Ahojte. Bývame na dedine v bytovke. Konecne sme si kúpili gril a cez víkend som oslávila narodky grilovacku. Na druhý deň má čakal na prízemí oznam od najneprijemnejskeho suseda, čo tu máme, že s tým mám prestať, lebo mu ide dovnútra dym a vôňa.
Dobre čítate: VÔŇA 😂
Písala som starostovi, čo na to povie a on tvrdí, že grilovať môžem, ale potrebujem sa so susedom dohodnúť, kde to bude JEMU vyhovovať.
Väčšiu sprostosť som ešte nezažila.
Stretli ste sa s týmto už?
Tak zaleží aj kde griluješ, je ten priestor spoloční ? kde je umiestneni gril ? kolko Vás býva v bytovke ? čo ostatní susedia nato ?
@viestta išli sme za bytovku. lenže oni si tam naschvál vtedy otvorili vetracku, len aby mali dôvod sťažovať sa.
Že pozvať ho 🤦♀️ Sak jeho tu nikto nemá rád. lebo to je pán manažér, ktorý si myslí, že aj my sme jeho podriadení
@minesasubu ostatní susedia nič nemajú proti absolútne. len henten kojot
Takze ty si si pocas vikendu postavila gril pred bytovku a grilovala si?😂😂😂toto naozaj moze napadnut len niekoho z dediny prepac🫢
@judit47 za bytovku. halo citame
a keď bývaš v rodinnom dome tak kde si poszavis gril? na strechu?
toto môže povedať len mešťan. prepáč 🤷
@judit47 no poviem ti to aj inac. U nas za bytovkami, v zelenom pase na konci sidliska ludia griluju, ti mestania z panelakov. Aj na dedine v dvanstbytovke na zahrade, ktora patri k bytovke ludia griluju. Ti z bytovky.
Nesmie sa grilovat na balkonoch, aj to nie vsade, ale na pozemku, co patri k ich bytovke nevidim problem ak ju majitelia vyuzivaju, hoc aj na grilovacku.
@judit47 niektoré dedinské bytovky majú za domom spoločnú trávu záhradu...autorka, keď to je spoločný priestor u nás to tak je deti tam majú bazén, preliezky a griluju tam aj ostatní tak to nerieš...možno nabudúce daj gril niekde dozadu nech mu to nejde do bytu, ale určite mu vadil aj hluk, ľudia atď...a niekomu vadí všetko...možno mal prádlo na balkón, vonku teplo do vnútra mu išiel dym...chápem ho, ale aj teba, keď to je spoločný dvor
A to tam nikto dookola negriluje? Vy ste prvi co ste si toto dovolili?
@luccija ale ved hovorím ze my sme boli za bytovkou, nie vpredu, aby na nás cumeli. ja nemôžem zato, že on nebol prvý, kto si kúpil gril.
pritom keby ste vedeli aký to je potkan. nikto ho tu nemá rád. ani jeho ženu. sú to 40tnici bezdetni ale rozum nikde. žúruju každú chvíľu, nočný kľud im nič nehovorí. a im vadí gril?
ak ti starosta povedal, ze grilovat mozes, tak griluj.. oni ti tak alibisticky povedia, ze mas sa so susedom dohodnut, realne ti ale nic nemozu, ked sa s nim aj nedohodnes.. a ked je to taky sused, ze sa vzdy musi na vsetko stazovat, tak kaslat na neho.. dala by som gril co najdalej od jeho okien, ale viac by som sa neobtazovala na neho brat ohlady a nekazila by som si naladu.. ak negrilujes vkuse niekolko hodin, ze si ani nemoze vyvetrat, alebo neskoro do noci, tak tu chvilu vydrzi
@tykat áno prví lebo nová bytovka
@judit47 ak potrebuješ rýpať, opusti túto diskusiu
Aha takze "...žúruju každú chvíľu, nočný kľud im nič nehovorí..."
Tak.mu povedz ze mas poznacene kolkokrat porusil nocny klud, a za kazde porusenie urobis jednu grilovacku. 😆
Protivný sused si v lete naschvál otvoril vetračku 🤦🏻♀️
Tvoje vyjadrovanie v komentároch hovorí za všetko.
Neviem ako to myslíš, že "za bytovku". Znamená to, že to nie je pod oknami, ale niekde ďalej? My máme na prízemí našej bytovky byty s predzáhradkami. Susedia čo sú presne pod nami tak si zvyknú grilovať. Je to ale max. 3x za rok, tak kašlem na to, neriešim. Ak by to ale bolo povedzme každý víkend, tak by som to určite riešila. Prečo? Pretože je to akoby som si grilovala v strede bytu, všetko stúpa hore, ku nám. A v lete kedy sa ani vánok nepohne sa to potom veľmi ťažko vetrá. Vtedy rýchlo zatváram okná, beriem pradlo dovnútra, pretože inak by sme smrdeli ako marinované grilované krídla 😀 Ale ako hovorím, prežijem to 3x za rok a veľmi im kvitujem, že si aspoň kúpili elektrický gril, lebo keby som mala mať byt zadymený od uhlíkov, tak to by mi aj 3x za rok vadilo. Ale teda neviem ako je to u vás za domom, ja hovorím o grilovaní do slova a do písmena o poschodie nižšie, pod naším balkónom...
@viestta prepac, prvy raz u teba vidim taku tvrdku, ze GRYL
@martinkatinka to fakt? Nuz niekedy aj mne ujde. Idem sa hanbit do kuta
@viestta tak hlavne, ze si sa mna neurazila 😉👍
@viestta *na mna
Tak je to spoločný pozemok a nie veľký asi. Tak vy si tam robte gril párty, další nech tam chová sliepky, další urobí detské ihrisko, další zabíjačku urobí a tak. Ako to bude vyzerať? Ja nemám rada anarchiu. Proste ste dlho grilovali a sprevádzal to hluk z oslavy a nemožnosť iných susedov čo možno by išli tiež na ten pozemok si napríklad posedieť s deťmi alebo s knihou v ruke a oddýchnuť a tak. Je to sebecké a tiež sa ukazujete. Ok, zobrať elektrický gril a ísť si opiecť s deťmi 4 špekačky na hodinu, ale zase aj ostatní majú právo využívať pozemok a majú právo na kľud. Prečo ste nešli na nejaké verejné miesto kde sú ohniská ale museli susedom pod oknami na spoločnom pozemku? Niektorí možno išli aj do práce další deň, ľudia robia aj cez víkend.
@judit47 odporucam obcas vyjst zo svojho domu a poobzerat sa okolo seba 🙂 v zahranici je uplne bezne grilovat za bytovkou na travnatej ploche a nastastie uz aj na slovensku to je celkom bezne a je to skvela vec
@tykat dobrý nápad. len škoda ze som si to neznaika odkedy tu bývame 😂 to by som mala vybavené na cele leto
@nikaeli vetracku na kúpeľni, ktorú som im v živote nevidela otvorenú. preto majú celé okno obsraté a lastovičky si tam urobili hniezda, lebo ho neotvaraju.
@ysseba aj ja som chcela elektrický ale sotva natiahnem predlzovacku z prvého poschodia
Ak je to spolocny priestor, mali by ste sa dohodnut na pouzivani toho miesta, nejaky rozpis alebo podobne.
Popripade dat oznam, ze v urcitom case tam budete, aby si ludia napriklad zavreli okna. Trocha tolerantnosti by nezaskodilo.
My mame tiez takych susedov, ze ja mozem, ja chcem, ja budem.... A okrem nich nikto neexistuje....
@marsmykkok za prvé. grilovali sme bez hudby. nemám 15r aby som hulakala. za druhé. začali sme večer o 10 takže SOTVA by tam išiel niekto iný, keďže táto časť je neosvetlena a nikto sem nechodí. Ja neviem ci ste slepá a nečítate ze my sme boli za bytovkou co je taka časť kde nikto nechodi, lebo tam ma obec doslova skládku tehál, štrku a blbosti. takže nikomu sme tu miesto nezaberali. ešte sme si aj svietili nabijatelnymi LED svetlami lebo ako hovorím, sem ani pouličná lampa nedosvieti.
Za ďalšie deti tu nemá nikto. sme tu len 6 nájomníkov.
za ďalšie bola sobota a cez víkend nikto z nich nepracuje. ešte volaco?
A po 10 je nocny klud.
Postavte gryl na najvzdialenejsiu cast pozemku
Nabuduce pozvizte aj suseda. Mozno musel 3x menit tricko, co mu sliny tiekli a preto bol taky nabudeny