Sused neberie na nič ohľad

pumpkins
18. nov 2023

Ahojte všetci. Bývam v rodinnom dome a mám suseda čo neberie ohľad na nič a nikoho. Opravuje si pri plote pár metrov od okien autá, motorky. Neviem či si viete predstaviť keď brúsi, alebo neustále pretáča motor, kompresor a občas aj lakuje. Robí to vonku nie v garáži. Na náš plot si vešia a opiera veci ako disky od auta, bicykle atď. Bola som mu dohovoriť keď mi praskli nervy a niekomu zase opravoval auta. Vraj si môže robiť do 10 čo chce. Ticho je iba keď je v práci. Na terase si nemôžem vtedy posedieť a ani okná na dome otvoriť. Prečo musíme čo máme takýchto susedov trpieť. Čitala som podobné príbehy ako ten môj. Zvažujem o predaji domu. Je vôbec niekto komu sa podarilo uspieť a vyhrať nad takýmto susedom? Ešte som sa po úradoch nesťažovala, ale verte mi, že nie je väčšieho pekla ako mať zlého suseda. Je to fakt na prášky.

alickapusinka
18. nov 2023

Nie ako povedal do 22 si môže robiť čo chce. To znamena že aj keby polícia prišla nič mu nepovedia.

amelie2017
18. nov 2023

A potom, ked sa niekto stazuje na hluk v panelaku, vsetci ho posielaju do domu..

pumpkins
autor
18. nov 2023

@alickapusinka Tak ja mám tolerovať ten smrad a byť rada, že o 22 padla.Super.

simka1454
18. nov 2023

Verím ti, ny mame tiež suseda čo sa nevie vpratať do kože a robí iba schválnosti. A stále skúša, kam až môže zájsť. Myslí si, že on môže všetko. My sme ho riešili už aj na úradoch a polícia tu bola už niekoľko krát. A na to, keď niekto napíše, že si môže do 22 robiť čo chce, tak nie nemôže.

syslik81
18. nov 2023

mozes poziadat starostu a ak nepomoze nahravat intenzitu zvuku a potom ho vziat na sud... porad sa s pravnikom .. a je jedno ze je den .. na dvore ani nemoze mat firmu bez suhlasu susedov a ciernota bude zaujimat zas danovy

pumpkins
autor
18. nov 2023

@simka1454 Ja som mu aj vravela , že ten hluk a smrad by nemal robiť, ale on si ide svoje. Vraví mi , že jemu zase vadí dym z komína, alebo keď rezeme drevo. A čo úrady? Kde ste sa sťažovali? Oplatí sa mi písať sťažnosťi?

pumpkins
autor
18. nov 2023

@syslik81 Tu je to jedna mafia. Už som chcela ísť na Obecný. Ja si nahrávam mám dôkazy, len mám obavu, že pokiaľ prídu z úradu auto pre kamoša bude už preč.

matullienka
18. nov 2023

Zistite či má na opravy oficiálnu živnosť,ak nie nahlásiť na finančnej správe ich bude nelegálny príjem určite zaujímať len môže to byť aj začiatok vojny medzi vami

alickapusinka
18. nov 2023

@pumpkins a čo mu urobia policajti nič. A takých ako si TY je veľa čo bývajú v dome a susedia im robia zlé. To že si išla bývať do domu neznamena že nebudú problémy.

alickapusinka
18. nov 2023

@pumpkins pokiaľ ho nahravaš bez jeho súhlasu nemôžeš nikde použiť.

martinkatinka
18. nov 2023

Neviem ci sa da nieco robit. My mame hore hroznych susedov. Decka tam hravaju cele poobedia futbal, skacu na kolobezkach. Uz aj suseda pod nami tu bola, ze co robime hluk a ked to pocula, ze to zhors, gulals ocami.

pumpkins
autor
18. nov 2023

@alickapusinka Jeho nenahravam stojím na terase a ten zvuk. Nie je ho vidieť.

pumpkins
autor
18. nov 2023

@martinkatinka Tiež to musí byť horor. Mňa len trápi prečo človek musí toto pretrpieť. Túto je v celej ulici ticho len vedľa mňa hluk. Dom a byt je jedno keď je sused zlý.

lubmar
18. nov 2023

Jedine ist tym smerom, ak mu opravy aut sluzia na zarobkovu cinnost - cierny prijem, ak nema dvor a garaz prisposobenu na taketo podnikanie, podozrenie na unik pohonnych latok a olejov do pody - nahlasit enviropolicii, obtazovanie neprimeranym hlukom- volat policajtov opakovane aj cez den. Minimalne mu zneprijemnis zivot. Urcite by som ho nahlasila na danovy urad za neopravnene podnikanie. A nedaj sa odradit ako ti tu niektore pisu, ze do 22.00 si moze robit co chce, nemoze. Pofot si cez plot co sa bude dat, budes mat dokaz. Fotky vytlac a pripoj k podaniu za neopravnene podnikanie na okresny urad odbor zivnostenskeho podnikania, a tiez je tusim moznost podat aj trestne oznamie lebo neopravnene podnikanie je trestny cin. Nemas uz co stratit, skusila si po dobrom, toto sa uz zrejme samo od seba nezlepsi😒Odstahovat sa mozes hocikedy, nevzdaj sa bez boja.

simka1454
18. nov 2023

@pumpkins aj tomuto tu môžem hovoriť koľko chcem aj susedia a on si ide svoje, ešte povie, že on je tam pánom a môže si robiť čo chce. Písali sme sťažnosti ale okresný úrad to zastavil, vraj to máme dať do televízie alebo mu dať po papuli. Riešili sme to asi pol roka, potom si dal pauzu s tým čo robil, teraz začal znova a ešte pridal ďalšie schválnosti, bola tu polícia dva krát, lebo tam už začal po nás hukat a nadávať, tak sme to spísali aj na polícii. Aj tento robí načierno, nemá živnosť. Nechcem tu písať veľa detailov, o čo konkrétne tu ide. Ale určite sa treba brániť, netreba to nechať tak. Ako by to vyzeralo, keď by sme takéto indivíduá nechali robiť si čo chcú. Teraz čakáme, ako sa vyjadria z úradu ohľadom toho oznámenia a keď bude ďalej pokračovať v tom čo robí, tak budeme riešiť ďalej. A plánujem navštíviť živnostenský aj daňový úrad.

pumpkins
autor
18. nov 2023

@lubmar Ďakujem za podporu. Určite sa nechcem vzdať. Trvá to už celé roky a ja až teraz som sa odhodlala , že musím niečo začať robiť. On už spravil aj to, že mi vnikol na pozemok a ostrihala tuje . Tie tuje podotýkam mu nepresahovali na pozemok, ale vraj keď tam robí z ohňom tak sa bojí, aby sa nechytili. Žiaľ, len som mu vynadala a nenafotila to. Už tam inak nemám tie tuje. ..Je toho fakt viac. A ja to už dokumentujem a zbieram dôkazy.

oli18
18. nov 2023

Poznam podobny pripad s autami. Susedia predali dom a odisli. Ak by este par rokov vydrzali, predal aj automechanik.

simka1454
18. nov 2023

@lubmar presne toto si hovorím aj ja. On znepríjemňuje život nám, keď neprestane, budem ho ťahať po úradoch a polícii.

pumpkins
autor
18. nov 2023

@simka1454 Ja nechápem prečo je v tejto dobe toľko takýchto osôb čo si myslia, že môžu všetko. Držím palce nech vám to dopadne dobre a tá osoba už prestane.Toto mi dodáva energiu keď viem , že nebojujem sama , ale veľa ďalších ako ja. Pevné nervy aj vám.

simka1454
18. nov 2023

@pumpkins prvý krok urob ten, že pôjdeš na obecný úrad. Podaj písomnú sťažnosť vo veci občianskeho spolunažívania. Presne popiš akú činnosť sused vykonáva.

simka1454
18. nov 2023

@pumpkins a keď bude robiť zase niečo také, že niečo ostrihať, vytrhá alebo zničí, všetko nafotiť a podať oznámenie na polícii vo veci poškodzovania majetku.

pumpkins
autor
18. nov 2023

Mám to v úmysle aj keď si moc od toho nesľubujem, lebo starosta stojí za ....
Počítam, že sused potom pritvrdí a bude horšie. Dúfam, že to prežijem, lebo on na svoju ženu zaútočil a rozbíjal nábytok so sekeru v dome... Mňa to v tom šoku nenapadlo nafotiť, ale už by som to tak nenechala.

pumpkins
autor
18. nov 2023

Fakt ďakujem každému za rady a podporu kto má dobrého suseda nevie si predstaviť žiť takto.

simka1454
18. nov 2023

@pumpkins nemáme my rovnakého suseda? A ešte aj starostu? Ale nesmieme sa vzdať. Tento teraz posledné čo robil, som už myslela, že mi niečo spraví, tak začal skákať. A nadávať mne aj mužovi pred našim domom. Som policajtov hneď volala. A tiež mam dôkazy z kamerového záznamu.

lubmar
18. nov 2023

Baby ved nahlasit nebezpecne vyhrazanie, obavu o svoj zivot a majetok, policia to uz v poslednych rokoch len tak nezameta pod koberec po tych tragediach a pripadoch co sa stali.

lija22
18. nov 2023

ja by som asi zacala tym, ze si dam na dom kameru, tak aby snimala danu cast plotu. mozno ani nemusi fungovat a zneisti ho to. samozrejme daku tabulku na plot s povinnym hlasenim tiez daj nech nemoze pindat.

pumpkins
autor
18. nov 2023

@simka1454 Možno aj máme. Ja som sama na toto môj otec je stará škola nechce nikomu nič. ..Tak len ja sa sťažujem. Možno aj ja dám kameri...

pumpkins
autor
18. nov 2023

@lija22 Asi dám.

pumpkins
autor
18. nov 2023

@lubmar No snáď to dopadne dobre. Zatiaľ len povie, že šak si volaj políciu a čo mi furt vadí a , že on môže robiť čo chce na svojom pozemku. .A som vybavená..

simka1454
18. nov 2023

@pumpkins je to dobrá vec, viem si dohladať čo potrebujem a stiahnuť na kľúč.