Prosím neodsudzujte ma za môj príbeh...s priateľom mame 2 ročnú dcérku a som znovu tehotná. A desí ma to...z hľadiska toho že ja s bratom sme nikdy neboli dáko vedení že vychádzať spolu..je medzi nami 7 rokov a rodičia aj keď videli že spolu nevychádzame nehráme sa nemali snahu to napraviť...keď sa narodil on bola som v puberte ja a teraz je ešte v puberte on čiže no...priateľova rodina je zas náš opak oni sa všetci veľa schádzajú kým ja si veľkú časť poznám len tak z rozprávania alebo z nejakého stretnutia ako je pohreb alebo svadba a tak....nechcela by som aby moje deti dopadli ako ja s bratom...ale úprimne sa bojím ako ich mám k tomu viesť..budú medzi nimi necelé 3 roky čo je relatívne za mňa fajn. Chcem aby sa mali radi a stáli pri sebe. Bojím sa že zlyham...dcérka je veľmi milá veľa krát som sa aj obávala že až príliš dobrá na dnešný svet ak chápete (toľko zla a ona zlatá duša)...viem že ona sa zaujimať bude..len aby to časom neupadalo alebo čo...čo robiť aby to bolo dobré?!😔
to je teda...puberta v 7 rokoch
Žite, ľúbte sa a deti sa pridajú.
Tiež mi nesedí ten výpočet, 7 ročná v puberte?
Ja mám 25 on 18...dobre zo začiatku to nebolo ešte o puberte ale keď sme sa mohli spolu začať vychádzať a tak som pomaly išla do puberty keď už nebol malý....keď bol bábätko som ho s mamou veľa umyvala kúpala a tak...ale časom žiadne pestovanie vzťahu..
Vy ste boli dvaja jedináčikovia, čím väčší rozdiel tým horšie. Tvoje deti budú skoro rovnako staré to sa skôr budú mať radi. Môžeš ich len dobre vychovať, zvyšok budú musieť zvládnuť sami.
3 ročný rozdiel je ešte v pohode, ale ajtak ti nič nezaručí, že nebudú rozdielni.
7 rokov je už veľký rozdiel a podľa mňa s tým rodičia nič nenarobia.Ako sa vlastne vedú deti k tomu aby mali super vzťah? Nechápem.
Ja sestru rada mám ona mňa tiež, ale o čom sa máme rozprávať.Ja vediem dospelácky život ona stredoškolský.Ja som bola iná v jej veku.
Podstatné je aby si vedeli navzájom pomôcť.
Určite je väčšia šanca byť ako kamaráti keď je vekový rozdiel menší.
Dvojrocne deti su vsetky mile, nielen tvoja dcera. Kym vyrastie, zmeni sa jej povaha . Nemozes sa od teraz nad tym zamyslat. Budes riesit, ked to bude aktualne.
Nerob paniku, už v tehotenstve môžeš budovať puto medzi dcérkou a bábätkom. Potom postupne , ako pôjde život, ale tým strachom to vopred zabijas.
Život sa mení, tak sa bude meniť aj vzťah medzi tvojimi deťmi, ale ak ich vy rodičia nebudete rozoštvávať, je obrovská šanca že budú ok.
Spracuj obavy, strach, deti to cítia a mysli na svetlú dobrú buducnost
No ono 7 rokov nie je až tak veľa. Poznam takých surodencov, aj s 12 ročným rozdielom a rozumejú si nadštandardne. Asi spravili chybu rodičia, ale aj vy mate sancu vzťah ešte napraviť.
Niekedy sa ten súrodenecký vzťah zlepší až keď súrodenci nie sú spolu. Ja som si napríklad s bratom začala rozumieť až keď som sa odsťahovala z domu. Teraz sa vieme porozprávať o skoro všetkom a máme sa naozaj radi.
Ja mám o 6 rokov mladšiu sestru a začali sme si ako tak rozumieť až ked mala tých 16 .
Tak úplne sme sa skamarátili až ked mala po 20 tke.
Ináč cele detstvo nic, to sa môžu aj rodičia na hlavu postaviť , to je príliš veľký rozdiel. Súrodenecké vzťahy sú zvláštne, niečo ako rodič vies ovplyvniť ale niečo vôbec. Záleží aj od pováh deti, niekedy si sadnú a niekedy vôbec.
To vidíš ked je deti v rodine viac že niektoré majú k sebe bližšie ako iné.
Neboj sa 3r rozdiel je v pohode, budu este mat spolocne zaujmy, spolu sa hrat. 7r rozdiel je vela...manzel ma o 4r ml.sestru, s nom mal neskor dobry vztah a brat 7r ml...to uz bolo vela, uz bol pre neho maly.
Ja mam bratov 3r a 6r starsich a ako mensia som lepsie vychadzala s mladsim a neskor okolo puberty uz s tym starsim lepsie.
Maj k nim rovnaky postoj, neuprednostnuj niektore dieta, nauc ich sa delit a vediet sa dohodnut a bude dobre.
Hlavne majte radi oboch. Dcérku zapájať do starostlivosti, neodstrkovať, chváliť ju aká je šikovná. Naučiť ju, ako sa s menším hrať a hrajte sa potom aj spolu. Ona pôjde aj do škôlky za chvíľu, zahrá sa aj tam. Ten vekový rozdiel je v pohode.
Ja a môj brat máme rozdiel 1,5 roka a nikdy sme spolu žiaden vzťah nemali. Za prvé úplne rozdielne povahy za druhé rodičia ktorý nemali vzťah ani medzi sebou nie to ešte aby vytvorili vzťah medzi nami. Za mňa ti odporučím hlavne buď spravodlivá, vždy už od začiatku. Keď budeš všetko točiť okolo malého bábätká tak to je začiatok konca dobrého vzťahu, nikdy nehovor staršej že má sa prispôsobiť že ona je tá staršia tá rozumnejšia. Ja mám deti 5 s rôznym vekovým rozdielom no všetci majú medzi sebou dobrý vzťah. Medzi najstaršiou a najmladšou je 15 rokov rozdiel a majú skvelý súrodenecký vzťah, no nemusela mi staršia s mladšími pomáhať, žiadne stráženie ( občas výnimočne, možno za tie roky 7-8 krát) žiadne nútené hranie sa alebo venovanie sa súrodencom. Ak sa bude chcieť zapojiť ok, ale nie že ty si veľká ty mi pomôž.
mas o 7 rokov mladsieho brata, ktory sa narodil, ked si bola v puberte? to nejako nevychadza... kazdopadne je to len na tebe, ako svoje deti vychovas, velakrat spolu surodenci nevychadzaju ako deti, ale v dospelosti maju dobre vztahy