Sused nám spôsobuje problémy

simo_nella
15. máj 2024

Dobrý deň,

obraciam sa na vás s prosbou o radu, ako riešiť situáciu so susedom, ktorý nám znepríjemňuje život.

Sused nám spôsobuje problémy tým, že:

- páli pneumatiky, keď vyvesím prádlo,
- púšťa psa, keď sú deti vonku, pretože sa ho boja,
- každý víkend o 5:30 začína píliť drevo.
- púšťa si hlasno hudbu vždy len do 10 večera aby sme náhodou nezavolali políciu aj keď vie ze mame malé dieťa ktoré preto nemôže spať.

Snažili sme sa s ním dohodnúť, no je arogantný a drzý.

Zistili sme, že chodí kradnúť drevo do lesa a následne ho predáva.

Chcela by som ho anonymne udať. Viete mi poradiť, ako a kde to môžem urobiť?
[Prosím Vás hlúpe komentáre si nechajte už som fakt zúfalá]

Ďakujem za pomoc

zmrzlinka2021
15. máj 2024

@simo_nella Najlepšie je predať dom a odísť z takého prostredia, lebo toto je na dlheee trate... az skor nerealne. Pravdepodobne je to psychopat

simo_nella
autor
15. máj 2024

@zmrzlinka2021 už nad tým premýšľam lenže je to dom po starých rodičoch kde som vyrastala ja ešte aj moja mamina ... teraz moje deti ... jasne ze to je psychopat ale je mi ľúto predať dom len pre jedného debila...

sisa_s
15. máj 2024

Plot nemate? Ma pravo mat pusteneho psa na vlastnom pozemku...palenie pneumatik a hluk o 5:30 nahlasit starostovi...a drevo nahlasit policii

zmrzlinka2021
15. máj 2024

@simo_nella
Chápem ťa, ale ty a tvoja rodina ste dolezitejsí ako nehnutelnost.

A to mu zacalo sibat iba tearz? Alebo je to novy sused?

janai1
15. máj 2024

Pálenie pneumatík - zavolať políciu
Púšťa psa - máte plot nie?
Pílenie od 5:30 - zavolať policiu, rušenie nočného kludu
Pustanie hudby - nadmerná hlučnosť je tiež dôvod na volanie polície. Tam to ale musíte mať odmerane decibely a dokázané.

simo_nella
autor
15. máj 2024

@sisa_s mame plot jasne ze ma pravo na svojom pozemku robiť čo chce na to sa vyhovára vždy aj on lenže jeho pes je agresívny a brese za plotom kým neodídeme na dvor a on si prenesie do predu cinkular aby sme nepočuli ani vlastne slovo ...

zuzanka.zuzu
15. máj 2024

@simo_nella predpokladám že mu lezú na nervy vaše deti, ten neprestane, to sú prepnutí ľudia 🙈

simo_nella
autor
15. máj 2024

@zuzanka.zuzu to viem že mu vadia deti je to cudak ... ja mam s neho aj celkom strach keď je manžel na tyzdnovkach vtedy si dovoľuje ešte viac ...

januska12323
15. máj 2024

Okrem pálenia pneumatík, čo teda musíš vedieť dokázať nerobí nič nelegálne. A neverím, že keď ho udáš nedôjde mu kto to bol. S psychopatom by som sa bála začať akékoľvek konanie.

simo_nella
autor
15. máj 2024

@januska12323 palenie pneumatík kradnutie dreva z lesa následne predaj ...
Nedávno sa pohádal so susedom ktorý sa mu vyhrážal že ho uda no nejak sa k tomu nemám...

lukbe
15. máj 2024

@simo_nella tak sa nejako viacerí spojte. A plot by som di dáka postaviť betónový.

maxalla
15. máj 2024

Ak nemate dokazy, nepustala by som sa do toho. Skor by som zvazila vyuzit sluzby mediatora.

zojazoja
15. máj 2024

Štekanie je prirodzený prejav psa. To ti policajti moc nepomôžu ( osobná skúsenosť). Nedá sa z vašej strany plota dat na plot aspoň nejakú sietovinu alebo zabranu tak, aby ten pes nevidel na vás pozemok a na vás?

timing
15. máj 2024

Investuj do plota. Ak vas pes vidi samozrejme ze brese. Ak mu zabranis vyhlad moze sa to zlepsit, ak sa uz deti boja urob tam este nejaku zatarasu,aby deti pochopili,ze k nim neprejde a naucit deti nebat sa na svojom dvore.

viestta
15. máj 2024

@simo_nella so vsetkym ti neporadim, ale ked zacne palit pneumatiky zavolaj na neho policiu

adaam
15. máj 2024

na políciu môžeš zavolať 158, povieš, že chceš nahlásiť udalosť anonymne, alebo napísať list. aj anonymné podania sa preverujú.

liusa82
15. máj 2024

no ja by som tam netrpela.Dedičšstvo,nededičštvo.Najlepšie je isť bývať dakde za dedinu.Alebo tak, že máte najbližšieho suseda až o pár ulíc dalej alebo cez kopec.Nie v priamom susedstve.Aj my tak máme.Ja som odmietla isť do zástavby domov kde je dom na dome a máme svätý pokoj.Inak by som už bývať ani nechcela

ktochytavzite
15. máj 2024

@simo_nella Palit gumy nemoze,ked to nide robit-volajte policiu,plus udah ho za kradez dreva.

h2
15. máj 2024

@januska12323 Nie je náhodou o 5:30 ráno ešte nočný kľud?

tykat
15. máj 2024

@simo_nella ja len ku psovi, su take protistekacie budky, zatial kazdy pes v okoli do cca 2t prestal stekat. A to sme mali susedov co mali 2 psov a ti stekali nonstop ked som len na terasu vysla az kym som nezasla do domu. Nie zurivo len dookola monotonne haf-haf. O 2t po kupeni budky bol klud.

adaam
15. máj 2024

ešte ma napadlo, aby si mu nenápadne naznačila, že ideš predávať dom a máš už kupcu - "neprispôbilého"

simo_nella
autor
15. máj 2024

@zojazoja policajti boli a za každým odišli a on len bol horší skúšala som to aj podobrom upiekla som koláč a odniesla mu ho ze sme nezačali práve najlepšie a ze nechcem aby boli zle vzťahy zobral ho hodil to sliepkam bez slova a odišiel čiže už fakt neviem...

zojazoja
15. máj 2024

@simo_nella no ved ale ja som ti písala presný opak. Že s policajtmi psa nevyriešis. A pýtala som sa ta v komentári ci by nebolo možné z vašej strany dat na plot niečo cez co by ten pes nevidel k vám na dvor.

mira0611
15. máj 2024

@simo_nella ahoj, na nasej ulici byva takyto sused, a ulica sa spojila isli na obecny urad a ten mu zakal urcite cinnosti.
On mal 2 pozemky, tak 100m od seba, na jednom mal traktory a prac.stroje a na druhom dom. V lete rano o 5tej nastartoval traktor a nechal motor ist, pootvarane okna sa museli zatvorit v lete v 40stupnovych teplotach kvoli hluchu a smradu, povesane pradlo sa muselo pozbierat...
Jeho reakcia na susedov podobna ako opisujes svojho suseda, najprv ho vyzval starosta ustne, aby po nastartovani traktora opustil ulicu okamzite, ale to mu bolo malo a potom dostal oficialny list, do 5min.od nastartovanie musi opustit ulicu, ked pride spat parkovat, tak do 5min.musi vypnut motor.
S tou hudbou asi nic nespravite, ale palenie pneumatik a skore pilenie asi viete zamedzit.
Inac, to palenie pneumatik nie je zakazane?? Vsak to je velmi skodlive na zdravie.

mamutka
15. máj 2024

@simo_nella s psychopatom nič nevyriešiš, keď aj zavolas políciu, starostu, úrad životného prostredia, že pali gumy a je to nelegálne, tak výsledok budú len bububu reči, list s pečiatkou a takto sa to môže ťahať roky. Ved komín mu neupchaju a jeho teší robiť zle. To ako keď ožranovi vezmú papiere a auto mu ostane. A kľudne sada za volant pod vplyvom, lebo chce, môže, všetko mu je jedno, on je pán.
Tu pomôže jedine dom predať. Viažete sa na vec, dedičstvo, ale dokonca v lokalite kde sa neda nájsť praca, keďže muž musí chodiť na týždňovky. Keď vám bude prednejšia rodina ako vec, presťahujete sa niekam, kde si muž nájde prácu a ty sa cez týždeň nemusíš sama báť.