vizitka , nie tvoja.

zeldia
autor
10. nov 2023

@lugie áno chápem, len ja tých ľudí tiez nepoznám jednoducho vojdem do priestoru tak mám pocit že sme niekde spolu a blízko seba. Jasne že sa nezdravim ľudom na ulici ani nechcem nikoho obťažovať. Ani nikoho znasilniť 😂
No nic keď chcete píšte čo som kto som ja idem spat aj so svojou frustráciou z tejto zumpy😉

zeldia
autor
10. nov 2023

@barborachors rozumiem budem sa snažiť na to mysliet ale ako sa poznám ja sa zas pozdravím prva (ta sexuálna frustrácia asi čo tu bola spomenutá 😩)

michaela329
10. nov 2023

Teba nezdravia neznámi susedia - mme príde tatko pre dieťa do ŠKD a čumí na mňa ako teľa na nové vráta medzi dverami 🤷‍♀️ A nie jeden...mám rómskych žiakov a ich rodičia ma zdravia lepšie ako jedna pani docentka a pár mladých Ing. Takéto správanie je už teraz všade, kašli na nich. My môžeme deti učiť, že keď niekam vojdem, tak sa pozdravím - ale ak to nevidia doma... Ty si rob ako uznáš za vhodné a ich nerieš.

januska12323
10. nov 2023

Veď to je ich vizitka nemusíš sa kvôli tomu rozčuľovať, proste sú nevychovaní alebo sa im len nechce.

zeldia
autor
10. nov 2023

@michaela329 to je strašne toto. Chápem to ale tak že ty si už zvyknutá len otázka znie dokedy to budeme tolerovať. Raz ti rupnu nervy a v najlepšom prípade das výpoveď (len sa snažím byt vtipná).

zeldia
autor
10. nov 2023

Inak čítam že v 2021 tu bola rovnaká/podobná téma. Autorka ale bola mila a podala otázku veľmi slušne kto sa ma prvy zdraviť. Nie ako ja😂 no a všetky sa tam predbiehajú v odpovedi že sa zdravia prvé. Tak ak vezmem to tak že povedzme 20-30% neklame a nenamýšľa si o sebe tak je nás viac takých čo sa vnucujeme silou mocou do pozornosti🙂))

martinkatinka
10. nov 2023

No uprimne, uz tym prejavom si mi nesympaticka. Tak ak ta takto poznaju, necudujem sa im. A do oci by si im toto takto povedala?
Inak, u nas sused tiez jeden taky netykavec, nezdravi, ale teda ani ja jeho 😆

annm81
10. nov 2023

@michaela329 S tými Rómami môžem potvrdiť. Stretla som pracovne dosť veľa Rómov, najmä detí a slušne sa pozdraviť bolo pre nich úplne samozrejmé. Smiešne, že tá vzdelaná a slušná majorita (ako sa rada voči Rómom vyhraňuje) má problém s takou elementárnou slušnosťou, ako odzdraviť. Ako zadubený primitív je niekto, kto ťa minie v úzkej chodbe a ignoruje pozdrav, hlava mi neberie, že sa pri tom necíti trápne.

zeldia
autor
10. nov 2023

@martinkatinka presne si ma vystihla a nie že do oči by som to povedala ale aj do pišťaly kopla (to je predkolenie) 😂
A ja že kto voli SNS, že sa vôbec čudujem.

martinkatinka
10. nov 2023

@zeldia tak kopni 🤷