Susedia nás obťažujú dymom

janulka123987
22. feb 2024

Ahojte , susedia nás obťažujú dymom, kúria asi aj odpadom, mám ich nahlásiť alebo čo?

majulino
22. feb 2024

Dymom z komína, či rozkladanim ohňa na dvore, záhrade?

janulka123987
autor
22. feb 2024

@majulino z komina

anomylka
22. feb 2024

@janulka123987 odstahuj sa do mesta na byt. Teraz ti vadi dym, zajtra kohut, pozajtra kosacka.. A zaspievaj si tu slavnu pesnicku, ze "udavac, udavac..."

majulino
22. feb 2024

@janulka123987 ako môžeš ich nahlásiť, ale nemyslím si, že tým niečo poriešis, pokiaľ nemáš priame dôkazy.
Skúšala si sa s nimi o tom porozprávať? V akej výške a ako maku urobený vývod komína?

viestta
22. feb 2024

U nas neplati "kominovy zakon" ako v Cesku, vela s tym nenarobis. Musela by ich enviropolicia prichytit pri cine

malasandrika
22. feb 2024

@janulka123987 nahlás. Obecný/okresný úrad.

scila
22. feb 2024

@anomylka vidno, že nevieš aké to je, keď ti celé dni ide do dvora plastový smrad z drevotriesky, nemôžeš ani okno otvoriť, ani v záhrade nič spraviť lebo ťa štípe nos aj oči.
@janulka123987 riešiť obťažovanie nadmerným dymom je v kompetencii Obecného úradu.
Záleží od toho, kto tam sedí. Niekde to riešia aj pokutujú, niekde sa vykašlú na to, hlavne tam, kde je dotyčný rodina, alebo nejaký problémový asociál.

tundra
22. feb 2024

Porozpravaj sa so susedom a upozorni ho,ze sa budes stazovat.Ak nepomôze,podaj pisomnu staznost na OU.Ak ani to nepomôze obrat sa na Slovensku inspekciu zivotneho prostredia.Drzim palce a prajem pozityvny vysledok.

tundra
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinkatinka
22. feb 2024

Nas susedia obtazuju kazdodennym hranim futbalu nad hlavou 🙈🙈 skacu a trieskaju loptou ako besni.... (nic s tym asi neurobim, ale aspon sa postazujem).

bluka2
22. feb 2024

Ak to smrdí tak, že pali nejaké svinstva, určite v zaujme svojho zdravia a životného prostredia to riešiť

oli18
22. feb 2024

Ja byvam v dome a tu kazdy druhy dom kuri drevom. Vetram vtedy, ak otvorim okno a necitim dym. Velakrat, ked zabudnem, mam v spalnach zapach dymu. Aj tieto dni by som vylozila paplony na slnko, ale neda sa, lebo aj ked je vonku teplo, on hreje teplu vodu, takze to budem mat aj v lete. Nic mu nehovorim, lebo je to neprijemny clovek.

daniela2202
22. feb 2024

@janulka123987 nespravíš nič... max. si dobre nahlas ponadávať v zahrade.... aby to počuli 😂😁😂👉

scila
23. feb 2024

@martinkatinka porovnávať hranie futbalu s dýchaním karcinogénov je dosť mimo 🤦‍♀️

martinkatinka
23. feb 2024

@scila ja to neporovnavam, iba som sa postazovala

zuzuliennka1
23. feb 2024

tak ako sa neda nic robit s fajciarmi na balkonoch, tak nepochodis ani s tymto

miskasiska
23. feb 2024

@zuzuliennka1 Inak toto je fakt problem, často keď otvorím okno v obývačke, kde máme balkón, hneď mám vnútri hnusný cigaretový puch od susedov niekde zdola, lebo ja som na najvyššom poschodí ☹

miskajerry
23. feb 2024

@miskasiska to aj my cítime a ešte máme stále popol na balkóne

ibatanecnica
23. feb 2024

@anomylka tak jedno je normálny dym z komína a druhé, keď pália nejaký odpad smradľavý.

beronsche
23. feb 2024

@anomylka porovnavat spalovanie bordelu s kohutom ci kosackou je uplne od veci. Ale, ze uplne.
Porovnavas neporovnatelne.

Okrem toho, ze je to fakt neskutocne primitivne, tvarit sa ako spalovna odpadu, je to aj skodlive. Ale ludom s obmedzenou mentalnou vybavou nevysvetlis.

Este na upresnenie - nepisem o normalnom kureni drevom. Pisem o spalovacoch drevotriesok, textilii, PVC flias a pod.

tundra
23. feb 2024

@zuzuliennka1 zalezi od starostu...Moji rodicia maju susedov z mensiny a palili vsetko od starych okien,podvaly,plastove flase.....Postupoval som presne tak,ako som napisal na zaciatku.Vsetci su hrdinovia,kym nedostanu predvolanie na OU a su oboznameni s pokutou.Dalsi jednobunkovec na zaciatku dediny, raz za mesiac palil plastove flase v 200 litrovom plechovom sude v zahrade.Vzdy vecer,nedalo sa nadychnut,taky smrad.Zavolal som hasicom,pokial nevieme,kde hori nemozeme ist na vyjazd....Raz som zistil zdroj,kde sa to pali,zazvonil na zvoncek a s kludom anglicana som mu oznamil,ze ak to okamzite neuhasi volam hasicov a vyjazd musi zaplatit.Odvtedy flase nepali...Ked sa obcas stretneme,sice ma neodzdravi,ale to mi je jedno...Je to len o vytrvalosti a obhajovani svojho prava.

zuzuliennka1
23. feb 2024

@tundra ako pises, zalezi od starostu, aj od mesta.... ja som bojovala neuspesne, co sa balkona tyka, s domom a zahradou skusenosti nemam, ale bojovat s fajciarmi je ako boj s veternymi mlynmi