Pekný večer. Kam sa obrátiť keď má sused v prenájme parkovacie miesto a auto parkuje vedľa? Pred domom máme 8 parkovacích miest, z toho jedno je zťp a dve má sused v prenájme. Jedno , ktoré má v prenájme je zapratané stavebným a nadrozmerným odpadom už 6 mesiacov a druhé je úplne prázdne ( aby mal syn kde parkovať keď príde ) . Jeho auto stojí na parkovacom mieste vedľa už tretí mesiac, nejazdí na ňom lebo prišiel o vodičský preukaz. Auto jeho manželky zaberá ďalšie parkovacie miesto ( pohne sa odtiaľ raz do mesiaca keď si ho príde požičať dcéra) a auto, na ktorého ŠPZ je písané jedno miesto má v garáži v meste ( tvrdí on) . Zaberajú 4 miesta. Na parkovanie pre ostatných z bytového domu zostali miesta 3. V okolí sa parkovať nedá takmer nikde lebo chodník, trávnatá plocha, jednosmerka... My s malými deťmi sa koľkokrát trepeme pešo 2 km lebo nie je kde stáť a už ma to pekne se*ie. Konfrontácia nepomáha. On povie, že auto na miesto presunúť nemôže lebo je zapratané a tým to končí. Keď mu nedajbože niekto zastane ( hoci aj kuriér) na tom voľnom parkovacom mieste tak sú tu do 10 minút mestský policajti a robí cirkus. Bytov tu máme 6 , auto má v rodine každý jedno okrem spomínaného suseda, tí majú tri.
Skús zájsť na mestskú políciu a tam sa poradiť.
* stavebným a nadrozmerným odpadom *
za toto sa má platiť mestu daň, za prenájom verejného priestranstva na dočasné uloženie odpadu
vystriehnuť kedy uvoľní to miesto, ktoré nemá prenajaté a obsadiť ho
@maranco to sa veľmi nedá striehnuť , večer keď sa muž vracia autom je vždy obsadené. Odchádza s ním dcéra väčšinou doobeda a zas, to nič nerieši lebo ak ho náhodou aj obsadíme tak tam nebudeme stáť dlhšie ako jeden deň, takže si tam môže znova zaparkovať
Tak potom ostáva tiež si len prenajať miesto, alebo ak sa dá prenajať si ho s viacerými susedmi. Pozri si VZN mesta koľko sa platí za záber verejnéhop priestranstva na uskladnenie stavebného odpadu a koľko za parkovacie miesto. Ak mesto prichádza o peniaze tak to budú riešiť.
Je šikovný to sa musí uznať. Nemôžete si prenajať miesto aj vy ostatní v bytovke? Potom by na vašom nemohol parkovať.
@januska12323 povedali nám , že už miesto prenajať nemôžu, určitá časť musí zostať neprenajatá. Nerozumiem prečo ale.
Ak by ste boli si susedmi jednotní, mohli by ste požiadať mesto, aby mu zrušilo nájomnú zmluvu na parkovacie miesta z dôvodu neetického používania. Potom by musel odstrániť aj ten odpad. Ten by mu mali dať odstrániť aj tak, parkovacie miesto neslúži na uskladnenie odpadu. Resp. by mu mali za toto vypovedať nájomnú zmluvu.
Napisala by som staznost na mesto s tym ze blokuje neprenajate miesta a prenajate vyuziva na uskladnenie stav.odpadu/materialu a dalsie nevyuziva vobec. Tym v podstate nenechava ten urcity pocet miest ktore nesmu byt prenajate ostatnym k dispozicii, prilozila fotky a uvidite.
A keby sa to nepohlo tak kludne do tv, napr. Obcan za dverami, Tel. Noviny...
Zjednotiť sa so susedmi a riešiť vec spolocne na mestskom úrade. Ako jednotlivec s tým veľa nespravíš. Keď vás bude viac, budú to snáď riešiť
Ja mam pocit,ze na sk sa vsetko riesi cez tv .. tak skusit napisat im o poradu ako na neetickeho a sebeckeho suseda ked kazde mesto bojuje s nedostakom miesta a on ich ma xy
Nespravis s tým nič, nas sused ma dve autá miesto pivnice, plne bordelu, stoja nepohnute skoro cely rok( občas bordel vyvezie), ďalšie štyri autá ma čo jazdí na nich a ďalšie dve čo akože opravuje.Plus ešte jedno miesto ma zabraté motorkou . 7 miest a kedsme to riešili mestkacmi, vraj pokiaľ ma platne ŠPZ , nič nespravíme .Tak my čo mame jedno a ja som po operacii nohy, a musime miesto hľadať.😢